Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soundtrack Pro ja Denoiser kasettia varten?
1
JPQ
10.02.2011 22:55:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soundtrack Pro ja Denoiser kasettia varten? eli millaisista säädöistä lähtisitte säätämään kasetin pohjakohinaa pois. Onko mitään ehdotuksia mikä olisi hyvä lähtökohta hommaan säätöjen suhteen eli pienikin vinkki on tervetullut jopa se jos Audacityn kohinan poisto on parempi ratkaisu.. Ainakin edellinen kasetti kohisi todella pahasti (todella kuuluvasti ja signaalin taso oli silti aika vaimeakin vaikka äänikortin gainit oli tapissa..) ja seuraava projektit onkin astetta tärkeämpi haasteita.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
kivi
11.02.2011 00:50:06 (muokattu 11.02.2011 01:01:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: Soundtrack Pro ja Denoiser kasettia varten? eli millaisista säädöistä lähtisitte säätämään kasetin pohjakohinaa pois. Onko mitään ehdotuksia mikä olisi hyvä lähtökohta hommaan säätöjen suhteen eli pienikin vinkki on tervetullut jopa se jos Audacityn kohinan poisto on parempi ratkaisu.. Ainakin edellinen kasetti kohisi todella pahasti (todella kuuluvasti ja signaalin taso oli silti aika vaimeakin vaikka äänikortin gainit oli tapissa..) ja seuraava projektit onkin astetta tärkeämpi haasteita.
 
Analoginauhalla on aina hiukan pohjakohinaa, ja kasetilla tietysti enemmän kuin studionauhalla. Ensin olisi syytä tarkistaa että äänipäiden linjaus vastaa toistolaitteessa ja tallennuslaitteessa sekä toisiaan että kasettinauhureiden yleisiä standardeja. Sitten nauhurit biasoidaan käytetylle nauhatyypille.
 
Vasta tämän jälkeen tulee kohinanpoisto jos tarvitaan, ja se tehdään niin että otetaan tyhjästä kohdasta jossa ei ole musiikkia kohinanäyte, ja annetaan laitteiston analysoida sen pohjalta itse kohtuullinen pudotus.
 
Mitä taas tulee signaalin tason vaimeuteen, se on oma ongelmansa jota käsitellään täällä päivittäin otsikon "masterointi" alla. (Lyhyesti sen verran, että loppumiksaus ei voi sellaisenaan mitenkään olla yhtä kovaääninen kuin kaupallinen tallenne, vaan lopullinen miksaus käsitellään erikseen julkaisua varten ja tätä kutsutaan masteroinniksi.)
 
Edit: PS. JPQ, en halua mitenkään kritisoida ohjelmanvalintaasi, mutta Soundtrack Pro on silti aika kumma valinta kosketinsoittimilla säveltävälle henkilölle. Se on erinomainen elokuva-audion moniraitatyö- ja editointiohjelma, ja sen sessiot toimivat saumatta samoin mac-rajatun Final Cut -videoleikkausohjelman kanssa, mutta siinä ei ole esimerkiksi lainkaan kiippareille niin tärkeitä midiominaisuuksia eikä se myöskään ole kovin joustava tallennustyökalu.
Kotitarpeisiin tai vaikkapa pientuotantoon tapahtuvassa masteroinnissa se kyllä toimii sopivan plugaripaketin (jollainen vois olla esim T-Racks) kanssa mainiosti.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
JPQ
11.02.2011 02:40:11 (muokattu 11.02.2011 02:46:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä kritisoi (tiedän että olisi outo valinta jos olisin ostanut sen erikseen) koska Logicin mukana tuli ja siinä Soundtrack pro kuulemma parempi väline kohinanpoistoon. ja äitini aarteita lähinnä pelastan tai yritän en siis mitään muuta yritän eli en tiedä vielä onko ns toivotonta häntä ei edes pahemmin kuulemma kohina haittaa jne. lisäksi ihmeitä ei odoteta. ja tähän hätään musa ohjelmiksi saa riittää se mitä löytyy ja uusin tilaukseni josta ei masteroinnissa ole apua varmaankaan yhtään eli NI Komplete 7.
ps. hiljaa hoituu gainilla koska ei ole kyse siitä mitä usein musalle nykyään halutaan tehdä jota taas minä en halua josta täällä varmasti usein puhutaan. ja tieteelliseksi en halua ryhtyä mutta täytyy bias säädintä tässä tarkistella kait tänään (jos jaksan) kun hommiin ryhdyn. ja talletus laitetta ei varmaan ole enään muualla kuin kaatopaikalla tms.. ja koe materiaali kohisi kuin synti suorastaan huusi melkein :) kun laitoin koko dynamiikka alueen käyttöön. ja sen äänityslaitteesta en tiedä kuin varmaan aikansa parhaita ammattivehkeitä koska se on osto kasetti. ja tyhjän kohdan näyte hommaa katson löysinkin jo mainitulle setille (soundtrack pro ja denoiser) ohjeen.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
anapena
13.02.2011 11:23:50 (muokattu 13.02.2011 19:09:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kasettihommissa kannattaa kokeilla dolbyn käyttöä, ainakin jos dolby on ollut päällä kasettia äänittäessä. Dolbyjä kotikoneissa on kolme vaihtoehtoa, B, C ja uusin S. Samaa pitäisi tietenkin käyttää toistettaessa ja mieluiten samaa nauhuria kuin äänityksessä...Dolby B on se yleisin ja ostokaseteissa käytetty versio, ja jos nauhurissa on vain yksi vaihtoehto, niin sese on. Olihan sitten vielä DBXkin, mutta se ei sillä lailla levinnyt koteihin kuin Dolbyt.
 
Itse käytän dolbya ja nauhalaadun valintoja ihan fiilispohjalta silloin, kun kasetit ja nauhurit on mitä sattuu. Tämä ihan siitä syystä, että äänipäiden kulmat on helposti olleet erilaisia, herkkyys-ja bias-säädöt pielessä, nauha itsessään kulahtanut. Ja lopuksi elämys viimeistellään treble/tone-säädöllä!
 
Nauhan kulkuradan puhdistus ja demagnetointi kasettipesässä raikastavat signaalia myöskin. Osaavampi säätelee vielä azimuuttikulmat kohdilleen...
 
Näiden toimenpiteiden jälkeen otetaan käyttöön tietokoneet ja niiden kohinanpoistosoftat.
 
Huh, pääsipäs setä vanhana kasettidiggarina vauhtiin!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti