Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kokonaan ilman tietokonetta nauhoittelut
1 2
Stargazers
30.10.2011 10:06:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen koettanut tutkailla erilaisia vaihtoehtoja tietokoneella nauhoittamiseen ja vaikuttaisi siltä että olemassa on useampaakin erilaista härpätintä millä omia soitantojaan voi nauhoitella ilman tietokonetta, mm. Zoom H4n, Boss Micro BR, Boss Micro BR 80, Zoom R8 yms.
 
Näistä olen koettanut etsiä useamman päivän ajan vastauksia aivan yksinkertaisiin kysymyksiin mutta en vain löydä mistään vastausta joten kysytään sitten täältä.
 
1) Onko näissä mahdollisuutta asettaa Locatoreita? Eli jos visiona on omaperäisestä vetäistä Intro -> Verse -> Chorus -> Verse -> Chorus -> Chorus ja haluan sellaisen nauhoitella niin voinko näissä missään (missä? Kaikissako?) asettaa "kelauskohdan" johon jostain pikanapista pääsen takaisin hyppäämään helposti?
 
Tämä location point -kohta ihan sen takia, että jos ja kun ei satu menemään otos kerralla putkeen niin voisi helposti hypätä takaisin biisin tiettyyn kohtaan ja palata takaisin oikeaan kohtaan.
 
2) Ylikirjoitus raidalle ilman että ylikirjoittaa, liekö se sitten overdubbausta? Eli tarkoitan sitä että jos ja kun neljä raitaa tulee täyteen (jos siis neliraitainen) niin voinko vetäistä sitten toisen instrumentin samalle raidalle entisen "päälle" ilman että se entinen tuhoutuu? Vai meneekö se niin että jos otan ja rämpytän skeballa rallatukset kanavalle yksi, en voi enää "päälle" lisätä samalle kanavalle vaikkapa pianoa?
 
3) Äänenlaatu varmaankin on kaikissa yli 100 eur maksavissa musiikkiliikkeissä myytävissä vekottimissa hyvä (siis näissä härpättimissä), vai onko? Hyvällä tarkoitan tässä kontekstissa sitä että sillä on mahdollista saada vähintään yhtä hyvää soundia kuin mitä Nirvanan kasetille nauhoittamissa kotidemoissa (lue: eipä ole niin justiinsa siis että olisi hifiä).
 
Eli toki mitä parempi äänenlaatu, sitä parempi koska suhinat ja pöhinät biiseihin voi lisätä jälkeenpäinkin jos ja kun haluaa saada soundin amatöörimäisemmäksi ja sellaiseksi että se myös kuulostaa että kotona nauhoitettu eikä missään studiossa.
 
4) Copy-pastettaminen tai repeatti. Onko näissä missään vai onko kaikissa näissä mahdollisuus toistaa tiettyä aluetta vaikkapa 4 x putkeen? Eli jos tekee biisin jossa kertsi menee vaikkapa nyt aina toimivasta Am -> Em renkutuksesta ja sitä toistuu sitä kuviota neljä kertaa kertsissä, voiko missään näissä valita että nauhoitettua pätkää sit soitetaan neljä kertaa peräkkäin? Tai vaihtoehtoisesti voinko copy-pastettaa tuon saman neljään kertaan? Copy-pastettaminen kätevä olisi myös jos kitara menee kummassakin kertsissä tai säkeistössä samoin niin että sen voisi kopioida suoraan että ei tarvii kahteen kertaan ottaa.
 
Eli osaisittekohan näihin vastata kun en ole useamman päivän etsimisen tuloksenakaan saanut suoria selkeitä vastauksia näihin kysymyksiin :)
 
Syy miksi etsin vaihtoehtoja tietokoneelle nauhoitteluun on se, että aikaa ei menisi yhtään säätämiseen enempää kuin välttämätöntä. Eli säätämistä on jo kun käynnistää Logicin ja valitsee että uusi projekti ja ottaa äänikortin kaapista koneeseen kiinni ja alkaa tallentamaan.
 
Toinen syy on se, että ko. laitteet on pienehköjä ja toimivat ilman pistorasioitakin paristoilla (no toki oma läppärikin) ja sellaisen voisi ottaa mukaan "minne vain", vaikka notskin ääreen ja nakata laitteen käyntiin ja nauhoitella vain menemään.
 
Samaten myös tietenkin syynä on se, että sitten kun kone kossahtaa jossain vaiheessa niin olisi kätevä että olisi jokin laite millä silti saisi sävelleltyä omia biisejään. Toki nyt Korgin Microstationissa on sekvensseri (joka on IMO parempi kuin mitä saanut kuvan ihmisten teksteistä) ja sillä saa nauhoitettua syntikat, mutta jos haluaa ne synat sitten taustaraidaksi niin ne pitää sitten koneelle siirtää. Olisi siis näppärä jos olisi vaihtoehtoinen tapa, eli joku muu laite kuin tietokone millä voisi yksinkertaisesti sitten vain nauhoitella biisejä sitä mukaa kun inspiraatio iskee.
 
Ideoita, apuja, millaisia vekottimia työ käytätte ja onko niissä tuollaisia featureja tai onko missään?
 
http://www.runosydan.net | http://www.jurppii.net | http://s.runosydan.net
Kalmo
30.10.2011 17:42:28 (muokattu 30.10.2011 17:43:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletan, en tiedä, että noissa vempeleissä on useimmissa mainitsemasi toiminnot, mutten mitenkään jaksa uskoa, että ne olisivat kätevämpiä, kuin PC:llä operoiminen. PC tarjoaa paljon lisämahdollisuuksia, enkä ihan ymmärrä miksi nämä pikkunauhurit olisivat jotenkin helpompia. Eihän niissä edes näe äänitettyjä raitoja suhteessa toisiinsa, joten kokonaisuuden hahmottaminen on enemmänkin muistin varassa.
 
Matkakäyttö on tietysti oma lukunsa.
 
Itse olen noista kokeillut vain ZoomH4:ää. Sen äänenlaatu on hyvä, mutten todellakaan haluaisi nysvätä minkään sortin biisiä sen parin tuuman näyttöä tihrustaen.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Casio on
30.10.2011 20:52:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoom R 16 tai 24-laitteissa on ainakin osa haluamistasi ominaisuuksista. Jotain tietoa löytyy täältä:
 
http://www.zoom.co.jp/english/products/r24/
 
ja manuaali:
 
http://www.zoom.co.jp/downloads/r24/software/
 
mhelin
30.10.2011 23:20:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin Zoom R8:sta löytyy markerit, auto punch (myös polkimella) ja A-B repeat. Tuo voisi olla hyvä ja edullinen laite tuollaiseen käyttöön (hintaesim: http://www.dv247.fi/invt/87294/ ).
 
bedlam
31.10.2011 11:12:56 (muokattu 31.10.2011 15:03:44)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä on Bossin BR-600 -kasiraituri ja onnistuu. En ole copypastettanut koskaan biisien palasia, mutta olen lueskellut tämän olevan mahdollista. Punch in/out löytyy ja virtuaaliraidat. Itse asiassa diggailen kyseisestä vempeleestä niin paljon, että ainakin testailen äänittää suunnitteluvaiheessa olevan pitkäsoiton kitararaidat kokonaan sillä. Vempeleestä löytyy myös helppokäyttöinen rumpukone, jolla ohjelmoin demorummut ensin pohjalle. Myöhemmin siirrän toki raidat waveina Macille ja siitä sitten eteenpäin.
 
Ainut miinus tuossa vehkeessä on max 1GB:n CompactFlash-kortti, jotka on nykyään kiven alla.
 
http://www.petrified-eye.net
Stargazers
31.10.2011 15:23:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista! Täytynee vielä tutkailla noita vaihtoehtoja. Vaikuttaisi ainakin tuo Zoomi tosiaan manuaalin mukaan tarjoavan moisia toimintoja. Toki parastahan olisi jos vain oppisi soittamaan niin hyvin että voi vetää koko biisin yhdeltä istumalta purkkiin että ei väliä vaikka millä nauhoittelisi... :)
 
http://www.runosydan.net | http://www.jurppii.net | http://s.runosydan.net
mukis
31.10.2011 16:09:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stargazers: Kiitoksia vastauksista! Täytynee vielä tutkailla noita vaihtoehtoja. Vaikuttaisi ainakin tuo Zoomi tosiaan manuaalin mukaan tarjoavan moisia toimintoja. Toki parastahan olisi jos vain oppisi soittamaan niin hyvin että voi vetää koko biisin yhdeltä istumalta purkkiin että ei väliä vaikka millä nauhoittelisi... :)
 
Mulla on zoomin R16. Pitäisi onnistua nuo kaikki listaamasi kohdat. Erinomainen laite: pätevä äänenlaatu luokassaan, helppo käyttää ja roudata. Suosittelen. Paljoa enempää ei pystyne vaatimaan n. 330e hintaan.
 
bedlam
31.10.2011 17:45:14 (muokattu 31.10.2011 17:45:42)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mukis: Mulla on zoomin R16. Pitäisi onnistua nuo kaikki listaamasi kohdat. Erinomainen laite: pätevä äänenlaatu luokassaan, helppo käyttää ja roudata. Suosittelen. Paljoa enempää ei pystyne vaatimaan n. 330e hintaan.
 
Tossa ei taida olla rumpukonetta? Itte en tulisi toimeen ilman sitä, mutta toki ei kaikki sitä varmaan tartte.
 
http://www.petrified-eye.net
mhelin
01.11.2011 00:22:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bedlam: Tossa ei taida olla rumpukonetta? Itte en tulisi toimeen ilman sitä, mutta toki ei kaikki sitä varmaan tartte.
 
R8:sta löytyy rumpukone ja sen lisäksi jonkinlainen luuppaustoiminto (johon en kyllä ensikokeilulla päässyt täysin sisään vaikka jonkun mukana tulleen rumpukompin sainkin metronomiksi asennettua - itse asiassa tuota ominaisuutta hyödyntäen myös SMPTE synkkaus MIDI-sekvensseriin pitäisi onnistua, jäänyt vielä kokeilematta). R8:n kitaravahvistinmallikset ovat ihan ok, R16 on enemmän bändiäänittelyyn sopiva laite.
 
Casio on
01.11.2011 12:07:49 (muokattu 01.11.2011 12:08:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoom R 24:ää mainostetaan seuraavasti rumpukonetoimintojen osalta:
 
Not only does the R24 offer 400 drum machine patterns to work with, but it includes a USB flash drive containing 500 MB of drum loops recorded by the Grammy Award winning jazz/fusion drummer, Peter Erskine. Peter has recorded a variety of grooves specifically for the R24 that will inspire your musical creativity. Also, Big Fish Audio, a top producer of sample libraries, provides the system with 1 GB of drum loops. The focus of the R24s rhythm library is rock, but also includes jazz, funk, country, bossa nova and hip-hop beats.
 
Saman pitäisi päteä myös R 16-malliin...
 
Hehkutukset siis tältä mainossivulta.
http://www.samsontech.com/zoom/products/multi-track-recorders/r24/
 
Stargazers
01.11.2011 14:06:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, noitahan näyttäisi olevan useampiakin joissa on vaikka mitä käteviä toimintoja ja inhimillinen hintakin. http://www.samsontech.com/zoom/products/multi-track-recorders/r8/ laitteessakin kyllä irtoaa rumpuloisia taustalle ainakin tuon videon mukaan.
 
Eniveis, sitten ihan sellainen että jos itse käytätte kitarointiin tuollaista (tai mitä tahansa vastaavaa, vaikka sitten tietokonesoftaa) niin mitenkä, vetäisettekö työ vain tosiaan ihan sitten yhtenä pötkönä menemään koko roskan?
 
Siis meinaan että jos 3 min pitkä biisi ja haluatte kitaroinnit siihen niin soitatteko työ sitten kolmisen minuuttia ihan vain ja nauhalle ja jos kämmää siinä 2:30 kohdassa, otatte sitten vain uusiksi (tai vaikka missä tahansa muussakin kohdassa, duh). Ihan mielenkiinnosta vielä tällainen kun aikaisemmin kysellyt syntikoista ja rummuista moista, mutta nyt sitten kitaransoittajilta myös. Eli vedättekö aina biisin putkeen ihan kertalaagista tai vaikka 10 yrittämällä mutta ilman mitään että soitatte neljä tahtia ja repeattia?
 
http://www.runosydan.net | http://www.jurppii.net | http://s.runosydan.net
mhelin
01.11.2011 14:40:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Casio on: Z
Saman pitäisi päteä myös R 16-malliin...

 
Mutku ei päde, R16:ssa on enemän I/O:ta mutta puuttuu tuo sämpleri/rumpukoneosasto. Voihan sen rumpuraidan tehdä toki etukäteen vaikka EzDrummerilla tietokoneella ja exportata Zoomiin...
 
saastara
01.11.2011 14:50:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Voihan sen rumpuraidan tehdä toki etukäteen vaikka EzDrummerilla tietokoneella ja exportata Zoomiin...
 
Tossa vaiheessa varmaan pysähtyisin raapimaan mielikuvituspartaani ja ihmettelemään, että mitäs järkeä tässä koko touhussa oikeastaan olikaan.
 
Hitler used Telefunkens.
bedlam
01.11.2011 15:27:47 (muokattu 01.11.2011 15:32:12)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Voihan sen rumpuraidan tehdä toki etukäteen vaikka EzDrummerilla tietokoneella ja exportata Zoomiin...
 
Mutta sitten mennään ketjun otsikosta täysin ohi...
 
Stargazers: Eniveis, sitten ihan sellainen että jos itse käytätte kitarointiin tuollaista (tai mitä tahansa vastaavaa, vaikka sitten tietokonesoftaa) niin mitenkä, vetäisettekö työ vain tosiaan ihan sitten yhtenä pötkönä menemään koko roskan?
 
Kotinauhotuksissa teen aina kitararaidat pätkissä, säästää hermoja. Tai toki siis aloitan aina sillä fiiliksellä, että loppuun asti mennään mutta jossain vaiheessa se kosahtaa kuitenkin :D
 
http://www.petrified-eye.net
mhelin
01.11.2011 21:33:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saastara: Tossa vaiheessa varmaan pysähtyisin raapimaan mielikuvituspartaani ja ihmettelemään, että mitäs järkeä tässä koko touhussa oikeastaan olikaan.
 
Tarkoitan vaan sitä että tekee etukäteen setin valmiita eritempoisia ja tahtilajisia komppeja kirjastoon joita latailee sitten muistikort(e)ilta tarpeen mukaan komppiraidaksi. Sitten kun biisi on valmis se on tietysti parempi äänittää kokonaan uusiksi (paitsi jos jotain julkaisukelpoista on päässyt vahingossa syntymään). Tämä siis koskee lähinnä R16-mallia josta puuttuu rumpukone, mutta R8:nkin rumpusaundit ovat niin heikot että ainakin itse inspiroiduin enemmän sen mukana tulleista rumpuluupeista. Tosin huomasin myös että miksaamalla molempia (rumpukonetta+luuppeja) yhteen saa vielä mielenkiintoisemman oloista komppia.
 
oksatboys
01.11.2011 22:18:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimiiko noissa zoomeissa efektit ja eq:t jne. reaaliajassa? Millaisia gateja, kompuroita ja eq:ja ylipäätään löytyy? Mietin vaan että jos jonkun noista R-sarjalaisista hommais niin siinä ois sitte mikserikin samassa...
 
Stargazers
02.11.2011 10:16:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jahas hyvä ja halpa peruskäyttöön liittyvä härpätin löytyi tänään itselle. iPhonelle on Apple nyt julkaissut GarageBandin (!) ja se tekee ne toiminnot mitä tarvitsen.
 
Softassa on kitaraefektejä (tietenkään ei niin monipuolisia kuin noissa erillisissä), rumpukone jotta saa simppelit rummut taustalle + itse voi tehdä jos haluaa, lisäksi on mahdollisuus tehdä biisiin useampia osioita joista toiseen voi siirtyä. Samaten löytyy joitain valmiita syntikkasoundeja ja mahdollisuus nauhoittaa audiota sisään (iRig itsellä minkä kautta) joten syntikatkin saa nauhoitettua ulkoisesta laitteesta käyttäen audiota mikäli haluaa.
 
Eipä tässä muuta, näillä mennään ja hippi on innoissaan :) Toki se iPhone sitten ei ole se halpa osuus mutta koska sellainen löytyi jo entuudestaan niin se ei ollut ongelma.
 
http://www.runosydan.net | http://www.jurppii.net | http://s.runosydan.net
bedlam
02.11.2011 10:38:04 (muokattu 02.11.2011 10:40:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stargazers: Jahas hyvä ja halpa peruskäyttöön liittyvä härpätin löytyi tänään itselle. iPhonelle on Apple nyt julkaissut GarageBandin (!) ja se tekee ne toiminnot mitä tarvitsen.
 
Juu, eipä tajunnut tuota ehdottaa kun ei tiennyt omistatko i-vehkeitä. Itse kans iPadilla testaillut Garagebandia, mutta ei kyllä digiraituria tule omassa käytössä korvaamaan. Macin Garagebandia varmaan tosin jossain vaiheessa testailen, josko sillä sais koskettimet helposti biisien päälle.
 
http://www.petrified-eye.net
Kalmo
03.11.2011 13:26:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bedlam: Juu, eipä tajunnut tuota ehdottaa kun ei tiennyt omistatko i-vehkeitä. Itse kans iPadilla testaillut Garagebandia, mutta ei kyllä digiraituria tule omassa käytössä korvaamaan. Macin Garagebandia varmaan tosin jossain vaiheessa testailen, josko sillä sais koskettimet helposti biisien päälle.
 
iPadiläiset kiroilevat monilla forumeilla sitä, ettei iPadissä ole asiallisia tapoja tuoda/viedä audiota. En itse moista omista, joten en osaa ottaa kantaa. Joitain muiden firmojen softia on tarkoitukseen kai jo ilmestynyt.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Pauli Lappalainen
03.11.2011 13:30:37 (muokattu 03.11.2011 13:35:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: iPadiläiset kiroilevat monilla forumeilla sitä, ettei iPadissä ole asiallisia tapoja tuoda/viedä audiota. En itse moista omista, joten en osaa ottaa kantaa. Joitain muiden firmojen softia on tarkoitukseen kai jo ilmestynyt.
 
Eikös tuolla onnistu kohtuullisesti:
 
http://www.alesis.com/iodock
 
Ellet sitten fileinä meinannut
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti