Muusikoiden.net
20.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studiomikki rääkyjälle ~200e
1 2
L.Ruoska
09.12.2011 15:15:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämän hetkisessä ykkösprojektissa laulutyylini on rääkymistä raastavan ja rähisevän välimaastosta, tätä osastoa: http://soundcloud.com/leo-3-1/
 
Mulla on bändihommista käteen jäänyt Audixin OM-3 mikä on livekäytössä ihan kiva mikki, ei kierrä turhan herkästi. On kumminkin tullut semmoinen kutina, jotta joku muu voisi olla aiheellisempi studiotyöskentelyyn. Audixi tuntuu jotenki menevän pienesti "lyttyyn" kirkuessa.
 
En ole mikään mikkiexpertti, mutta käytännössä siis nauhoittaessa joudun pudottamaan rääkymisvedoissa gainia reippaasti, ettei klippaa. Jotain kuiskaus/puheosuuksia vetäessä voin nostaa gainia interfacesta melkoisesti ja se soundaa jokseenkin selkeämmältä ja läpipuskevammalta hevimetallikitaroidenkin seasta.
 
Voi olla että teen jotain ihan väärin DAWin puoleltakin, mutta suositelkaa nyt kumminkin mikkejä rääkyjälle? Konkka tai dynaaminen, ihan sama. Up to 200€, käytetyt kelpaa vallan mainiosti myös jos tiedätte Torilta hyvän.
 
Tietysti jos joltain pk-seudulla löytyy joku sopiva mikki tähän toimintaan studiosta, niin tulen mielelläni karjumaan vertailuraitoja omallani ja sinun mikilläsi :) Ois hauska tehdä vähän A-B:tä :)
 
Iä! Iä!
kmh
09.12.2011 15:50:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Et sinä mikkiä tarvitset, tarvitset kompressorin :)
 
L.Ruoska
09.12.2011 16:19:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kmh: Et sinä mikkiä tarvitset, tarvitset kompressorin :)
 
Tässä on yks raita raakana jos se nyt kertoo nykyisen mikin soundista mitään:
http://soundcloud.com/leo-3-1/alamolo
 
Itse biisissä nyt on parikin kompuraa, laululla omansa ja masterissakin vielä joku pieni lyttääjä. Miksaushan on loputonta opettelua.
 
Noi biisit on demovetoja vaan eli soundi ei ihan vastaa lopputuotetta. Eli vaan että saa riffit, laulut ja rummut talteen. Kun tehdään silleen satunnaisesti biisi silloin ja tällöin, niin aina on gainit eri asennossa, kitarat vaihtuu ja ne on eri vireessä jne. Vedetään sitten lopuksi kaikkien biisien raidat uusiksi samoilla kamoilla jotta koko hommaa pystyy jotenkin järkevästi miksaamaan.
 
Iä! Iä!
kmh
09.12.2011 16:47:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No siis, äänitysvaiheessa käytät kompressoria osana ketjuna, jotta kompressori lyttää rääkymisiä sopivasti mutta päästää puhe/kuiskausosuudet läpi ilman kompressointia. Sen jälkeen automoit volyymin lauluraidalla niin että se tasaa ne sopivalle voimakkuudelle.
 
Jos olet mikin soundiin muuten tyytyväinen, ei uusi mikki ratkaise tätä gaininsäätöongelmaa. Se ratkaistaan mikkitekniikalla, kompressoinnilla ja volyymiautomaatiolla.
 
Mikael
09.12.2011 16:53:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa hintaluokassa Rode Procaster vois olla tutkimisen arvoinen tapaus.
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
L.Ruoska
09.12.2011 17:21:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kmh: No siis, äänitysvaiheessa käytät kompressoria osana ketjuna, jotta kompressori lyttää rääkymisiä sopivasti mutta päästää puhe/kuiskausosuudet läpi ilman kompressointia. Sen jälkeen automoit volyymin lauluraidalla niin että se tasaa ne sopivalle voimakkuudelle.
 
Jos olet mikin soundiin muuten tyytyväinen, ei uusi mikki ratkaise tätä gaininsäätöongelmaa. Se ratkaistaan mikkitekniikalla, kompressoinnilla ja volyymiautomaatiolla.

 
Mulla on kompurassa auto make-up joka, kuten varmasti tiedätkin, maksimoi kokoajan volumen. Gaini ei sinällään ole probleema, vaan jotenkin pahvisen kuuloinen soundi. Ehkä kuiskausjuttuihin tulee enemmän sibilanssia joka saa ne puskemaan läpi paremmin. Jos kuuntelit tuon älämölöklipin, niin varmaan huomasit mitä tarkoitin, haluaisin sen olevan enemmän in your face. Huudan tuossa ihan lärvi kiinni mikissä ja se kuulostaa siltä kuin olisin metrin päässä. Ja jos kaikki mikit soundaavat enemmän tai vähemmän tuolta raakana niin sitten täytyy tsiigata tekniikkaa, eq:ta ja efektointia.
 
Optimitilannehan olis se että homma kiikaistaisi siitä että huudan väärältä etäisyydeltä tai jotain sellaista, joka korjaantuu tiedolla ja taidolla eikä rahalla. Olen kyllä tiedostanut sen, että taitoa tartten enemmän kuin uutta gearia. Suuremmilla skillseillä varmaan osaisin myös erotella soundit paikoilleen niin, että piereskelykin kuulostaisi läpipuskevalta ja tehokkaalta siinä miksissä.
 
Ja Rode Procasterista: mikä siitä tekee sopivan tuossa hintaluokassa tuolle laulutyylille, kerro lisää? :)
 
Iä! Iä!
Spike
09.12.2011 17:29:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren: Jos kuuntelit tuon älämölöklipin, niin varmaan huomasit mitä tarkoitin, haluaisin sen olevan enemmän in your face. Huudan tuossa ihan lärvi kiinni mikissä ja se kuulostaa siltä kuin olisin metrin päässä.
 
Kannattaa tsekata ensin nauhoitusmesta kuntoon, kuulostais olevan kaikua paljon, ei se siitä mikistä tuu.
 
Kallekorvola
09.12.2011 17:34:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren:Ehkä kuiskausjuttuihin tulee enemmän sibilanssia joka saa ne puskemaan läpi paremmin.
 
Tulee niihin. Toi on ihan universaali ilmiö kaikessa äänittämisessä. Hiljaa soitettu, mutta paljon vahvistettu tekee isomman soundin kuin "täysillä vedetty". Kuiskauskamassa konsonantit, ja hengitykset (ym. asiat jotka tekevät laulusta ihmismäisen kuuloisen) ovat suhteessa enemmän framilla.
 
Ja jos kaikki mikit soundaavat enemmän tai vähemmän tuolta raakana niin sitten täytyy tsiigata tekniikkaa, eq:ta ja efektointia.
 
Kyllä niissä mikeissäkin eroja on, mutta ehkäpä huuto-osuudet ja kuiskaukset kaipaavat miksauksessa erilaista prosessointia.
 
Ja Rode Procasterista: mikä siitä tekee sopivan tuossa hintaluokassa tuolle laulutyylille, kerro lisää? :)
 
Se on hintaisekseen hyvä isokalvoinen dynaaminen. Isokalvoiset dynaamiset toimivat huutohommissa koska ne kestävät painetta hyvin, eikä niiden yläpää ole niin herkkä "räkimään".
 
Tehdäänkö nopeasti, halvalla vai hyvin? Noista voi muuten valita vain kaksi.
jhakwe
09.12.2011 18:25:44 (muokattu 09.12.2011 18:25:52)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shuren SM7b käytettynä brittien aBaysta. Irtoaa usein karvan yli kahteen hunttiin. Sillä vetelitkin sitten huutohommat hamaan loppuun asti. Mielipidekysymyksiähän nää toki on, mutta mun mielestä ihan törkeän hyvä aggrevoksuihin. Toimii toki monessa muussakin.
 
Kantsii myös kokeilla ilman tuulensuojaa ja popfilsu edessä.
 
http://www.tainted-studio.com/ - Miksausta ja masterointia.
Mikael
09.12.2011 20:47:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kallekorvola: Se on hintaisekseen hyvä isokalvoinen dynaaminen. Isokalvoiset dynaamiset toimivat huutohommissa koska ne kestävät painetta hyvin, eikä niiden yläpää ole niin herkkä "räkimään".
 
Näin juuri :D
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
L.Ruoska
09.12.2011 21:17:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jhakwe: Shuren SM7b käytettynä brittien aBaysta. Irtoaa usein karvan yli kahteen hunttiin. Sillä vetelitkin sitten huutohommat hamaan loppuun asti. Mielipidekysymyksiähän nää toki on, mutta mun mielestä ihan törkeän hyvä aggrevoksuihin. Toimii toki monessa muussakin.
 
Kantsii myös kokeilla ilman tuulensuojaa ja popfilsu edessä.

 
No juurikin tuo on se mitä ostaisin nyt jos pitäis vaan lonkalta lähteä ostamaan. Googlettamalla "best mic for screaming vocals" noin 50% vastauksista mainostaa tuota Shurea. Ajattelin vain kysyä jos täältä löytyisi jotain muitakin vaihtoehtoja hinnan tai, niinkun tässä nyt käynyt, studiotyöskentelymetodien suhteen :)
 
Spike, mainitsit tilan. Mun "studiotilahan" on melko epäotollinen sellaisenaan, työhuone jossa on pöytä, sohva, senkki ja matto. Ei siis tosiaan mitään akustolevyjä tai muita äänieriste-elementtejä, ei ryijyjä seinällä.
 
Vedettiin edellisessä asunnossa johkin demolle neljän biisin laulut vaimon vaatekaapissa. Se koppihan oli tupaten täynnä fabriikkia niin tuli ihan erinomaisen kaiutonta matskua. Nykyasumuksessa vaatehuone on toisella puolella taloa, ei onnistu.
 
Onko niistä mikkien ympärille laitettavista vaahtomuoviseinämistä mitään iloa? Tätä osastoa: http://www.thomann.de/fi/sm_pro_audio_mic_thing.htm
Ei mitään jakoa että maksaisiin pari hunttia tuollaisesta, mutta näin Torilla joskus hintaan 50€ eli ilmeisesti noitakin liikkuu edullisesti.
 
Iä! Iä!
kmh
09.12.2011 21:25:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren:Ei mitään jakoa että maksaisiin pari hunttia tuollaisesta, mutta näin Torilla joskus hintaan 50€ eli ilmeisesti noitakin liikkuu edullisesti.
 
Jaa-a, jos se siihen hintaan lähti niin tuskin oli ehjä tai omistajan itsensä myymä.
 
L.Ruoska
09.12.2011 21:45:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kmh: Jaa-a, jos se siihen hintaan lähti niin tuskin oli ehjä tai omistajan itsensä myymä.
 
Saatan olla väärässä, mutta oliskohan niin että oli pelkkä se elementti, ilman ständiä ja mikkiklipsiä. Tietysti vaatii virittelyä. Ja jos virittelemään lähdetään niin voin tietty ripustaa pari hupparia tai peiton mikin taakse ja mölytä siihen...
 
Anyway, kokeeko joku että hyötyisin merkittävästi mitään toisesta mikistä vai akustiikkako on suurempi onkelma?
 
Iä! Iä!
Mikael
09.12.2011 22:19:36 (muokattu 09.12.2011 22:21:45)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Procaster on monella tapaa hyvin saman henkinen kuin SM7B tai EV RE20 joka on moiseen homman myöskin erinomainen joskin vähän hintavampi valinta. Voiskin sanoa että procaster on köyhän laulajan SM-seiska :D Myös Heil-merkkiset isokalvoiset dynaamiset varmasti toimisivat tähän tai Neumannin BCM 705, joskaan näitäkään ei mainutulla budjetilla lunasteta.
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
L.Ruoska
09.12.2011 23:52:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Procaster on monella tapaa hyvin saman henkinen kuin SM7B tai EV RE20 joka on moiseen homman myöskin erinomainen joskin vähän hintavampi valinta. Voiskin sanoa että procaster on köyhän laulajan SM-seiska :D Myös Heil-merkkiset isokalvoiset dynaamiset varmasti toimisivat tähän tai Neumannin BCM 705, joskaan näitäkään ei mainutulla budjetilla lunasteta.
 
Huh, hauska kuulla :) En olis ensimmäiseksi arvannut että podcasteihin suunnattu mikki on erinomainen karjumiseen. Ne muutamat podcastit jota seuraan on yleisesti ottaen nauhoitettu keskustelutasolla :P
 
Kiitti!
 
Iä! Iä!
Mikael
10.12.2011 08:21:18 (muokattu 10.12.2011 08:57:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Procaster ja Podcaster ovat kaksi eri mikkiä vaikka nimet ja ulkonäkö muistuttavatkin toisiaan.
 
http://www.rodemic.com/mics/procaster
http://www.rodemic.com/mics/podcaster
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
Sotahippi
10.12.2011 14:10:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren: Saatan olla väärässä, mutta oliskohan niin että oli pelkkä se elementti, ilman ständiä ja mikkiklipsiä. Tietysti vaatii virittelyä. Ja jos virittelemään lähdetään niin voin tietty ripustaa pari hupparia tai peiton mikin taakse ja mölytä siihen...
 
Anyway, kokeeko joku että hyötyisin merkittävästi mitään toisesta mikistä vai akustiikkako on suurempi onkelma?

 
En näkisi noita kahta vaihtoehtoisina. Akustiikka kannattaa laittaa joka tapauksessa kuntoon äänityksen ajaksi, juurikin ripustelemalla kaikkia pehmeitä juttuja mikin taakse ja sivuille ja yläpuolelle jne. Ideana vaimentaa artistista lähtevän äänen heijasteet, sekä kaikki muut äänet, kuten tietokoneen hurina ym. Vähän siinä vaimennee naapurienkin kuulema möykkä. Peitot on hyviä, hupparit vähän kevyitä tuohon hommaan. Katselisin ennemmin patjoja. Timpurihenkiset kasaavat itselleen jonkinlaisia goboja/paneeleja, joita voi muulloin käyttää kuuntelun akustointiin.
 
Mikkiin en osaa sanoa mitään, mutta kertomasi perusteella mieleen tulee etenkin tuosta "automakeup"-sanasta että vika voisi olla siinä. Kaikkea automaattista tulee kavahtaa. :)
 
Lopuksi totean että jos harrastus jatkuu ja näin... on oikeasti vain kysymys siitä, missä järjestyksessä hankit kamat. Jos nyt on varaa tuohon SM7:n niin nyt se, ja sitten myöhemmin se etuvahvistin, joka todennäköisesti on kalliimpi kuin 200€.
 
Hyvä pastori, lohtapa nyt!
mobbi
10.12.2011 20:15:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sm7b on toki se maailman stantardi ja kyllä omasta mielestänikin heittämällä paras tohon hommaan. 57 on tosin rakenteeltaan lähes sama mikki ja pienellä modauksella (tuulisuojalla ja oikealla etäisyydellä mikistä) saa lähes vastaavan lopputuloksen. Sitäkin kannattaa harkita. Viisseiskalla kun tekee jo paljon muutakin ja uutenakin irtoaa satkulla.
 
Melodeathia kansalle? : www.mikseri.net/hypothesis
L.Ruoska
11.12.2011 09:12:34 (muokattu 11.12.2011 10:24:54)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sotahippi: Mikkiin en osaa sanoa mitään, mutta kertomasi perusteella mieleen tulee etenkin tuosta "automakeup"-sanasta että vika voisi olla siinä. Kaikkea automaattista tulee kavahtaa. :)
 
Lopuksi totean että jos harrastus jatkuu ja näin... on oikeasti vain kysymys siitä, missä järjestyksessä hankit kamat. Jos nyt on varaa tuohon SM7:n niin nyt se, ja sitten myöhemmin se etuvahvistin, joka todennäköisesti on kalliimpi kuin 200€.

 
Auto make-up gainin olen kokenut olevan probleema oikeastaan vaan jos sen pistää masteriin, kun biisien suvantokohdissa voi nousta jotkut raidat pintaan joiden ei olis tarkoitus. Tai jos joku skreami jatkuu biisin lopun yli niin samalla kun kitarat ja rummut katoavat niin lauluraidan volume nousee yllättäen pienen hypyn.
 
Harrastustoiminnassahan se ainakin mulla on aina kiinni enemmän siitä, että olenko valmis maksamaan kuin onko oikeasti rahaa. Siis meinaan, että jos nyt koko perheen talous kiikkuisi sen varassa, että ostanko jonkun parin huntin mikin vai en niin olisi ehkä prioriteeteissä mietittävää. Budjetti on olemassa siksi, että teen tätä hyvin paljon omaksi ja pienen lähipiirin iloksi eikä todennäköisesti kukaan muu kuin minä koko tässä maailmassa välitä lopputuloksesta niin paljoa, että olisi paljon väliä sillä vedetäänkö laulut SM7:lla vai jollain 15€ t.bonella.
 
Mikä tarkalleen preampin virka on jos interfacesta löytyy gaini ja klippiledit? Olen vain lukenut loputtomasti niitä postauksia missä joku tuhannen egen preamp sopii jollekkin toiselle tuhannen egen mikille paremmin kuin toiselle ja joku parin tonnin preamp se vasta soundaakin suloiselle. Kuulostaa melko kalliilta fiilistelyltä?
 
Iä! Iä!
Kallekorvola
11.12.2011 11:06:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren:Mikä tarkalleen preampin virka on jos interfacesta löytyy gaini ja klippiledit? Olen vain lukenut loputtomasti niitä postauksia missä joku tuhannen egen preamp sopii jollekkin toiselle tuhannen egen mikille paremmin kuin toiselle ja joku parin tonnin preamp se vasta soundaakin suloiselle. Kuulostaa melko kalliilta fiilistelyltä?
 
Riippuu. Yleensä kyse on ammattilaisen, tai kokeeneen harrastajan fiilistelystä. Ero saattaa olla samaa luokkaa kuin mikin vaihtaminen OM-3:sta SM7:aan.
 
Tehdäänkö nopeasti, halvalla vai hyvin? Noista voi muuten valita vain kaksi.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti