Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Digital vs Midi.
1
Hunting Eagle
11.01.2011 22:32:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tahtoisin siis tietää didital äänen ja midi äänen erot. Ostin juuri audio-boxin, joka äänittää digitaalisesti ja haluaisin tietää mitä eroja näillä kahdella on.
Puhun nyt pääasiassa kitaran äänittämisestä.
 
Antti1
11.01.2011 22:33:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hunting Eagle: tahtoisin siis tietää didital äänen ja midi äänen erot. Ostin juuri audio-boxin, joka äänittää digitaalisesti ja haluaisin tietää mitä eroja näillä kahdella on.
Puhun nyt pääasiassa kitaran äänittämisestä.

 
Erona on se, ettei midi ole ollenkaan ääntä, vaan ohjausdataa eri laitteiden välille.
 
Listen motherfucker you're about to pay your dues!
Hunting Eagle
11.01.2011 22:56:54 (muokattu 11.01.2011 23:22:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli midillä äänet saa vain midi bankeista eikä kitaran omaa soundia saa tallennettua.
 
Antti1
11.01.2011 22:57:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hunting Eagle: Eli midillä äänet saa vain midi bankeista eikä kitaran omaa soundia saa tallennettua.
 
Jotakuinkin juuri noin. Kaiken lisäksi sä et tavanomaisella sähkökitaralla saa edes lähetettyä midisignaalia mihinkään, siihen tarvitaan vähän spesiaalimpaa kamaa väliin.
 
Listen motherfucker you're about to pay your dues!
Hunting Eagle
11.01.2011 23:08:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi tyyppi koulusta kutsui tyhmäksi kun ostin audio boxin (joka lähti halvalla) enkä kitara johtoa joka muuttaa äänen midiksi. Tietojeni mukaan tämmöistä johtoa ei ole olemassa vaan tarvitaan juuri vähän "spesiaalimpaa kamaa". Miten siis puolustautua tähän väitteeseen..
 
kivi
11.01.2011 23:35:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hunting Eagle: Yksi tyyppi koulusta kutsui tyhmäksi kun ostin audio boxin (joka lähti halvalla) enkä kitara johtoa joka muuttaa äänen midiksi. Tietojeni mukaan tämmöistä johtoa ei ole olemassa vaan tarvitaan juuri vähän "spesiaalimpaa kamaa". Miten siis puolustautua tähän väitteeseen..
 
Kysyt kaverilta, menikö termit sekaisin. Jos meni niin kerrot kaverille että audiolla voi kyllä ohjata midiä, mutta audiota ei saa muutettua midiksi koska midi on pelkkiä nuottien ohjauskäskyjä.
 
Midikitarassa on sitten esimerkiksi heksamikrofoni ja interface joka lukee nuottien kestot, sävelkorkeudet ja suhteellisen voimakkuuden. Ei kuulosta kitaralta sellainen, ja siinäpä se pointti onkin. Ihan oikein ostit.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
Kalmo
14.01.2011 14:20:54 (muokattu 14.01.2011 14:33:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myynnissä on sellaisia kitaran ja äänikortin väliin laitettavia röökiaskia pienempiä kikkareita, jotka muuttavat signaalin midiksi (Sonuus G2M). Tulokset vain eivät kuullemma ole kaksiset. Soinnuilla juttu ei taida onnistua lainkaan, vaan vain monofonisella signaalilla.
 
Monissa softissa, esim. VSTssä on Audio-to-midi-mahdollisuus, mutta se ei kai yleensä toimi reaaliajassa. Homma ei myöskään onnistu polyfonisella materiaalilla, eikä silloin, jos ääni ei ole kyllin puhdas (särötön, kaiuton).
Kuinka hyvin Melodyne Editor, DigitalEar Real-Time tai vastaavat homman osaavat, en tiedä.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
jPekka
14.01.2011 21:03:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Myynnissä on sellaisia kitaran ja äänikortin väliin laitettavia röökiaskia pienempiä kikkareita, jotka muuttavat signaalin midiksi (Sonuus G2M). Tulokset vain eivät kuullemma ole kaksiset. Soinnuilla juttu ei taida onnistua lainkaan, vaan vain monofonisella signaalilla.
 
Itselläni on tuo mainittu laite, ja omissa rajoissaan toimii ihan hyvin. Vähintään yhtä hyvin kuin muutama vuosi sitten myymäni Shadow'n vanha kitaranmidityssetti. Mutta, kuten sanottu, vain yhdellä kielellä (tai ainakin sävelellä) kerrallaan.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
kivi
14.01.2011 22:24:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jPekka: Itselläni on tuo mainittu laite, ja omissa rajoissaan toimii ihan hyvin. Vähintään yhtä hyvin kuin muutama vuosi sitten myymäni Shadow'n vanha kitaranmidityssetti. Mutta, kuten sanottu, vain yhdellä kielellä (tai ainakin sävelellä) kerrallaan.
 
Huh? Sulla on ollut Shadow SH075 ja myit sen kertomatta mulle? Niin, siis, onhan mullakin, mutta mielelläni ostaisin pari lisää, niitä vain ei nykyään tahdo löytää käytettynä. Valmistus toki jatkuu edelleen.
8-|
:-)
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
jPekka
15.01.2011 13:51:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kivi: Huh? Sulla on ollut Shadow SH075 ja myit sen kertomatta mulle? Niin, siis, onhan mullakin, mutta mielelläni ostaisin pari lisää, niitä vain ei nykyään tahdo löytää käytettynä. Valmistus toki jatkuu edelleen.
8-|
:-)

 
Ei, mulla oli vanhempi pedaalimalli, joka ei ollut yhtä hyvä... ihan Mnetin torilla ilmoitin, ja Kajaston Kimmo sen multa osti.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
ganesha
15.01.2011 14:36:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä noilla kitaraan laitettavilla kikkareilla polyfonisiakin juttuja voi lähettää, ainakin tutulla kitaristilla oli/on sellainen "midimikki" jolla pystyi soittamaan sointujakin. Jannu vain manasi sitä, että soiton piti/pitää olla 100% tarkkaa että sieltä midipäästä tulee sama sointu ulos. Esim. jos vahingossa joku sormi osuis vaikka otenauhan päälle niin interface sitten arpoi joko oikean äänen, tai pahemmassa tapauksessa puolisävelaskelen pieleen. Ja ultranopeissa tilutuksissa vehje ei oikein pysynyt perässä. Taisi olla Rolandin vehjes...jotain kivikautista mallia, en voi enää muistaa. En oikein jaksa uskoa, ettei uudemmat muka pystyisi suoltamaan polyfonisia juttuja jos jokin 10 vuotta vanhakin Rolle siihen pystyi.
 
viina. hanuri. ja naiset.
ReBeat
15.01.2011 15:28:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Midi-mikit toki mahdollistavat sointujen soittamisen, mutta ylempänä mainittiin että pelkästään yksittäistä sävelkorkeutta pystyy muuttamaan midiksi jotkut sellaiset boksit, jotka laitetaan vasta kitarapiuhan päähän. Ne ei ole siis mikkejä.
 
ganesha
15.01.2011 21:16:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Midi-mikit toki mahdollistavat sointujen soittamisen, mutta ylempänä mainittiin että pelkästään yksittäistä sävelkorkeutta pystyy muuttamaan midiksi jotkut sellaiset boksit, jotka laitetaan vasta kitarapiuhan päähän. Ne ei ole siis mikkejä.
 
Ok. selkis :)
 
viina. hanuri. ja naiset.
Klezberg
16.01.2011 13:59:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun en tiedä, miten paljon alkuperäinen kysyjä ja muut mahdolliset lukijat ymmärtävät, niin tekee mieli lisätä...
 
Siitä kitarasta voi siis noilla värkeillä saada midiä. Siitä midistä ei sitten saa millään sitä alkuperäistä ääntä. Se sisältää vain tiedon mikä nuotti soi ja mahdollisesti erinäistä lisäinfomaatiota äänen voimakkuudesta ja vireestä. Sillä voi ohjata syntikoita, mutta alkuperäistä ääntä ei siitä saa millään takaisin.
 
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti