Muusikoiden.net
18.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: URALTONE jr
1 2 3 4 511 12 13 14 15
PIM
31.01.2013 23:02:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tami:
 
Toisaalta jos mieli tekee rakennella, niin suosittelen ehdottomasti tuota sarjaa... se on hyvä.

 
Jos taas ei jaksa rakennella niin multa saa valmiiksi kootun 2.joku version ja mukaan kassillisen vaihtoputkia 300 egellä. Ostin sen kesällä valmiiksi koottuna, mutta chassis ei mahtunutkaan kaavailemaani koteloon joten joutaa eteepäin.
 
antti_mk
01.02.2013 02:45:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pieni muro ei rokkenroll/alternative meiningissä haittaa :) jossain tapauksissa ei isompikaan.
 
Voishan tota käyttää vaikka jossain bi-amp systeemissä särönä yms.
Kitaraakin tosiaan tulee välillä soiteltua niin...
 
Eiköhän tollanen sarja lähde tilaukseen, kunhan loma vihdoin koittaa!
Suurinta herkkuahan tossa just oiskin se itse kasaaminen.
 
Hyvä että löysin tän topicin, melko paljon juttua täällä aiheesta.
 
köpi62
10.02.2013 16:06:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyypä pitkästä aikaa vähän kommetoida. Elikkäs sitä vaan piti sanoman, että jr on osottautunut erittäin luotettavaksi styrkkariksi, joka ei syö putkia. Mulla on vertailu laitteena fender hrd, joka alkaa tasaisesti viimeistään kolmen vuoden käytön jälkeen rohahtelemaan ja naksahtelemaan, eli joku putki menee ja yleensä etusesta. Molempia käytetään viikottain 1-2 iltana vähintäin, joskus enemmänkin!
 
Terveisiä kotiin...soitellaan! http://www.youtube.com/watch?v=1GjITyTPd9o
Todd
12.02.2013 12:14:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On se hyvä värkki. On se.
 
Käännän napojen polariteetin tämän kävyn ja paperiklemmarin avulla. Sitten teen suprajohteen merivedestä ja kuolleesta oravasta. -Angus MacGyver
azo
01.05.2013 23:01:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos Pk -seudulla kellään tuota 2.5 versiota? Kovasti kiinnostaisi, mutta huvittaisi testata ennen kokeilua. Tai onko tietoa onko Uraltonella valmiiksi kasattua testipeliä :)
 
Jos löytyy PK -seudulta 2.5 versio, jota saa tulla testaamaan niin voin tuoda olutta vaivanpalkaksi :)
 
hallu
02.05.2013 09:48:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

azo: Onkos Pk -seudulla kellään tuota 2.5 versiota? Kovasti kiinnostaisi, mutta huvittaisi testata ennen kokeilua. Tai onko tietoa onko Uraltonella valmiiksi kasattua testipeliä :)
 
Jos löytyy PK -seudulta 2.5 versio, jota saa tulla testaamaan niin voin tuoda olutta vaivanpalkaksi :)

 
Näin viimeksi Uraltonella käydessäni siellä yhden valmiiksi kasatun mallin jota käsittääkseni pystyisi testaamaan. Ne vaan eivät vissiin ole aikeissa alkaa valmiiksi kasattuna noita myymään, vaan se on vain malli joka siellä kaupassa on.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
azo
02.05.2013 09:51:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Näin viimeksi Uraltonella käydessäni siellä yhden valmiiksi kasatun mallin jota käsittääkseni pystyisi testaamaan. Ne vaan eivät vissiin ole aikeissa alkaa valmiiksi kasattuna noita myymään, vaan se on vain malli joka siellä kaupassa on.
 
Kiitos tiedosta! Hyvä tietää että siellä ainakin pääsee testaamaan kasattua junnua. Aikeena onkin kasata sellainen itse, mutta haluan ensin testata, että onko se sitä mitä etsin. :)
 
Stalkah
16.05.2013 19:03:42 (muokattu 16.05.2013 19:04:30)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinnostuin iteki tästä laadukkaan olosesta pikku vahvarista ja juurikin tuon heleän puhtaan soundin takia. Törmäsin tähän, ku rupesin miettimään hommaavani hyvän puhtaan soundin omaavan vahvistimen ja muodostavani siitä sekä nykysestä mökäboksista kahen vahvistimen live- ja reeniskokonaisuuden. Syynä tähän on se, et nykyisessä Blackstarissa on muute hyvä soundi (sopivan kuiva, luonnollinen ja rapea säröpuoli), mutta puhtaissa soundeissa ei oo oikein mitään eloa.
 
Tässä ois vastaaviin (komboihin) verrattuna nupin muotoilumahdollisuuksien, halvan hinnan ja kasaamisen hauskuuden lisäks ehkä ultimaattisin soundi yhistettynä straton kanssa ja stratomiehiä ku iteki oon ni UT JR:llä pääsis veivaamaa kotinauhotuksissaki sitte omalla ratokasterilla hyvät kliinit. Mietin vaa tosiaan tota soveltuvuutta raskasta rokkia soittavan bändin hommiin sekä kahden vahvistimen systeemien toimivuutta varsinki livetilanteessa, jossa ei läheskää aina oo tällasen tason keikkahommissa mahollisuutta saaha kahta kaappia mikitettyä (koska järjestelyt tulee usein järjestäjän puolesta). Kahen vahvistimen kytkeminen yhtee kaappii ei taia olla mikää yksinkertane homma sekään sitte. Kyllähä se siitä putkivalinnoilla pelaamalla parhaimmillaan irtoava about 20w johonki jo vie, mut viekö tarpeeks pitkälle? Yks mahollisuus on tietysti vaihtaa omasta vahvistinkaapista niitä elementtejä herkempiin niin, että tolla pärjäis... Vai mitä ootte mieltä?
 
En haluais toisaalta luopua Mustatähden HT-100:sta ja Uraltone Jr.:n soundi on oikeesti luontevin mitä oon iha vähää aikaa puhtaan kitarasoundin puolelta kuullu eli seki kiinnostais ihan hitosti. Vielä ku lisätää siihe se juniorin monipuolisuus noinki pieneks vahvistimeks, eli se putkivaihtoehtojen kirjo sekä pääteasteputkien erilliset kontrollit, ni johan tässä alkaa jalat pettämään alta :P Valintojen maailma, valintojen maailma (tai siis sen "maailman" vaikeus)...
 
Hylkäsin oikeestaa saman tien noi kaikki vastaavat kombovaihtoehdot niiden ollessa kalliita tähän verrattuna, vaikka ehottomasti kuiteki hintansa arvosia nekin jos pelkkiä valmiita vahvistimia mietitään. Sit tietysti ku ovat komboja, ku nuppi sopis omiin tarkotuksiini paljo paremmin. Pikkusta nuppia kehtaa roudailla ees taas kotonta reeneihi ja toisin päi aina tarvittaessa ilman kummempia murheita.
 
"Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä teoria. Mikään ei myöskään ole teoreettisempaa kuin hyvä käytäntö."
tepeh
24.05.2013 23:49:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruvennu kyseinen vahvistin vähän kiinnostamaan. Mietityttää vaan, että mahtaako omat kolvaustaidot riittää.. Lähinnä johtoja ym yksinkertaista aiemmin kolvaillut. Ja mitenkä paljon säröä tuosta saa irtoamaan? Lähteekö raskaammatkin rokit ilman pedaaleita? :)
 
Musiikin takia tänne tultiin, rölöjen takia tänne jäätiin.
klobasa
06.08.2013 20:07:03 (muokattu 06.08.2013 20:35:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluan perinnehenkistä blues soundia (kliiniä ja pientä muroa, EI älyttömillä äänenpaineilla) ja haluan itse kasaamallani laitteella olevan jonkinlaista jälleenmyyntiarvoakin, niin kumpi kannattaisi rakentaa:
 
-Uraltone Jr 2.5 vai
-Uraltone 5E3 (+ VVR)
 
?
 
Kokemusta ei ole Uraltone Jr tai 5E3, mutta mitä olen asiaa tutkinut, niin kummastakin tuntuu lähtevän hiton hyvät soundit. Soundillisesti todennäköisesti pärjäisin kummankin kanssa.
 
Ai niin, en varsinaisesti _tarvitse_ kumpaakaan. On vain kova askartelufiilis. Sitten kun laite on viimeisen päälle hinkattu koteloa myöden valmiiksi projekti on jo suurilta osin ohi... On todennäköisesti vain ajan kysymys milloin totean, että pärjään ihan hyvin yhdellä vahvarilla. Torilla tavataan.
 
Twinkle
07.08.2013 10:50:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klobasa: Jos haluan perinnehenkistä blues soundia (kliiniä ja pientä muroa, EI älyttömillä äänenpaineilla) ja haluan itse kasaamallani laitteella olevan jonkinlaista jälleenmyyntiarvoakin, niin kumpi kannattaisi rakentaa:
 
-Uraltone Jr 2.5 vai
-Uraltone 5E3 (+ VVR)

 
Veikkaan että Uraltone Jr. on jälleenmyyntiarvoltaan parempi, koska himanikkaroitu Deluxe on kuitenkin vaan himanikkaroitu deluxe, olkoonkin tehty Uraltonen sarjasta. Sellaisen myyminen voi olla kohtuullisen työlästä järkihintaan, koska lähtökohtaisesti sen hintakin on sen verran isompi että ottajia löytyy vähemmän.
 
klobasa
07.08.2013 13:14:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Twinkle: Veikkaan että Uraltone Jr. on jälleenmyyntiarvoltaan parempi, koska himanikkaroitu Deluxe on kuitenkin vaan himanikkaroitu deluxe, olkoonkin tehty Uraltonen sarjasta. Sellaisen myyminen voi olla kohtuullisen työlästä järkihintaan, koska lähtökohtaisesti sen hintakin on sen verran isompi että ottajia löytyy vähemmän.
 
Noihan on kyllä samanhintaisia Uraltonella. Siis vahvarit ilman koteloa. Ehkäpä minä päätänkin tämän asian miettimättä jälleenmyyntiarvoa...
 
Twinkle
07.08.2013 13:22:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klobasa: Noihan on kyllä samanhintaisia Uraltonella. Siis vahvarit ilman koteloa. Ehkäpä minä päätänkin tämän asian miettimättä jälleenmyyntiarvoa...
 
Kappas joo, ylläri että ton uraltonen hinta on noinkin pompsahtanut, paneeleilla se on vieläpä kalliimpi. Kaikenlaista.
 
jani72
23.03.2021 20:59:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain viikonloppuna käytetyn JR :n (3.0). Mainio laite.
 
Vahvistimessa oli valmiina KT66 putket. Vaihdan tilalle TungSol 6V6GT ja TungSol 6L6 putket. Onko väliä kumpaan kantaan nuo eri mallin putket laitetaan?
 
Se voittaa, jolla on kuollessaan eniten vanhaa romua!
heinovi1
23.03.2021 22:19:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vahvistin on alkup. ohjeen mukaan kasattu, niin "iso putki", sinun tapauksessasi 6L6, tulee tasasuuntajan vieressä olevaan kantaan ja "pienempi", eli 6V6 tulee etuasteputken viereen.
 
korvaoo
25.03.2021 08:43:42 (muokattu 25.03.2021 08:47:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jani72: Sain viikonloppuna käytetyn JR :n (3.0). Mainio laite.
 
Vahvistimessa oli valmiina KT66 putket. Vaihdan tilalle TungSol 6V6GT ja TungSol 6L6 putket. Onko väliä kumpaan kantaan nuo eri mallin putket laitetaan?

 
Jos taas päättärimodilla, niin testaa kumpi kuulostaa paremmalle :)
 
On kyllä hyviä värkkejä, harmi vaan kun ihmiset on niin merkkiuskovaisia että jos siinä ei lue oranssi, tai lainvartija tai veneen törmäyssuoja väärinkirjoitettuna, yms. niin eivät oikein tahdo kelvata vaikka pesasee suurimman osan noista ainakin testialustana ja pikkusoittelossa niin soundeiltaan kun monipuolisuudeltaankin hinnan ollessa noin puolet tai allekin minkään vähänkään järkevämmän oloisen vahvistimen vertailussa.
 
kaikki paitsi on turhaa.
LaXu
25.03.2021 16:15:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

korvaoo: Jos taas päättärimodilla, niin testaa kumpi kuulostaa paremmalle :)
 
On kyllä hyviä värkkejä, harmi vaan kun ihmiset on niin merkkiuskovaisia että jos siinä ei lue oranssi, tai lainvartija tai veneen törmäyssuoja väärinkirjoitettuna, yms. niin eivät oikein tahdo kelvata vaikka pesasee suurimman osan noista ainakin testialustana ja pikkusoittelossa niin soundeiltaan kun monipuolisuudeltaankin hinnan ollessa noin puolet tai allekin minkään vähänkään järkevämmän oloisen vahvistimen vertailussa.

 
Mä luulen, että se itse kokoaminen on se isompi este ja vastaavasti muiden kokoamia ei välttämättä haluta, kun ei tiedä minkä tasoinen osaaja on kyseessä.
 
Olen harkinnut ostavani uusimman Uraltone JR kitin ekaksi vahvariprojektiksi ihan rakentelun ilosta. Ominaisuudet miellyttää, mutta on tähän mennessä jäänyt taka-alalle kun omistan jo useamman hyvän vahvarin eikä noita haluasi nurkkiin pölyttymään liiaksi.
 
Uraltone JR:sta on valitettavan vähän kunnon tietoa valmistajan sivuja ja ohjeita lukuun ottamatta. YouTubessa Catpick Studiosin demo on oikeastaan ainoa kunnollinen ja sen perusteella vaikuttaa hyvältä laitteelta.
 
Olisi ihan kiva kuulla omistajien mielipiteitä varsinkin näistä 3.0 ja 3.1 versiosta. Millainen tuntumaltaan, millaiseen musaan käytätte, oletteko tehneet jotain modeja, onko päättäriputkien vaihtelu edes hyödyllinen ominaisuus yms.
 
heinovi1
25.03.2021 18:16:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Mä luulen, että se itse kokoaminen on se isompi este ja vastaavasti muiden kokoamia ei välttämättä haluta, kun ei tiedä minkä tasoinen osaaja on kyseessä.
 
Olen harkinnut ostavani uusimman Uraltone JR kitin ekaksi vahvariprojektiksi ihan rakentelun ilosta. Ominaisuudet miellyttää, mutta on tähän mennessä jäänyt taka-alalle kun omistan jo useamman hyvän vahvarin eikä noita haluasi nurkkiin pölyttymään liiaksi.
 
Uraltone JR:sta on valitettavan vähän kunnon tietoa valmistajan sivuja ja ohjeita lukuun ottamatta. YouTubessa Catpick Studiosin demo on oikeastaan ainoa kunnollinen ja sen perusteella vaikuttaa hyvältä laitteelta.
 
Olisi ihan kiva kuulla omistajien mielipiteitä varsinkin näistä 3.0 ja 3.1 versiosta. Millainen tuntumaltaan, millaiseen musaan käytätte, oletteko tehneet jotain modeja, onko päättäriputkien vaihtelu edes hyödyllinen ominaisuus yms.

 
Jos omia kokemuksia ja mielipiteitä ominaisuuksista lyhyesti tiivistäisin, niin se saattaisi olla jotain tällaista... Minulla on Juniorista 3.0 versio, eli ilman Reverb ominaisuutta. Rakentamisesta projektina - erittäin selkeät ohjeet, laadukkaat osat ja putkivahvistinsarjaksi helppo kasattava. Ohjeiden avulla pääsee jo aika hyvin myös kärryille siitä mitä missäkin kitaravahvistimen osassa myös tapahtuu ja miksi.
 
Perussaundi on 50-60 luvun tyyliin täyteläinen ja musikaalinen. Yksinkertainen signaalitie tekee siitä hyvin soittajan toimintaan reagoivan ja dynaamisen. Minusta Junior on parhaimmillaan puhtaassa ja hieman säröytyvässä touhussa. Tämän vuoksi se on hyvin käyttökelpoinen alusta myös kaiken tyylisille pedaaleille.
 
Eri putkilla saa kyllä vivahteita saundiin, mutta ei niiden ero samassa kytkennässä tietysti ihan päivä/yö tasoa ole. Laajan putkivalikoiman suurin etu omalla 10 v. kokemuksella on ollut vahvistimen äänenpaineen sekä puhtaan "headroomin" sovittaminen erilaisiin tilanteisiin, eri kitaroille ja laajalle valikoimalle kaiuttimia. Putkein määrä ja tyyli, kun kulkee rinnan optimaalisen kaiutinkuorman kanssa. Siitä sopivasti poikkeaminen luo tarvitttaessa hieman lisäväriä saundiin.
 
Putkivalikoiman, laajan kaiutinvalikoiman sekä 6 -asentoisen Boost/Cut/Presence -kytkimen avulla perussaundia ja äänenpainetta on tosi helppo säätää jälleen tilanteen, kitaran ja kaiuttimien mukaan. Tumman kaiuttiminen kanssa alapäätä voi helposti leikata ja yläpäätä jopa korostaa. Vintage Jensenin ja Televasterin kanssa koko leveää taajuuskaistaa halutessaan puolestaan vaikka Boostata reilusti.
 
Tasasuuntauksen avulla sävyjä voi jälleen muokata. Lisäksi yhdelle tehokkaalle putkelle on helppo antaa reilusti ja nopeasti virtaa puolijohdetasasuuntauksella, jolloin alapää saundissa pysyy hyvin kasassa, kun taas pienellä tasurilla voi auttaa sopivaa putkitusta vähän kyykistymään.
 
Ainoat modaukset, jo aivan järjettömyyksiin karanneen putkivertailuni lisäksi, ovat isomman putken katodivastuksen kiristäminen lievästi, jotta 6550 tai 7581A putki käy juuri sopivan kuumana sekä negatiivisen takaisinkytkennän (peruskytkennässä tämä on kytkentälevyllä oleva trimmeri) vetäminen vahvistimen takapaneeliin. Tuo viimeisin säätö on jotain mitä ilman enää osaisi oikein ollakaan. Sen vaikutus jo pelkästään dynamiikkaan ja kevyen säröytymisen luonteeseen on aika merkittävä.
 
Pieni pääteputki + epäherkkä (esim. 94dB Jensen) kaiutin = todella hyvä vahvistin jo ihan kotikäyttöön
 
Isommat putket, kohdalleen säädetty takaisinkytkentä ja sopivasti 6 -asentoisella kytkimellä Boostattu/leikattu etuaste + 2x12" kaappi 103db kaiuttimilla = täysin uskottava kalusto meteliä vaativalle rautalankakeikalle.
 
jani72
25.03.2021 21:12:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heinovi1: Jos vahvistin on alkup. ohjeen mukaan kasattu, niin "iso putki", sinun tapauksessasi 6L6, tulee tasasuuntajan vieressä olevaan kantaan ja "pienempi", eli 6V6 tulee etuasteputken viereen.
 
Kiitos. Hyvin toimii.
 
Se voittaa, jolla on kuollessaan eniten vanhaa romua!
LaXu
26.03.2021 13:21:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heinovi1: Jos omia kokemuksia ja mielipiteitä ominaisuuksista lyhyesti tiivistäisin, niin se saattaisi olla jotain tällaista... Minulla on Juniorista 3.0 versio, eli ilman Reverb ominaisuutta. Rakentamisesta projektina - erittäin selkeät ohjeet, laadukkaat osat ja putkivahvistinsarjaksi helppo kasattava. Ohjeiden avulla pääsee jo aika hyvin myös kärryille siitä mitä missäkin kitaravahvistimen osassa myös tapahtuu ja miksi.
 
Perussaundi on 50-60 luvun tyyliin täyteläinen ja musikaalinen. Yksinkertainen signaalitie tekee siitä hyvin soittajan toimintaan reagoivan ja dynaamisen. Minusta Junior on parhaimmillaan puhtaassa ja hieman säröytyvässä touhussa. Tämän vuoksi se on hyvin käyttökelpoinen alusta myös kaiken tyylisille pedaaleille.
 
Eri putkilla saa kyllä vivahteita saundiin, mutta ei niiden ero samassa kytkennässä tietysti ihan päivä/yö tasoa ole. Laajan putkivalikoiman suurin etu omalla 10 v. kokemuksella on ollut vahvistimen äänenpaineen sekä puhtaan "headroomin" sovittaminen erilaisiin tilanteisiin, eri kitaroille ja laajalle valikoimalle kaiuttimia. Putkein määrä ja tyyli, kun kulkee rinnan optimaalisen kaiutinkuorman kanssa. Siitä sopivasti poikkeaminen luo tarvitttaessa hieman lisäväriä saundiin.
 
Putkivalikoiman, laajan kaiutinvalikoiman sekä 6 -asentoisen Boost/Cut/Presence -kytkimen avulla perussaundia ja äänenpainetta on tosi helppo säätää jälleen tilanteen, kitaran ja kaiuttimien mukaan. Tumman kaiuttiminen kanssa alapäätä voi helposti leikata ja yläpäätä jopa korostaa. Vintage Jensenin ja Televasterin kanssa koko leveää taajuuskaistaa halutessaan puolestaan vaikka Boostata reilusti.
 
Tasasuuntauksen avulla sävyjä voi jälleen muokata. Lisäksi yhdelle tehokkaalle putkelle on helppo antaa reilusti ja nopeasti virtaa puolijohdetasasuuntauksella, jolloin alapää saundissa pysyy hyvin kasassa, kun taas pienellä tasurilla voi auttaa sopivaa putkitusta vähän kyykistymään.
 
Ainoat modaukset, jo aivan järjettömyyksiin karanneen putkivertailuni lisäksi, ovat isomman putken katodivastuksen kiristäminen lievästi, jotta 6550 tai 7581A putki käy juuri sopivan kuumana sekä negatiivisen takaisinkytkennän (peruskytkennässä tämä on kytkentälevyllä oleva trimmeri) vetäminen vahvistimen takapaneeliin. Tuo viimeisin säätö on jotain mitä ilman enää osaisi oikein ollakaan. Sen vaikutus jo pelkästään dynamiikkaan ja kevyen säröytymisen luonteeseen on aika merkittävä.
 
Pieni pääteputki + epäherkkä (esim. 94dB Jensen) kaiutin = todella hyvä vahvistin jo ihan kotikäyttöön
 
Isommat putket, kohdalleen säädetty takaisinkytkentä ja sopivasti 6 -asentoisella kytkimellä Boostattu/leikattu etuaste + 2x12" kaappi 103db kaiuttimilla = täysin uskottava kalusto meteliä vaativalle rautalankakeikalle.

 
Kiitos erinomaisesta kuvauksesta! Vaikuttaisi siis oivalta "pedal platform" vahvarilta josta sävyjä haetaan sitten enemmän pedaalien puolelta ja itse vahvistin sovitetaan kaappiin/kitaraan.
 
Olisikohan tuohon miten iso vaiva rakentaa kytkimen taakse putki vs puolijohdetasasuuntaus?
 
Negatiivinen takaisinkytkentä on vissiin käytännössä useimpien vahvarien Presence-potikka. Sen tunkeminen takapaneeliin helposti säädettäväksi kuulostaa fiksulta muutokselta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 511 12 13 14 15

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «