Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pro Tools HD ja M-Powered "cracked"
1
kimkorho
30.05.2010 21:03:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pro Tools HD ja M-Powered ovat saaneet ilmeisesti asiansa osaavan hakkerin toimesta uudenlaisia ominaisuuksia, sanoo:
 
http://www.airusersblog.com/home-pa … ro-tools-hd-m-powered-unlocked.html
 
Aika moni näyttää tuolla keskustelussa kiroilevan ääneen sitä, että Digidesign/Avid on myynyt vuosia kalliita lisäosia, joilla on saatu "avattua" kapasiteettia joka laitteissa olisi jo ollut olemassa valmiiksi, mutta "lukittuna" (1000 voices). Itse en oikein ymmärrä tuota meuhkaamista, tapa on kuitenkin varsin yleinen aika monella muullakin sektorilla kuin musiikkisoftamaailmassa. Esimerkkinä autot, joissa on melkoinen osa lisävarusteita ja -ominaisuuksia teknisesti olemassa, mutta jos ostat halvemman varustelutason värkin, ominaisuudet eivät ole kytketty käyttöön. Business on bisnestä.
 
www.theindigo.fi
jannu
30.05.2010 22:01:53 (muokattu 30.05.2010 22:02:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missään ei ollut mainintaa delay-kompensaatiosta, tai siis sen puutteesta mopo-Toolseissa, joka lienee ollut yksi isoimmista mussutuksen aiheista.
 
Virallisestihan tuommoinen toiminta on tuomittavaa, mutta sikäli toi sun autoanalogia ei pidä kutiaan, että LE ja M-powered ovat hintaluokassaan natiivikilpailijoitaan heikommin varusteltuja softia ja vieläpä jokseenkin väkinäisistä syistä.
 
kimkorho
30.05.2010 22:12:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Missään ei ollut mainintaa delay-kompensaatiosta, tai siis sen puutteesta mopo-Toolseissa, joka lienee ollut yksi isoimmista mussutuksen aiheista.
 
Virallisestihan tuommoinen toiminta on tuomittavaa, mutta sikäli toi sun autoanalogia ei pidä kutiaan, että LE ja M-powered ovat hintaluokassaan natiivikilpailijoitaan heikommin varusteltuja softia ja vieläpä jokseenkin väkinäisistä syistä.

 
Ei taida olla delay-kompensaatiota tuossakaan "versiossa".
 
Varustelutasosta, syistä ja niiden väkinäisyydestä voidaan toki keskustella, mutta kuluttaja, joka ei pidä tuotetta hintansa väärtinä, jättää sen uskoakseni ostamatta. Se on ostajan oikeus, ja tuotteen tekijän oikeus on määritellä tuotteen sisältö ja hinta.
 
Eiköhän automaailmastakin löydy merkkejä, jotka ovat varusteluunsa nähden monenkin kuluttajan mielestä ylihinnoiteltuja - ja varmaankin monien mielestä väkinäisistä syistä. He luultavasti ostavat toisen merkkisen auton...
 
www.theindigo.fi
Hipelius
30.05.2010 23:26:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, tuossa ei ole ADC:tä, latenssitonta monitorointia, eikä TDM-tukea. Eli ominaisuuksia, jotka PT:n DSP-kortit hoitaa. Toolsin voice-rajoitukset tuskin ovat muutenkaan kiinni itse softasta, vaan enemmänkin vuosia sitten vanhentuneiden korttien suorituskyvystä.
 
Kalmo
31.05.2010 23:20:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lukituista tai "piilotetuista" ominaisuuksista valittaminen on ihan turhaa. Lähes kaikki vähänkin laajemmat minkä hyvänsä alan ohjelmat käyttävät samaa menetelmää.
 
Onhan se ihan loogista, että homma on järkevämpää ja toimii luotettavammin, kun perusohjelmasta ei ole miljoonaa eri versiota, vaan lisäominaisuuksia voi hankkia lunastamalla avainkoodin. Olisiko muka kätevämpää downloadata ja asentaa koko softa uusiksi vain saadakseen jonkun pienen lisätoiminnon??
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
sami_sumea
31.05.2010 23:56:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Lukituista tai "piilotetuista" ominaisuuksista valittaminen on ihan turhaa. Lähes kaikki vähänkin laajemmat minkä hyvänsä alan ohjelmat käyttävät samaa menetelmää.
 
Onhan se ihan loogista, että homma on järkevämpää ja toimii luotettavammin, kun perusohjelmasta ei ole miljoonaa eri versiota, vaan lisäominaisuuksia voi hankkia lunastamalla avainkoodin. Olisiko muka kätevämpää downloadata ja asentaa koko softa uusiksi vain saadakseen jonkun pienen lisätoiminnon??

 
Noh, vertailun vuoksi esim. Cubasessa, FL Studiossa, Sonarissa tai Reaperissa ei ole vastaavaa keinotekoista raitacountin limittiä ...
 
...
 
http://www.soundreel.com http://www.adamantiumstudios.com
Werihukka
01.06.2010 05:34:56 (muokattu 01.06.2010 05:52:00)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimkorho: Varustelutasosta, syistä ja niiden väkinäisyydestä voidaan toki keskustella, mutta kuluttaja, joka ei pidä tuotetta hintansa väärtinä, jättää sen uskoakseni ostamatta.
 
Tämän takia en ymmärräkkään minkä takia Avid ei ole vielä julkaissut kilpailevaa tuotetta uudemmille nykyisille softille. Vai säälistäkö Avid ei valtaa markkinoita oikeasti hyvällä kilpailevalla tuotteella? Kysyntä lukitsemattomalle Pro Tools Native-systeemille on niin kova, että ei ole järkeä olla tekemättä sellaista.
 
Tässäpä esimerkki siitä, että nykypäivänä kuluttaja saa sen minkä haluaa. Harmi vaan, että kysytty tuote tarjottiinkin ensimmäisenä netissä ilmaiseksi sen sijaan, että sen olisi tarjonnut Avid, joka olisi saanut sitten määritellä hintansa ihan miten huvittaa.
 
Henk.koht. ei mitään Pro Toolsia vastaan. Itsekin käytän. Ainut mikä ärsyttää on se, että joutuu raahaamaan 8 kanavaista räkkikokoista äänikorttia mukana, että saa edes M-Poweredin auki.. Lisäksi tietty vielä iLok. ADC olis kanssa kiva. Raitojakin voisi olla enemmän.
 
Jos olisi laillinen vaihtoehto päästä eroon noista asiakkaan elämää vaikeuttavista asioista, niin ostaisin sellaisen.
 
Tällä hetkellä yritän elää noiden vikojen kanssa, koska pidän PT:n käyttöliittymästä ja tarvitsen yhteensopivuuden PTHD:n kanssa. Itse softa on kyllä hintansa väärti, mutta maksaisin enemmän, jos siinä ei olisi yllämainittuja puutteita. PTHD ei ole vaihtoehdo, koska se ei ole kohtuuhintainen, kuljetettava eikä yhteensopiva monen muun softan kanssa.
 
Niillä mennään mitä on, mutta odottelen kyllä sitä päivää, kun Avid joutuu tarjoamaan vaihtoehtoista Pro Tools systeemiä.
Barfunkel
01.06.2010 16:14:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Werihukka: Tämän takia en ymmärräkkään minkä takia Avid ei ole vielä julkaissut kilpailevaa tuotetta uudemmille nykyisille softille. Vai säälistäkö Avid ei valtaa markkinoita oikeasti hyvällä kilpailevalla tuotteella? Kysyntä lukitsemattomalle Pro Tools Native-systeemille on niin kova, että ei ole järkeä olla tekemättä sellaista.

 
Mutta onko sitä kysyntää kuinka paljon maksavilla asiakkailla vai kitiseekö jengi vaan netissä sen vuoksi, kun sitä ei voi piratisoida niinkuin vaikka Cubasea?
Kyllä minä ainakin luulen että esim Avidin ja UAD:n rautaratkaisu on nimenomaan business-ratkaisu, piratisointiaste kun on sen verran kova ja kyseessä kuitenkin suhteellisen marginaaliset tuotteet verrattuna monen muun softan tekemiseen, joten riskin ja potentiaalisen tuoton suhde on aika huono.
 
Jos Avid vapauttaa Pro Toolsin donglesta niin siinä on lisäksi se riski että se tavallaan menettää erikoisasemansa sinä ammattimaisimpana DAW:ina. Ihmiset tavallaan katsoo että Pro Tools on, no, pro, ja niitä ostetaan juuri sen vuoksi kun halutaan olla pro. Jos jokaisella teini-ikäisellä räppääjällä on Pro Tools HD piraattina niin se hohto häviää kun se ei ole enää mitään spesiaalia vaan yksi DAW muiden joukossa.
 
Mitä mun mielestä se mitä Avidin pitäisi tehdä olisi parempaa rautaa, niin että kenenkään ei tarvitisisi käyttää sitä boksia vain donglena. Nehän tosin juuri palkkasivat sen Apogeen tyypin johtamaan tuotekehittelyä, toivottavasti näkyy (tai siis kuuluu) jossakin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti