Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apua, BOSS RC-50 ja GT-10B toisiinsa kiinni?
1
fadvebu
23.07.2010 18:07:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anteeksi tuplapostaaminen mutta kysymys haarautuu moneen osa-alueeseen joten tulin tännekin kyselemään,
 
Eli, tuli tuossa hankittua beatboxaamiseen ja biisien tekemiseen suulla mikrofoonin avulla Bossin RC-50 loop station sekä GT-10B effektiprosessori, mutten saa niitä toimimaan toistensa kanssa.
Olen siis noviisitasolla kyseisten laitteiden ja musiikkielektroniikan suhteen, tähän mennessä käytössäni on ollut vain mikki ja vahvistin. ainoa tiedonlähteeni ja apuni laitteiden käyttämiseen on ollut mukana tulleet manuaalit.

Loop Stationin manuaali oli aloittelijalle käyttäjäystävällinen ja sen käyttöönotto ja käyttäminen lähti käyntiin mukavasti, toisinkuin GT-10B:n, jonka manuaalin sisällöstä kaikkine termeineen en VIELÄ oikein ymmärrä yhtikäs mitään. Kävin Kampin musamaailmasta ostamassa kaikki tarvittavat piuhat (myyjien tietämyksen mukaan) ja sain heiltä näiden laitteiden yhteenliittämistä varten 2 midijohtoa sekä yhden peruspiuhan
(en tiedä nimeä, "peruspiuha" , mutta siinä on kummassakin päässä tämännäköinen pää: http://goomusic.net/images/cable_plug_left.png )

Tällä hetkellä midipiuhat kytkettyinä toisen laitteen outista toisen inniin ja toisen innistä toisen outtiin , "peruspiuhaa" olen kokeillut parissa eri reiässä huonolla (tuloksettomalla) menestyksellä.

Ongelmana on siis se etten ole saanut effektejä käyttööni, eivätkä laitteet näytä muita merkkejä niiden välisestä yhteydestä kuin tekstin "Midi Off Line" , joka ilmestyy toisen laitteen näytölle toisen sammutettuani.

Osaisiko joku auttaa? Jos joku jommankumman kyseisen laitteiden omistajista kommentoi niin vinkit aloittelijalle ovat erittäin tervetulleita!
-turhautunut :D

(ps. voiko olla olennainen tekijä ongelmassa:
-kuulokkeet ja mikki ovat kiinni loop stationissa, mikille ei kyllä edes olisi paikkaa geeteessä.
-en ole kokeillut vielä kytkeä GT:tä vahvistimeen)
 
Are you living or are you just being alive?
AnttiR
23.07.2010 18:40:15 (muokattu 23.07.2010 18:58:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksinkertaisimmillaan kytket sillä peruspiuhalla (plugi-plugi) loopperin ulostulosta (output) efektin sisäänmenoon (input). Näin tekemäsi beatbox loopit ja muu materiaali menee efektilaitteeseen. Kuulokkeet kytket efektilaitteen kuulokelähtöön, jos siinä sellainen on. Jos ei ole kuulokelähtöä, kytke efektilaitteen ulostulo johonkin vahvistimeen. Midipiuhat voit tässä vaiheessa vielä unohtaa.
 
Midiä pitkin ei kulje ääni audiosignaalina koskaan. Midiä apuna käyttäen voidaan ohjata syntikoita tai vaikka rumpukoneita soittamaan haluttuja ääniä, mutta ääni ei kulje midikaapelia pitkin. Midin avulla laitteet voivat lähettää monenlaista kontrolliinformaatiota toisilleen. Kuten esim tempo, soundinvaihtokäsky, asetusten muokkaamista jne jne..
 
Rc50 on vallan mainio loopperi! Jos haluat rakentaa lennossa beatboxaamalla rumpukomppeja joihin tulisi erilaisia efektejä yhtäaikaa, alkaa asia menemään monimutkaisemmaksi ja tarvitset siihen vähintäänkin jonkinlaisen pienen mikserin, koska silloin loopperille äänitettävään audioon täytyy sisältyä se efekti. Eli sinun pitäisi saada mikrofoni efektilaitteeseen ja siitä efektoitu ääni loopperille. Sen jälkeen voi vaihtaa efektiin uuden asetuksen ja tehdä uudenlaisen soundin soivan päälle.
 
Toinen vaihtoehto on ohjata loopperin eri ulostuloista eri loopit ja ajaa niitä eri tavoin efektille. Molemmat alkavat kuitenkin olla melko mutkikkaita juttuja jos olet aloittelija systeemin kanssa.
 
Sen sijaan jos haluat efektoida kokonaisuutta esim kaiulla tai muulla efektillä, systeemi toimii helposti alussa mainitsemallani tavalla.
 
AnttiR
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti