Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ultracurve?
1
anapena
05.11.2009 22:56:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarvis saada työhuoneen kuuntelusta sadan hertsin paikkeilta pieni monttu tasoitettua. Onnistuisikohan jotenkin Behrun Ultracurvella? Itse en ole laitteeseen oikeasti tutustunut. Onpahan vaan jo jonkinsortin "klassikko"..Jotkut tietty moittii kovaan ääneen, mutta mun ei tarvis muuta kuin oikoa tuota 100 herzin maastoa. Kantsiikohan automatiikkaan luottaa..ei ehkä välttämättä, mutta pakko sitä on kokeilla!
 
Kallekorvola
05.11.2009 23:23:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeilepa laittaa tuo Ultracurve kuunteluun väliin (älä osta vielä, lainaa tai avokauppa...), jätä asetukset suoriksi, ja A/B-testaa kanssa ja ilman... Huomannet, että kuoppaa (ja mäkeä) tulee muuallekin kuin 100Hz ympäristöön...
 
Eli siis, en suosittele.
 
multipaavo
05.11.2009 23:37:58 (muokattu 05.11.2009 23:38:26)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Tarvis saada työhuoneen kuuntelusta sadan hertsin paikkeilta pieni monttu tasoitettua.
 
Paljon on pieni monttu?
 
Kannattaa ensin pohtia mikä tuon montun aiheuttaa ja koittaa ratkoa asia akustisilla tekijöillä kuten sijoittamalla kaiuttimet niin hyvin kuin mahdollista ja järjestää tarpeeksi hyvät bassoimurit oikeille paikoilleen seisovia-aaltoja tappamahan.
Jos kaiken tämän jälkeen vielä tuntuu siltä, että pieni(?) kuoppa 100:ssa hertsissä kismittää voi sitä koittaa tasoitella jollain oikealla eq:lla (mitä Ultracurve ei ole) paitsi jos ongelma on seisova-aalto, milloin monttu ei oikene ja tarvitaan muita järeämpiä keinoja ongelman eliminoimiseksi.
 
-Paavo
 
Liian paljon päätetehoa on aivan oikein | www.5by5.fi
myslique
07.11.2009 22:17:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos se monttu johtuu huonemoodista, niin EQ:lla on tosi paha mennä sitä kompensoimaan. Ennen prosessointiin ryhtymistä etsisin taajuuden poissaolon syyn (loma, työmatka, nukkumassa tms.).
 
Mä en haluaisi veloittaa ylimääräistä mutta mun on pakko.
anapena
08.11.2009 18:32:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok. Kiitokset seurakunnalle osanotosta. Jatkan tutkimuksia.
 
cozmo
10.11.2009 22:56:23 (muokattu 10.11.2009 22:56:29)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

myslique: Jos se monttu johtuu huonemoodista, niin EQ:lla on tosi paha mennä sitä kompensoimaan. Ennen prosessointiin ryhtymistä etsisin taajuuden poissaolon syyn (loma, työmatka, nukkumassa tms.).
 
Paitsi jos se on kansanedustaja, sillon sitä ei sovi kysellä tai etsiä.
 
Anteeksi..
 
Tollaseen voisi osua jollain resonaattorilla, jahka sen syy selviää.
 
http://nikolaasonen.blogspot.com nofi @ gearslutz.com: "I wouldn't choose a mic pre based on pictures of two "square" waves that have been through them..... that's retarded."
anapena
27.12.2009 20:14:23 (muokattu 30.12.2009 00:38:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noni, joulun katveessa inspiraatio iski, ja äänentoistoa mittailtiin. Jonkinlaiselta huonemoodilta näyttää, vaikka puutalossa ollaankin. Kumpua pukkaa noin 50 hertzin välein. Korkein kumpu vajaassa 150 hertsissä, ihan pieni siinä 200ssa, pari pullukkaa vielä vajaassa 100ssa ja 50ssä. Mitähän taajuutta pitäisi ruveta taltuttamaan? Huoneen mitoista löytyy melkein nuo kaikki taajuudet...no ei nyt ihan. Eniten tilaa resonaattorille taikka bassoansalle olisi matalassa katossa. Kait sitä muuallekin jotain voisi tehdä, mutta menee aika työlääksi. Väänsin softa-eqlla kokeeksi käyrää suorempaan, ja eihän se huonoa tehnyt. Lainassa lisäksi kotiteatteri-harrastajien suosima eq Behringerin feedback destroyer, mutta se kohisee niin paljon, ettei sitä jaksa kuunnella...
Mitäs sanotte? Yritin haeskella resonaattorin laskukaavoja taikka sitten fyllin paksuuskaavoja, mutta en saman tien löytänyt. Olisko teillä asiasta kaavoja/tietoa/linkkiä?
Kiitokset jo nyt,
Edit: Joo-o, taidan ostaa paalin taikka kaksi jotain Paroc COS5sta, ja lätkin ne nurkkiin avaamatta. Katsotaan onko mitään vaikutusta...jos intoa piisaa, niin tekasee muutaman trapin! Ja hyllyn taaksen raskasmatto roikkumaan...näin sitä ihminen innostuu! Ai niin, ja kattoon kans jotain...ja sitten se loppusilaus jollain parametric eqlla!
 
JPQ
28.12.2009 00:12:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän noita varmaan puutaloissakin voi siinä missä kivi/betonitalossakin olla miten pahoja on eri juttu ja itse huomasin tuntuis että kuuntelu paikka vaikuttaa tulokseen... no ihan korvilla vain sanoen mahdollista vaiko ei en tiedä mutta kun eräs näyte jota kokeeksi soittimella äänitin kuulosti sen vieressä toisenlaiselta kuin kajarien vieressä... no juurikin kumoutusta huomasin.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti