Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Matka/reenistudio akustiselle duolle
1
Waris
01.08.2011 14:11:51 (muokattu 01.08.2011 14:12:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Akustinen duo tai vastaava kokoonpano. Jokin halpa ja hyvä ratkaisu pitäisi äänittämiseen olla, ei jaksaisi tonniakaan laittaa kiinni, mitä tehdä mitä tehdä, kun ihan vähän vaan tahtoisi kokeilla äänitystä..
 
Tämä oli ongelma minulla ja kaverillani. Molemmat ulkomailla komennuksella ja kotimaassakin välimatkaa on ja visiot mökkinauhoitteluista kiehtoo, mutta kumpikaan ei tahtoisi laittaa - vielä - paljoa rahaa kiinni kamoihin. Joten sovelluksen aika.
 
Pikakelaus loppuun: Saatiin aikaiseksi erittäin toimiva matka/kevytstudio, joka riittää ainakin meidän akustiselle duolle vallan mainiosti. Biiseistä saa selvää riittävän hyvin ja hinta? n. 450 euroa.
 
Osat ovat seuraavat:
- Kone: Miniläppäri (Itsellä Asus 1015, maksoi 350 euroa)
- Mikki: Zoom H1, n. 90 euroa
- Äänityssofta: Audacity, ilmainen
 
Reissun päällä piti saada helppo ja halpa studio joka kuitenkin puskisi ulos kelvollista ääntä. Tuossa olivat lopullisen mietinnän tulokset ja toimiiko? Kyllä vain!
 
Uskomatonta mutta totta, halvalla saa hyvää. Audacity on yllättävän hyvä ilmaiseksi ohjelmaksi. Toki häviää tempuissa cubaselle (esim. efektit aina tehdään suoraan ääniraitaan - niitä ei voi vaihdella päälle tai pois, korjatkaa jos olen väärässä), mutta ydinasioissa ohjelma toimii. Löytyy EQ:t, kaiut, häivytykset, normalisoinnit, kompurat ja muut. Kyllä sillä biisiä miksaa.
 
Myöskin miniläppäri on halpa. Ja vaikka epäillä voisi, niin tähän asti kokeiltuna ei ole ongelmaa pyörittää neljää-viittä stereoraitaa samaan aikaan. Ainakin meidän duolle riittää mainiosti.
 
Zoomin H1:kään ei paljoa kustanna, ja hintaisekseen sekä kokoisekseen laatu on häikäisevä. Toki häviää "oikeille" mikeille, mutta kun lasketaan sen ominaisuudet ja verrataan hintaan, on peli erittäin hintansa väärti. Kirkas ja hyvä ääni.
 
Ja kuten osistakin voi päätellä, kokonaisuus on erittäin siirreltävä. Tietysti tärkein, "no millainen laatu sitten on?" Aloitteleva harrastelijamiksaaja, joka ei osaa kunnolla edes laulaa, toteaa että parempi antaa siis lopullinen tulos. Olkaa hyvä ja tutustukaa itse: http://muusikoiden.net/tule . Ainut biisi Missing mikä löytyy on ko. kokoonpanolla tehty.
 
En muista tiedä, mutta meidän jalat maassa -duolle yhteensä 440 euron paketiksi (90, jos miniläppäri/vastaava on jo - ikäänkuin sille ei muutakaan käyttöä olisi...) olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Samassa jamassa oleville voimme varauksetta suositella.
 
Parannusajatuksia: kestävä kotelo H1:lle, 3,5mm uros-urospiuha jotta voi kuulokkeilla monitoroida suoraan omaa ääntä Audacitystä.
 
Sgoyafton!
htm
03.08.2011 10:24:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluaa noita efektejä käyttää monipuolisemmin, niin Kristal audio engine ja Reaperin kokeiluversio ovat myös ilmaisia ja paljon audacityä monipuolisempia.
 
www.signumfreud.com
Waris
03.08.2011 13:01:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: Jos haluaa noita efektejä käyttää monipuolisemmin, niin Kristal audio engine ja Reaperin kokeiluversio ovat myös ilmaisia ja paljon audacityä monipuolisempia.
 
Reaperia kokeilinkin ja Audacity meni kerrasta romukoppaan. Reaperistakin täytyy melkein maksaa, niin onnistunut laitos. Aiemmin itse puuhastellu cubasen kanssa ja Reaper tuntuu pesevän sen helppoudessa sata nolla.
 
Tietysti Cubasen versio oli melko iäkäs.
 
Sgoyafton!
Objectif Lune
03.08.2011 13:15:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis saitteko Audacityllä ja miniläppärillä äänitettyä ilman havaittavaa latenssia? Ihan mielenkiinnosta kyselen, koska oma kokemukseni on, että koska Audacityä ei ole niinkään tarkoitettu virtuaalistudioksi, latenssista ei pääse kovinkaan helposti eroon.
 
Waris
03.08.2011 17:53:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Objectif Lune: Siis saitteko Audacityllä ja miniläppärillä äänitettyä ilman havaittavaa latenssia? Ihan mielenkiinnosta kyselen, koska oma kokemukseni on, että koska Audacityä ei ole niinkään tarkoitettu virtuaalistudioksi, latenssista ei pääse kovinkaan helposti eroon.
 
Hyvä kysymys. Audacityä ei käytetty itse nauhoittamiseen, syystä että H1:stä puuttuu ominaisuus käyttää sitä USB-mikkinä. Eli ensin nauhoitettiin H1:een samalla kun Audacity soitti siihenastista kappaletta korvakuulokkeisiin. Sen jälkeen siirrettiin kappale koneelle ja sekoiteltiin Audacityllä.
 
Tämän varmaankin voisi korjata 3,5 mm uros-urospiuhalla, jonka vetäisi läppärin ja H1:n väliin - nauhurista löytyy line out jota voisi hyödyntää tähän, minkä jälkeen nauhoitus onnistuisi suoraan koneelle. Pitää kokeilla jahka ko. piuhan saan, joskin softa on vaihtunut nyt Reaperiin.
 
Sgoyafton!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti