Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uudet putket nuppiin. vinkkejä?
1 2
Jimmie
10.10.2004 19:21:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Herve.
Eli, oli jo jossain aiemmassa topiikissa puhetta kun ostin Jubilee 2555:sen käytettynä ja tuntuu, ettei meteliä lähde riittävästi. Otin tänään takalevyn auki ja tarkastin putket ja ensinnäkin pääteputkissa luki, että Ei yogoslavia EL-34. Siis mitkä helvetin putket nuo on? En oo ikinä kuullutkaan, onko mistään kotoisin? Sitten etuasteessa oli kaksi Sovtekin 12ax7:skaa, mutta kolmas oli joku Phillipsin ECG 12at7. Mitä nyt oon ymmärtänyt, niin eikös etuasteputkien kannattaisi olla samanlaiset ja toiseksi, eikö vähemmän tehokkaat etuasteputket vaikuta suoraan ulos tulevan mökän määrään? En tosin tiedä kuinka paljon yksi heikompi putki vaikuttaa asiaan. Sitten mitä putkimerkkejä suosittelette etuasteeseen ja pääteputkiksi. Edellisessä oli Groove Tubesit ja tykkäsin kovin, mutta makso vähän helvetisti. Eikös Svetlanat oo hyvän merkin maineessa, samoin ilmeisesti Sovtekit? Muita vinkkejä?
 
Chemo
10.10.2004 19:27:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös Svetlanat oo hyvän merkin maineessa
 
Ovat todellakin.
 
samoin ilmeisesti Sovtekit?
 
Joo - eivät kaiketi tekniseltä laadultaan ihan yhtä kovassa maineessa kuin Svetlanat, mutta ovat halvempia, joten myös näiden käyttö on perusteltua.
 
Muita vinkkejä?
 
JJ. Ja täältä: www.uraltone.com (moneskohan kerta on, kun laitan täällä linkin tuonne ;-)
 
...ja jos uskot tuon, uskot mitä vain!
Shaft
10.10.2004 19:46:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Esimerkiksi JJ ja E-H tekevät hyviä ja kohtuuedullisia etuasteputkia. Tuo 12at7 taitaa olla vaiheenkääntäjänä? -en ole varma mikä koneessa on ollut tehtaan jäljiltä.
 
Svetlana taitaa tosiaan olla aivan parhaita uusista EL-34:sta ja on varmasti suositeltava, mikäli on valmis maksamaan hieman enemmän.
 
Kitarasankari
10.10.2004 19:52:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jj:t on aika hyvät, itellä on just ne kiinni hot rod deluxessa ja oon tyytyväinen!
 
Jazz is not dead...it just smells funny...SD:n pickup booster myynnissä!!
otto_t
10.10.2004 20:33:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tykkäsin kovin, mutta makso vähän helvetisti.
 
Toisaalta, mielestäni putket on sellainen asia mistä ei kannata lähteä säästämään. EL34:et on kumminkin aika edullisia matchattyina pareinakin. Viimeksi kun säädätin päätevahvistimen biasin, vaihdoin pääte-, ja ohjainputket niin laskua tuli putkineen ja töineen vähän yli 300,00EUR. Tosin hinta selittyy sillä että pääteputket on KT88:eja.
 
Mutta tosiaan... päätepuolelle JJ:tä, Groove Tubesia, Svetlanaa tai TAD:ia ja etuasteeseen JJ:tä, E-H:ta niinkuin jo Shaft mainitsi niin tuskimpa tulee pettymään.
 
Jimmie
10.10.2004 20:53:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo 12at7 taitaa olla vaiheenkääntäjänä?
Eli?
 
Vemmy
10.10.2004 21:26:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä on ysisatasessa Ei:n etuasteputket, varsin hyvä soundi mielestäni. Noissa kai pakkaa olemaan hiukan ongelmia kestoiän kanssa, itseltäkin meni vaiheenkääntäjä mikrofoniseksi, ne kaksi muuta kyllä toimivat edelleen moitteetta. Saman merkin pääteputkista en sano mitään, kun ei ole kokemuksia.
 
JJ:n etuasteputket ovat mainioita, ilmeisesti pääteputketkin, omalle kohdalle vain sattui vähemmän mainio JJ:n pääteputki, joten koko setti vaihtui TAD:n setiksi, hyvät ovat. Toisessa on Sovtekit, eikä moitittavaa niissäkään.
 
Tietysti, jos rahasta ei ole pulaa, niin sitten metsästämään NOS-putkia...
 
Asiasta en mitään tiedä, mutta kyllä se nyt on näin.
Vemmy
10.10.2004 21:28:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo 12at7 taitaa olla vaiheenkääntäjänä?
Eli?

 
Jos tuo 12at7 on se putki joka sijaitsee lähimpänä pääteputkia, niin se on vaiheenkääntäjä (kai, ei nyt satu olemaan Jubileen sisuskuvaa lähettyvillä?), muuten se on toinen varsinaisista etuasteputkista, eli edellinen omistaja on luultavasti koittanut saada hiukan vähemmän säröistä soundia irti laitteesta.
 
Asiasta en mitään tiedä, mutta kyllä se nyt on näin.
tunkki
10.10.2004 22:03:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruby tubesilla on loistava pääteputki, malliltaan EL34 B-STR.
 
Todella tymäkkä, hieman tavallisia 34:sia isompi putki. Nämä ovat hieman hintavampia kuin muut, mutta näistä kannattaa hieman maksaakin. Itselläni on tämmöiset H&K Duotonessa ja soundi on todella munakas. Diezel käyttää näitä myös mm. Herbertissä. Hemmetisti botnea ja mukavan pehmeä keskialue, ei sellainen ikävän härski.
 
Tuhannen megawatin totuus!
zepeteus
11.10.2004 03:27:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marsun pääteputkiksi Svetlanan EL34:t ovat mielestäni oivallisia. Jokunen vuosi sitten jenkkifirma (New Sensor) kaappasi Svetlana-tuotenimen ja siirsi tuotannon Reflectorin tehtaalle Pietariin, jossa valmistetaan myös EH- ja Sovtek-putket..
 
Alkuperäinen Svetlana-tehdas toimii edelleenkin, mutta heidän putkensa tunnistaa "siivekäs-C" logosta, nimenä SED. Jos aitoja Svetlanoja halajaa, nämä ovat niitä. S-logolla varustetut Sovtek/Svetlanat eivät ole huonoja nekään.
 
EH (Sovtek) ja JJ (entisenä Teslana mainostettu, ei samanveroinen) ovat kaiketi asiallisia putkia myös. EH:t menevät enemmän kirkkaalle puolelle, siinä missä JJ:t ovat tummempisointisia.
 
Kaikki Sovtekin etuasteputket, joita tähän mennessä olen käyttänyt, ovat olleet steriilejä ja riipivän karkeita yliohjattaessa. Sovtek 12AX7LPS voisi olla testaamisen arvoinen, mutta WA:t ja WB:t eivät ole vakuuttaneet minua soinnillaan.
 
Ei (ent. Jugoslavia) on mielenkiintoinen tapaus. Niitä on kehuttu todella kaunisäänisiksi, silloin kuin toimivat, ja näin oli myös omassa Marsussani. Ei mitään valittamista soundista, mutta menivät nopeasti mikrofonisiksi. Jos tämä tehdas saa ikinä luotettavuutensa takaisin, nämä olisivat hyvä vaihtoehto, nykyisellään turhan riskialttiita.
 
Kiinalaisista putkista Shuguang taitaa olla kuuluisin. Jokainen uusi putkisarja paranee laadultaan ja soundiltaan. Shuguangin 8. ja 9. generaation putket ovat saaneet kehuja maailmalla.
 
Näiden tehdasmerkkien lisäksi löytyy sitten liuta uudelleennimikoituja putkia, mm. Ruby (kiinalaisia), GT (usalainen 6L6GE, loput kaiketi venäläisiä ja kiinalaisia), Mesa Boogie (kiinalaisia), Marshall (ainakin venäläisiä) jne.
 
GT:n uusio-Mullard olisi mielenkiintoinen testiteltävä. Aidot Mullardit jos mitkä ovat klassinen Marshall-putki, mutta NOS-putkien saatavuus ja hinta ovat nykyään mitä ovat. Niinpä GT:n idea lisenssillä Kiinassa tehdyistä Mullardeista ei ole hassumpi. Soinnin sanotaan olevan hyvä, joskaan ei aivan alkuperäisen Mullardin veroinen. Ainakin Kankaanpään Mikolta näyttää löytyvän näitä GT123AX7-M versioita...tilaukseen menee luultavasti heti kun talous antaa myöten.
 
V1-putkeksi se "parassointisin", siinä vaikutus on suurin. Mikäli gainiä löytyy liikaa, 5751-putket auttavat, tai jopa vieläkin matalampigainiset kuten 12AT7/ECC81. Sointiin voi saada samalla mukavaa lisälämpöä, näin kerrotaan. Näitä ei kyllä laiteta vahvistimeen yleensä enempää kuin yksi.
 
Itse voisin kokeilla Marsuuni seuraavanlaista yhdistelmää; GT12AX7-M, Shuguangin C9, 5751 (joko Jan GE tai Sovtek) gainia taltuttamaan ja SED/Svetlana päätteeseen. Jos huolella valikoituja Ei-putkia löytyisi, ottaisin niitäkin mielelläni. Ymmärrän kyllä etteivät myyjät oikein suostu takaamaan niitä laatuongelmien takia, harmi sinällään.
 
januszian
11.10.2004 22:29:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sen kummemmin lukematta vastaan:
 
www.watfordvalves.com ja sieltä test results
 
myös:
 
www.eurotubes.com jossa tietoa JJ putkista.
 
Itelläni oli helvetin paha putkimania noin kuukaus sitten. Etsin ENGL Powerball nuppiini hyviä putkia koska olin saanut laitteen postissa ja epäilin putkirikkoa. Myöskin laite oli ollut liikkeessä esittely laitteena joten ihan vaan varmuuden vuoksi. (mä oon muuten ihan saatanan rikas...)
 
Eli ne ENGLin omat olivat kiinalaisia paitsi input tuubi oli Sovtekin 12AX7WB. En kuitenkaan tykännyt stock tuubien saundista. Liian erottelukyvytön ja karu joten aloin vaihtelemaan etusputkia ensin. Kokeilin JJ:n ECC83S settiä. (4 kpl) mutta se söi täysin kaiken fenderiyden ja heleyden puhtaasta kanavasta. Myöskin säröstä tuli hieman kesy. AIVAN PERKELEEN EROTTELEVA! Pystyi ottamaan ties minkä molli 7:n tai ihme härö barre soinnun ja silti se kuulosti kauniilta high gainit täysillä!
 
Mutta sitten mietin että 12AX7EH voisi vähän tasapainottaa tilannetta joten vaihdoin niitä pari kriittisiin paikkoihin ja heti parani. Soittelin viikon jos toisenkin mutta vieläkin puhdas kanava kuulosti liian jazzilta. Joten päätin lyödä sitten 4 kpl 12AX7EH putkia etuseen ja se oli siinä. Erotteleva, potkiva, täyteläinen, ei liian suriseva eikä liian pörisevä särö. Ja mieletän fenderimäinen puhdas saundi! Todella samankaltainen kuin Powerballissa stock putkilla mutta vain hemmetisti laadukkaampi kaikin tavoin.
 
Eli 12AX7EH:ta kehiin vain. :) (tuo kulkee siis nimellä Electro Harmonix 12ax7 mutta on Sovtekin valmistama)
Ja on nimenomaan kuulemma ideaalinen high gain sovelluksiin.
 
Pääteputket vaihdoin Svetlanan 6L6GC:ksi enkä ole katunut.
Kuulemma parhaat.
 
"Oma kämppä on aina plussaa." - Aristoteles.
Mikko Kankaanpää
12.10.2004 08:22:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sen kummemmin lukematta vastaan:
 
www.watfordvalves.com ja sieltä test results

 
Ovat pahasti vanhentuneet, mutta toki suuntaa antava edelleen. Monien putkimerkkien/mallien laatu vaihtelee vuosittain suuresti.
 
Eli 12AX7EH:ta kehiin vain. :) (tuo kulkee siis nimellä Electro Harmonix 12ax7 mutta on Sovtekin valmistama)
Ja on nimenomaan kuulemma ideaalinen high gain sovelluksiin.

 
Ei ole sovtekin valmistama mutta sama firma omisaa sekä sovtek että electro harmonix nimet.
 
Pääteputket vaihdoin Svetlanan 6L6GC:ksi enkä ole katunut.
Kuulemma parhaat.

 
Jos on C logoilla. Monet suomalaisetkin firma myyvät surutta näitä "sovtek" (siis taas sama firma joka omistaa sovtek, eh ja svetlana (vain amerikassa) merkit) Svetlanoita aitoina. Eron näkee logoista. Feikeissä on S logo ja hinta huomattavasti matalampi ja aidoissa on C logo ("flying C") ja hinta korkea. Aitoja myydään myös SED tuotemerkin alla.
 
Aidot svetlanat on todella laadukasta tavaraa eikä kukaan tietääkseni ole koskaan pettynyt niiden soundiin taikka laatuun. Yhtään huonoa yksilöä en ole nähnyt. Vanhat NOS svetlana putket on niinikään laadukkaita.
 
Ei noissa "sovtek" svetlanoissa mitään vikaa ole, ihan kohtuullisia putkia kitaravahvistimiin.
 
Samainen firma on muuten ostanut mm mullard nimen ja uusi Mullard EL34 on tulossa markkinoille. bisness on bisnestä.
 
Mikko
 
http://www.uraltone.com
Vemmy
12.10.2004 11:28:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruby tubesilla on loistava pääteputki, malliltaan EL34 B-STR.
 
Todella tymäkkä, hieman tavallisia 34:sia isompi putki. Nämä ovat hieman hintavampia kuin muut, mutta näistä kannattaa hieman maksaakin. Itselläni on tämmöiset H&K Duotonessa ja soundi on todella munakas. Diezel käyttää näitä myös mm. Herbertissä. Hemmetisti botnea ja mukavan pehmeä keskialue, ei sellainen ikävän härski.

 
Itsellä on juuri nuo tuollaiset juhlamallissa, nimihän vain on muuttunut Ruby Tubesista TAD:ksi.
 
Asiasta en mitään tiedä, mutta kyllä se nyt on näin.
päänahka
12.10.2004 12:39:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ettei kukaan nyt vaan sattuisi tietämään, kun ENGLiltä ei kuulu vastausta:
 
Siis onko Thunderissa joku etuasteputki "säröputkena", siis että se ohitetaan, kun on puhdas kanava käytössä? Onko yleensä vahvistimissa näin?
 
Soolot on perseestä.
tunkki
12.10.2004 15:02:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä on juuri nuo tuollaiset juhlamallissa, nimihän vain on muuttunut Ruby Tubesista TAD:ksi.
 
Kah. Juuri luin hc:n foorumilta että TAD olisi konkahtanut. Pitääköhän paikkaansa?
 
Tuhannen megawatin totuus!
askomiko
12.10.2004 17:18:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis onko Thunderissa joku etuasteputki "säröputkena", siis että se ohitetaan, kun on puhdas kanava käytössä? Onko yleensä vahvistimissa näin?
 
Monessa vahvarissa on niin, jotta särökanavalle tulee käyttöön enemmän putkia kuin puhtaalle. Nimenomaan Thunderista en tiedä, mutta yleisajatuksena joo.
 
Pastilli? Osta hieno Customkitara?
Kitarakamakaavio -inspired by AFIL :)
januszian
12.10.2004 22:30:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ENGLeissä putket seuraavasti:
 
V5 - Input putki
V6 - gain putki
V7 - Loop putki
V8 - phase inverter
 
numeroita voi sitten soveltaa tietty mallin mukaan riippuen ominaisuuksista.
 
ENGLit käyttää input ja gain putkea kaikille kanava variaatioille. En tiä sitte mistä säröt revitään. Joskus lukenut jostain että olis jopa trankkusärö ratkasua pelissä...
 
"Oma kämppä on aina plussaa." - Aristoteles.
päänahka
12.10.2004 23:23:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ENGLit käyttää input ja gain putkea kaikille kanava variaatioille. En tiä sitte mistä säröt revitään. Joskus lukenut jostain että olis jopa trankkusärö ratkasua pelissä...
 
Oho, pelottava ajatus. :) Mutta eihän sen tarvitse olla sen kummempaa kuin yksinkertaisimmillaan pari vastusta vaihtuu niin gainiä tulee lisää tai vähemmän. Tyyliin yksi kanava, josta saa jalkakytkimestä gain-potikan hyppäämään eri asentoon (plus kanavan volume vaihtaa asentoa).
 
Soolot on perseestä.
7-kielinen mies
30.07.2009 12:35:53 (muokattu 30.07.2009 12:36:53)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aiheeseen sopiva kysymys.
 
Minulla on ENGL Powerball vahvistin ja aion vaihtaa siihen putket. Jos joku on vaihtanu omaan voimapalloonsa putket, saa kertoa mikä toimii ja mikä ei? Etuasteputket olen ostanut (4 kpl JJ) eli sen osalta on osittain jo myöhäistä antaa neuvoja, mutta tokihan nuo ovat aina vaihdettavissa jos soundi ei miellytä.
 
Svetlanan putket (ylempänä kehuttu) olisivat yksi vaihtoehto pääteputkiksi, esim. http://uraltone.com/kauppa/product_ … l&XTCsid=p3phrirju7fd18sj0kjo2soov5 Kuvaako tuo "luokitus" tuota soundin väriä vai mitä se tarkoittaa?
 
Eli millä putkilla ootte saanu omasta mielestänne hyvän soudin powerballiin?
 
E: Täydennystä
 
Paska lentää ja banjot soi...
Kalm
30.07.2009 13:40:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vemmy: Jos tuo 12at7 on se putki joka sijaitsee lähimpänä pääteputkia, niin se on vaiheenkääntäjä (kai, ei nyt satu olemaan Jubileen sisuskuvaa lähettyvillä?), muuten se on toinen varsinaisista etuasteputkista, eli edellinen omistaja on luultavasti koittanut saada hiukan vähemmän säröistä soundia irti laitteesta.
 
Komppaan. Itsellä on myös tuo sama konfiguraatio ja juurikin sen vuoksi että voi pitää huoletta puhtaan kanavan gainia täysin auki menemättä liian murolle.
 
Alkuperäisenä etuaste pörrää kolmella 12AX7:lla.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti