Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soitto/treenitila.
1
Jarmando
04.09.2011 13:12:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hirveän paljoa en jaksanut vanhoja kollailla, että pahoittelen mahdollisia päällekkäisyyksiä.
 
Ulkorakennukseen on tekeillä n. 15m2 "soittokämppää" ja lähellä asuvien naapurien takia (jostain syystä myös itsellä soittoajat asettuvat iltamyöhäiselle) haluaisin tilaan äänieristystä. Sisätilojen akustointiin on helpommin neuvoja saatavilla ja vähentäähän kaiun poisto myös uloskantautuvan äänen määrää, mutta nyt kyselisin ihan raakojen runkorakenteiden perään.

Rakennus on perusrunkorakenteella, lasivillaeristeellä ja lautaverhoilulla. Layoutin suunnittelin siten, että naapureiden suuntaan on soittamon ja ulkoseinän välissä, muuta huonetta (halkovaja, autotalli, yms), niin että ainoa soittamon vastainen ulkoseinä on talomme/sisäpihamme suuntaan.

Parocin sivuilta löysin irtohuone-huoneen sisällä-ratkaisun ja vastaavaa periaatetta noudatetaan kuulemma oikeissakin konserttisaleissa. Käytännössä huoneen sisälle rakennetaan huone, joka lepää lattialla kumilappujen päällä. Tällä poistetaan runkomelua, niin että kahden seinärakenteen välissä on 5cm tyhjää ilmatilaa. Tämä kuulostaa toimivalta, mutta kaikkien rakennusalan asiantuntijoiden lausunnot alkavat: En tiedä, mutta..

Oletteko tuota ratkaisua jossain kokeilleet ja olisiko se riittävä mielestänne, vai tarvitaanko muita metkuja lisäksi?

Ilmanvaihtoputkiin tein äänenvaimentimet: Ylimääräisiä mutkia ja osastoituja kammioita.

Eräs hifimies kertoili kiinnostavaa tarinaa aiheesta: Olivat kokeilleet 3mm kumilevyn värähtelytaajuuksia ja saaneet arvon 80hertsiä 60cm jännevälillä. Valitettavasti muita mittatietoja ei ollut saatavilla, mutta haarukoimme vaimennuksen osuvan sopivaiselle tasolle, jos joka toiseen runkoon pingoitetaan 3mm kumilevy, ainakin suunnilleen? Tarkoituksena olisi muuttaa matalia (hyvin seinän läpäiseviä) taajuuksia liikkeeksi seinien välissä, jolloin uloskantautuvat murinat vähenisivät entisestään.

Kommenttia?
 
oamkbonor
04.09.2011 22:23:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewforum.php?f=19
 
pimp
05.09.2011 11:00:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jarmando: Sisätilojen akustointiin on helpommin neuvoja saatavilla ja vähentäähän kaiun poisto myös uloskantautuvan äänen määrää, mutta nyt kyselisin ihan raakojen runkorakenteiden perään.

 
Huone huoneen sisään, eli eristystä ja massaa tarvitaan estämään äänen kulkeutuminen naapuriin. Akustointi ei tähän auta, vaan voi jopa pahentaa ongelmaa siten, että miellyttävämpi huoneen sointi aiheuttaa kovemman soittovolyymin, joka kuuluu taas kovempaa ulos.
 
Words can hurt, you know
rintapek
05.09.2011 12:52:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pimp: Huone huoneen sisään, eli eristystä ja massaa tarvitaan estämään äänen kulkeutuminen naapuriin..
 
Huone huoneessa on kerrostaloratkaisu, mis ne runkoäänet tarttee katkaista. Mut jos kyseessä on erillisrakennus, ni ei ne runkoäänet sinne naapuriin mene muutenkaan. Ihan ilmaääni vaan. Eli lisää tiiviyttä, jäykkyyttä ja massaa seiniin ja välikattoon.
 
One kind of music only - the good kind
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti