Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Monitorikanavan vinkuminen?
1
KaroMoreno
28.11.2010 16:05:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koetan nauhoittaa Acid Pro-ohjelmaan ulkoisen äänikortin (Alesis Multimix 4) kautta raitaa, ja monitorointi tulee mikserin phonesista tietokoneen oman äänikortin (joka toimii siis toistavana) sisääntuloon. Mono-ääninen monitorointi siis onnistuu muuten mutta, jatkuvasti nauhoitustilanteessa kuuluu todella ärsyttävä vinkuminen. Varsinkin Acid Pron uudessa versiossa tämä vinkuna jää vieläpä päälle nauhoituksen jälkeenkin. Vinkuna ei jää nauhalle vaan kuuluu vain outputissa.
 
Koitin vaihtaa myös niin että mikseri on sekä nauhoittajana että toistajana, että kuulisin kaiken phones-kanavan kautta mutta vinkuna kuuluu myös tällä konstilla. Mikä ihme tässä monitoroinnissa mättää?
 
hape
28.11.2010 19:31:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kone läppäri vai pöytäkone? Mikäli läppäri, niin onko siinä laturi käytössä? Ne voi usein aiheuttaa tommosta.
 
Remember: Don't eat the deadly yellow snow!
Kalmo
28.11.2010 21:08:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikset käytä Alesista pelkästään? Useiden äänikorttien samanaikainen käyttö on usein ongelmallista. Yleistä on käyttää sisäistä äänikorttia Media playerille jne. mutta äänityshommissa pelkästään kunnon korttia.
 
Oletko eliminoinut kierron mahdollisuuden? Käytätkö läppäriä? Onko sen sisäinen mikrofoni kiinni?
 
Mitä ajureita käytät? ASIO on yleensä paras, mutta sisäiset äänikortit eivät sitä yleensä tue, ja ASIO ymmärtää vain yhtä äänikorttia kerrallaan. WDM toimii usein myös hyvin.
 
Laturin aiheuttama vinkuna on ihan potentiaalinen vaihtoehto.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
KaroMoreno
29.11.2010 16:46:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole kiertoa eikä myöskään mikkien tai laturin aiheuttamaa. Kyseessä on siis kimeä-ääninen ilmeisesti digitaalinen kohina, vähän kuin kännykän aiheuttama häiriöääni.
 
Kuten sanottu, ääni kuuluu myös pelkkää Alesista käyttäessä.
 
Kalmo
30.11.2010 11:39:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kysytään nyt sitkeästi uudestaan: Onko se läppäri vai pöytäkone? Arvaan että läppäri, kun et torpedoinut ajatusta laturivinkunasta. Macci vai PC? 32 vai 64 bit?
Mikä käyttis?
 
Onko siinä langaton netti ja onko se päällä? Onko Alesisilla tai Acid Prossa softamikseriä jossa joku asetus voisi aiheuttaa tällaista? Oletko testannut käyttöjärjestelmän audioasetukset? Joku täysille jäänyt potikka voisi aiheuttaa kihinää (??).
 
Onko huoneessa/huushollissa jotain laitteita, joiden päälle/pois laittaminen vaikuttaisi jollain lailla ko. häiriöääneen: Esim. langattomat kotiteatterikaiuttimet, vanha jääkaappi.
 
Onko kaapeleiden alla tai päällä jotain sähkölaitteita (ihmettelin joskus sykkivää häiriöääntä raidoillani. Huomasin, että jos rannekelloni oli 5 cm lähempänä kitaran kieliä, niin kellon tikutus meni raidalle)?
 
Voisikohan esim. vähän viallinen tuuletin aiheuttaa moista elektronista ininää koneen piireihin??? Voisiko kyse olla siitä, että kuulokkeet tai jokin yrittää toimia radiovastaanottimena?
 
Voiko Alesista käyttää tietsikasta irrotettuna? Kuuluuko ääni silloinkin?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti