Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitä toivoisit kaupallisesti saatavilta akustiikkapaneleilta?
1 2
t-termiitti
05.08.2010 23:43:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi kaikille,
 
En aio mainostaa, mutta olen (olemme) aloittaneet akustiikkapaneeleiden pienimuotoisen valmistuksen. Erotus "kilpailijoihin" on siinä, että haluamme tehdä ulkonäöltään oikeasti hienoja ja uniikkeja ja "räätälöityjä" paneeleita hintaluokassa, jossa monet muut valmistajat tekevät tylsää ja teollista jälkeä. Hintaluokka käsintehden (riippuen asiakkaan vaatimuksista ja paneeleiden määrästä yms.) asettuisi laskelmien mukaan pienelle paneelille (esim. 60 cm x 60 cm) alk. 90 € kappaleelle ja isommille (esim. 60 cm x 120 cm) ehkä alkaen 150 €/kpl. Muodot olisivat muuta kuin tasainen pinta, jolloin saadaan lisää akustisia ominaisuuksia ja uudenlainen look. Puhutaan siis hintaluokasta 90-350 €/kpl.
 
Homma on oikeasti asiakaslähtöistä ja olisi kiva haarukoida millaisia toiveita olisi studioissa ja kotistudioissa työskentelevillä tai harrastelevilla ihmisillä. Millaisia muotoja, millaisia pintamateriaaleja ja minkätyylisiä pintakuviointeja tai printtejä. Tähän astiset prototyypit ovat kiinnostaneet ihmisiä yllättävänkin kovasti ja tällainen kyllä rohkaisee entistäkin ennemmän kyselemään yleisempiä toiveita tällaisten tuotteiden potentiaalisilta kuluttajilta.
 
Kiitokset jo etukäteen mahdollisista ehdotuksista, vinkeistä tai toiveista tai vaikkapa totaalisesta teilaamisesta.
 
termiitti
 
Pyöveli puhdisti kirveensä terän ja nauroi päälle.
Kalmo
06.08.2010 00:29:42 (muokattu 06.08.2010 00:34:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska noiden paneeleiden oleellisin asia on kuutiopaino, ja esim. noin 100 kg/kuutio painava limivaahto on tolkuttoman kallista (7-8 cm paksuna parisensataa euroa neliö) niin eiköhän ostajien kiinnostus lähde hinnasta. Ammattilaiset ovat asia erikseen, mutta harrastaja varmaan useimmin tekee itse kivivilloista yms. kuin sijoittaa 1000-2000 euroa.
 
Paneelin koko, joita tuossa mainitsit, ei merkitse mitään ilman tietoa sen materiaalista ja paksuudesta.
 
Eli, kuten kaikessa bisneksessä: Hinta/laatusuhde ratkaisee.
Näin pienillä markkinoilla, kuin Suomi, ei varmaaan löydy kovin paljoa ostajia, jotka ovat valmiita maksamaan reilusti ekstraa ulkonäöstä.
 
Toki toivon menestystä yrityksellenne!
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
250768
06.08.2010 07:41:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän yrittäminen aina kannattaa.Vois tosta jotain pientä sivutuloa saada.Suomessa markkinat vaan niin pienet mutta uskoisin että erilaisuus voisi yllättää jos saisi vielä testattua jossain ja hyvät testitulokset.
 
Suhr,Prs .All you need
cosmob83
06.08.2010 12:49:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin köyhänä harrastajana: Halpaa. Muuten värkkäilen paneelit ja diffuusorit itse. :)
 
Eemo1
06.08.2010 13:30:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mä veikkaisin että "edullisista" (styrofoam etc) toimivista qrd/skyline diffusoreista vois olla enemmän kysyntää kuin kivivillapaneeleista tehdyistä ansoista...
 
Cornflake
06.08.2010 13:32:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

t-termiitti: Homma on oikeasti asiakaslähtöistä ja olisi kiva haarukoida millaisia toiveita olisi studioissa ja kotistudioissa työskentelevillä tai harrastelevilla ihmisillä.
 
Villi veikkaus on että tältä niemeltä löytyy aika vähän studioita jotka ovat valmiit maksamaan muutenkin kalliista kamasta extraa asiakalähtöisen muotoilun / muiden "sivuseikkojen" takia.
 
Näitäkin varmaan löytyy, mutten usko että montaa. Ja tietty muitakin tiloja / firmoja mihin noita voisi markkinoida varmaan löytyy. Muttei varmaan yhtenä kyrpänä kuitenkaan...
 
Veikkaisin että yksikään kotistudiowelho / amatööri ei noista ole hinnan puolesta kiinnostunut. Ellei sitten Eirassa / Kauniaisissa ole joku kellä ei ole tuohesta pulaa.
 
Eli oman villin veikkaukseni mukaan tää osasto hoituu vähintään tonne huippu-studioihin asti tyyliin: "mahd. halvalla".
 
Voi olla väärässäkin ja toki toivotan onnea yritykselle!
 
nimim. treenis-studion muutamalla kympillä akustovillaa täyteen lyönyt amatööri
 
I ain't gonna work on Maggie's farm no more
Antti1
06.08.2010 13:37:37 (muokattu 06.08.2010 13:40:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näinniinku yrittäjälähtökohtaisesta näkökulmasta: suomalaisella pienyrityksellä tuollaisella alalla ei ole varaa kilpailla hinnan kanssa. On pakko tehdä parasta laatua ja näyttäviä kokonaisuuksia rahakkaita ostajia varten maailman markkinoille.
 
Sivubisneksenä ja harrastelumielessä melkein kannattaa unohtaa, koska edullista etsivät tekevät itse kuitenkin halvemmalla. Lisäksi myös huippustudion kiinnostus valmiita ratkaisuja kohtaan voi olla kyseenalainen, koska akustoinnin tarve riippuu kokonaan tilasta. Yrityksellä ei myöskään voi mitenkään olla mahdollisuutta vastata jokaiseen tarpeeseen yksittäiskappaleina täällä Suomessa niin, että toiminta olisi kannattavaa.
 
Kysyntää voisi löytyä julkisten tilojen rakennuttajien ja suunnittelijoiden puolelta. Kannattaa olla siihen suuntaan yhteydessä, sillä nykyään julkisten tilojen akustiikkaan on alettu kiinnittämään jo ihan tosissaan huomiota. Jos ei muuten, niin ainakin tärykaikujen poistamiseksi ja ulkonäön kohentamiseksi. Markkinoilla kuitenkin on kovaa kilpailua monen näköisellä huopaelementillä, vaahdoilla jne. Ei tää oo mikään spesiaali ja ennenkuulematon idea tehdä erikoisen näköisiä akustiikkapaneeleita. Kunhan pidätte mielessä, että hinta ratkaisee jokatapauksessa jokaisella asiakasryhmällä ja varsinkin suurostajilla.
 
Age quod ages.
rintapek
06.08.2010 15:32:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan noita paneleja jo printillä kaupallisesti saatavilla.
www.niinimaen.com/?id=440_100
 
1200x600x30 printattua paroccia hintaan 150,-
 
One kind of music only - the good kind
Cornflake
06.08.2010 16:28:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Kunhan pidätte mielessä, että hinta ratkaisee jokatapauksessa jokaisella asiakasryhmällä ja varsinkin suurostajilla.
 
No ei välttämättä.
 
Esim. noi julkiset tilat.
 
Leikitään että haluaisi markkinoida näitä tuotteita tuohon suuntaan. On karkeesti kaksi vaihtoehtoa.
 
a) Kaivaa kohteita ja koittaa kauppaa tuotetta kilpailuvalteillaan (asiakaslähtöinen, uniikki, jne.)
 
b) Lähteä arkkitehdeistä / (rakennusprojektin) tilaajista liikkeelle ja myydä heille tuotteen edut = uniikki / upea ulkonäkö / what evah.
 
Jos sattuisi onnistumaan vaihtoehdossa b ja olisi saanut tuotteestaan senverran "uniikin" että sitä on helpolla hankala kopsata, niin arkkitehdin johonkin julkiseen tilaan päättämästä ratkaisusta ei pahemmin tingata. Näillä herroillahan on tapana kehitellä kaikkia mestariteoksia, mitä on saatanan vaikee ja kallis toteuttaa... (Ihme taiteilijoita, basistin huom.)
 
Ja sit voi jo ottaa vähän rahaakin, kun omat kamat on merkattu iskettäväksi kattoon / seiniin. Tai pitääkin ottaa:-)
 
I ain't gonna work on Maggie's farm no more
Antti1
06.08.2010 16:31:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cornflake: ...Ja sit voi jo ottaa vähän rahaakin, kun omat kamat on merkattu iskettäväksi kattoon / seiniin. Tai pitääkin ottaa:-)
 
Ei saa rohkaista ihmisiä tekemään liian rohkeita teoksia, viette vielä mun muotoilijanduunit. :P
 
Tuollaisilla systeemeillä vaan on aika pienet markkinat Suomessa, siksi sivusinkin tuota ulkomaailman markkinamenoa. Niihin kuvioihin sit taas yksittäiskappaleet käsipelillä tehtynä voi olla aika hankalaa saada kannattamaan. Kannattaa miettiä tarkkaan yritysstrategia yms. ennen aloittamista.
 
Age quod ages.
Cornflake
06.08.2010 16:39:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Ei saa rohkaista ihmisiä tekemään liian rohkeita teoksia, viette vielä mun muotoilijanduunit. :P
 
No, jos pelottaa, niin sanotaan sitten että minusta sekä a & b on tässä tapauksessa aika kiviset tiet. Varsinkin jos kontaktiverkko mahdollisten tilaajien suuntaan on alkujaan heikonlainen...
 
Tuollaisilla systeemeillä vaan on aika pienet markkinat Suomessa, siksi sivusinkin tuota ulkomaailman markkinamenoa. Niihin kuvioihin sit taas yksittäiskappaleet käsipelillä tehtynä voi olla aika hankalaa saada kannattamaan. Kannattaa miettiä tarkkaan yritysstrategia yms. ennen aloittamista.
 
Joo. Sit seuraavaksi tää tuote pitää olla tappiinsa sertifioitu ja hyväksytty joka helvetin instansissa + paloluokat kuntoon ja pintamateriaalien reaktioherkkuus typen kanssa ja mitä näitä on...
 
Ei muutaku yrittämään! Jos sattuu lyömään läpi, niin verottaja nettoo:-)
 
I ain't gonna work on Maggie's farm no more
t-termiitti
07.08.2010 00:55:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia fiksuista vastauksista. Aika paljon samansuuntaisia ajatuksia ollaan pyöritelty.
 
Suunnitelman tekeminen on viisasta etukäteen. Sitä parhaillaan teemme. Pitää nyt todeta, että nämä akustiikkapaneelit eivät ole meidän ainoat munat korissa, vaan mukana on muitakin kädentaitoon liittyviä tuotteita. Lisäksi on leipätyö, ettei tarvitse limivaahtoja kuukauden päästä syödä.
 
Massa, paksuus, hinta.. Suunnitelmissa on 3-12 senttiä paksut elementit vaihtuvalla paksuudella tai ilmaraolla seinään tai muuhun kiinnitettävään pintaan. Massaa 50-100kg/m3 joko yhdestä aineesta tai kerroksellisesti. Päälle materiaalina huopaa tai vaikkapa vanu+joku muu kangas. Tällä reseptillä sanoisin heittämiäni hintoja halvoiksi. Riippuu tietenkin asiakkaasta kumpaa puolta hän haluaa painottaa. Varmaankin asia vaan on niin, että varakkaampi ostaja on valmis maksamaan pelkästä ulkonäöstä enemmän kuin pienemmällä budjetilla liikkuva asiakas, jota kiinnostaa lähinnä akustiikka.
 
Akustisten ominaisuuksien mittaaminen on yksi ratkaisematon ongelma. Yhteistyö tai tilaustyö lienevät yksi ratkaisu, mutta kuinkas sitten jos joutuukin mittaamaan itse. Millaisia asioita ostaja haluaa tietää ja mitä on järkevä mitata ja kuinka? Vai riittääkö pelkkä teoreettinen/laskennallinen vaimennuskäyrä? Sitten on lisäksi vielä palamis- ja muut ominaisuudet - ei lasten ulottuville -merkinnät ja muut... :) Nämä tuskin ovat kuitenkaan oleellisia asioita kun kyseessä on ensisijaisesti käsityötuote. Riippuu tietenkin sijoituskohteesta/tilaajasta.
 
Diffuusorit heitetty... Olisiko puhtaille diffuusoreille kysyntää? Itse olen ajatellut että ensisijaisesti vaimennus olisi tärkein ja muotoilulla olisi lisäksi mahdollista hajottaa ääntä jonkin verran (sekä laajentaa vaimennettavaa taajuuskaistaa).
 
En enää muista mitä muuta asioita tuli vastauksissa, mutta josko tästäkin tulisi vinkkiä kommentteja. Kiitoksia kovasti.
 
termiitti
 
Pyöveli puhdisti kirveensä terän ja nauroi päälle.
Cornflake
07.08.2010 04:14:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

n. 4 aikaan aamuyöllä RÄKÄKÄNNISSÄ vastattuna:
 
t-termiitti:
 
Suunnitelman tekeminen on viisasta etukäteen

 
Hyvä. Miettikää millä teette liikevaihtonne. Ja tärkeintä: paljonko siitä jää katetta.
 
akustiikkapaneelit eivät ole meidän ainoat munat korissa
 
Tää on eka juttu missä on jotain järkeä.
 
Lisäksi on leipätyö, ettei tarvitse limivaahtoja kuukauden päästä syödä.
 
Tältä pohjalta mitä olet kertonut: älkää jättäkö leipätyötänne.
 
Massa, paksuus, hinta.. Suunnitelmissa on 3-12 senttiä paksut elementit vaihtuvalla paksuudella tai ilmaraolla seinään tai muuhun kiinnitettävään pintaan. Massaa 50-100kg/m3 joko yhdestä aineesta tai kerroksellisesti. Päälle materiaalina huopaa tai vaikkapa vanu+joku muu kangas. Tällä reseptillä sanoisin heittämiäni hintoja halvoiksi.
 
Tietkö mitä... Mä teen ihan eri alan hommia ja tajusin noi hommat ihan itekseni. Toteutus ja kaikki... 0 e.
 
Riippuu tietenkin asiakkaasta kumpaa puolta hän haluaa painottaa.
 
Mikä toinen puoli? Tai siis mitä uutta edes tarjoat?
 
Varmaankin asia vaan on niin, että varakkaampi ostaja on valmis maksamaan pelkästä ulkonäöstä enemmän kuin pienemmällä budjetilla liikkuva asiakas, jota kiinnostaa lähinnä akustiikka.
 
Tätä kandee funtsia TARKKAAN ennenkuin kiinnität talon ja kersojen opiskelurahat firmaan.
 
Akustisten ominaisuuksien mittaaminen on yksi ratkaisematon ongelma.
 
Jep. Jos sulla on esim. tähän ongelmaan joku täydellinen patenttiratkaisu, niin kiinnitä talo.
 
Vai riittääkö pelkkä teoreettinen/laskennallinen vaimennuskäyrä? Sitten on lisäksi vielä palamis- ja muut ominaisuudet - ei lasten ulottuville -merkinnät ja muut... :) Nämä tuskin ovat kuitenkaan oleellisia asioita kun kyseessä on ensisijaisesti käsityötuote. Riippuu tietenkin sijoituskohteesta/tilaajasta.
 
Vakaa suositus tuon pohjalta:
 
a) kysykää asiaa joltakulta joka oikeasti tietääö
 
b) miettikää uudestaan
 
Diffuusorit heitetty... Olisiko puhtaille diffuusoreille kysyntää? Itse olen ajatellut että ensisijaisesti vaimennus olisi tärkein ja muotoilulla olisi lisäksi mahdollista hajottaa ääntä jonkin verran (sekä laajentaa vaimennettavaa taajuuskaistaa).
 
En enää muista mitä muuta asioita tuli vastauksissa, mutta josko tästäkin tulisi vinkkiä kommentteja. Kiitoksia kovasti.
 
termiitti

 
Jep jee. Mä olen itsekin yrittäjä. Ihan eri alan. Mutta näin peruskoulun pohjalta sanisin, että miettikää vielä pari kertaa... Älkääkä ainakaan isoa lainaa ottako.
 
I ain't gonna work on Maggie's farm no more
Cornflake
07.08.2010 04:16:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sorge vaan kaikki ton edellisen kirjoituksen virheet. Ja skeptisyys.
 
I ain't gonna work on Maggie's farm no more
Antti1
07.08.2010 04:20:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cornflake: Sorge vaan kaikki ton edellisen kirjoituksen virheet. Ja skeptisyys.
 
Skeptisyys ei oo huono juttu. Siitä tulikin mieleeni kaikenmaailman swot-analyysit yms. Onko näitä tehty tuota yrityksen juttua miettiessä? Riskien kartoittamista siis.
 
Age quod ages.
Cornflake
07.08.2010 04:24:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Onko näitä tehty tuota yrityksen juttua miettiessä?
 
Ei.
 
Jos oon väärässä, tarjoan bisset.
 
I ain't gonna work on Maggie's farm no more
Cornflake
07.08.2010 04:43:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei... Viimesen kaljan (so far) jälkeen, todettakoon, että sorry vaan ketjun aloittaja. että en mä ainakaan ymmärrä tosta itse aiheesta hevon vittuakaan. Eli älä anna tällasen amatöörin kännisten juttujen lannistaa.
 
Toivottavasti saadaan joku alan oikee taustalla vaikuttava syväkurkku kommentoimaan näitä ideoita.
 
Jos homma futaa, mä tarjoon edelleen ne kaljat:-)
 
I ain't gonna work on Maggie's farm no more
t-termiitti
07.08.2010 10:33:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cornflake - taidat tarjota usein kaljoja kavereille. Se on hieno juttu.
 
Tässä ei olla mitään kiinnittämässä - aika lailla jalat maassa mennään. Yritys on jo olemassa ja tässä on enemmänkin kyse tuoteperheen laajentamisesta. SWOT-analyysit tehdään silloin tällöin kahvikupposen ääressä ja joskus aamuneljältä tuopin ääressä. Tosin itsearviointiin ja suunnitelmien tekemiseen ei tarvita mitään mindmappeja ja swotteja ja muita lukion taloustiedontunnilla omaksuttuja sarasvuon sisäisiä tiikereitä.
 
Homma on siinä vaiheessa, että on olemassa prototyyppejä ja niitä on esitelty. Ja sitä uutta niissä on. Mikä on se vahvuus, niin on se, että pystytään oikeasti tuunamaan juttuja asiakaslähtöisesti ja hallitaan erilaiset materiaalit hyvin. Ongelma on enemmänkin siinä, että haluaako kukaan vaihtoehtoja. Asiakkaan pää menee pyörälle kuin lapsella karkkikaupassa, jos kysytään niin kuin tämän ketjun otsikossa. Kunhan materiaalia on lisää, millä voi esitellä asiaa, niin asia koko ajan helpottuu. Varmaan talven mittaan on muodostuu näkemys valikoimasta ja ehdotuksista, joista asiakas voi lähteä toiveita esittämään - pientä prosyyriä ja nettisivujen päivitystä.
 
Yritän täällä mnetissä kartoittaa asiakaskunnan toiveita tuotteista. Toki on muitakin asiakkaita on kuin studio- ja kotistudiovelhot ja muusikot ja musiikinkuluttajat, yms., mutta mielelläni tietäisin, jos jollakin asiakasryhmällä on tiettyjä toiveita, joita ei olla pienissä päissämme tajuttu vielä. kiitos.
 
termiitti
 
Pyöveli puhdisti kirveensä terän ja nauroi päälle.
jPekka
07.08.2010 14:20:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

t-termiitti: Tässä ei olla mitään kiinnittämässä - aika lailla jalat maassa mennään.
 
Minusta perusajatus on erinomainen. Hellasäröä vähentäviä akustiikkapaneeleita tarvitaan luultavasti monessakin paikassa. 8-)
 
Tuli mieleen, että kannattaisiko ottaa yhteyttä esimerkiksi Aalto-yliopiston muotoilupuolelle? Vaikka oppilaitokselle nimensä antanut arkkitehtivainaa onkin kuuluisa kelvottomista akustisista tiloistaan (ainakin Helsingissä), opistosta saattaisi löytyä innokasta (ja edullista) opiskelijadisainarivoimaa tällaiseen hankkeeseen. Paitsi että tällä keinolla voisi vähän kartoittaa erilaisia disainideoita, olisi ehkä mahdollista saada samalla ilmaista julkisuuttakin. Mikä puolestaan edistäisi perusajatuksen välittymistä mahdollisille asiakkaille.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Klezberg
07.08.2010 16:19:49 (muokattu 07.08.2010 17:39:51)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika moni on tässä tainnut sanoa että hinta on ainoa kriteeri.
 
Itse tässä mietin, että syy miksen ole laittanut akustiikkalevyä seinille on että vierastan ruveta tekemään tuommoisia hommia tähän asuntoon. Asunnon hinta tai arvo on kumminkin aivan toista luokkaa kuin noiden levyjen, ja omat remonttikykyni sellaiset että mitä vain tekisinkin niin asunnon arvo tippuu :-)
 
Eli jos tuohon asennuspuoleen olisi helppoa ratkaisua niin kiinnostaisi. En tiedä olenko yksin tämmöisten ajatusten kanssa. Mutta jos olisi keksitty ratkaisu jonka saa tuosta vain paikalleen ja pois, ja vielä toimiikin, niin kaipa niitä olisi jo.
 
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti