Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikseri studioon
1
Eeba
10.08.2010 19:17:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millaisia miksereitä teillä on studiossa? Jos käytössä on Pro Tools LE, niin vedättekö miksetin kautta rautaan, vai suoraan rautaan? Vai miten yleensä menee tämä asentaminen kompuroiden ja etuasteiden kautta?
 
ganesha
10.08.2010 20:16:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä sellainen viritys, että Soundcraft MPM-12 menee patchbayn kautta Digi003:seen, ja sit äänikortista 4 lähtöä takaisin mikseriin. Monitorointi on mikserin kautta, jotkut paskat linnunpöntöt kyl ajattelin vielä hommata referenssimonitoreiksi, jotka sit ottaisin ulos suoraan äänikortista.
 
Eihän tuossa pöydässä kanavavia ole tarpeeksi, mut kyl sillä pärjäilee jotenkutenkin. Ostettu alunperin räkkiin keikkakäyttöä varten...
 
viina. hanuri. ja naiset.
Kallekorvola
10.08.2010 20:19:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä mikseri.
 
Asiaan, ja pohdittavaa...
 
Tuossa LE -ympäristössä pitäisin kunnollista mikseriä arvossa nimenomaan sisäänmentäessä. Kunnollisessa laudassa on nippu "ainakin virkamiestason" etuasteita (esim. tomeille, muuta kamaa varten voi sit olla esoteerisempiäkin etareita), inserttipisteet dynamiikalle (kompressorit jne), ja ainakin jonkinlainen EQ, joilla poimittua signaalia voi käsitellä ennen kuin mennään kovolle. Lisäksi mikseristä saattaa löytyä esim. useampi kuuntelulähtö vaihtoehtoista monitorointia varten, ja mahdollistaapa liuku esim. lauluraidan "ajamisen" sisäänmentäessä... Monia hyviä puolia siis on, mutta mikään välttämättömyys ei silti tuo mikseri ole. Itse pärjäsin vuosia LE-ympäristössä ilmankin. Edellä mainituista syistä olen kuitenkin sitä mieltä, että hyvälle analogiselle tai digitaaliselle mikserille on paikkansa studiossa näin "sci-fi" -aikanakin, lähinnä työtapojen ryydittäjänä.
 
LE:n kanssa mikseriä on kuitenkaan paha valjastaa miksaukseen, ellei pärjää hyvin vähillä raidoilla (taitaa olla max 18 ulos, ja ainakaan omissa proggiksissa se harvemmin riittäisi).
 
Pitää myös muistaa, että mikseri on aika paha "akustinen peili" monitorien tulilinjalla, ja vaikuttaa varmasti kuunteluun jollain tapaa.
 
Onko sulla jotain tiettyä mielessä, vai oliko kyseessä enemmänkin teoreettinen ongelma?
 
Eeba
11.08.2010 18:58:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enemmänkin teoreettinen ongelma. Parempi ottaa tarpeeksi ajoissa asiaksi ennen kuin tekee mitään ratkaisevaa päätöstä.
 
Ajatellut olen myös että hommais mikserin sijaan vain pari kompuraa ja etuastetta, niin saisi tehtyä edes jotain saundille ennen kovolle menemistä. Tai että hommaisi Presonuksen StudioLive 16. Mutta vedänkö sitten Direct outputista sinne pachbayhin (vai miten se nyt kirjoitetaankaan) JA vaikuttaako tällöon siihen kaikki eq ja kompurasäädöt mitä mikserissä tekee? Auxeista saisi ainakin tarpeeksi monta kuuntelua soittajille.
 
Kallekorvola
11.08.2010 22:34:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eeba:Ajatellut olen myös että hommais mikserin sijaan vain pari kompuraa ja etuastetta, niin saisi tehtyä edes jotain saundille ennen kovolle menemistä. Tai että hommaisi Presonuksen StudioLive 16.
 
Toi etari ja kompura -yhdistelmä on kyllä ihan hyvä vaihtoehto, jos äänitettävien kanavien iso määrä ei ole prioriteetti. Jos reikiä tarvitsee enemmän, saattaa hyvä tiski käydä pidemmän päälle halvemmaksi kuin irtoetuset.
 
Mutta vedänkö sitten Direct outputista sinne pachbayhin (vai miten se nyt kirjoitetaankaan) JA vaikuttaako tällöon siihen kaikki eq ja kompurasäädöt mitä mikserissä tekee?
 
Riippu ihan siitä, että mistä ko. tiski haaroittaa direct out:insa. joissakin tiskeissä direct out lähtee suoraan etarin jälkeen, toisissa insertin (kompurat jne.) ja EQ:n jälkeen. Joissakin syöttöpiste on valittavissa.
 
Auxeista saisi ainakin tarpeeksi monta kuuntelua soittajille.
 
Siinäpä taas yksi tiskin etu. Saahan noita myös digi-interfacen perästä, mutta koneen läpi äänen vienti tuottaa aina hieman latenssia. Paljonko, riippuu koneesta ja ohjelmasta sekä niiden yhteensopivuudesta.
 
HateHalon
13.08.2010 23:16:05 (muokattu 13.08.2010 23:21:28)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mul on 2 mikseriä vierekkäin ihan vaan, että näyttää komealta. ;D
 
Asiaan. Hommasin digimikserin siinä uskossa että sen fadereita voisin käyttää inthebox- miksauksen kontrollerina, mutta enpä ole saanut midiä mikserin ja tietokoneen välillä toimimaan. 16-kanavaisen analogisen soundcraftin hommasin, kun kaveri myi pilkkahintaan pois. Etuasteitakin on jokunen joten mikseri on oiva lisävaruste esim. Kuuntelun kontrollointiin, lisäkanaville ku menee yli 5 kanavaa ja myös pa:na jne. Itse miksaus menee daw-ohjelmalla sisäisesti, tosin masterista saatan heittää lopuksi ulkoisen kompressorin läpi. Saisin tuosta audio-interfacesta yli 24 raitaa mikserilleni, mutta olen tottunut tekemään suoraan koneessa miksauksen johtuen siitä, että jokaisen tapahtuman voi ohjelmoida valmiiksi.
 
www.myspace.com/hatenstudio
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti