Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Äänityshommeleita!
1
Tuskahiki10
08.07.2010 03:55:53 (muokattu 08.07.2010 04:09:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vinkkiä tarvitaan kun tarkotus ois pyörittää 500e maksavalla uudella läppärillä äänityshommia!
 
Eli mitä tarviisin/kannattaa hankkia kun pitäs skittaa, laulua, rummut ja oisko vielä jotain muuta tarvinnu äänittää PC:lle..
 
ja tämän systeemin pitää olla edullisista komponenteista ja helposti kuleteltavissa kun pitäs pystyä kulettamaan nämä kamat ilman autoa!
 
Läppäri kulkee helposti ja kyllä muutkin!
 
Tämä on lähinnä tämmönen kaveriporukan keskeinen homma, minä käytän konetta ja muut soittimia :)
 
Kiire olis! tarkotus ois jollakin reilusti alle 1000e selvitä, ehkä jopa 500e
 
Tuo olisi tarkoitus ostaa ainakin ostoo ja sitte ne muut mitä tarttee : LEXICON LAMBDA STUDIO ja linkkiä: http://www.kuopionmusiikki.fi/verkk … ction=tuotteen_info&tuotteen_id=764
 
thejmh
08.07.2010 10:27:52 (muokattu 08.07.2010 14:05:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tuolla ehdottamallasi Lexiconin äänikorttilla et saa kuin 2 raitaa kerralla äänitettyä. Eli jos rumpuja tai koko bändiä haluat kerralla äänittää, niin voit äänittää vain kahta mikkiä kerrallaan, mikä on aika rajallista verrattuna siihen, että äänität esim. rumpuja useammalle raidalle.
 
Tietenkin kaikki on kiinni siitä minkälaista tasoa äänityksillesi haluat, kahdella mikilläkin tietenkin saat vaikka rummut äänitettyä, jos opettelet sijoittelemaan mikit hyvin.
 
Mutta koska lähes samaan hintaan saat enemmän kanavia äänikorttiin, niin itse ostaisin mieluummin esim: http://www.thomann.de/fi/lexicon_omega_studio.htm Tuolla saat 6 kanavaa kerralla äänitettyä, mikäli oikein ymmärsin. Äänitysohjelma siinäkin mukana. Tuo riittäisi esim. rummuille jo ihan hyvin, jos äänität yhtä soittajaa kerralla.
 
Lisäksi tarvitset tietenkin mikkejä, mikkipiuhoja ja telineitä mikeille. Mikkien mallit riippuu sit vähän siitä, että mihin äänikorttiin ja kanavamäärään päädyt. Se ehdottamasi Lexicon ja 2 kanavaa vai enemmän?
 
http://www.thomann.de/fi/the_tbone_dc1200.htm Tuollakin mikkisetillä pärjäisit jo aika pitkälle. Pari telinettä overhead mikeille ja johdot lisäksi.
 
Esp
08.07.2010 14:14:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin...
 
Jos tuohon 500-1000 pitäisi ostaa mikit, audiointerface, etuasteet ja äänityssofta; niin aika tiukallehan tuo menee (läppäri on ilmeisesti jo hankittu?)
 
Tossa Lexiconin Omegassa on kahdeksan sisääntuloa, mutta vain kaksi etuastetta, eli tarvitset siihen lisäksi 6 kanavaa etuastetta, pystyäksesi käyttämään sitä useamman kuin kahden kanavan kerralla äänityksiin.
 
Tolla tonnilla saisi käytetyn Digi002:n (käytettynä noita saa vissiin nykyään jo alle viidella sadalla) ja siihen kaveriksi jonkun 4-8 kanavaisen käytetyn etuasteen (esmes joku 8-kanavainen Presonus, jotka uutena maksaa alle 400, käytettynä varmaan löytyy ihan hyvään hintaan jos löytyy adatilla, niin siinä sitten samantien 12 kanavaa etuasteilla sisään 002:seen). Siinä tulee mukana Pro Tools, eli äänityssoftakin olisi sitä myöten selvä. Sitten vain loppurahoilla Shuren 57:ja ja loput mikit lainaan jostain niin setup on valmis.
 
Täh?!?
PIM
08.07.2010 14:27:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoomin R16 läppärin kaveriksi niin saat alle neljällä sadalla 8 raitaa kerralla sisään ja kaikkee muuta kivaa kaupan päälle.
 
http://www.thomann.de/fi/zoom_r16.htm
 
gunner
08.07.2010 14:30:13 (muokattu 08.07.2010 14:30:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite hankkisin joko Presonuksen Firepodin http://www.thomann.de/fi/presonus_firestudio_project.htm tai vaihtehtosesti Zoomihn R16:ta http://www.thomann.de/fi/zoom_r16.htm
 
Molemmilla saat kahdeksan raitaa talteen, mikä riittää hyvin rummuille. Erillisiä esivahvistimia mikrofoneille ei enää tarvita. Lopuilla rahoilla sitten mikkejä rahatilanteen mukaan.
 
edit: Liikaa ajattelua
 
Vauhti korjaa virheet
thejmh
08.07.2010 14:38:18 (muokattu 08.07.2010 15:01:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo toi Zoom R16 oliskin varmaan paras vaihtoehto tähän mennessä.
 
Kalmo
08.07.2010 15:07:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyjä ei ole mitenkään viitannut siihen, minkä tason äänittelystä olisi kysymys.
Pyritäänkö kunnolliseen demoon vai harkkojen nauhoitteluun? Koko bändi livenä vai soitin kerrallaan?
Kyllä kohtuuden nimessä on sanottava, että kahdeksalla mikillä äänittää jo koko bändin livenä, ei pelkkiä rumpuja, jos ei levynteosta ole kysymys, eikä laulajia ole montaa.
 
Jos kaikki mikit menevät rumpuihin, ja niiden säätämisessä menee helposti päivä tai pari, kärsii "sessiohenki", kun muita ei tarvita kämpällä päiväkausiin rumpalin ääitellessä osuuksiaan:o)
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Tuskahiki10
08.07.2010 15:50:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Kysyjä ei ole mitenkään viitannut siihen, minkä tason äänittelystä olisi kysymys.
Pyritäänkö kunnolliseen demoon vai harkkojen nauhoitteluun? Koko bändi livenä vai soitin kerrallaan?
Kyllä kohtuuden nimessä on sanottava, että kahdeksalla mikillä äänittää jo koko bändin livenä, ei pelkkiä rumpuja, jos ei levynteosta ole kysymys, eikä laulajia ole montaa.
 
Jos kaikki mikit menevät rumpuihin, ja niiden säätämisessä menee helposti päivä tai pari, kärsii "sessiohenki", kun muita ei tarvita kämpällä päiväkausiin rumpalin ääitellessä osuuksiaan:o)

 
Joo elikkä läppäri on hankittu ja tarkotus ois ainakin näillä näkymin harkkoja äänitellä ja tällä bändikämpällä on mikkejä ja piuhoja, pitänee käydä kattomassa että mitä kaikkee siellä sitten on...
 
Muistaakseeni jonkun sortin mikseri on siellä, mutta kun pitäs läppärillä saaha pyöriteltyä hommia!
 
Laulajia ei oo montaa ja kuitenkin jotenkin järkevästi pitäs saaha homma toimimaan kun ois se mukava saaha ääniteltyä koneelle...
 
Ja minun homma on vaan äänitys hommat, muuta mun ei tarvihe tehä...
 
HateHalon
10.07.2010 10:09:30 (muokattu 10.07.2010 10:15:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos siellä on mikseri jossa on kanaville omat direct outtinsa niin silloin audio-interfacessa ei tarvitse olla välttämättä yhtään mikkietuastetta.
 
Riippuen mikserin ominaisuuksista ja haluatte varmaan hyödyntää mikseriä äänityshommassa.
 
Eli löytyykö miksusta 48v phantomit, xlr-paikat ja direct out:it monelle kanavalle?
Ja jos löytyy tieto onko balansoidut nää direct out ulostulot.
 
Tai Mikä on mikserin merkki ja malli?
 
Monta mikkiä teillä on ennestään ja mitä merkkejä ja malleja löytyy? Suosittelisin hommaamaan jonkun perushalvan ja hyvän puikkokonkkaparin täydentämään mikkiarsenaalia jos ei jo ole.
 
Oktavaa oli kehuttu hintalaatu-suhteeltaan muistaakseni useampaankin otteeseen täällä ja muualla.
 
Ja Kantsii kattoa tuota treeniksen akustointia hieman, varsinkin jos alkaa äänittelemään useammalla mikillä rumpuja ja muita soittimia samaan aikaan.
 
Ja on puhuttu 8 raidasta. Mutta mikä on kokoonpano? kitara, basso, rummut ja laulu?
 
Oletetaan että rummuille 4 raitaa ja lopuille raita/instrumentti, jos siis livenä vedetään.
 
www.myspace.com/hatenstudio
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti