Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fostex MR-16HD ja luuppaus
1
shuffle
25.02.2011 14:21:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys. Ostin kyseisen vehkeen. Simppeli ja suht hyväsoundinen laatikko, mutta sillä nähtävästi ei voi tehdä rumpulooppia, koska pre-roll timea ei taida voida säätää, mikä tarkoittaa että loopissa on aina sekunnin tauko keskellä mikä tavallaan tekee tyhjäksi koko idean. 180-sivuisessa manuaalissa puhutaan noin 100 sivua punch-innista, ja tämä on ollut insinöörin kuningasidea suunnitellessaan tätä lootaa joskus 2000-luvulla. Insinööri on siis lähtenyt siitä, että looppausta käytetään vain punchaukseen, ajatuksen rumpuloopin teosta hän on hylännyt tarpeettomana 2000-luvulla, punch-in on tärkeämpi!:) Saako tämän vehkeen loopista sitä sekunnin avuliasta taukoa mitenkään pois? Mites muilla raitureilla onnistuu tauottoman loopin teko?
 
kivi
25.02.2011 16:39:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

shuffle: Tervehdys. Ostin kyseisen vehkeen. Simppeli ja suht hyväsoundinen laatikko, mutta sillä nähtävästi ei voi tehdä rumpulooppia, koska pre-roll timea ei taida voida säätää, mikä tarkoittaa että loopissa on aina sekunnin tauko keskellä mikä tavallaan tekee tyhjäksi koko idean. 180-sivuisessa manuaalissa puhutaan noin 100 sivua punch-innista, ja tämä on ollut insinöörin kuningasidea suunnitellessaan tätä lootaa joskus 2000-luvulla. Insinööri on siis lähtenyt siitä, että looppausta käytetään vain punchaukseen, ajatuksen rumpuloopin teosta hän on hylännyt tarpeettomana 2000-luvulla, punch-in on tärkeämpi!:) Saako tämän vehkeen loopista sitä sekunnin avuliasta taukoa mitenkään pois? Mites muilla raitureilla onnistuu tauottoman loopin teko?
 
Hmm, ymmärsinköhän nyt oikein?
 
Tuo looppaus on kuuntelutoiminto, mallia return-to-marker-and-play eli tarkoitettu pelkästään oton harjoitteluun ja punch-iniin. Jokainen uusi otto siis asettuu päällekäin edellisen kanssa. Jos haluat latoa rumpuja peräkkäin, käytät copy+paste -toimintoa.
 
Muista, että kysymys on nauhurihenkisestä tallentimesta, ei trackerista. Audiota pitää olla koko se aika jonka sen halutaan kuuluvan.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
shuffle
25.02.2011 20:02:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luin juuri sinun kirjasi. Vaikka en todellakaan ole enää ihan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Ensimmäiset demot tehtiin raitureilla 80-luvulla. Täytyy vähän opiskella tätä värkkiä. Olen biisintekijä ja soittaja, en äänitysteknikko. Viimeksi mulla olin Korg D8, mikä oli erinomainen laite. Raitoja vain vähän hintsusti. Joihinkin biiseihin ajattelin soittaa pohjat rummuilla, joihinkin tehdä luupin. Haluan sen tyylisiä luuppeja, kuin Steve Earlen biisissä Satellite Radio. En ole koskaan tehnyt ennen, on menty vähän niin kuin luomuna tähän asti. Hyvä kirja oli.
 
kivi
25.02.2011 21:39:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

shuffle: Haluan sen tyylisiä luuppeja, kuin Steve Earlen biisissä Satellite Radio. En ole koskaan tehnyt ennen, on menty vähän niin kuin luomuna tähän asti.
 
Hyvä biisi ja ymmärrän mitä tarkoitat. Noita rumpuja on kumminkin vähän vaikea koota Fostexissa, mitäpä jos leikkelisit ne tietokoneella ja ajaisit sitten sinne Fostexiin kahdelle raidalle (esimerkiksi "bassari", pahvilaatikkovirveli soitettuna kahdelle rullalle käärityllä sanomalehdellä, delay tukemassa tempoa)?
 
Toi biisihän on selkeästi tehty niin, että ensin on soitettu koko biisi noilla soundeilla ihan tavalliseen tapaan, sen jälkeen on korvattu ne osat jotka ovat "suoraa komppia" yhdellä särölle vedetyllä tahdilla jossa on vielä joku kompressoripumppaus lopussa ja alussa delayhäntä jostain pois leikatusta matskusta, näin pikakuulemalla ja flunssaisilla korvillani veikkaisin. Fillit on jätetty ennalleen, joskus jätetty "komppiraitaa" kaikumaan päälle. Studiokikkailua ja ear candya. Missään tapauksessa kyse ei ole pelkästä loopista tavalliseen tapaan.
 
Tää olis kovin helppo selittää jos pystyisin näyttämään miten tuo tehdään. Toivottavasti kuitenkin ymmärsit. Ilmainen audioeditori jolla voit leikellä koneella on esimerkiksi Audacity 1.3 Beta.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti