Muusikoiden.net
27.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kommentteja kotistudion ostoslistaan
1
Coma_
29.08.2010 00:22:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt oon aikeissa laittaa kotistudion pystyyn ja mahdollisuutta oman musiikin tekemiseen ja tuottamiseen sekä bändikämpällä demoäänityksiin. Pääasiassa kuitenkin laitteet olisi omassa käytössä, sähkö- ja akustisia kitaroita sekä lauluja äänitellessä.
 
Tuollaisia olisin aikeissa hommata. Puuttuuko sieltä jotain tai onko siellä jotain liikaa?
Pahoittelut tietämättömyydestä, mutta tarvitsenko välttämättä erikseen tuota etuastetta, vai voiko kitaran tai mikin laittaa suoraan linjaan Profireen?
 
Esim 1.
 
M-Audio Profire 2626 Set, 777€ (8 kanavainen interface, Pro tools M-powered ja plugit)
http://www.thomann.de/fi/maudio_profire_2626.htm
 
TL Audio Ivory II 5060 - preset valve compressor, mic/instrument preamp 439€
http://www.thomann.de/fi/tl_audio_5060_ivory_ii.htm
 
(8 kanavainen mikki ja line etuaste)
Behringer B2030A Truth 249€ (studiomonitorit)
 
Rode NT2-A 285€ (Suurikalvoinen mikrofoni)
http://www.thomann.de/fi/rode_nt2a.htm
 
AKG K-271 MKII Studio - stereo closed back dynamic headphones 149€
http://www.thomann.de/fi/akg_k271_mkii.htm
 
Kone: Mac Mini/2Gt/2GHz/Mac OS X 10.5.8
 
Tuossa on yksi vaihtoehto etuasteelle, mutta silloin tarvitsisin erikseen etuasteen kitaralle, jos äänittää suoraan linjaan.
 
Presonus Eureka - class A mic pre-amp
429€
http://www.thomann.de/fi/presonus_eureka.htm
 
Entäpäs mikit. Voisiko Samson CL-8 http://www.thomann.de/fi/samson_cl8.htm tai Audio Technica AT2035 http://www.thomann.de/fi/audio_technica_at2035.htm olla verrattavissa Rodeen. Säästöä tulisi kuitenkin se 100 €.
 
Ajatuksia, ehdotuksia, toimiiko?
 
Roki
29.08.2010 07:28:07 (muokattu 29.08.2010 07:29:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Coma_: Ajatuksia, ehdotuksia, toimiiko?
 
Toi Ivory II (kuten myös tuo Presonus) vaikuttaa hieman turhalta muuhun kokoonpanoon nähden. Kitarathan menee suoraan DI-soittona tuohon M-Audioon (2 kanavaa). Kuten mikitkin (8 kanavaa). Etusessa säästetyn rahan vois sijoittaa parempiin monitoreihin. Ja jos NT2-A tuntuu kalliilta, niin NT1-A tuntuu paremmalta vaihtoehdolta kuin nuo mainitut. Luurit on hyvät.
 
Been there - done that - don't ask.
Coma_
29.08.2010 14:24:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset selvennyksestä. Käsitinkö nyt oikein, että Profire tietyllätapaa ajaa saman asian kuin etuasteet, et mikit ja kitarapiuhat vain suoraan Profireen ja thats it. DI-boxeja tai Line6:jä ei välttämättä tarvita?:)
 
Esp
29.08.2010 14:29:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Coma_: Kiitokset selvennyksestä. Käsitinkö nyt oikein, että Profire tietyllätapaa ajaa saman asian kuin etuasteet, et mikit ja kitarapiuhat vain suoraan Profireen ja thats it. DI-boxeja tai Line6:jä ei välttämättä tarvita?:)
 
"8x preamps with Octane technology" sanoo tuon M-Audion tuotekuvaus. Eli siinä M-Audiossa on kahdeksan etuastetta itsessään.
 
Täh?!?
Coma_
29.08.2010 14:40:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Esp: "8x preamps with Octane technology" sanoo tuon M-Audion tuotekuvaus. Eli siinä M-Audiossa on kahdeksan etuastetta itsessään.
 
Niinhän siinä lukee ja niinhän se sitten on. Pitää pelata nyt vaan varman päälle ettei tuu kämmejä sit myöhemmin, thanks!
 
VHurtta
29.08.2010 17:19:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muista ei tietoa, mutta tuo NT2A ollut käytössä omassa 'kotistudiossa' jo vuosia ja siinä on hyvä ääni. Itse tykkään jopa enemmän kuin akg4000:sta.
 
hape
29.08.2010 17:37:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VHurtta: Muista ei tietoa, mutta tuo NT2A ollut käytössä omassa 'kotistudiossa' jo vuosia ja siinä on hyvä ääni. Itse tykkään jopa enemmän kuin akg4000:sta.
 
Jep. Mainittakoon vielä, että NT2-A lähtee pari kymppiä halvemmalla St.Paulsilta ku Thomannilta.
 
http://www.stpaulssound.fi/kauppa/i … ct_info&cPath=7_10&products_id=2139
 
Remember: Don't eat the deadly yellow snow!
humppahanuristi
30.08.2010 10:59:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaahas, lainataan aihetta kotistudion ostoslistan osalta ja mikrofoniin liittyen.
 
Meillä on pari t.bonea ehken SC1100 tai sitten joku jo myynnistä poistunut malli mutta isokalvoisia kuitenkin. Ei nekään nyt ihan huonoja ole mutta ehkä hiukan keskialuepainoitteisia on.
Nyt voisi investoida kohtuullisen hyvään isokalvoiseen mikrofoniin.
Haun kautta yritin asiaa lähestyä ja oikeastaan ainut oli, että ei välttämättä kannata hommata 5000€ neumannia vaan joku halpaluokan kiinalainen pääsee samaan lopputulokseen.
No mikä halvempi mikki ajaa asiansa hyvin eli on tasapainoinen soundiltaan?
Joka tapauksessa sitä neumannia ei tulla ostamaan.
 
Tuossa on tuota Rodea NT-2:sta edellissä viesteissä käsitelty.
Oikeassa studiossa lauluja vedettiin purkkiin jollain AKG:n mallilla ja vertailu meidän t.bonen ja sen AKG välillä tuotti juuri tuon toteaman t.bonen keskiäänivoittoisuudesta sekä myöskin latteasta äänentoistosta.
Paremmassa mikrofonissa on sellainen kuulaampi ja kolmiulotteisempi sointi. Sitä haetaan, vissiinkin voisi puhua paremmasta erottelevuudesta.
 
Tarkoitus siis nauhoittaa lauluja, akustisia soittimia(esim. haitaria) mahdollista yleistä älämölöä live-esiintymisissä lavan reunalta videokäyttöön. Tosin tässä käytössä nuo t.bonet ovat kohtuullisesti toimineet ja miksei jatkossakin.
 
Humpasta rautalankaan...
anapena
30.08.2010 12:20:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä on GAP FC3, ok ja halpa. Sain taannoin halvimman Neumanninkin käytettynä järkevään hintaan. Neumanneissakin on perinteisesti vähän korostettu keskialuetta, eli ei se aina ole huono juttu. Jos ns. kuulautta ja diskanttikorostusta hakee, niin sininen T-Bone putkella on sellainen. Se jää mulla helposti laatikkoon, ainakin jos luonnollista laulusoundia olen hakemassa, ässät sihahtaa niinmaanperusteellisesti.
 
Coma_
30.08.2010 16:12:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset kommenteista. Nyt tuli muutoksia listaan, kun tajusin, etten halua M-Audio orjuuteen vaan Digidesign riittää. Nyt olis kiva kuulla kokemuksia noista etuasteista, toimiiko esim. Presonus Eureka hyvin Mboxin kanssa ja mitä eroja noilla on? Ja onko Rode NT2-A:lla merkittävää eroa Rode NT1A:han?
 
Digidesign Mbox 2 Factory + Pro Tools Le
http://www.thomann.de/fi/digidesign_mbox_2_factory_bundle.htm
 
Presonus Eureka - class A mic pre-amp with variable microphone input impedance 429€
(8 kanavainen etuaste)
http://www.thomann.de/fi/presonus_eureka.htm
 
TAI
 
Mindprint Envoice MkII Digital Edition - valve microphone preamp 495€
(8 kanavainen etuaste)
http://www.thomann.de/fi/mindprint_envoice_mkii_inkl_usb.htm
 
TAI
 
FOCUSRITE OctoPre MkII 8 channel Mic Preamp with A/D 389€
(8 kanavainen etuaste)
http://www.thomann.de/fi/focusrite_octopre_mkii.htm
 
TAI vastaava
 
Behringer B2030A Truth 249€ (studiomonitorit)
 
Rode NT1A 185€ (Suurikalvoinen mikrofoni)
http://www.thomann.de/fi/rode_nt1_a_complete_vocal_recording.htm
 
AKG K-271 MKII Studio - stereo closed back dynamic headphones 149€
http://www.thomann.de/fi/akg_k271_mkii.htm
 
Kone: Mac Mini/2Gt/2GHz/Mac OS X 10.5.8
 
4lp1
30.08.2010 17:33:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Coma_: Kiitokset kommenteista. Nyt tuli muutoksia listaan, kun tajusin, etten halua M-Audio orjuuteen vaan Digidesign riittää. Nyt olis kiva kuulla kokemuksia noista etuasteista, toimiiko esim. Presonus Eureka hyvin Mboxin kanssa ja mitä eroja noilla on? Ja onko Rode NT2-A:lla merkittävää eroa Rode NT1A:han?
 
Digidesign Mbox 2 Factory + Pro Tools Le
http://www.thomann.de/fi/digidesign_mbox_2_factory_bundle.htm

Mitäs hää meinaat M-Audio -orjuudella? Mulla ainakin M-Audio pelittää hyvin. Reaperia käytän. Eikös nuo Digidesignin tuotteet pikemminkin orjuuntumista ole? Vai toimikos nuo normaalien äänikorttien tavoin?
 
Ja sitten mä vähän tässä ihmettelen, että mitä tekee 8-kanavaisella mikki-etuasteella, jos sitä ei saa koneeseen mitenkään? Kun tuop MBOX syö 2 kanavaa analogiaa sisään ja 2 digitaalista kanavaa sisään. Onkos joku ajatusvirhe tullet? Vai olenko vain itse tyhmä? Saa läimäyttää kalalla jos olen.
 
Itse voisin veikata että joku toinen boxi voisi pelata paremmin. Hatusta temmattuna http://www.thomann.de/fi/presonus_firestudio_tube.htm tuossa olisi kanavia ja muuta mukavaa. Tätäkin http://www.thomann.de/fi/motu_828_mk_iii.htm tunnutaan suosittelevan, muutama etunen, mutta erillisillä sitten saa niitä lisää, 2xADAT sisään. Kaikenkaikkiaan monta kanavaa syö. Tai sitten jotain tälläistä http://www.thomann.de/fi/focusrite_liquid_saffire_56.htm
 
Nuo nyt vaan on nuita mitä täällä on näkynyt yleensä heiteltävän ihmisille. En niihin paremmin perehtynyt ole. Itselläni M-Audion Fw1814 -loota, joka ajaa asiansa asiallisesti.
 
MacBook Q1/09 || 2GHz, 2Gb, 250Gt/7200RPM Intel C2D E6750 2,7Ghz, 4Gt, 500Gt + 200Gt ___ Pitkä letti ja kitara, loppu sujuu kuin itsestään!
Coma_
30.08.2010 18:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aion alkaa käyttää Pro Toolsia ja se vaatii tuon Digidesignin interfacen kuten MBoxin, joka omaan tarkoitukseen hintansa puolesta sopii paremmin kuin digidesignin räkit. Mutta jos esim. hommaan M-Audio Profire 2626:n ja mukana Pro Tools M-poweredin, en pääse M-poweredista eroon koskaan, koska softa toimiakseen vaatii sen.
 
Pro Tools LE:n kanssa on enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudessa, jos haluaa alkaa kehittää laitteistoa. Näin oman käsitykseni mukaan, mut ei puututa tähän, toki kannattaa korjata jos ooon ihan hakoteillä.
 
Mutta.. onko tuo nyt sitten "tietysti" niin etten saa 8 kanavaista etuastetta kiinni MBoxiin. Kotistudio äänitys laulu ja kitara on tärkeimmät, mutta haluan pitää mahdollisuuden, että on laitteisto myös useamman mikin äänitykseen esim. bändikämpällä. Pahoittelut täydellisestä tekniikan ja liitäntöjen osaamattomuudesta, tässä sitä kovasti yritetään oppia.
 
Coma_
30.08.2010 18:33:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Coma_: Aion alkaa käyttää Pro Toolsia ja se vaatii tuon Digidesignin interfacen kuten MBoxin, joka omaan tarkoitukseen hintansa puolesta sopii paremmin kuin digidesignin räkit. Mutta jos esim. hommaan M-Audio Profire 2626:n ja mukana Pro Tools M-poweredin, en pääse M-poweredista eroon koskaan, koska softa toimiakseen vaatii sen.
 
Pro Tools LE:n kanssa on enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudessa, jos haluaa alkaa kehittää laitteistoa. Näin oman käsitykseni mukaan, mut ei puututa tähän, toki kannattaa korjata jos ooon ihan hakoteillä.
 
Mutta.. onko tuo nyt sitten "tietysti" niin etten saa 8 kanavaista etuastetta kiinni MBoxiin. Kotistudio äänitys laulu ja kitara on tärkeimmät, mutta haluan pitää mahdollisuuden, että on laitteisto myös useamman mikin äänitykseen esim. bändikämpällä. Pahoittelut täydellisestä tekniikan ja liitäntöjen osaamattomuudesta, tässä sitä kovasti yritetään oppia.

 
* en pääse Profiresta eroon koskaan:)
 
Coma_
30.08.2010 18:57:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan se toki vaikee alkaa tunkemaan 8 linjaa MBoxiin, ajattelin et sen ja etuasteen saa jollain yhdellä tai kahdella piuhalla vaan liitettyä toisiinsa ja mikit etuasteeseen ja thats it, tässä on mun tekniikan osaaminen.
 
No mitäs nyt sitten. Mikä olis paras ja helpoin ratkaisu. Onko siinä jotain välisydeemiä, millä ne sais liitettyä yhteen vai tuleeko vastaan Digidesignin 003 Digi räkin osto http://www.thomann.de/fi/digidesign_digi_003_rack_factory_2.htm, jos sen Pro Tools LE:n ja 8 kanavaa haluaa siellä pitää?
 
anapena
30.08.2010 20:14:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös M-Audiolla ollu joku faderi-hässäkkä tonnin pintaan? Mukana PT?
 
Esp
30.08.2010 21:43:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Coma_: Onhan se toki vaikee alkaa tunkemaan 8 linjaa MBoxiin, ajattelin et sen ja etuasteen saa jollain yhdellä tai kahdella piuhalla vaan liitettyä toisiinsa ja mikit etuasteeseen ja thats it, tässä on mun tekniikan osaaminen.
 
No mitäs nyt sitten. Mikä olis paras ja helpoin ratkaisu. Onko siinä jotain välisydeemiä, millä ne sais liitettyä yhteen vai tuleeko vastaan Digidesignin 003 Digi räkin osto http://www.thomann.de/fi/digidesign_digi_003_rack_factory_2.htm, jos sen Pro Tools LE:n ja 8 kanavaa haluaa siellä pitää?

 
Tai sitten etsit jostain käytetyn 002 räkin ja ostat sen.
 
Täh?!?
Esp
30.08.2010 21:44:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

4lp1: Eikös nuo Digidesignin tuotteet pikemminkin orjuuntumista ole? Vai toimikos nuo normaalien äänikorttien tavoin?
 
Toimii ne. Pro Tools vaatii Digin raudan, mutta Digin rauta toimii muidenkin kanssa.
 
Täh?!?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti