Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Viulun äänitys
1
Mr. Johnny
17.11.2011 10:13:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Olen tänään äänittämässä ensimmäistä kertaa oikeaa viulua. Käytössä on ainoana mikkinä AKG perception 220. Tilavaihtoehdot ovat pieni sauna jossa ollaan kitaraa ja laulua äänitetty. Tämä tosin saattaa olla soittajalle varsin epämukava. Toisena vaihtoehtona tilavahko kylpyhuone, jossa ainakin akustista kitaraa on ollut hyvä nauhoittaa. Lähinnä ottaisin kaikkia käytännän ideoita vastaan. Aika on suhteellisen rajattu. Kuinka kaukaa viulua mm. kannattaa äänittää, ajattelin alkuun kokeilla n. 1-1,5m:n päästä? Onko tässä pointtia? Esivahvarina toft ec-1, tässä kompressori jota ajattelin pikkuisen laittaa myös. Toisena vaihtoehtona RNLA erillinen kompressori, mutta tälle tuskin on tarvetta? Päällimmäisenä siis toi mikin sijoittelu ja kulma, mutta otan mielellään vastaan kaikki ajatukset ja ideat jotka kannattaa huomioida jotta voisin valmistautua sessioon mahd. hyvin jotta ei menisi aikaa ihan mahdottomasti hukkaan.
 
Kiitos!
 
joni
 
dewil
17.11.2011 11:13:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paha sanoa noitten tilavaihtoehtojen puolesta tai vastaan mitään, kun ei tiedä soittajasta ja musiikista mitään. Puusauna on mutulla lämminsointisempi kuin (kaakeli?) kylpyhuone. Lisäksi musatyyli ja jo äänitetyt raidat ratkaisevat.
 
Mikki kannattaa sijoittaa 0,5-1m viulun yläpuolelle, johon se soundi parhaiten aukeaa.
 
Jos tila on isompi ja halutaan avarampaa soundia, voidaan se mikittää edestä, parin metrin päästä, noin 1.5m korkeudelta, bauttiarallaa.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Mr. Johnny
17.11.2011 14:10:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sauna olisi varmaan parempi muuten mutta tosiaan se soittotila ja etäisyyden saaminen mikkiin jää ongelmalliseksi. Tota yläpuolelta mikittämistä täytyy kokeilla, eipä olis tullut mieleen. Kiitoksia!
 
krautio
20.11.2011 10:38:58 (muokattu 20.11.2011 10:39:25)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä olen äänittänyt viulua yhden kerran ja tein semmoisen virheen, että mikrofoni oli liian lähellä viulua (alle metri). Soundista tuli tosi "kirskuva" ja eq:ta piti käyttää (liian) reilusti, että siitä tuli kuunneltava. Ensi kerralla laitan etäisyyttä varmasti enemmän.
 
Hey Ho, Let's Go!
matti_
27.11.2011 23:08:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minäkin äänitin kerran viulua, kun tarjoutui hyvä tilaisuus. En enää hirveän tarkasti muista että miten se meni, mutta seuraavat asiat ainakin pitävät paikkansa:
 
- Viulisti oli loistava
- Tila oli loistava (Hirsinen aitta)
- Laajakalvoinen konkkamikki (hertta) oli viulun yläpuolella (öö... 0.5m +-15cm)
- pienikalvoinen konkkamikki (hertta) osoitti viulistia etuviistosta ehkä n. 1.5m päästä.
 
Tuossa biisissä (ja parissa muussakin ko. projektin biisissä) sitä kuulee --> http://www.mikseri.net/artists/marjaana-norjassa/kalmistolla/434585/
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti