Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitä kamoja vielä tarvitsen?
1
korgzweil
09.04.2011 23:16:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tavoite on saada tästä huoneesta pienimuotonen treenitupa, jossa on mahdollista soittaa bändin kanssa livenä ja tallentaa läppärille erikseen soitettuna joko rummut tai sähköpiano. Ei muuta. Kitara, basso ja niiden kamat ei kuulu tähän.
 
Nämä löytyy ennestään: Roland RD-300-keikkapiano; läppäri, jossa IK multimedian total studio 2 -bundle sekä Cubase LE 4, PreSonus Audiobox usb; Yamaha Dtxplorer sähkörummut
 
Käsittääkseni joku huokeakin mikseri ja pari monitoria riittäisi siihen, että rummut saisi kuulumaan muualtakin kuin kuulokkeista. Pianolle on tähän mennessä ollut viritinvahvistin ja kaiuttimet mutta se ei oikein toimi rummuille. Eikä omaa rumpumonitoria kannata hankkia, jos on tarkoitus tallennella soitot mikserin kautta, vai? Eli mikähän tässä olisi fiksuinta?
 
jpjanhun
11.04.2011 03:47:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

en voi väittää että tuntisin aihetta hyvin, mutta periaatteessa tarvit mikserin, päätevahvistimen sekä sopivat kaiuttimet. riippuen tasovaatimuksista nämä voi saada hyvinkin halvalla etenkin käytettynä..
 
oikeastaan enemmän ottaisin kantaa noihin äänitysjuttuihin. jos sulla on keikkapiano niin siinä on varmaan midi-out, samaten sähkörummuissa. lienee mikserin tai itse laitteen linja/audio-outputin sijaan järkevämpää tallentaa/äänittää mididata noista laitteista niin voit käyttää jotain softaplugaria soundien valintaan. saat tod. näk. paljon paremmat soundit ja voit muuttaa tallennettujen raitojen soundia myöhemmin. tietysti on mahdollista myös tallentaa molemmat, sekä midi-data että line-out signaali.
 
korgzweil
11.04.2011 13:56:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä yritin sekavasti kertoakin. Eli soitot pitää saada ja saakin midinä ulos läppärille, joka huolehtii soundeista. Näin siis pianon kohdalla. Rummuille kelpaa live-soitossa sen omat soundit, koska tuskin voin yhtäaikaa vetää molempia läppärin äänikortin läpi niin, että kummallekin määritellään omat pluginit.
 
Eli menisikö kytkennät niin, että rummut vedettäisiin midinä äänikorttiin ja lisäksi aivo-osan outputista mikseriin (mikähän merkki ja malli soveltuisi?). Samaten piano vedettäisiin midistä läppäriin ja outputista mikseriin. Mihin väliin se päätevahvistin tulee? Olisko siinä valmiina ympäristö, jolla voi vuorotellen tallentaa mutta yhtäaikaa soittaa?
 
jpjanhun
11.04.2011 14:17:45 (muokattu 11.04.2011 14:40:24)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

>koska tuskin voin yhtäaikaa vetää molempia läppärin äänikortin läpi niin, että kummallekin määritellään omat pluginit.
 
-siis kyllä tällaisen pitäisi onnistua jos vain midituloja on äänikortissa tarpeeksi. tosin ei niitä midipiuhoja muutenkaan ole mikään pakko laittaa äänikorttiin, voit käyttää myös tuollaista midi-usb adapteria joita saa lähes parilla kympillä. en tiedä onko noiden miditulojen ja plugarien määrällä muuta rajoitusta kuin läppärin teho ja tietysti se kuinka tehosyöppöjä ne käyttämäsi plugarit ovat. ja toki voit johtaa eri miditulot eri plugareille (rumpujen mididata rumpuplugarille, pianon mididata pianoplugarille jne.).
 
-en osaa sanoa mitään päättärien merkeistä tms. periaatteessahan kai mikä tahansa käy, riippuen sun äänenlaadulle asettamista vaatimuksista. itse esim. ostin käytettynä 50 eurolla jonkun eclerin 300w:n päättärin ja kyllähän homma tuollaisellakin hoituisi jos ei soita kovaa (tai korjaan..jos soittaa todella hiljaa) ja äänenlaadulle ei aseta suuria vaatimuksia. jos haluat päästä halvalla niin mikserinä voit käyttää vaikka jotain behringer xenyxiä. jos haluat huippulaatua niin sitten en osaa sanoa tähän mitään. periaatteessa et tarvitsisi mikseriäkään jos sulla on vain äänikortti jossa riittävästi tuloja kaikelle minkä haluat kuulla ulostulona. tämän ulostulosignaalin äänikortista (line-out) sitten vain johdat päättärille. tässä ulostulosignaalissa voi aivan hyvin olla jo noi pluginien soundit (rumpujen ja pianon line-outtien sijaan) jos vain saat koneesi latenssit riittävän alhaisiksi. riippuu siis läppärisi tehosta.
 
>Eli menisikö kytkennät niin, että rummut vedettäisiin midinä äänikorttiin ja lisäksi aivo-osan outputista mikseriin (mikähän merkki ja malli soveltuisi?). Samaten piano vedettäisiin midistä läppäriin ja outputista mikseriin. Mihin väliin se päätevahvistin tulee?
 
-päättäri tulee mikserin ja kajarien väliin. eli mikserin main outputista päättäriin (jos oletetaan ettei tuossa mikserissä siis ole itsessään mitään vahvistinta vaan päättäri ja mikseri ovat erikseen). kuten aiemmin sanoin voit myös vetää kaiken äänikortin läpi jos siinä vain tarpeeksi tuloja kaikelle mitä haluat. midituloja voit lisätä ostamalla lisää noita midi-usb adaptereita. eli tässä tapauksessa et tarvitsisi mikseriä välttämättä mihinkään.
 
>rummut vedettäisiin midinä äänikorttiin ja lisäksi aivo-osan outputista mikseriin
 
-joo siis voit toki tehdä näinkin jos haluat, mutta tosiaan jos koneessasi on riittävästi tehoja voit käyttää noita pluginien soundeja myös livesoitossasi.
 
>Olisko siinä valmiina ympäristö, jolla voi vuorotellen tallentaa mutta yhtäaikaa soittaa?
 
-no siis voi myös tallentaa yhtäaikaa jos midituloja on vain tarpeeksi.
 
korgzweil
11.04.2011 14:40:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia, tämähän selvensi hyvin. Päätevahvistin on siis ilmeisesti ainoa ns. pakollinen hankinta kaiuttimien lisäksi. Vai olisko ennemmin päättäri + kajarit vai pelkät aktiivikaiuttimet. Vai voiko aktiivikaiuttimet toimia tuossa käytössä ollenkaan? Ainakaan tietokoneen kaiuttimista ei lähtenyt kuin pihinää kun kokeilin laittaa ne rumpuihin kiinni.
 
Tuo PreSonuksen äänikortti poisti aikanaan latenssit hyvin pianolta. Pelkkä läppärin äänikortti ei riittänyt siihen. Täytyy vielä yrittää kytkeä noin, miten ehdotit. Ja pianon saa muuten kytkettyä ihan puhtaasti usb:lla läppäriin. Midi-data liikkuu siellä silti.
 
jpjanhun
11.04.2011 14:51:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

>Kiitoksia, tämähän selvensi hyvin. Päätevahvistin on siis ilmeisesti ainoa ns. pakollinen hankinta kaiuttimien lisäksi. Vai olisko ennemmin päättäri + kajarit vai pelkät aktiivikaiuttimet. Vai voiko aktiivikaiuttimet toimia tuossa käytössä ollenkaan? Ainakaan tietokoneen kaiuttimista ei lähtenyt kuin pihinää kun kokeilin laittaa ne rumpuihin kiinni.
 
-siis kyllä periaatteessa aktiivikajarien pitäisi toimia mutta mun tiedot ei riitä siihen että osaisin sanoa mitään preferenssiä suuntaan tai toiseen. joku muu varmaan osaa suositella jotain.
 
>Tuo PreSonuksen äänikortti poisti aikanaan latenssit hyvin pianolta. Pelkkä läppärin äänikortti ei riittänyt siihen.
 
-joo, ehdottomasti, latenssien poistamiseen tarvii ASIO-ajurit tai vastaavat. integroidut äänikortit jollain asio4all-ajureilla eivät tietääkseni ole mikään kunnollinen ratkaisu vaan latenssia jää liikaa.
 
>Ja pianon saa muuten kytkettyä ihan puhtaasti usb:lla läppäriin. Midi-data liikkuu siellä silti.
 
-jep, sitten sulla pitäisi olla tarvittavat miditulot jo valmiiksi hallussa. eli tarvit vain päätteen + kajarit tai pelkät aktiivikajarit (en osaa sanoa kumpi ratkaisu on kannattavampi)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti