Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 3D Virtual Audio
1
51sth
10.03.2011 22:31:26 (muokattu 10.03.2011 22:33:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oheisessa linkissä on jotain, jolla saa kuulokkeiden avulla mielestäni hienoja elämyksiä.
 
http://onemansblog.com/2007/05/13/g … ircut-and-other-auditory-illusions/
 
Minua kiinnostaa, että miten näitä ääniä voi tehdä? Minkälaista mikkiä, akustiikkaa jne. tarvitaan, jotta tällainen on mahdollista? Jostain aasialaisesta videosta bongasin, jonka jo hukkasin, että olivat laittaneet mikit nukelle korviksi ja samalla yleisö pääsi kuuntelemaan tuotosta kuulokkeiden kautta ja saivat saman elämyksen, kuin jos nukke olisi ollut ihminen ja olisi kuullut mitä tuo "nukkeihminen" kuulee.
 
Käsitykseni mukaan ns. "normaali" panoroinnissa panoroidaan suoraan kuulijan eteen, sivuille, laidoista laidoille jne. mutta tässä on kyseessä enempi pallomainen panorointi, missä tarkan pisteen äänilähteelle voi määritellä.
 
Nämä kaikki ovat vähän tällaista netistä etsittyä mututuntumaa ja ehkä lähinnä vielä arvailun ja oman tulkinnan sekoittelua. Aihe kuitenkin kiinnostaa paljon enemmän, mutta en löydä siitä muuta kuin ylitieteellistä lätinää, joka ei oikein uppoa. Uskon, että arkikielisestikin tätä voisi vähän "syvemmin" selittää.
 
Suosittelen, että kuuntelette Virtual Haircutin oheisesta linkistä, joka mielestäni on monipuolisin esimerkki kyseisestä äänitekniikasta. Jollei siis jo ole tuttu.
 
Asiasta kovin innostuneena kiinnostaisi myös mahdollisuus tehdä tai opiskella kyseistä tekniikkaa. Jos tästä on tietoa niin olisin most grateful..
 
(Haulla en löytänyt aiheesta, mutta en tiennyt kauheammin hakusanojakaan kyseiselle tekniikalle, joten pahoittelen jos aihe on jo tuotu esille)
 
Danko
10.03.2011 23:39:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elikkä binauraalinen ääni; homman voi toteuttaa mm. keinopäällä tai korviin tulevilla nappimikeillä. aiheesta jotain tuolla http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=113730
 
"Rock-jazz syntyi aikoinaan siitä, ettei osattu soittaa jazzia eikä rockia. Fuusion kehittyminen vaati lisäksi sen, ettei osattu miksata." -Jouni Kesti
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti