Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Motu 8Pre + Logic Pro 8 samplerate probis
1
ganesha
30.08.2011 21:07:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

törmäsinpä jännään ongelmaan Motun 8Pre:n ja Logic Pro 8:n kanssa: bändin kanssa nauhoitettiin rummut ja laulu kunnon studiossa ja loput olis tarkoitus narutella omilla vehkeillä. Selkis että rumpu- ja lauluraidat on nauhoitettu sampleratella 48kHz (en tiedä miksi), joten pitäisi loputkin sit vedellä tuolla. Ilmeni vain sen laatuinen ongelma, että vaikka Motun Audio Setupista vaihtaa tuon defaulttina olevan 44.1kHz:n 48 kHz:ksi, niin Logicin avattuani samplerate onkin taas 44.1 kHz. Onko tämä taas näitä "kun ei vaan osaa"-juttuja, vai eik muka Logicilla pysty nauhoittamaan muuta kuin 44.1kHz-kamaa?!? Toivottavasti tuo EVO, koska muuten jääpi EP nauhoittamatta.
 
http://ganesha-firstnewraysoftherisingsun.blogspot.com/
Kalmo
30.08.2011 21:19:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitatko, että Logicin avattuasi Motun näytteenottotaajuus on taas 44,1, vai ettäLogicin on edelleen 44,1?
 
Luullakseni kaikissa DAWeissa softan ja äänikortin sample rate säädetään erikseen. Onhan yleisimpiä forumien kysymyksiä "pikkuoravaefekti", joka johtuu siitä että äänikortti ja softa käyttävät eri taajuutta.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
ganesha
31.08.2011 07:31:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Tarkoitatko, että Logicin avattuasi Motun näytteenottotaajuus on taas 44,1, vai ettäLogicin on edelleen 44,1?
 
Luullakseni kaikissa DAWeissa softan ja äänikortin sample rate säädetään erikseen. Onhan yleisimpiä forumien kysymyksiä "pikkuoravaefekti", joka johtuu siitä että äänikortti ja softa käyttävät eri taajuutta.

 
Joo, kelasin itsekin, että pitäähän se Logicin puoleltakin säätää oikeaksi! :) Kun ei oo ikinä tarvinnut tuota vaihtaa niin enpäs muistanut mistä se löytyy, mut löytyi jo - ja vaihdoin ja nyt pelittää. Tuo oli vain aika jännä ilmiö, että jos ensin vaihdan Motusta sampleraten ja sit avaan Logicin jossa eri samplerate niin softa muuttaa myös äänikortin sampleraten samaksi. Eli pitäiskö tuo nyt ymmärtää niin, että jatkossa jos haluan muutella tuota lukemaa niin riittää että muutan sen Logicista - softa vaihtaa sen myös äänikortista? Tältä se nyt ainakin näyttäis...
 
http://ganesha-firstnewraysoftherisingsun.blogspot.com/
mattim
31.08.2011 08:09:06 (muokattu 31.08.2011 08:10:55)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Joo, kelasin itsekin, että pitäähän se Logicin puoleltakin säätää oikeaksi! :) Kun ei oo ikinä tarvinnut tuota vaihtaa niin enpäs muistanut mistä se löytyy, mut löytyi jo - ja vaihdoin ja nyt pelittää. Tuo oli vain aika jännä ilmiö, että jos ensin vaihdan Motusta sampleraten ja sit avaan Logicin jossa eri samplerate niin softa muuttaa myös äänikortin sampleraten samaksi. Eli pitäiskö tuo nyt ymmärtää niin, että jatkossa jos haluan muutella tuota lukemaa niin riittää että muutan sen Logicista - softa vaihtaa sen myös äänikortista? Tältä se nyt ainakin näyttäis...
 
Sori, väärä osio.
 
Ni hao, tseka bu hao, tseka bujao, xie xie ni !
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti