Muusikoiden.net
27.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 3:n laitteen synkronointi
1
HateHalon
10.12.2009 13:49:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli mul onpi digimiksu optisilla spdif-ulostuloilla, putkietuaste coaksiaalisella spdif-ulostuloilla ja äänikortti joka vastaanottaa molemmat signaalit.
Ollut tuo internal clock äänikortissa kytketty ja aina tullut vaimeaa "klikitystä" signaaliin jonka havaitsee ja joka ei kuulu sinne eikä tule analogisilla liitoksilla.
 
Siis johtunee sykronoimattomuudesta koneiden välillä. Nyt laitoin word clokin äänikortin ja miksun väliin ja orjuutin miksun. En ollut huomaavinani häiriötä enää - tosin pitää tehdä vielä parit testiäänitykset.
 
Voisko nää 3 laitetta synkata keskenään ilman erillistä synkkalaitetta?
 
Käviskö esim. putkietuaste master ja antaa tahdituksen spdif:in kautta koneelle samalla kuin äänisignaalin ja äänikortissa kytkettynä tahdistus spdif ja miksu sais tahdituksen word clockilla myös siitä etuasteesta?
 
hartaimmat kiitokset älykkäille vastauksille.
 
anapena
10.12.2009 16:04:00 (muokattu 10.12.2009 16:08:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän se noin mene. Spdiffissä(ja AES/EBUssa) kello kulkee äänen mukana, laajemmat järjestelmät on helpompi synkata word clockin kautta. Onhan WC pro'ompi, kyllä mä sitä käyttäisin, jos vaan mahdollista. Ei tarvii niin paljon huolehtia synkan kulusta ja asetuksista, kun joka vehje hakee tahtinsa sieltä. Ja voihan sitä aina vetää analogisena...Kantsis tilaisuuden tullen lukaista joku pätevä manuaali taikka opus aiheesta, joku varmaan tietää sopivan linkin?
 
HateHalon
10.12.2009 16:20:27 (muokattu 10.12.2009 16:22:01)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei... varmaan sit luulis löytyvän WC-haaroittimia. jos ottais jonkun noista masteriksi ja orjuuttais toiset laitteet ja haaroittaisi WC:n 2 laitteelle. itselläni kun on 16 kanavaa 2 adatilla sisään ja ulos koneen kanssa. Niin eiks se kellotahti kulje vaan sinne suuntaan mihin digitaalinen äänisignaalikin? Joten ei se toimi taas toistettaessa musiikkia koneelta vaikka äänityksessä toimisikin että kellosynkka kulkee spdif:in seassa. Jos vaikka mikseri olis master.
 
Kun ei ole käytännöllistä muutella sitä master/slave asetusta signaalin suunnan mukaan.
 
Toivottavasti selostukseni on mahdollista ymmärtää :D
 
ganesha
10.12.2009 17:23:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tämmöinen tuli mieleen. onpahan vain pirun hintava vermes.
http://www.thomann.de/fi/apogee_big_ben_studio_clock.htm
 
viina. hanuri. ja naiset.
anapena
10.12.2009 18:27:37 (muokattu 10.12.2009 18:29:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksei WCtä voisi jakaa tällaisella:
 
http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?products_id=8863
 
Toi Tohmasen Apogee on aika rouhee peli, mutta sieltä löytyvä Art oli aika halpa. Tosin siihen ei saa sisään WCtä, mutta jos sitä käyttäs masterina?
Entä onko sun mikkietusessa, taikka mikä sulla nyt masterina onkin, spdif inputia? Jos siihen kytkis piuhan, niin eikös synkkakin kulkis silloin molempiin suuntiin?
Lukase jonkun synkkavehkeen manuaali, esim sen Tohmasen myymän Artin.
Tuli vielä mieleen, että Mutecilla on ollu järkihintaisia palikoita tällasiin tarpeisiin.
 
HateHalon
10.12.2009 18:55:38 (muokattu 10.12.2009 18:58:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onhan mikserissä digiliitäntöjä vaikka mihin. on aes/ebu, coaksiaalista ja optista, niinkuin myös äänikortissa.
 
Mikserissä on myös apogeen kellokortti jos on wc in/out. etuasteessa on ainoastaan wc in. myös äänikortissa on wc in/out.
 
Mutta ymmärsinkö oikein että voin laittaa äänikortin kellon internaliksi ja miksusta laittaa ottavan synkan spdif:in kautta ja homma toimii kun audio liikkuu miksusta äänikorttiin eikä audiota liiku toisinpäin ollenkaan? Olettaen tietenkin että spdif-liitäntä on myös näin päin kytketty: äänikortti out ja miksu in. pitää vielä tarkastaa että miksusta löytyi tommoinen asetusvaihtoehto.
 
Mutta varmasti toi wc-haaroitin ja 1 master/ 2 slave toimii parhaiten, luulisin. En ala hommaamaan erillistä kelloa jos homma toimii yhtä hyvin näin.
 
Olis tos tommonen multiefektikin jossa on digitaaliset liitännät, mutta balansoidut plugit ajaa saman asian.
 
Onko kukaan haaroittanut noilla haaroittimilla kuinka moneen laitteen kesken?
 
niijuu - Anapena: ei ole etuasteessa kuin spdif out ja toi wc in.
 
anapena
10.12.2009 22:01:52 (muokattu 10.12.2009 22:02:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sitä nyt varmaksi osaa sanoa että toimiiko, kokeile laittaa molemmat spdiffit kiinni koneen ja mikserin välillä, ja kuuntele että räpsyykö. Hiukka vaikee sitä näin virtuaalisesti on hahmottaa syncan kulkua. Itse varmaan laittaisin joko mikserin tai äänikortin masteriksi, ja haaroittaisin WCn siitä muille. Se on maku-tai käytännön asia että kumpi on järkevämpi masterkello. Kumpaa käytät yksinään? Käytä asiallisia piuhoja ja mahdollisimman vähän mitään adaptereita digisignaalin tahi WCn kanssa.
 
PIM
11.12.2009 12:08:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös tollanen WC hässäkkä pitäisi kytkeä samalla tavalla kuin joskus ennen vanhaan tietokoneet kytkettiin ohut-Ethernet kaapeliin? Eli laitteet kyketään T-mallisilla BNC liittimillä rinnakkain samaan koaksiaalikaapeliin, jonka päihin laitetaan 75 ohmin terminaattorit, ellei sitten esim. kaapelin päässä olevassa laitteessa ole sis.rak. terminointia, jolloin koaksiaalikaapelin pää voidaan liittää suoraan ko. laitteen WC outiin/iniin.
 
HateHalon
11.12.2009 15:57:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Eikös tollanen WC hässäkkä pitäisi kytkeä samalla tavalla kuin joskus ennen vanhaan tietokoneet kytkettiin ohut-Ethernet kaapeliin? Eli laitteet kyketään T-mallisilla BNC liittimillä rinnakkain samaan koaksiaalikaapeliin, jonka päihin laitetaan 75 ohmin terminaattorit, ellei sitten esim. kaapelin päässä olevassa laitteessa ole sis.rak. terminointia, jolloin koaksiaalikaapelin pää voidaan liittää suoraan ko. laitteen WC outiin/iniin.
 
ei hajua... ehkä selaan manuaaleja, mutta tuskin siellä vastausta löytyy ku tommonen haaroitus on (luulisin) melko harvinaista. Mutta ehkä joku osaa sanoa tähänkin vastauksen.
 
anapena
11.12.2009 17:22:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa kokoonpanossa ei jääne johdon/liittimen päitä vapaaksi. Luulis, että laitteissa on ittessään terminointi. Jos ei, niin voihan vapaaseen liittimeen tökkästä tän:
 
http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?products_id=7845
 
PIM
11.12.2009 20:43:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisko tästä artikkelista mitään apua?
 
http://www.soundonsound.com/sos/Apr03/articles/digitalclocking.asp
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti