Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelmaa Tascamin ja Cubasen kanssa
1
Totsku
23.10.2009 21:39:32 (muokattu 23.10.2009 21:45:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommasin kesällä Tascam US-1641 -äänikortin ja softaksi Cubase LE4:n. Tietokoneena on talvella ostettu uutukainen PC neljän gigan muistilla jne modernilla prosessorilla, käyttiksenä Vista. Laitteet ovat toimineet ihan hyvin viime aikoihin asti.
 
Nyt parina viime äänityskerralla homma ei ole toiminut lainkaan. Olen äänittänyt 4-6 raitaa kerrallaan ja ohjelma on ilmoittanut viimeistään puolen minuutin päästä nauhoituksen alettua "Error! Too many tracks recording" ja keskeyttänyt nauhoituksen. Nauhoituksen aikana ASIO time usage palkki pyörii todella korkealla. Virheilmoituksen tullessa Disk Cache Usage hyppää tappiin ja äänitys katkeaa. Lisäksi aikaisemmin nauhoitettujen projektien kuuntelu Cubasella monitoreiden kautta oli hetki sitten vaikeaa jatkuvan pätkimisen takia ja nyt tätä kirjoitettaessa ohjelma ei edes suostu aloittamaan toistoa!
 
Mistäköhän ongelma voisi johtua? Vika äänikortissa, PC:ssä vai softassa?
 
esyk
23.10.2009 22:36:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä levyneheytys näyttää asemalla, jossa audiotiedostot ovat? Juustoraastetta vai ehyt Edam?
 
Edouard Sykkeenmaa
Sykettä elämään!
Iä! Iä! Long live Qlzqqlzuup!
Totsku
26.10.2009 12:32:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

esyk: Mitä levyneheytys näyttää asemalla, jossa audiotiedostot ovat? Juustoraastetta vai ehyt Edam?
 
Jostain syystä tällä Vistalla ei näe levyneheytyksen tulosta... Mutta minulla on koneessa automaattinen levyneheytys päällä, suorittaa sen kerran viikossa, joten en usko, että ainakaan siitä on ongelmassa kyse.
 
Kalmo
26.10.2009 15:47:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olethan huolehtinut muustakin levy- ja muistihygieniasta eheytyksen lisäksi? Jos esim. kone on jatkuvasti päällä ja sillä käydään välillä netissä, voi selaushistorian poisto auttaa. Yksi kaveri vähän aikaa sitten totesi, että oli 32 000 filettä selaushistoriassa. Ne kun poisti, niin kone toimi taas kuin pitääkin.
 
Tämä on arvausta, mutta tuo herja liian monesta äänitettävästä raidasta viittaa näin maallikon logiikalla siihen, että kaikesta huolimatta kovo on niin sirpaloitunut, ettei kirjoituspää(t) ehdi sinne tänne kyllin nopeasti. Tämä voisi tietysti yhdistyä hupenevaan tilaan. Onko kovolla vapaata reilusti, ainakin 25-30%?
 
Onko ajan myötä tullut asennettua softia, jotka koko ajan hamuavat jotain tietoa netistä, vaikkei edes nettiyhteyttä olisi kytketty tms. Miltä Tehtävienhallinnan prosessilista näyttää (Ctrl+Alt+Del)? Pyöriikö kuinka hirveä määrä tavaraa koko ajan taustalla?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti