Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Onko ammattilaisten kokemuksia USB-mikeistä?
1
kajariseppo
20.01.2011 17:15:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenelläkään positiivisia kokemuksia pikkasen kalliimpien USB-mikkien, esim. SE (n. 300 euroa) tai Audiotechnica (n. 200 euroa) käytöstä mobiileissa ammattiäänityksisä?
 
Ajatushan kuulostaa kivalta ja keveältä: macbook air, kuulokkeet ja mikki - USBipiuha kiinni ja laulut, kitarat tai spiikit kovalevylle..
 
Halpojenkin mikkien soundinäytteet kuulostava netissä varsin kelvollisilta, mutta en ole kauheesti kuullut positiivisia kokemuksia aiheesta. Monella on ilmeisesti ollut USBien kanssa pettymyksiä, sekä ongelmia moniraitasynkkauksessa.
 
Itse varmaan äänittäisin Garage-bandillä ja minimacilla, mutta PRO-laatua kuitenkin tarvittais - referenssinä on olu apogeen duet ja AKG-C4000. Pääseekö huolellinen äänittäjä esim. audiotechnicalla samansuuntiaseen subjektiiviseen laatuun, jos nyt ei aleta varsinaisesti hifistelemään?
 
Kalmo
21.01.2011 11:35:18 (muokattu 21.01.2011 11:37:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan oikeastaan vain sitä, minkä jo kirjoitit.
 
Äänenlaatu ei noissa ole ongelma, vaan se, että koska tietsikka näkee USB-mikin erillisenä äänikorttina, niin ongelmia usein riittää esim. synkkaiuksen kanssa. Jos kyseessä on mikki, jossa on myös sisäänmenoplugi instrumentille, niin se helpottaa, muuten moniraitaäänityksissä voi tulla mutkia matkaan.
Ihan simppeleissä perusäänityksissä ne käsittääkseni ovat OK.
 
Kehuja olen niistä kuullut tuskin koskaan, mutta niinhän se on, että forumeille kirjoitetaan, kun on ongelmia. Ei korjaamollakaan näy viattomia autoja.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
kajariseppo
21.01.2011 19:50:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos! Nyt tajuankin ehkä paremmin mistä tiettyjä ongelmia käytännössä voi tulla.
 
Jos mikrofonisignaalin A-D-muunnos tehdään mikrofonin sisällä, niin tietenkin sekä kuuntelun D-A-muunnos että mahdollisten muiden äänilähteiden A-D-muunnokset voisi mieluiten tehdä samassa laitteessa - eli tässä tapauksessa siis mikrofonin sisällä... Muuten voidaan joutua säätämään useiden laitteiden välisiä erilaisia viiveitä jne.
 
Kuulokeliittimiä joissain USB-mikeissä näyttäisi olevankin, mutta instrumentti sisään - sellaista en ole vielä nähnyt - enkä ole aivan varma haluaisinkokaan nähdä. (kokemuksia..?)
 
Sit kuulin ihan näistä halpiksista isokalvoisista USB-mikeistä, että tietokoneesta ja sen USB-portista riippuen oli jollain äänittelijällä tullut drop-outteja - mutta jos palikat saa yhteen niinkuin on tarkoitettukin, niin käytännössä soundi olis hintaan nähden ok.
 
Siis: ainakin pitäis voida lähteä äänittämään melko helposti esim. spiikkejä tai muuta yksiraitatallennusta USB-mikillä, mutta jos haluaisi soittaa garagebandiin moniraitaa synkassa, vallankin jos kaipailee sekä instrumenttisisäänmenoja että mikkipuolta, niin asiassa tarvitaan lisätutkimusta, ehkä ajureita jne..
 
Tajusinkohan jotain vai luulinko vaan... :) Jos joku on saanut jonkun USBimikin ja garagebandin toimimaan moniraitahommissa kivasti yhteen, niin kertokoon nyt, tai vaietkoon iäksi.. ;)
 
Kalmo
22.01.2011 14:31:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rohkenen väittää, että jos moniraitahommiin lähdet, niin unohda USB-mikit.
Homma voi onnistua, mutta normaalilla USB-äänikortilla ja kondensaattorimikillä se onnistuu paremmin ja varmemmin.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
anapena
22.01.2011 19:03:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samson G-Track on ainakin teoriassa passeli.
 
kajariseppo
24.01.2011 10:25:06 (muokattu 27.01.2011 16:01:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia suosituksista! Näin se varmaan on.. En ehkä haluaisikaan nähdä sellaista "mikrofonia" johon olisi tungettu jos jonkinlaisia inputteja, outputteja, plugia ja XLR:ää sisään ja ulos. Olkoon siis äänikortti jatkossakin äänikortti ja mikrofoni mikrofoni - paitsi ehkä silloin kun tehdään simppelisti vain yhtä raitaa.
 
Edittinä vielä: tuota Samsonia melkein tekis silti mieli kokeilla...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti