Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Paljonko miksaamisesta kannattaa maksaa, ja keille homma antaa?
1 2 3 4
okok
27.08.2009 23:57:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikomus on tehdä bändin kanssa muutaman biisin promolevy, mutta saada soundit oikeasti hyväksí (tarkoittaen että säveltämisen ja soittamisen lisäksi prosessissa tehtäisiin mahdollisimman vähän itse=) )
 
Mahdollisuuksia hyviin studiotiloihin ÄÄNITYSTÄ varten on muutamakin, todennäköisesti myös nauhoittajajäbä löytyy. Kuitenkin vielä todella hyvä miksaaja olisi haussa.
Tyylinä on pop/rock, enemmän rock. Soundit saisi olla mahdollisimman stydit läskit potkivat, mutta ei aivan niin 100% siloiteltu ja tunetettu kuin monet nykyään..
 
Pointsina kirjoitukseeni on, että sain tarjouksen puolitutulta ammattimieheltä Todella pro-studiosta ja vieläpä analogimiksauksesta,ja nyt kiinnostaa missä hintaluokassa nämä hommat yleensä pyörii.
Kyseessä on rennon oloinen jätkä jonka lopputulokseen luottaisin, mutta rahaa myös uppoaisi budjettiin suhteutettuna melko paljon.
 
Jakakaa kokemuksia hyvistä miksaajista ja hinnoista. Puhe siis oikeasti varmasta laadusta, mielellään ei aloittelijoiden, kotona duunattujen yms. -tuloksista.
 
Myös vinkkejä hyviin masterointilafkoihin/tyyppeihin voi pistää
 
Kiitos etukäteen vastauksista!
 
Fonisoul_
28.08.2009 00:04:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myös vinkkejä hyviin masterointilafkoihin/tyyppeihin voi pistää
 
Onhan noita... viimeisimpänä hyvänä kokemuksena StudioPopin Hämis. Masteroi ITB, mutta äijällä on kyllä tarkat korvat päässä!
 
Soul with a capital "S"...
anapena
28.08.2009 10:38:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Studio JJ Tampereella olis kova. Varmasti hintansa väärti.
 
pimp
28.08.2009 10:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites toi otsikon kysymys: Paljonko miksaamisesta kannattaa maksaa?
 
Esmes per biisi tai työpäivä
 
My awesome aura of ample cool. I radiate cool at a rate of 1,000 charlie watts. Coolness fan... a FLAIR conditioner, if you will
kivi
28.08.2009 12:46:56 (muokattu 28.08.2009 12:48:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pimp: Mites toi otsikon kysymys: Paljonko miksaamisesta kannattaa maksaa?
 
Esmes per biisi tai työpäivä

 
Esimerkiksi 150 euroa per työpäivä (8h-10h) miksaajalle, ja studion hinta (se voi olla halpakin, varsinkin jos annatte miksaajan osallistua studion valintaan ja varaamiseen) siihen sitten lisäksi. Tuosta ei hinta juuri alene, mutta tuohon hintaan saa aika koviakin nimiä töihin, oikeastaan melkein kenet vaan jos kalenterissa vain tilaa on.
 
Aina kannattaa tehdä töitä parhaiden ammattilaisten kanssa jos tilaisuus vain on. Siinä oppii tosi paljon, kun pitää silmät ja korvat auki ...ja kirjoittaa kaikki mieleen tulevat kysymykset muistiin kysyääkseen ne kahvilla tai työpäivän jälkeen - anna kaverille työrauha, ellei tämä itse halua kertoa mitä ja miksi milloinkin tehdään, ja muista että miksaaminen on kuuntelemista johon pitää keskittyä täysillä.
 
Jos hyvä miksaaja on tiedossa jo ennen projektin aloittamista, kertokaa hänelle rehellisesti miten olette suunnitelleet äänityksen. On melko varmaa, että ilmaisia ja oikeita neuvoja on luvassa
:-D
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
okok
29.08.2009 16:14:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti paljon jo hyvistä vastauksista! Haluankin palkita varsinkin Kiven seuraavalla spotify linkillä
http://open.spotify.com/track/4WCP963afmzoIEjooBPVhp
 
"Mites toi otsikon kysymys: Paljonko miksaamisesta kannattaa maksaa?

Esmes per biisi tai työpäivä"

Jep siis hintoja haetaan päivien ja niissä aikaansaatavien biisien pohjalta toki =)
 
Esimerkiksi 150 euroa per työpäivä (8h-10h) miksaajalle, ja studion hinta (se voi olla halpakin, varsinkin jos annatte miksaajan osallistua studion valintaan ja varaamiseen) siihen sitten lisäksi.
 
Eli saamani tarjous 300e miksaajasta ja studiosta per päivä on ilmeisesti melko asiallinen...?
kun siis itse studion päivähinta olisi normaalisti tyyliin 450e +alv, ja vielä mies päälle.
 
Aina kannattaa tehdä töitä parhaiden ammattilaisten kanssa jos tilaisuus vain on. Siinä oppii tosi paljon, kun pitää silmät ja korvat auki ...
tämä oli muuten loistopointti...pitänee alkaa säästämään =D
 
Kiitos ja laittakaa ihmeessä vielä vihjeitä hyväksi todetuista jätkistä/studioista!
 
kivi
29.08.2009 16:41:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

okok: Kiitti paljon jo hyvistä vastauksista! Haluankin palkita varsinkin Kiven seuraavalla spotify linkillä
http://open.spotify.com/track/4WCP963afmzoIEjooBPVhp

 
Sori, Spotify ei ole ladattuna koneelle. Mutta kiitos silti.
 
Jep siis hintoja haetaan päivien ja niissä aikaansaatavien biisien pohjalta toki =)
 
Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että "tavanomaista" materiaalia (pop, rock, metalli...) ammattilainen miksaa keskimäärin kaksi biisiä päivässä, eli 10 biisin pitkäsoiton miksaamiseen kannattaa varata 5-6 studiopäivää.
 
Mikäli studio ei ole miksaajalle erikseen tuttu, kuuluu hintaan yleensä sellainen, että studion omistaja on paikalla tai ainakin tavoitettavissa neuvomaan ensimmäisenä äänityspäivänä.
 
Ongelmatapauksissa rikki menevät laitteet korjataan tai vaihdetaan heti, tai ne on sitten ilmaisia päiviä. Hyvityksen kanssa kannattaa olla kohtuullinen, ja esimerkiksi rätiseviä kanavia on yleensä ainakin yksi joka tiskissä, se ei ole vielä paha vika, vaan normaali asia johon kuuluu varautua.
 
Eli saamani tarjous 300e miksaajasta ja studiosta per päivä on ilmeisesti melko asiallinen...?
kun siis itse studion päivähinta olisi normaalisti tyyliin 450e +alv, ja vielä mies päälle.

 
Joo, asialliselta kuulostaa. Muista, että studio on miksaajan työpaikka, ja hän siis todennäköisesti saa sen paljousalennuksella edullisemmin kuin sinä.
 
Mukavaa studiota jossa on hyvä kuuntelu kannattaa hakea pidempäänkin (ota miksaaja ja testilevyt mukaan). Aikoinaan löysin verrattain tuntemattoman pajan jossa oli erittäin mainio kuuntelu, buukkasin sen todella halvalla ja toin paikalle erään ison yhtiön 'hovituottajan' omaa proggistani tekemään. Seurauksena se paja sai paljon uusia sessioita, kun tuottaja päätti kylmästi siirtää enimmät loppuvuoden projektinsakin sinne tykästyttyään paikkaan.
 
Kiitos ja laittakaa ihmeessä vielä vihjeitä hyväksi todetuista jätkistä/studioista!
 
Katsele niitä levynkansia sillä silmällä, että keiden nimiä siellä esiintyy jos soundi on mieluinen. Lista tavanomaisimmista epäillyistä (haha) löytyy Tuottaminen-alueella olevasta tuottajakyselyketjusta.
 
Jos miksaajan osuus levyllä on suuri, kannattaa ehkä pyytää häneltä tuottamisapua jo äänitysvaiheessakin. Hyvät neuvot ja ohjeet voi saada ihan ilmaiseksi, onhan molempien etu että materiaali on mahdollisimman käyttökelpoista. Olkaa myös avokätisiä (taiteellisten) tuotantokrediittien kanssa kun mietitte levyn kiitoslistaa - se ei maksa mitään, ja kaikille jää parempi fiilis.
 
Masterointi kannattaa muuten sitten hoitaa erikseen. Varmaan miksaaja on tervetullut mukaan, jos tahtoo?
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
oodee1
31.08.2009 21:02:44 (muokattu 31.08.2009 21:03:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten Kivi yllä mainitseekin, kannattaa muistaa että miksaaja sinänsä voi tehdä vain rajallisen määrän asioita annetun matskun puitteissa. Miksaaja ei voi valvoa sovitusta, soittosuorituksia, soittopelien laatua/kuntoa, näkemysten tukemista äänitysratkaisuilla jne. jne.
 
Jos siis tarkoitus on hipoa rimaa joka on yli metrin maasta=)
Suosittelen lämpimästi laittamaan enempi rahaa ulkopuoliseen tuottajaan. Vaikkakin vaan sanomaan että tehkää parempia biisejä=)
 
Kuten monasti ennenkin on ilmaistu, "you can't polish a turd"
 
Muuten komppaan Kiven näkemyksiä aiheesta.
 
De koetsier poetst de postkoets met postkoetspoets
Groovi
31.08.2009 22:00:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kun viisastelemaan alettiin, niin mainittakoon vielä että yksi suurimmista tekijöistä loistavan soundin luomiseksi on biisien sovitus ja *kokonaisuuden kannalta* loppuun asti mietitty instrumentointi.
 
Behringerit toimivat moitteetta lähes niin pitkään kuin pysyvät kunnossa.
studiokekkonen
03.09.2009 12:14:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noi Kiven mainitsemat hinnat ovat kyllä hieman alakanttiin, 150€:lla ei todellakaan saa "ketä tahansa", monella kokeneemmalla ketulla se listahinta on 250€ ja vaikka siitä saatetaan tinkiä (jos proggis on kiinnostava, musa hyvää, tyypit mukavia, reunaehdot ja aikataulut selkeät ja toimivat), ei voi mitenkään olettaa että automaattisesti saisi 40% alennusta. Jotkut eivät juuri koskaan anna alennusta omasta työstä.
 
Useilla (joskaan ei kaikilla) kovilla miksaajilla on omat studionsa, jolloin hinnan saa sovittua helposti vaikkapa könttänä, yleensä toimii ns. määräalennus, eli mitä enemmän biisejä/päiviä, sitä alhaisempi päivähinta. Mutta ei kannata olla epärealistinen eikä myöskään tinkiä liikaa ja loputtomiin, sillä siitä saa lähinnä k*llin otsaan. Yleensä hintoihin lasketaan päälle vielä ALV, joka on siis vaikka tonniin 220€ lisää tai viiteen hunttiin 110€ lisää.
 
Mitä miksaustahtiin tulee, 1-1,5 biisiä per päivä on keskiverto, mutta 2 biisiä per päivä useimmiten onnistuu, varsinkin kun hommat saa hyvin käyntiin.
 
Conrad Lant
03.09.2009 13:57:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hulio: Mitä miksaustahtiin tulee, 1-1,5 biisiä per päivä on keskiverto, mutta 2 biisiä per päivä useimmiten onnistuu, varsinkin kun hommat saa hyvin käyntiin.
 
Ja sitten jos halutaan diiliin kommentointimahdollisuus ja niiden mukanaan tuomat recallit, niin päivä tai pari lisää aikatauluun tai hieman kovempi hinta per biisi.
 
okok: sain tarjouksen puolitutulta ammattimieheltä Todella pro-studiosta
Eli saamani tarjous 300e miksaajasta ja studiosta per päivä on ilmeisesti melko asiallinen...?

 
Ihan sivukommenttina näin yrittäjän näkökulmasta tuo kuulostaa jopa edulliselta taksalta kohtuullisia pääomainvestointeja vaativalla alalla.
 
No one prayed for Sodom
Notefix
03.09.2009 14:00:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä haluan hyvän miksaajan joka miksaa pari biisiä päivässä, 150/päivä. Olis aika suupperdiili!

Tosin, tällä menolla ollaan tossa aiemmin kuin kuvitellaankaan.
 
"Layers of layers of shit!"
virtalahde
03.09.2009 14:22:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei miksaamisesta kannata mitään maksaa. Ei se ole edes työtä.
 
Ps. Masteroinnista ei ainakaan kannata maksaa.
 
Jaakko Viitalähde >> http://www.virtalahde.com
Conrad Lant
03.09.2009 15:26:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

virtalahde: Ps. Masteroinnista ei ainakaan kannata maksaa.
 
Pidetään mielessä kun sun viimeisin lasku kolahtaa laatikkoon.
 
No one prayed for Sodom
hape
03.09.2009 15:37:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Conrad Lant: Pidetään mielessä kun sun viimeisin lasku kolahtaa laatikkoon.
 
Joo, mäkin haluan rahat takasin edellisestä! :D
 
Mutta vakavasti puhuen, mun mielestä 150€ päivä on halpa (varsinkin jos se on sis. alv.) ja 2 biisiä päivässä valmista kamaa on oikeen reipasta toimintaa.
 
Remember: Don't eat the deadly yellow snow!
Mikael
03.09.2009 16:07:25 (muokattu 03.09.2009 16:09:44)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hape: Joo, mäkin haluan rahat takasin edellisestä! :D
 
Mutta vakavasti puhuen, mun mielestä 150€ päivä on halpa (varsinkin jos se on sis. alv.) ja 2 biisiä päivässä valmista kamaa on oikeen reipasta toimintaa.

 
Halpaa on munkin mielestä ja se montako viisua kerkee tekeen päivässä riippuu niin monesta asiasta, että mitään yleispätevää sääntöä on vaikea sanoa. Mä yleensä lähden olettamuksesta biisi per päivä, mut tietty jos kamaa on vaikkapa vaan 24 raitaa per biisi ja se on niin hyvin äänitettyä et kuulostaa jo musalta kun avaa hanat, niin miksipä sitä ei sais tehtyä vaikka kolme tai neljäkin biisiä per päivä varsinkin jos pohjien setup on koko ajan sama. Sit toisaalta jos raitamäärä menee yli 100:n ja soundia ruvetaan vääntämään vasta miksatesa ja setup on joka biisissä eri niin tilanne on snadisti toinen.
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
Groovi
03.09.2009 16:14:27 (muokattu 03.09.2009 16:14:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oho tuli fiba...
 
Behringerit toimivat moitteetta lähes niin pitkään kuin pysyvät kunnossa.
Kallekorvola
03.09.2009 16:41:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Halpaa on munkin mielestä ja se montako viisua kerkee tekeen päivässä riippuu niin monesta asiasta, että mitään yleispätevää sääntöä on vaikea sanoa. Mä yleensä lähden olettamuksesta biisi per päivä, mut tietty jos kamaa on vaikkapa vaan 24 raitaa per biisi ja se on niin hyvin äänitettyä et kuulostaa jo musalta kun avaa hanat, niin miksipä sitä ei sais tehtyä vaikka kolme tai neljäkin biisiä per päivä varsinkin jos pohjien setup on koko ajan sama. Sit toisaalta jos raitamäärä menee yli 100:n ja soundia ruvetaan vääntämään vasta miksatesa ja setup on joka biisissä eri niin tilanne on snadisti toinen.
 
no ihan totta tämä. mulla on kans se tapa, et buukataan päivä/biisi, ja jos tulee nopeemmin, niin sit päästään vähemmällä...
 
ketjun aloittaja tosin haki analogimiksausta (miksi?), ja siinä maailmassa onneks pysytään monesti vähän maltillisemmissa raitamäärissä.
 
kyse on pitkälti siitä, kuinka huolella äänitystyö on tehty suhteessa haluttuun lopputulokseen. huonosti äänitettyä joudutaan eri keinoin "pelastelemaan", ja kaikki varsinaiseen miksaukseen käytettävä aikahan siitä kärsii... olipa kyseessä ammattireiska tai amatööri.
 
rahaa hommaan kuluu lopputuloksen mukaan. pidemmälle viety miksaus maksaa luonnollisesti enemmän. nopeasti tehty (kesken jäänyt) sitten taas paljon vähemmän.
 
parhaiten käytettyä rahaa on tuottaja, joka huolehtii siitä että matsku on tallennettu oikein, oikeanlaisilla soundeilla ja ilman turhuuksia. jos tämä vaihe on hoidettu huolella, säästetään pitkä penni myöhemmissä vaiheissa...
 
studiokekkonen
03.09.2009 20:12:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Notefix: Mä haluan hyvän miksaajan joka miksaa pari biisiä päivässä, 150/päivä. Olis aika suupperdiili!

Tosin, tällä menolla ollaan tossa aiemmin kuin kuvitellaankaan.

 
Sun raitamäärillä pistä yks nolla perään ja viikko per biisi!
 
;) :D ;)
 
Notefix
03.09.2009 20:54:35 (muokattu 03.09.2009 21:00:20)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hulio: Sun raitamäärillä pistä yks nolla perään ja viikko per biisi!
 
;) :D ;)


Hehe, viikko tais kerran mennä....haha...oikeastihan haluaisin tehdä akustista musaa livenä soitettuna ja parissa tunnissa miksattuna. Joskus vielä...

Mutta, siis toi 300 on musta ihan ok tarjous ammattimaisesta miksauspäivästä. Miksaukseen kuluvasta ajasta ei voi koskaan sanoa mitään, koska jokainen projekti on erilainen. Parhaat ammattilaiset eivät yleensä päästä käsistään matskua, jos eivät ole tyytyväisiä omaan jälkeensä...(tai ainakaan laita nimeään kanteen). Tärkeätä on mun mielestä sopia etukäteen recalleista ja muista mahdollisista systeemeistä, ettei tule kenellekään yllätyksenä säädöt.
 
"Layers of layers of shit!"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti