Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keinoja äänittää ilman studiokamoja?
1
Sick Planet
29.12.2009 23:26:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo elikkäs, bändin jäsenten kanssa ollaan mietitty että miten saatas meijän ekaa demoa ulos, ja siihen parempi äänenlaatu kuin mitä nyt kuultavissa biiseissä on(rummut ovat guitar herosta, ja ohjelman kautta muokattu että kuuluvat "lähes oikeasti.")Budjetti ei riitä studioon, mutta reenikämpällä löytyy mikseri ja nelisen mikkiä, joten osaako kukaan sanoa että miten muuten voi taltioida ääntä, nykyään, muutakuin kantamalla tietokoneen reenikselle?
 
Esp
30.12.2009 01:24:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

neuvone: Joo elikkäs, bändin jäsenten kanssa ollaan mietitty että miten saatas meijän ekaa demoa ulos, ja siihen parempi äänenlaatu kuin mitä nyt kuultavissa biiseissä on(rummut ovat guitar herosta, ja ohjelman kautta muokattu että kuuluvat "lähes oikeasti.")Budjetti ei riitä studioon, mutta reenikämpällä löytyy mikseri ja nelisen mikkiä, joten osaako kukaan sanoa että miten muuten voi taltioida ääntä, nykyään, muutakuin kantamalla tietokoneen reenikselle?
 
Nykyään, kuten myös vanhoina hyvinä aikoina, on mahdollista tuoda sinne treenikämpälle esimerkiksi 4-raituriksi kutsuttu laite. Tälle laitteelle on kätevää noilla nelisellä mikillä äänittää 4 raitaa, mahdollisesti jopa yhdellä kerralla. Vaihtoehtoisesti myös erikseenkin. Näitä laitteita löytyy ihan c-kasettiversioita ja nykyaikana ihan kovalevylle/muistikortille/milleikinä tallentavina versioina.
 
Valitettavasti nuo laitteet kuitenkin liene luokitellaan studiokamoiksi, eli jos niitä halutaan välttää, niin yhtenä mahdollisuutena on lainata vaikka jostain esim. MD ja käyttää hyväkseen tuota mikseriä sekä mikrofoneja ja mikittää huone parhaansa mukaan ja vetäistä stereona mikserin kautta biisit MD:lle talteen.
 
Näille kaikille hyvänä vaihtoehtona tarjoan kuitenkin rahan säästämistä ja sinne studioreissulle lähtemistä. Nykyään löytyy studioita ihan joka hintaluokasta, eikä tuollainen 200€:ta ylöspäin satsaus pitäisi millekään bändille ylivoimainen satsaus olla. Ainakaan jos hetken säästää. Tällä tavalla tulee treenattuakin pidempään jos rahoja ei ole heti kasassa. Pääsette tutkailemaan sitä millaista siellä studiossa on äänittää biisejä ja voitte jopa mahdollisesti oppiakin jotain mistä on oikeasti hyötyä tulevaisuudessa.
 
Jos itse haluaa välttämättä äänittää, niin suosittelen lueskelemaan alan kirjallisuutta, tutkailemaan netistä ja hommaamaan sen edes jonkinlaisen tietomakoneen äänitystä varten sekä softan, tai sitten tuollaisen raiturin... molemmilla voi perusteet opetella helpostikin.
 
Täh?!?
teline
30.12.2009 15:23:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En haluaisi eksyä aiheesta mutta suosittelen seuraavaa: Keräätte ja säästätte rahaa jotain ok studiota varten. Työn ohella treenaatte biisit sellaseen kuntoon että ne menee studiossa heleeeposti. Sitten studiossa viettäkää kaikki mahdollinen aika siinä tarkkaamossa ja imekää siltä äänittäjältä kaikki tieto mitä saatte siitä irti.
 
Yksi studioreissu avartaa silmiä ihan älyttömän paljon ja saatte siitä hyvän pohjan omien vehkeiden ostoa varten. Eli siis selvittäkää mitä haluatte/tarvitsette ja miksi.
 
http://www.riemurasia.net/rasiatube/view.php?id=22619
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti