Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rummut: vika raidalle huonesaundia vai pitkää käytävää?
1
alanko
30.10.2010 20:19:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve
 
Huomenna olis tarkoitus äänittää rumpuja demoa varten treeniksellä. Mikit ja raidat oon miettiny suht tarkkaan, että mitä äänitetään, mutta yks raita ois vielä käytössä ja ajattelin, että sille pistän zoom h4n:llä äänitettyä huonetta jostain mistä se hyvältä kuulostaa. Mutta sitten tuli mieleen, kun hiukkavaarassa vanhassa armeijan kasarmissa äänitetään, että minkähänlaista saundia sais siitä pitkästä käytävästä treeniksen ulkopuolelta. Hauskahan tuota ois kokeilla, mutta ei oikein aikaa ja mahdollisuuksia oo hirveesti nyt kikkailla ja testailla.
 
Onko suosituksia kannattaako lähteä edes yrittämään, että äänittäis sieltä käytävästä jotain kaikua ja sitä sitte lisäilis sopivassa suhteessa äänitykseen, vaiko ennenmmin sieltä huoneen sisältä yrittää etsiä hyvä paikka mikille äänittää sitä tilaa? Toki tähän vaikuttaa sekin, onko hirveesti yhtäaikaa muita bändejä paikalla, että minkälainen kakofonia siellä käytävässä on, mutta yleensä aamupäivästä siellä on aika rauhallista ollut.. Hirveästi ei kokemusta oo äänittämisestä niin sillä kyselen, että kannattaako tuommosta ees yrittää.
 
tinde
30.10.2010 21:37:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilman muuta kannattaa kokeilla - laita rumpali soittamaan, ovea vähän raolleen käytävään ja käppäile edestakaisin käytävässä kunnes tuntuu löytyvän hyväsoundinen kohta. Mikki sitten siihen, nenän osoittamaan suuntaan > testiäänitys > jos kuulostaa hyvältä niin se luultavasti on sitä :-)
 
alanko
30.10.2010 22:31:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tinde: Ilman muuta kannattaa kokeilla)
 
Joo, kyllä se varmaan pitää kokeilla. Tavoitteena on semmoinen suht perinteinen rockrumpujen äänitys. 2xoh, virveli yltä ja alta, basari ja tomeille yks tai kaks mikkiä. Yhen ongelman vielä huomasin, että eihän meillä oo pisin piuha kuin 10 metriä, että hirveen kauas sinne käytävään ei pääse, mutta katotaan ja testaillaan. Vai kannattaisko tuossa vielä joku muu lähimikitys tehdä mille uhrata se käytävämikki?
 
konehes
31.10.2010 04:42:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

alanko: Yhen ongelman vielä huomasin, että eihän meillä oo pisin piuha kuin 10 metriä, että hirveen kauas sinne käytävään ei pääse, mutta katotaan ja testaillaan. Vai kannattaisko tuossa vielä joku muu lähimikitys tehdä mille uhrata se käytävämikki?
 
Voithan toki jatkaa piuhaa, jos on yhtään ylimääräisiä jäljellä. Tai sitten voit ottaa mono-ambienssin soittohuoneesta, rumpujen edestä. Niin mä ehkä tekisin, jos on ainoa tilamikki kyseessä.
 
Muusikoiden.netissä usein suositeltu tilakikka tuntuu olevan tuo "äänitystilan viereinen käytävä", mutta ei sekään ole mikään aina autuaaksi tekevä asia.
 
cherub with heavy metal machine
Kallekorvola
01.11.2010 00:31:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

alanko: Joo, kyllä se varmaan pitää kokeilla. Tavoitteena on semmoinen suht perinteinen rockrumpujen äänitys. 2xoh, virveli yltä ja alta, basari ja tomeille yks tai kaks mikkiä. Yhen ongelman vielä huomasin, että eihän meillä oo pisin piuha kuin 10 metriä, että hirveen kauas sinne käytävään ei pääse, mutta katotaan ja testaillaan. Vai kannattaisko tuossa vielä joku muu lähimikitys tehdä mille uhrata se käytävämikki?
 
Mä luultavasti laittaisin monotilamikin setin eteen, niinkuin tuossa ylempänä jo tarjottiinkin. Siis olettaen, että käytössä on kunnollinen kaiutin...
 
Käytävän kaiun tallentaisin myöhemmin ajamalla rumpuja kaiuttimella käytävään, ja mikittämällä käytävän vaikka stereona. Ja jos kaiutettu symbaali ei toimi, voi ajaa sinne kaiuttimeen pelkkiä rumpuja. Näin toimin usein. Usein "kaikukammiona" toimii studion eteiskäytävä, jossa päivällä on liikaa hälyä, ja naapurikin luultavasti hermostuisi. Illalla ja yöllä siellä harvoin liikkuu ketään ja firmanaapurit ovat kiinni.
 
alanko
01.11.2010 20:10:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kallekorvola: Mä luultavasti laittaisin monotilamikin setin eteen, niinkuin tuossa ylempänä jo tarjottiinkin. Siis olettaen, että käytössä on kunnollinen kaiutin...
 
Monotilamikki oli käytössä ja käytävän äänittely jäi toiseen kertaan. No hyvää saundia saatiin aikaiseksi ja rumpuja on nyt demoa varten tarpeeksi tallessa. Ei muuta kuin basson ja kitaran pariin...
 
Exhausted
01.12.2010 15:27:16 (muokattu 01.12.2010 15:27:43)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän sama tilanne edessä, ei osaa päättää miten vähäiset raidat käyttää. Ajattelin panostaa lähimikitykseen ja kokeilla tuota tilan jälkeenpäin äänitystä. Olisko vielä jotain vinkkejä siihen?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti