Muusikoiden.net
25.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Koch putkivahvistimet ?
1 2 3
köpi62
15.03.2005 12:22:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kuullut (-ja myös nähnyt.) monen kehuvan Koch -merkkisiä putkivahvistimia viime aikoina. Osaisko joku kertoa syytä miksi esim. Koch Studiotone on juuri tällä hetkellä monen kitaristin mielessä? Verrattuna esim. samankokoisiin muihin merkkeihin?
 
McNulty
15.03.2005 12:29:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka se onkin hintava peli, se on myös äärettömän monipuolinen. Siinä on erittäin hyvä clean-saundi. Lämmin, pehmeä mutta jämäkkä. Säröosastolta löytyy niin miedot overdrive/crunch-meiningit, kuin aggressiiviset, lähes recto-vahvistimien tyyliset särinät. Pieneksi koneeksi se on myös yllättävän äänekäs, siitä löytyy etu- ja takapaneelista kaikki tarvittavat. Elikäs tuo taipuu musiikkiin kuin musiikkiin, loistavilla ominaisuuksilla ja saundilla varustettu pieni työjuhta jota voi soitella kotona pienillä volyymeillä ja reeniksellä sitä pääseekin sitten jo luukuttamaan.
 
köpi62
15.03.2005 12:39:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko Koch laitteissa mahdollista katkaista kaiku helposti kesken biisin? Tarkoitan "beat" -tyyppisessä musassa keikalla soolon jälkeen kun siirrytään komppi-osastoon?
 
McNulty
15.03.2005 12:42:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko Koch laitteissa mahdollista katkaista kaiku helposti kesken biisin? Tarkoitan "beat" -tyyppisessä musassa keikalla soolon jälkeen kun siirrytään komppi-osastoon?
 
Enpä ole tuollaista kokeillut... mutta eikös tuollaisessa kannata sitten jo käyttää erikseen jotain stompboxia tms? Kochin Studiotonen spedussa ei ainakaan ole reverbille kytkintä... joten sitä ei sillä saa pois päältä.
 
hannlain
15.03.2005 14:08:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs mieltä foorumilla ollaan Twintonesta (combo)? Esim. verrattuna Engl Screameriin? Ok, onhan tuo Twintonen listahinta 300-400 euroa kalliimpi kuin Screamerin, mutta eikös tuossa ole built-in keinokuorma + molemmille kanaville omat eq-säädöt. Musiikkityylinä olisi lähinnä metalli + klasarihevit. Kaikista rankimmille sirkkelisöröille ei ole tarvetta, mutta Metallicat, Maidenit sun muut pitäis hoitua.
 
köpi62
15.03.2005 14:31:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpi olis parempi puhtaaseen rautalankaan? Studiotone vai Twintone?
 
PoLFus
15.03.2005 14:33:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpi olis parempi puhtaaseen rautalankaan? Studiotone vai Twintone?
 
Ihan varmasti studiotone riittää.
 
"I believe in what George Harrison says that you can change the world with love-if you really got it. If you really care, you can do it." - FZ
mhaarala
15.03.2005 14:35:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaveri/naapuri osti studiotonen vähän aikaa sitten, tällä hetkellä on esittelylaite ja se lopullinen oma tulee sitten kun tulee. Olivat loppu hyllystä... kävin pikaisesti testaamassa, mutta kun ei voinut kerrostalossa luukuttaa pahemmin niin en osaa vielä sanoa tuomiota sille. Puhtaat soundit olivat ainakin vallan mukavat, kevytroso oli minun makuuni vähän mieto, mutta en tiedä johtuuko se käytetystä äänenvoimakkuudesta. Junttaosasto oli vähän turhan perso hurinalle enkä vielä päässyt oikein sinuiksi sen kanssa. Pitänee lainata treenikämpälle joskus ja kokeilla siellä.
 
Nyt vahvistimeen oli vain ilmaantunut pienoinen vika, eli säröpuoli meni niin sanotusti pimeäksi. Säröä ei irtoa vaikka yrittäisi lisätä volleakin. En tiedä mistä johtuu enkä muista koskiko se vain kevytrosoa vai oliko junttaosastokin muuttunut mummokanavaksi... Screamer comboon verrattuna tuo oli kuitenkin pieni ja kevyt, joten roudausmielessä se on miellyttävämpi. Kanavat taas ovat screamerissa miellyttävämmin ja pidän kyllä enemmän screamerin soundista. Mutta makuasioitahan nämä...
 
Flash
15.03.2005 16:18:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musiikkityylinä olisi lähinnä metalli + klasarihevit. Kaikista rankimmille sirkkelisöröille ei ole tarvetta, mutta Metallicat, Maidenit sun muut pitäis hoitua.
 
Mulla on on Twintone ja tykkään kovasti. Väittäisin kuitenkin, että jos pääasiallisesti soittaa heviä, niin Screamer on parempi vaihtoehto. Twintonen säröosasto saattaa olla liian kesy esim. Metallican soittoon... Mutta kannattaa ehdottomasti itse kokeilla molempia, mikäli mahdollista. Reverbia ei tosiaan saa Twintonessa(kaan) kytkettyä jalkakytkimellä päälle ja pois mikä on mielestäni pieni puute.
 
There Is A Light That Never Goes Out
Fortune
15.03.2005 16:38:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpi olis parempi puhtaaseen rautalankaan? Studiotone vai Twintone?
 
Kurkkaisin kyllä sinuna esim. Orangejakin, jos ainoastaan puhtaita kaipaat.
 
"Look behind you, a three-necked guitar!"
Marvel
spm
15.03.2005 17:30:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpi olis parempi puhtaaseen rautalankaan? Studiotone vai Twintone?
 
Näistä kahdesta ehdottomasti twintone... puhdas kanava
on paljon syvempi ja kanava pysyy puhtaana paljon
pitempään kuin studiotonessa... lienee hyvä rautalankaan.
Lisäksi twintone kaiku on ihan eri luokkaa kuin studiotonen.
 
Plexi on muovia...
LaXu
15.03.2005 18:07:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, onhan tuo Twintonen listahinta 300-400 euroa kalliimpi kuin Screamerin, mutta eikös tuossa ole built-in keinokuorma + molemmille kanaville omat eq-säädöt.
 
Tuo keinokuorma on lähinnä tarkoitettu a) vahvistimen suojaukseen väärinkäyttöä (eli ilman kaiutinta käyttöä) vastaan, b) kotisoitteluun kuulokkeiden kanssa, c) nauhoitukseen (voi pistää recording outputista kaiutinsimuloidun signaalin äänitysvermeisiin tms.) ja d) tehon puolittamiseen (kytkee piuhan main outputin sijasta extension jakkiin niin tehot tippuu 25W). Se toimii niin, että otetaan main outputista piuha irti, jolloin keinokuorma menee automaattisesti päälle.
 
Eli ei siis sovi samanlaiseen käyttöön kuin Hotplate ja kumppanit.
Fide
15.03.2005 18:59:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se vähä mitä olen Orangeja testatannut, niin minäkin väittäisin niiden soveltuvan ehkä paremmin sinne hevi-osastolle... tosin Twintonen lämmin soolosaundi on vissiin aika käyttökelpoinen myös... riippuu vähän kitaroinnin painotuksesta... hevikomppi irtoaa orangesta ehkä paremmin?
 
Omasta Twintonesta irrotan tarvittavat hevit ihan vaffarin omalla säröllä ja joskus kompuralla ja säröpedaalilla tehostaen. Kompuralla paikkaan lähinnä kitaran epähevimäisyyttä, telellä kun soittelen =)
 
Toiseen Threadiin jo laitoinkin, että en koskaan lämmennyt Studiotonen yläpäälle, joka mielestäni lähti kovin helposti "kirkumaan"... Twintone on kaikkiaan mielestäni sivistyneempi... johtuneeko isommasta kaiutinelementistä?
 
Sak.4:6 "Ei volumella ja tonella, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot" ---- kalamies#7 >-)))>
Mursuviiksi
15.03.2005 20:32:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kukaan päässyt kokeilemaan Kochin Powertone II:ta? Multitonea kävin jo kokeilemassa, mutta "megasärö" ei ollut ihan niin räyhäkäs kun olin hakemassa (verrattuna esim. Orangen rockerverbiin). Ajasttelin, että onkohan Powertonessa kuinka paljon erilainen tuo särömaailma?
 
Moussaka on kamalaa.
Jucciz
15.03.2005 20:45:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se vähä mitä olen Orangeja testatannut, niin minäkin väittäisin niiden soveltuvan ehkä paremmin sinne hevi-osastolle...
 
Aika tosi yllättävä kommentti. Ei sillä etteikö Orangella hevikin taittuisi (nyt pitäisi muuten määritellä, mitä hevillä tarkoitetaan...), mutta kyllä ainakin AD-sarja on suunniteltu ymmärtääkseni tavoitteena vangita sitä hienoa 70-luvun rokkisoundia. Monipuolisia pelejä yhtä kaikki. Hieno "kellomainen" yläpää soundissa, kirkas puhdas soundi, mutta tarvittaessa reipas brittiläishenkinen roso, maukas päätesärö... mmm...
 
Rockerverbit voivat olla asia erikseen, mutta muita Orangeja en ainakaan ensimmäisenä suosittelisi, jos tavoitteena on löytää 80-, 90- tai 2000-luvun hevisoundeja. Mistään hi-gain-vehkeistä kun ei ole kyse, ja näissä vehkeissä _on_ keskiääntä. :)
 
kalamies#11 >-)))>
« kalusto · räpellystä »
Tomtom
15.03.2005 22:39:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, samaa mieltä Jucciksen kanssa, itse sijoittaisin appelsiinit sinne rokkiosastolle. Kokemusta on sekä AD:stä että rockerverbistä, jota koeajoin pariinkin otteeseen, ennenkuin päädyin Kochin Multitoneen. Tuossa muuten saa reverbin jalkakytkimellä pois ja päälle.
 
Omat kokemukset esim. rockeria ja multitonea verrattaessa on, että kyllä kunnon junttahevin löytyy helpommin soundi multitonesta kuin rockerverbistä. Ehkä rockerissa on enemmän semmoista kirkuvan riipivää meininkiä, kun taas kochin särö on enemmän bassovoittoinen. No, tuo(kaan) ei ole meikäläisen ominta osaamisaluetta, että voin tietty olla väärässäkin.
 
Alkuperäiselle kysyjälle vois sanoa vaikka että kochit on huomattavan dynaamisia ja responsiivisia vehkeitä, monipuolisuutta unohtamatta. Ainakin multitonen kolme eri kanavaa toimivat kaikki eri tavalla ( kuten kyllä esim. AD:n kaksi..) ja jokaisesta löytyy helpolla hämmästyttävän hyviä soundeja. Olisko se siinä?
 
"Play the volume as loud as you want to, but don't touch my levels now - I've got them set just like I like" Samuel L. Jackson
Jii
15.03.2005 23:50:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...Ehkä rockerissa on enemmän semmoista kirkuvan riipivää meininkiä, kun taas kochin särö on enemmän bassovoittoinen. No, tuo(kaan) ei ole meikäläisen ominta osaamisaluetta, että voin tietty olla väärässäkin.
 
Kochin saa ehkä liiankin kirkkaaksi ja kihiseväksi kun tarpeeksi säätää highgain-kanavaa. Tomtom soittelee nähdäkseni enemmänkin Les Paul -tyyppisellä soittimella, mikä luonnollisesti vaikuttaa soundiin. Olen soitellut itse Multitonea hyvin erilaisilla soittimilla hevikitarasta stratocasteriin. Voin sanoa, että vahvistin reagoi vahvasti sekä soittotatsiin, että kitaraan.
 
Alkuperäiselle kysyjälle vois sanoa vaikka että kochit on huomattavan dynaamisia ja responsiivisia vehkeitä, monipuolisuutta unohtamatta.
 
Jota siis jo änkytin muka uutena ideana ylempänä.
 
Lilli
16.03.2005 08:04:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs mieltä foorumilla ollaan Twintonesta (combo)? Esim. verrattuna Engl Screameriin?
 
Miksi Screameriin? Classic Tube 50:een olen ollut varsin tyytyväinen, eikä ole hinnaltaankaan aivan Twintonen tasolla.
 
'The cattle is lowing and The Baby awakes / but Little Lord Jesus no crying He makes'.
Fide
16.03.2005 10:24:55 (muokattu 16.03.2005 10:25:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika tosi yllättävä kommentti. Ei sillä etteikö Orangella hevikin taittuisi (nyt pitäisi muuten määritellä, mitä hevillä tarkoitetaan...), mutta kyllä ainakin AD-sarja on suunniteltu ymmärtääkseni tavoitteena vangita sitä hienoa 70-luvun rokkisoundia. Monipuolisia pelejä yhtä kaikki. Hieno "kellomainen" yläpää soundissa, kirkas puhdas soundi, mutta tarvittaessa reipas brittiläishenkinen roso, maukas päätesärö... mmm...
 
Rockerverbit voivat olla asia erikseen, mutta muita Orangeja en ainakaan ensimmäisenä suosittelisi, jos tavoitteena on löytää 80-, 90- tai 2000-luvun hevisoundeja. Mistään hi-gain-vehkeistä kun ei ole kyse, ja näissä vehkeissä _on_ keskiääntä. :)

 
Sorry... Rockverbi mulla olikin mielessä... ja saattaapi olla, että mun mielikuva "hevisoundista" on myös ihan pielessä... Lähinnä mietin soundia, joka sattuu korviin ;-) Sen saa Orangella helpommin (..ok...vähän provo... =)
 
Sak.4:6 "Ei volumella ja tonella, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot" ---- kalamies#7 >-)))>
StJerky
16.03.2005 11:10:12 (muokattu 16.03.2005 11:12:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan testannut Orange Rocker 30 comboa? Clean kanavalla ainostaan volumepotikka! Toimisiko hyvin alakaapin kanssa? Musiikkityyli ei heviä (tai jos on niin 70-luvun sellaista enemmänkin).
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti