Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: KRK rokit 5 VS. Behringer Truth
1
Juutas
06.05.2011 09:22:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen jo pitkään ollut aikeissa hankkia kotistudioon kohtuulliset aktiivikaiuttimet, mutta asia on jäänyt roikkumaan. DLX:ssä on tällä hetkellä tarjous noista KRK:n monitoreista ja ajattelin kysäistä, että millaisia kokemuksia porukalla on niistä?
 
Suurin kilpailija tuossa hintaluokassa (mikä on aikas määrittävä tekijä mulle) tuntuisi olevan Behringerin Truth (josta löytyy kaksikin vaihtoehtoista mallia). Behringersissä ainakin watteja tuntuu piisaavan, mutta tekeekö niillä lisätehoilla kotistudiossa mitään tai onko jotain muuta mikä perustelisi valintaa suuntaan tai toiseen?
 
Olen aina oikeassa - paitsi silloin kun olen väärässä...
anapena
06.05.2011 10:41:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumman äänestä pidät enemmän? Toki se saattaa olla vaikeaa päättää, varsinkin kun korva mukautuu aika nopeasti tarjolla olevaan ääneen. Behringer on todella suosittu, mutta mun mielestä KRK brändinä on parempilaatuinen. Muistaakseni pidin aika lailla VXT-mallistosta, kun sitä joskus DLXssä kuuntelin.
 
Juutas
06.05.2011 21:22:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Kumman äänestä pidät enemmän?
 
Täysin mahdoton kysymys kun näitä ei pääse missään (meikäläisen toimintasäteellä) testaamaan rinnakkain... Ja toisekseen en ihan ymmärrä kysymyksen funktiota kun studiomonitorin pitäisi ymmärtääkseni antaa mahdollisimman "tasaista" ääntä ja korvaa "imarteleva" kaiutin väistämättä vääristää miksausta johonkin suuntaan. Vai mitä mahdoit tarkoittaa?
 
Olen aina oikeassa - paitsi silloin kun olen väärässä...
mhelin
06.05.2011 21:58:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mun mielestä KRK brändinä on parempilaatuinen.
 
Brändin laadusta en tiedä mutta kaiuttimien laadun suhteen epäilyksiä herättää ainakin näiden KRK:n kaiuttimien bassokeskareitten hirveät ilmeisesti kartioripustusten aiheuttamat resonanssit:
 
http://www.soundonsound.com/sos/jun02/images/monitorsdiag2b.l.gif
http://resolution.nodecube.net/prod … s/Monitoring/KRK%20Expose%20E8B.pdf
 
sami_sumea
07.05.2011 00:36:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Brändin laadusta en tiedä mutta kaiuttimien laadun suhteen epäilyksiä herättää ainakin näiden KRK:n kaiuttimien bassokeskareitten hirveät ilmeisesti kartioripustusten aiheuttamat resonanssit:
 
Noi soi melkein pidempään ku mun huone!
 
:)
 
...
 
http://www.soundreel.com
Juutas
07.05.2011 09:33:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Brändin laadusta en tiedä mutta kaiuttimien laadun suhteen epäilyksiä herättää ainakin näiden KRK:n kaiuttimien bassokeskareitten hirveät ilmeisesti kartioripustusten aiheuttamat resonanssit:
 
http://www.soundonsound.com/sos/jun02/images/monitorsdiag2b.l.gif
http://resolution.nodecube.net/prod … s/Monitoring/KRK%20Expose%20E8B.pdf

 
Hmmm, tämä vaikuttaa sen verran kiinnostavalta, että saisiko saman väännettynä rautalangasta näin vähän yksinkertaisemmalle ja vähemmän perehtyneelle yksilölle? ;) Resonanssi toki on tuttu ilmiö, mutta mutta miten se ilmenee tässä tapauksessa?
 
Olen aina oikeassa - paitsi silloin kun olen väärässä...
anapena
07.05.2011 12:28:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juutas: Täysin mahdoton kysymys kun näitä ei pääse missään (meikäläisen toimintasäteellä) testaamaan rinnakkain... Ja toisekseen en ihan ymmärrä kysymyksen funktiota kun studiomonitorin pitäisi ymmärtääkseni antaa mahdollisimman "tasaista" ääntä ja korvaa "imarteleva" kaiutin väistämättä vääristää miksausta johonkin suuntaan. Vai mitä mahdoit tarkoittaa?
 
Sitä vaan, että maailmassa on paljon hyviksi havaittuja erilaisia, tavallaan yhtä hyviä, studiomonitoreja. Joistain vain pitää enemmän kuin toisista. Siksi olisi hyvä päästä kuuntelemaan eri vaihtoehtoja rinnakkain. Vaikeahan niitä on vieraassa ympäristössä luotettavasti kuunnella, ehkäpä tylsimmältä kuulostava voi olla jopa paras vaihtoehto loppujen lopuksi. Jos kokemusta tai kuuntelumahdollisuutta ei ole, niin ei varmaan auta muu kuin hankkia jokin suosittu vaihtoehto. Kokemuksen karttuessa voi sitten vaihtaa toiseen, jos haluaa parempaa. Vähän niinkuin ensimmäisen äänikortin hankinta...
 
Ja näistä brändeistä. Aika vähän on beerinkeriä huonompia vaihtoehtoja...toki on hintaluokassaan asiallisiakin vehkeitä Ulilta tullut.
 
mhelin
07.05.2011 20:53:24 (muokattu 07.05.2011 21:02:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juutas: Hmmm, tämä vaikuttaa sen verran kiinnostavalta, että saisiko saman väännettynä rautalangasta näin vähän yksinkertaisemmalle ja vähemmän perehtyneelle yksilölle? ;) Resonanssi toki on tuttu ilmiö, mutta mutta miten se ilmenee tässä tapauksessa?
 
No tuossa ekan linkin KRK:ssa se ilmenee n. 700 Hz:n taajuutena joka jää itsekseen soimaan pitkäksi aikaa senkin jälkeen kun ko. taajuista signaalia ei enää syötetä kaiuttimelle. Aikatasolla myös transienttitoisto kyseisellä taajudella vääristyy, eli lyhyt nopeasti syttyvä ja äkillisesti vaimeneva impulssi muuttuu loivan attakin ja pitkän jälkisoinnin hallitsemaksi äännähdykseksi mikä haittaa eniten perkussiivisten soittimien sointia.
 
Jos ei halua laittaa rahojaan kaiuttimia ostaessaan turhuuteen niin olisi hyvä jos saatavilla olisi mittadataa sekä tuollaisena vesiputousmallisena aika-taajuusakselilla mitattuna että myös taajuusvastetta sivusuunnista mitattuna. Sivuvasteesta voidaan arvioida paremmin millainen kaiuttimen sointi huoneessa on. Jos sivuvasteessa on pahoja kuoppia niin tilannetta ei pelasta se vaikka etuvaste olisi kuinka viivasuora. Vasteenhan saa nykytekniikalla etusuuntaan tosiaan vaikka viivasuoraksi, mutta jotta vaste olisi kokonaisuudessa tasainen kaiuttimen olisi oltava vähintään vakiosuuntava, eli käytännössä etuvasteen suhteellisen suoran ja sivuvasteiden tasaisesti korkeita taajuuksia kohti vaimenevan.
 
Ziggy Bubba
08.05.2011 00:42:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Ja näistä brändeistä. Aika vähän on beerinkeriä huonompia vaihtoehtoja...toki on hintaluokassaan asiallisiakin vehkeitä Ulilta tullut.
 
Jospa ei puhuttais brändeistä vaan kamoista. Behkun B2030A:t on oikein mainiot pöntöt, sanotaan nyt vaikka "hintaluokassaan". Noilla miksailee ja myös kuuntelee musaa mielellään. Erittäin hyvä valinta pienemmällä budjetilla.
 
Muhevaa ja melodista postmetalsludgejyystöä: Burweed
anapena
08.05.2011 11:41:46 (muokattu 08.05.2011 16:07:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mheliniltä hyvä täsmennys aiheeseen. Kiitokset siitä.
 
Ja kyllä, B2030 on varmaankin hyvä tuote. Itsellänikin on muutama B-tuote, lähinnä pölyä keräämässä, niinkuin hardware muutenkin tuppaa tekemään. BCF2000sta tulee käytettyä eniten, lähes päivittäin. Aika hyvä peli sekin, etenkin hintaansa nähden. Tulee varmaan käytettyä aivan loppuun asti, ei kannata myydä eikä toimivaa kampetta raaski pistää poiskaan.
 
washburn
11.05.2011 12:16:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä ollut nyt jonkin aikaa kotikäytössä Behkun B1030A monitorit, ja nyt uskaltaa jo näitäkin suositella. Terve saundi näissä on, koska ihan kylmiltään onnistuu toimivat miksaukset ilman sen kummempaa kaiuttimiin tutustumista. Ei juurikaan pahaa sanottavaa ja hinta alle 200€.
 
Live long and prosper.
viltsi
08.08.2011 15:13:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samantyyppisiä aiheita löytyikin kovin monta, mutta missään ei tunnuttu vertailevan Behringerin B1030A ja B2030A -monitoreita keskenään.
 
Luultavasti jompi kumpi tulee hankittua, joten olisi mielenkiintoista kuulla mitkä noiden käytännön erot on, jos haetaan kotioloihin sopivia kaiuttimia musiikinteko- ja multimediatouhuihin?
 
Kokonsa ja tehonsa puolesta nuo 1030:t riittäisi varmastikin omaan käyttööni (profiilisivullani on kuva mimmoseen koirankoppiin ne tulisi), mutta jos nuo 2030:t on jollain tavalla selkeesti paremmat, niin hintaero on kuitenkin niin pieni, että kannattanee niihin sitten sijoittaa?
 
Mielipiteitä?
 
Pop Corn
08.08.2011 17:49:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

viltsi: Samantyyppisiä aiheita löytyikin kovin monta, mutta missään ei tunnuttu vertailevan Behringerin B1030A ja B2030A -monitoreita keskenään.

 
Eikös nuo 1030A:t ole aika uusi malli? Se että vertailuja ja arvosteluja on hankala löytää johtunee varmaan siitä että porukoilla ei vain ole noita.
 
Budjettikotistudioonhan nuo vaikuttaisivat varsin mielenkiintoisilta.
 
.
viltsi
08.08.2011 19:03:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pop Corn: Eikös nuo 1030A:t ole aika uusi malli? Se että vertailuja ja arvosteluja on hankala löytää johtunee varmaan siitä että porukoilla ei vain ole noita.
 
Budjettikotistudioonhan nuo vaikuttaisivat varsin mielenkiintoisilta.

 
Kyllä taitavat olla verrattain uusi malli. Tuota uutta mallia - yllätys yllätys - on hypetetty "vanhaa mallia" paremmaksi. Mitähän tuolla "vanhalla mallilla" tässä yhteydessä tarkoitetaan? 2030 ja 2031?
 
Näköjään noista on myös 8" malli, B1031A, jota en ollut huomannutkaan. Thomannilla hintaeroa 60 euroa näiden mallien välillä. Taajuusvasteeksi luvataan 35Hz - 20kHz, pienemmillä puolestaan 50Hz - 20kHz.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti