Muusikoiden.net
24.04.2024
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: miksausohjeita tai missä on vika?
1 2
Kallekorvola
27.09.2009 21:39:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groovi: Tässä varmaan koitetaan pukea sanoiksi monellakin tavalla sitä asiaa, että miksaamista ja masteroimista ei kannata koskaan orjentoitua tekemään graafisten käyttöliittymien perusteella, vaan nimenomaan kuuntelemalla. Graafisen näkymän ja kuultavan äänen välillä ei ole mitään 1:1 logiikkaa.
 
no tätä juuri.
 
ja sitä, että kuulematta alkuperäistä ei voi tehdä parannusehdotuksia.
 
Esp
27.09.2009 22:10:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

op76: No hei, kaveri tekee ensimmäistä äänitystään! Ei varmaan tarvi alkaa vaiheita vielä pohtimaan ja ostamaan kovin kalliita laittestoja.
 
Siinä mielessä tuo olisi paras hetki alkaa niitä vaiheita pohtimaan, ettei sitten myöhemmin tarvitse opetella pois jostain "väärästä" työmetodista. Aihetta ei niin paljon sivuten, mutta itse opettelin aikanaan soittamaan kitara hyvinkin vääränlaisella tekniikalla, kun ei ollut ketään kertomassa miten homman voisi tehdä ergonomisemmin ja kesti sitten aika kauan opetella irti niistä pahoista tavoista. Pätee ihan mihin tahansa oppimisiin...
 
Tuosta kalliiden laitteiden hankkimisesta olen ihan samaa mieltä (paitsi tietysti siinä mielessä, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa ja huonoa).
 
Täh?!?
jaffis
28.09.2009 21:11:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytänpäs julmasti hyväkseni sopivaa otsikkoa;
 
Aloitettiin tänään eka kertaa omalla nyrkkipajallani (macbook+motu 8pre+rode nt1a) kitaroiden äänitys, eikä hommasta tullut kuin paha mieli. Vaikka kitarasaundi oli muuten oikeinkin miellyttävä, oli se äänitettynä aivan kaamea. Kolkolta kuulostavaa ohutta schebaa.
 
Saundi näytettä ei ole antaa, mutta vika tuskin on raudassa? Osaako joku antaa jotain perus nyrkkisääntöjä, että mitä pitää pitää mielessä moiseen homman ryhtyessä?
 
Kaikki vinkit ovat kullan arvoisia!
 
Antti1
28.09.2009 21:18:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuntele, kuuntele ja kuuntele. Ei siihen ole muuta keinoa. Haet sen soundin silleen, että se sopii kokonaisuuteen, eikä kuulosta pelkästään yksinään hyvältä. Alapään lisääminen vahvarista ei yleensä tuo sitä paksuutta soundiin, vaan keskiäänet. Koita saada ne taltioitua mahdollisimman hyvin.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
HTMono
28.09.2009 21:52:43 (muokattu 28.09.2009 21:53:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisäksi rouhean kuuloinen särösoundi on yleensä aika "hankalan" tuntuinen soittaa jos ei ole tottunut, ei kannata antaa soittajan ruuvailla ;) Helpompaa olisi analysoida jos kuulisi mutta veikkaan että homma helpottaa kun:
1. Vähemmän gainia
2. Vähemmän yläpäätä
3. Enemmän middleä, niinkuin Antti1 sanoi
 
If somebody thinks they're a hedgehog, presumably you just give 'em a mirror and a few pictures of hedgehogs and tell them to sort it out for themselves.
gunner
30.09.2009 07:37:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heikkimononen: Lisäksi rouhean kuuloinen särösoundi on yleensä aika "hankalan" tuntuinen soittaa jos ei ole tottunut, ei kannata antaa soittajan ruuvailla ;) Helpompaa olisi analysoida jos kuulisi mutta veikkaan että homma helpottaa kun:
1. Vähemmän gainia
2. Vähemmän yläpäätä
3. Enemmän middleä, niinkuin Antti1 sanoi

 
Onko näistä rouhevan kuuloisista särösaundeista olemassa jotain äänikirjastoa? Että pystyis sieltä tsekkaamaan, millasilla saundeilla muut tekee biisiensä kitarat. Vois auttaa hahmottamaan sitä, mihin itsekin tulis pyrkiä säädettäessä. Tietysti siis niin, että saundi on säädetty kokonaisuuteen sopivaksi, mutta muut soittimet on jätetty pois.
 
Vauhti korjaa virheet
amistaar
03.10.2009 00:25:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia kaikille vastanneille. Oon parantanut hieman noita miksauksia, ja sen jälkeen alkanut kokeilla enemmän tuota t-racks 3 ohjelman kompuroita..Nyt alkaa hahmottua enemmän mitä mistäkin ruuvista tapahtuu ja tätä myötä myös "masterointi" mikäli sitä voi vielä siksi kutsua on parantunut. Eli ei enää niin paljon virheitä ja ennekaikkea tietää mistä noi virheet tulee. Nyt kyllä ymmärrän miksi masterointi maksaa..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «