Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kelanauhurista tietokoneelle
1
Old Guitar
28.01.2010 18:22:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenelläkään ehdotuksia, miten saisi kelanauhurin äänitykset siirtymään tietokoneelle. Minkä tyyppinen äänikortti olisi siihen paras?
 
Olis tarkoitus äänittää kitara ja laulu kelanauhurille ja loput instrumentit nauhoittaa äänikortin kautta tietokoneelle ja yhdistellä kappaleet toimiviksi kokonaisuuksiksi Cubasella.
 
Kalmo
29.01.2010 14:37:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän siinä muuta kuin kelanauhurin line outista äänikortin line iniin.
 
Kyllähän tuosta selviää tietsikan integroidulla äänikortilla, ellet halua satsata laadukkaisiin A/D -muuntimiin.
 
Onko tämä siis aidon analogisoundin luomiseksi, vai miksi haluat mennä noin vaikeaa reittiä?
 
Muista miettiä workflow etukäteen kunnolla, ettei tule esim. tahdistusongelmia, kun yrität vaikka sovittaa jotain miditavaraa digitoidun audion mukaan. Käytä metronomia.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
hape
29.01.2010 15:06:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Kyllähän tuosta selviää tietsikan integroidulla äänikortilla
 
No ehkä se onnistus kuitenki pikkasen kivuttomammin niin, että sais kaikki raidat kerralla sisään. Eli että äänikortissa ois yhtä monta sisääntuloa kuin mitä nauhalla on käytetty raitoja. Eiksjee?
 
Soundin kannalta tuo ei ole ollenkaan huono idea ja kyllähän sitä paljon käytetäänkin.
 
Remember: Don't eat the deadly yellow snow!
Danko
29.01.2010 15:09:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hape: No ehkä se onnistus kuitenki pikkasen kivuttomammin niin, että sais kaikki raidat kerralla sisään. Eli että äänikortissa ois yhtä monta sisääntuloa kuin mitä nauhalla on käytetty raitoja. Eiksjee?
 
Jos mankka on stereo, niin stereotulo tietsikkaan riittänee. Mmm'kay?
 
keltainen on uusi punainen (+4 = -16 dBFS)
Kalmo
29.01.2010 15:14:51 (muokattu 29.01.2010 15:17:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinpä...paha sanoa, kun ei tiedä vehkeistä mitään. Kun puhuttiin kelanauhurista, lähdin olettamasta, että on kyseessä normaali stereokelanauhuri yhdellä stereoulostulolla, ei studion moniraitavehje. Päättelin, että jos kaverilla olisi studiolaitteistoa, hän ehkä tietäisi, miten äänittää tiesikalle?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
hape
29.01.2010 18:29:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Jos mankka on stereo, niin stereotulo tietsikkaan riittänee. Mmm'kay?
 
Juu, toki. Mie jotenki aattellïn että kyseessä ois vähintäänki kasiraitanen...
 
Remember: Don't eat the deadly yellow snow!
Old Guitar
29.01.2010 19:23:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä on Revox B-77 kelanauhuri, jolla saa ihan kelpo äänitystulosta, mutta jos yritän nauhoittaa toista raitaa jo valmiiksi nauhoitetun päälle, esim. sooloa kompin päälle, niin nauhurissa on ajastusongelma, jolloin playpackina kuuluva komppi ja sillä hetkellä nauhoittamani soolokitara eivät soi samanaikaisesti, vaan soolo kuuluu viiveellä ja senpä vuoksi sillä ei voi nauhoittaa kuin kertaottoja esim. kahdella mikillä laulu ja kitara.
 
Olen tekniikan ihmelapsi siinä mielessä, että kaikki tekniset asiat ovat minulle hepreaa, mutta haluan silti nauhoittaa hyvää jälkeä ja omissa oloissani, sillä studiossa ei pääse oikeaan vireeseen. Vaikka en siis mitään tiedä, niin haluaisin pystyä äänityshommiin kotona, siksi kyselen tyhmiä.
 
Olen nyt opetellut kitaran soittamista n. 30 vuotta, pitäisikö minun nyt alkaa opetella elektroniikan opiskelut, kiirettä pitää, sillä ihmiselle on annettu rajallinen elinaika.
 
ITTAM
30.01.2010 02:20:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää tulee muistista, mutta kyllä tolla voi äänittää sound on sound menetelmällä.
Jotenkin näin että äänitä se komppi raidalle 1. Sitten äänität soolon raidalle 2 niin että sen sekaan miksautuu raita 1 eli L>R, siinä on asetukset sitä varten (-lue manuaali) jne.
Mä oon nähnyt Revoxin viimeksi lähes 20 vuotta sitten joten....
 
Matti
 
aanipaja
30.01.2010 14:44:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä, Matti on oikeassa! Tuolla tavalla kyseisellä nauhurilla mäkin tein vaikka millaisia päälleäänityksiä. Kohina tietenkin tuplaantuu joka otolla, mutta nopeimmalla nauhanopeudella ja hyvällä nauhalla ei tuo Revox kyllä kauheasti kohise.
 
Old Guitar
30.01.2010 21:09:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Avasin koneen ja tein muutamia säätöjä ja kolvasin virtapiiriä uusiksi. Oli yllättävän selkeä virtapiirikaavio, kun oli vielä manuaalit. Kolvasin muutaman ylimääräisen piirin ja demagnetoin ja kalibroin toisto- ja äänitysosat.
 
Kun bias tuli kohdallaan, toistovahvistimen muut säädöt täytyi säätää kohdilleen.
 
Tähän ei mennyt edes kauoja aikoja, sillä kun Euroviisut alkoivat laitoin masiinan pöydälle ja aloin hommiin. Paljon ennen ohjelman loppua sain kaiken tehtyä ja laite pelaa nyt kuin unelma. Nyt pystyn äänittämään lukemattomia raitoja kelanauhurin kautta suoraan Cubaseen.
 
Kiitos kannustavista sanoista, olitte aivan oikeassa: kannattaa vähän lukea manuaalia, joiden avulla tälläinen maallikkokin sai em. asiat helposti tehtyä.
 
Elämä on helppoa, kun on manuaalit. Aikoinaan jo atk-opettajakin vastasi kysymyksiin: "katsokaa manuaalista" ja se helpotti minutkin ymmärtämään tietotekniikan salat. Samoin kävi tässäkin asiassa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti