Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitarasyna
1 2 3 4
Titares
08.05.2007 11:28:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusi Ztar-malli lähestyy jo järkevää hintatasoa (~1000 EUR + toimituskulut/tulli)!
 
Kts. http://news.harmony-central.com/Newp/2007/Starr-Labs-Z7-S.html
 
McNulty
08.05.2007 11:35:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaappa te jotka paremmin tiiätte noista kitarasynista..minkä merkkisiä , hintaisia ja onko toimivia ?
 
Mulla on tuossa Boss GT-8:ssa simppeli kitarasyna. Varsin hauska vekotin leikkiä, mutta käyttökohteita ainakin omassa musassa todella rajallisesti. Se toimii kyllä varsin hyvin, soittaessa yksittäisiä säveliä. Välttävästi kun soittaa sointuja tms. Välillä menee arpomiseksi kyllä. Seuraa kuitenkin hyvin soittoa ja "viivettä" en ole suuremmin huomannut. Halpahan tuo oli, kun koko lankun sai uutena hieman reiluun 300e... vaikka itselläni se onkin pääasiallisesti "tap-delay mokkulana" :)
 
this is how i disappear
Titares
08.05.2007 11:38:34 (muokattu 08.05.2007 11:41:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosi halpa olikin! Pelkän Bossin listahinta näyttää olevan 549 dollaria.
 
Hei, mutta MIDI-kontrolleriksi tämä Ztar on peräti kaunis:
http://www.harmony-central.com/Newp/2003/Z6-SX-lg.jpg
 
Lähde: http://news.harmony-central.com/Newp/2003/Z6-SX.html
 
Titares
08.05.2007 11:49:10 (muokattu 08.05.2007 11:57:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katsokaahan videot klikkaamalla "User's Area" seuraavassa osoitteessa!
 
http://www.starrlabs.com/
 
Volle
08.05.2007 13:51:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikäläisellä on hieman erityyppinen kitarasyntsa kuin mitä tässä muut ovat kuvailleet eli Electro Harmonixin Micro Synth. Se ei edellytä mitään muutoksia kitarassa, vaan nielee sisäänsä signaalin ihan 6,3 mm plugiliitännästä ja on kokonaan analoginen. Siinä missä midimuunnin tunnistaa kitaran äänen korkeuden ja voimakkuuden ja ohjaa sitten jotakin midisignaalia ymmärtävää syntetisaattoria, joka voi olla minkälainen hyvänsä ja tuottaa millaisia ääniä tahansa, MS periaatteessa vain tunnistaa äänen taajuuden, lisää alemman oktaavin, ylemmän oktaavin ja kanttiaallon, joita voi sotkea perusäänen kanssa. Lisäksi perässä on filtteri. Ääniä saa toki jos jonkunlaisia, mutta esim. pianoa tai urkua on hankala hankala matkia siinä mielessä kuin midi-mikin ja -synan kanssa. Eikä sitä ole haettukaan varmaan.
 
Triggaus ei tässä ole aina ihan ongelmaton ja soittotatsi voi vaatia totuttelua. Soinnut enemmän tai vähemmän menevät plörinäksi, mutta yksittäisillä äänillä (yhdistettynä delayhin) saa mukavaa analogituhinaa aikaiseksi. Vehje toimii myös kiipparin (vanha "eläkeläis"-saundinen sähköurku) kanssa aika päheesti. Miinuksena on melko suolainen hinta: 275 €uroa toomannilla.
 
Jos jotain lisäfeaturea kaipaisi, olisi se mahdollisuus ohjata filtterin lopputaajuutta jalkapolkimella (vähän wah-tyyliin).
 
Piis
Titares
09.05.2007 02:03:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulin juuri, että uusi Ztar-malli Z7-S tulee myyntiin muutaman viikon päästä. Triggausongelmia ei ole, koska se triggaa yhtä helposti kuin mikä tahansa MIDI-kiippari. Oikeastaan Ztar vain näyttää kitaralta, vaikka soittotekniikka on melkein sama. Viritettäviä kieliä siinä ei ole lainkaan ja se on aina yhtä hyvässä vireessä, kuin siihen kytketty syna.
 
Catfish blues
10.08.2007 15:12:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko jollain itsellään tai muutoin kokemusta GK-mikeistä Rolandin VGA vahvistimien kanssa ja kuinka suositeltava ostos olisi?
 
Lay down your soul to gods rock´n´roll
Titares
26.02.2008 08:27:24 (muokattu 26.02.2008 08:29:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomasin juuri, että Starr Labs'n verkkosivut on uusittu!
Osoite on sama vanha eli http://www.starrlabs.com/
 
Titares
05.09.2010 10:58:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Laitan kohta ilmoituksen myytävänä olevasta Ztar'sta. Malli on Z7-S ja se on ollut minulla vain kotikäytössä. Myyn koska haluaisin siirtyä astetta järeämpään Ztar'iin.
 
RaskasMielinen
19.10.2015 23:05:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Huom! Olet kirjoittamassa yli 1870 päivää vanhaan aiheeseen!"
 
No niinpäs olenkin :D
 
Poistin viime viikolla vaihtokaupalla m.netin torilta vuoden 2001 Kiso Custom Shop ESP Forest-GT:n. Erikoisen tästä kitarasta tekee se, että siinä on Rolandin mikki floikan ja kielten välissä tehdasasennuksena.
 
Kitaran valmistusvuosi huomioiden veikkaan, että mikki on tyyppimerkiltään GK-2A. Kyseiselle mikille ei kuitenkaan ole omaa boksiaan kitaran kannessa/reunassa, vaan kontrollerit on upotettu kitaran kanteen sen normi kotrollerien sekaan sekä johdotuksista päätellen myös kitaran normi kotrollereihin. Löytyy myös bank down- ja bank down-napit, eli ilmeisesti Rolandin yhteensopivien räkkimallisten kitarasyntikoiden ohjaaminen olisi mahdollista?
 
Tällaisia "Roland Ready" -kitaroitahan on ollut ainakin Fenderillä ja Ibanezilla sekä kuvahakujen perusteella myös joillakin pienemmillä valmistajilla.
 
Tällä se näyttää päällepäin (kuvaa hieman zoomaamalla erottaa kontrollerit paremmin):
https://www.dropbox.com/s/7y1h2upb0hkm46w/MustaJaValkoinen.jpg?dl=0
 
Ja tälle näyttää konehuone:
https://www.dropbox.com/s/fs8sakjrt … GT_Kiso_Customin_konehuone.jpg?dl=0
En ole koskaan nähnyt vastaavaa käärmenpesää kitarassa :D
 
Kitarastani löytyy erikseen sekä 13-pinninen ulostulo Rolandin yhteensopiviin kitarasyntikoihin että normaali plugiliitäntä normi kitarakaapelille pedalboardiin/vahvistimeen.
 
En omista vielä mitään yhteensopivaa syntikkaa, mutta tein kitaran mini-switchistä seuraavat havainnot kaksikanavaisen putkivahvistimen (high gain) kanssa:
- Taka-asennossa: normi kitaramikkien soundi
- Etuasennossa: erilainen soundi, ilmeisesti peräisin Rolandin mikistä. Vahvistimen clean-kanavalla jossain määrin piezo-mikin kuuloinen, mutta lead-kanavalla ei meinaa enää pysyä kasassa.
- Omaan makuuni paras soundi syntyi keski-asennossa ja tone-säädin vain hieman auki. En siten tiedä onko tuo tone-säädin samalla Rolandin mikin volume? Joka tapauksessa, tällä asetuksella soundi on pelkkien kitaran normi mikkien soundia erottelevampi, etenkin kun vahvistimen namikat käännetään kirkonpolttoasentoon.
 
***** Minulla on kaksi aihealuetta, joista kaipaisin lisää tietoa sekä mielipiteitä ja erityisesti kokemuksia *****
 
Ensinnäkin, jos joku tietää tarkemmin ja enemmän tällaisesta "Roland Ready" -kitarasta, niin kuulisin mielelläni. Kitarani edellinen omistaja ei osannut sanoa asiaan juuri mitään. Oli tuonut kitaran vuosi siten käytettynä Japanista ja tarvitsi nyt toisentyyppistä kitaraa.
 
Toiseksi, nyt tietysti kuumottaa päästä kytkemään tuo kitara johonkin Rolandin yhteensopivaan kitarasynaan. GR-55 kuumottaisi, mutta se on hintava laite. Pääsisikö sitä kokeilemaan jossain pääkaupunkiseudulla oman kitaran kanssa? Uuden GR-55:n ostaminen ei siis ole täysin poissuljettu vaihtoehto.
 
Vanhempia malleja sen sijaan saa käytettynä varsin huokealla. Mielipiteitä niistä? Mihinkö käyttötarkoitukseen? Lähinnä kotona fiilistelyyn sekä uusien juttujen löytämiseen nauhoituksia varten. Äänittelen sellaista synkeää melodista musaa (https://www.youtube.com/channel/UCBjE6pTlqJc5_tb9WcbTMAA). Diggailen atmospheric/ambient black/dark metalia, mutta olen melko kaikkiruokainen, kunhan se on melankolista. Siten kaikki tilaefektit - soilta, metsistä ja hautausmailta sekä toisista maailmoista - ovat lähellä mustaa sydäntäni. Tykkään toisinaan leikkiä myös normi kosketinsynalla (en tosin tähän mennessä jakamallani materiaalilla).
 
Normaali signaaliketjuni on: kitara - pedalboard - high gain -putkivahvistin - Koch Loadbox LBII (keinokuorma ja kaappimallinnus) ja lopulta LBII:n balanced lineoutista mikseripöytään ja siitä eteenpäin PA-kaiuttimiin, kuulokkeisiin ja raituriin.
 
Kiitos vastuksista jo etukäteen :)
 
ReBeat
20.10.2015 14:31:07 (muokattu 20.10.2015 14:32:11)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen:En omista vielä mitään yhteensopivaa syntikkaa
 
Yks vaihtoehto olis hankkia pelkkä MIDI-konvertteri. Sen jälkeen voisit ottaa sillä kitaralla soundia ulos ihan mistä tahansa syntikasta joka ohjautuu midillä. Myös tietokoneelta... softa-syntikoista (joita on ääretön määrä).
 
Esim. joku Axon: https://www.youtube.com/watch?v=QM0_kdUSndk
Tossa videossa MIDI-mikkinä on GraphTech, mutta Axonit on yhteensopivia myös Rolandin mikkien kanssa.
 
RaskasMielinen
20.10.2015 22:27:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Yks vaihtoehto olis hankkia pelkkä MIDI-konvertteri. Sen jälkeen voisit ottaa sillä kitaralla soundia ulos ihan mistä tahansa syntikasta joka ohjautuu midillä. Myös tietokoneelta... softa-syntikoista (joita on ääretön määrä).
 
Esim. joku Axon: https://www.youtube.com/watch?v=QM0_kdUSndk
Tossa videossa MIDI-mikkinä on GraphTech, mutta Axonit on yhteensopivia myös Rolandin mikkien kanssa.

 
Kiitos vastauksesta! Axonia (Ax 100 MKII) olen katsellut kyllä ja lukenut siitä arvioita. Tuossa olisi yksi ehkä saatavillakin. Axonin omat soundit ovat kuulemma huonohkot, mutta kuten sanoit, niin sen saa minkä tahansa midillä ohjautuvan syntikan kylkeen. Koska soittelen ja nauhoittelen kotistudiollani ja käytän mikseripöytää muutenkin, niin räkkilaitteiden ja pedalboard-meingin sekamelska ei kauheasti pelota/haittaa.
 
Mutta, tuota Axoniahan ei enää valmisteta, missä on aina omat riskinsä, samoin kuin ikääntyvässä elektronisessa laitteessa yleensäkin. Lisäksi, vaikka mahdollisuudet lopulta ovatkin siis rajattomat, niin itselläni ei ole ihan hirveästi aikaa kaiken etsimiseen ja säätämiseen. Siten joku pedaali-mallinen laite houkuttelisi sillä, että sellaisella pääsee heti alkuun. Toisaalta... laatu ja mahdollisuudet polttelevat Axonin suuntaan.
 
Olisiko siten siis mitään vinkkejä, mitä softaa/hardista tuon Axonin perään, jotta päästään keiju- ja peikkometsän kautta tuonelan joelle, josta edelleen alas tuliseen/jäiseen helvettiin? Välilä vois tosin piipahtaa tähtitarhoissakin ;D Tietty, mitä pienemmällä budjetilla päästään, niin sen parempi :) Axon nyt maksaa mitä maksaa, mutta siis sen lisäksi?
 
ReBeat
21.10.2015 17:03:02 (muokattu 21.10.2015 17:05:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Olisiko siten siis mitään vinkkejä, mitä softaa/hardista tuon Axonin perään, jotta päästään keiju- ja peikkometsän kautta tuonelan joelle, josta edelleen alas tuliseen/jäiseen helvettiin? Välilä vois tosin piipahtaa tähtitarhoissakin ;D Tietty, mitä pienemmällä budjetilla päästään, niin sen parempi :) Axon nyt maksaa mitä maksaa, mutta siis sen lisäksi?
 
Mulla on tosi niukasti tietoa synapuolen laitteista että minkälaisia mallistoja ja laitteita on ollut vuosien varrella... ei ole valitettavasti antaa mitään täsmäsuosituksia noihin soundeihin :) Mutta kuvailemas speksit on kuitenkin niin hyvät, että uskoisin että jos menee "Kosketinsoittimet" alueelle (http://muusikoiden.net/keskustelu/36) kysymään mistä vehkeistä noilla toiveilla irtois soundia... niin löytynee loistavia vinkkejä.
 
Joskus kuuntelin jotain demojulkasuheviä ja pisti silmään niissä biiseissä hienon kuuloiset synasoundit (oli juuri vähän sellaista keijufiilistä ja heleää unimaisemaa) ja infoissa luki että Kawai K5000 advanced additive synthesizer oli käytössä. Sekin on jo vanha laite ja maksaa kuitenkin satasia. Siitä on olemassa kosketinmalli ja räkkimalli. On mainittu vähän monimutkaiseksi ohjelmoida ja ns. "aikaansa edellä". Sikäli ei ehkä mikään nopeakäyttöinenkään. Sitten on tehty myös VST:nä jotain saman tyyppisiä. En koita suositella niitä tähän, koska samantien parempipohjaiset suositukset saa kysymällä tuolta kosketinalueelta.
 
Mutta yks juttu tuli mieleen kun illalla hädissäni selailin nettiä että niin minkäslaisia ilmaisia tai edullisia plugareita noihin kuvailemiis äänimaailmoihin vois löytyä. Tuli vastaan tuollainen Art Pyrite: http://www.artvera-music.com/art-pyrite-vst-instrument.html
 
Sivun alaosassa on demoja ja mainitaan että "Always only one key was pushed - not more keys (chord) were used at the same time. "
Miten paljon haluaisit ite tehdä käsillä sitä midikitaran soittamista, luodakses syntikkaääntä? Onko OK jos lähtee massiivinen äänimatto sillä että "aktivoit" yhden nuotin? Vai olisko hyvä jos soundit on melko yksinkertaisia ja saat ottaa sointuja... ja että vähällä aktivoinnilla syntyy vain vähän ääntä? Tossa mielessä tuotteista löytyy varmasti eroja lähestymistavassa.
 
Tohon liittyen tuli mieleen jatkolisäys. Näkisin että jos haluut rakennella syntikalla vähän mystisiä äänimaisemia niin ehkä riippumatta noista syntikkatuotteista (rauta tai VST) niin jonkinlainen sekopäinen efektilaitos (rauta tai VST) olis mun mielestä aika oleellinen osa lopullisen soundin luomista. Monestihan syntikkasoundeista tuntuu kuuluvan loppujenlopuks efektinä jotain filtteriä ja reverbiä / delaytä. Mutta tollasen jälkimausteen lisäks on olemassa kyllä varsinaisia efektivärkkejä, joiden valmispresetitkin voi muljuttaa sen soundin vielä niin oudosti mutkalle, että lopputuloksesta tulee jotain vielä enemmän hämärän rajamailla olevaa. Syntikan perussoundin ei tarvitse ehkä olla edes kovin erikoinen, että lopputuote on jotain aivan outoa. Eli suosittelen joka tapauksessa kokeilemaan lähestymistapaa "syntikka + lisäefektori".
 
Mutta amatöörinä suosittelisin että youtubesta toki löytyy arvioitavaa kun laittaa vaikka "free vst synth". Tuntikausien kahlaamisen jälkeen voi seasta olla löytyneenä joku softa tai rauta mitä tekis mieli kokeilla :) Tuolla on iso osa esimerkkisoundeista aika "teknoa", mutta ehkä seassa myös joku kiinnostava:
https://www.youtube.com/watch?v=b9C_z7mt4oM
https://www.youtube.com/watch?v=uJz5U1Ze_Xw
 
Hmm, itteä alkoi seasta kiinnostamaan H.G. Fortune VST:t... tuolla jotain ilmaisia:
https://archive.org/details/HGFortuneNFG
 
RaskasMielinen
30.10.2015 23:47:46 (muokattu 31.10.2015 08:34:35)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Olisiko siten siis mitään vinkkejä, mitä softaa/hardista tuon Axonin perään, jotta päästään keiju- ja peikkometsän kautta tuonelan joelle, josta edelleen alas tuliseen/jäiseen helvettiin? Välilä vois tosin piipahtaa tähtitarhoissakin ;D Tietty, mitä pienemmällä budjetilla päästään, niin sen parempi :) Axon nyt maksaa mitä maksaa, mutta siis sen lisäksi?
 
Hieman päivitystä. Axon ja romppeet sen perään ovat edelleen mietinnässä, etenkin kun alan pääsemään makuun tässä... Nimittäin tässä vaihtoehtoja miettiessäni tartuin viime viikonloppuna mahdollisuuteen napata käytetty Roland GR-20. Olen nyt touhunnut sen kanssa vajaan viikon kaiket illat melkein aamuun asti.
 
Tässä välitilinpäätös ja samalla hyvät halloweenit... ;) https://www.youtube.com/watch?v=OQsISqFvz_I
 
Sen sain huomata heti kärkeen, että vaikka jo tuossa entry level GR-20:ssä on tiettyjä säätömahdollisuuksia joilla voi paikkailla soittoteknisiä kömmähdyksiään, niin soittotekniikka pitää pystyä adaptoimaan soitettavan virtuaalisen instrumentin mukaan. Lisäksi kitaran intonaation on syytä olla todella kohdillaan.
 
Ainoa asia (kun en paremmasta vielä tiedä) mikä mua tuossa GR-20:ssä todella ärsyttää on se, ettei voi soittaa kahta patchia samaan aikaan. Mun osaaminen ei vielä riitäisikään niiden blendaamiseen (ja intuitio tuskin koskaan - ja löytyyhän patcheista valmiitakin blendauksia), mutta haluaisin, että edellisen patchin viimeinen nuotti tai sointu jäisi soimaan silloin kun vaihdan seuraavalle patchille.
 
Asian havainnollistamisesta käy yllä linkittämäni tekele. Siinä on siis kolme osaa. Ensimmäisessä on clean Mesa-Boogie Stiletto sekä pianoa ja oliko jousia jousia yhdistävä patch. Toisessä on yksi monista syntikan kuoro-patcheista ja kolmas on Boss OD-20:llä (MT-2 mallinnos) ryyditetty Stileton clean-kanava yhdistettynä syntikan jokonkin ölinää helvetistä -patchiin. Kahden viimeisen osan välinen siirtymä hoituisi siten, että kuoron viimeisen nuotin kohdalla kytketään mukaan myös kitaran mikki ja siten myös pedaalilla särötetty vahvistin (klipissäni on katkos vaikka niin on tehty, johtuen muista syistä). Kahden ensimmäisen osan taitekohdan liu'uttaminen päällekäin onistuisi varmaankin Cubasella tai jollakin muulla editointisoftalla, mutta en periaatteesta halua käyttää sellaisia.
 
Neuvoja/ideoita??
 
Vielä tällainen kysymys. Härönuotit johtuvat pitkälti puutteellisesta soittotekniikasta ja Play Feel -valikon viimeinen asetus auttaa asiassa. Kuitenkin, aikanaan kun syntikkamikki on asennetu kitaraan ja sen korkeus on säädetty, niin kitarassa on ollut jokin kielisetti, mistä minulla ei ole tietoa. Laitoin kitaraan sen lunastaessani 11-49 -setin. Oletettavasti tehdasasennussetti on ollut 9-42 tai 10-46. Vaikuttaako kielten paksuus siis kuinka paljon syntikkamikin toimintaan (olen jo säätänyt sen kielikohtaisesti astetta epäherkemmälle)? Pointti on siinä, että esimerkiksi jotain urku-patchiä soittaessani pyrin vaimentamaan edellisen nuotin, mutta se ei aina onnistu täydellisesti, vaan sammuu ja lähtee soimaan uudelleen seuraavaksi soitetun nuotin päälle = häröääni.
 
aristoteles666
31.10.2015 03:48:28 (muokattu 31.10.2015 03:50:59)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyllä se heksamikki triggaa tarkemmin ohuita kieliä kuin paksuja, Yamahalla oli ihan syntikan ohjaamiseen tarkoitettu kitara, hassun näköinen, vähän steinbergeriä muistuttava, ja siinä kaikki kielet oli B kieliä koko kitarassa, koska ne triggaa hyvin.
 
tollainen
 
https://www.youtube.com/watch?v=v3M9sMmhsm0&ab_channel=pickmaster
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
ajansävel
01.11.2015 19:08:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosta kitaran heksamikin Midi-konvertoinnista..Mulla on ollut pari vuotta Roland Gr-55, pakettina jonka mukana tuli heksamikki ja asennustarvikkeet. Gr-55:sa on midi-lähtö, jolla voi edelleen ohjata muita synia. Into kokeilla ulkoisia syntikoita loppui aika pikaisesti, tulee harhasäveliä ja muuta häröä, pitää pikata kliinisti ja tarkasti. Yllättäen, itse GR-55:n seurantakyky on melko lailla loistava. Siinä Rolandin modulissa täytyy olla sisällä huomattava määrä älyä, joka analysoi mitä soittaja tekee. Muutenkin Gr-55 on syntikkakitaristin märkä toiveuni, uutta ruuvattavaa löytyy vuosiksi. Laitteella on myös hyvä tuki: nettiyhteisön vilkas foorumi, soundilataamo, hyvä harrastajan tekemä softaeditori jne..
 
RaskasMielinen
11.01.2016 22:26:00 (muokattu 11.01.2016 22:27:37)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkoa...
 
Roland GR-20:llä kikkaileminen on ollut kivaa hommaa, mutta joskus nyppii sen puutteellinen träkkäys (oman soittotekniikan hieman kehittyessä olen siis tosin huomannut, että kyse on ollut ja on edelleen osittain myös puutteista soittotekniikassa, joka vain ptää oppia adatoimaan juuri tähän tarkoitukseen silloin kun kitaralla soitetaan nimenomaan syntetisaattoria). Toinen tavallaan puute on ollut siinä, että vaikka tuossa GR-20:ssä on paljon just mulle hyvin sopivia soundeja, niin eihän niitä kait koskaan liikaa ole ja kaikkeen kyllästyy.
 
Niinpä siis kun m.netin torille tuli tarjolle erittäin edullisesti Axon AX-50, niin poistin sen saman tien. Nimenomaan Axonin träkkäyskykyä on kehuttu ja hehkutettu. Kyseisessä laitteessahan on USB-portti ja käsittääkseni sillä pitäisi pystyä soittelemaan nimenomaan softasyntikoita. Onko kellään mitään kokemuksia jaettavaksi, vinkkejä sudenkuopista varottaviksi jne.??
 
Kiitos vinkeistä tähän asti, mutta edelleen otan niitä mielelläni vastaan. Erityisesti kiinnostaa kaikki mitä voi latailla ilmaiseksi. Varmasti tosin tulee kulumaan aikaa ennen kuin ehdin tositoimiin tuon Axonin kanssa, sillä juuri aikaa on rajallisesti ja manuaalissa on paljon asiaa omaksuttavaksi... Lisäksi pitäisi vääntää ja kehittää tuota omaa ihan peruskitarointiakin.
 
Edelleen kiinnostaa kaikki sellainen mikä sopii synkistelyyn :)
Olen tainnut jo linkittää tämän tuotokseni mutta laitan tähänkin, koska se tiivistää aika hyvin sen millaisissa vesissä uiskentelen, ainakin musiikillisesti:
https://www.youtube.com/watch?v=OQsISqFvz_I
 
Äänikorttina mulla on nykyään Focusrite Scarlett 6i6 ja DAW:ina Cubase LE AI Elements 7.
 
Jack of all trades - master of none
RaskasMielinen
10.02.2016 22:51:34 (muokattu 10.02.2016 22:52:14)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Axon makaa edelleen koskemattomana, koska aika on rajallista. Vaikka en niin tykkääkään Roland GR-20:n träkkäyksestä, niin jotkut sen soundeista sopivat todella hyvin omiin tarkoituksiini ja siten olen hieman jämähtänyt kyseiseen laitokseen.
 
Tässä uusin tuotokseni. Tuplattu särökitararaita, clean-kitararaita, rummuissa Ezdrummer sekä GR-20:llä kaksi raitaa kuoroja ja yksi raita matalaa murinaa. Middle-painottiset kitarat ovat pääosassa, kaiken muun funktio on enemmän tukea sitä kuin tulla itsenäisesti esille.
 
Kuvien kanssa:
https://www.youtube.com/watch?v=UkS_qeTJbUY
 
Pelkkä ääni:
https://soundcloud.com/user-1797634 … deep-version-sorrowminded-2016-0210
 
Etenkin kun noita vanhempia kitarasyntikoita saa käytettynä erittäin edullisesti, niin todella suosittelen tutustumaan aiheeseen. Tuollaisen GR-20:n pitäisi irrota mikin kanssa parilla satasella. Alkuun pääsee todella helposti ja soundeja löytyy kokeiltavaksi ja muokattavaksi vaatimattomat 480 kpl, muistaakseni. Siinä on löytöretkeä eräällekin illalle. Siinä soundeja testaillessa alkaa syntymään omia biisejä ja veikeitä covereita muiden biiseistä melkein itsestään. Tällainen omakohtainen kokemus ja väkevä todistukseni aiheen puolesta.
 
Jack of all trades - master of none
RaskasMielinen
19.11.2016 00:43:42 (muokattu 19.11.2016 00:46:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkoa...
 
Axon AX-50 makaa edelleen käyttämättömänä, mutta GR-20 on ollut aktiivisessa käytössä. Se on loppujen lopuksi varsin simppeli laite, vaikka soundeja onkin paljon. Siksi sitä varmaan myös tulee käytettyä.
 
Mutta, mutta... hommasin pari viikkoa sitten myös GR-55:n. Olen ahminut manuaalia ja kokeillut kaikenlaista - sekä hionut kitarani säätöjä ja kitaraani koskevia säätöjä RG-55::ssa, mikä on ensiarvoisen tärkeää, jotta träkkäys toimisi hyvin ja nuotit soisivat oikeina ja puhtaina.
 
Voi pyhä jysäys, tämä GR-55 on kyllä niin käsittämättömän herkullinen laitos, että vain hymyilen typerää hymyä sen äärellä. Träkkäys toimii paremmin kuin GR-20:ssa. Lisäksi soundeja voi yhdistellä (esim. kirkkourkujen kaveriksi enkelikuoro) sekä muokata ja efektoida oikeastaa mielin määrin. Kun lopputuloksen sitten yhdistää normi kitarakamojen soundiin ja Torpedo Liven kaappi- ja mikitysmallinnoksiin sekä ajaa lopulta koko kattauksen jyhkeän PA-kaluston kautta ulos päin naamaa oikealta ja vasemmalta, niin eihän siinä voi kuin hymyillä sitä typerää hymyään. Mahtavuutta. Tämä on ultimaattinen laite ja ultimaattinen kitarakama. Olen rakastunut.
 
Jack of all trades - master of none
Jone the Bone
19.11.2016 08:36:16 (muokattu 19.11.2016 08:38:27)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kehitys tuntuu kehittyvän myös kitarasyntikkapuolella, ja hyvä niin. Itselläni on edelleen - ei jatkuvassa käytössä, mutta satunnaisena lisämausteena esim. äänitellessä, vanha Korg Z3 räkkisyntikka, jossa on muutama ihan kiva soundi. Efektejä laitteessa ei kiinteän reverbin lisäksi ole muita, joten kaijut ja muut otetaan sitten muista härveleistä. Träkkäys masiinassa on kohtalaisen hyvä, kun säädöt ovat kohdillaan ja soittotyyli maltillisen tasainen.
 
Nyt olen kuitenkin jäänyt vesi kielellä odottelemaan, mitä syntikkarintamalla tulee tapahtumaan. Bossiltahan on jo tullut SY-300, jossa ei enää tarvita erillistä "hexa"-mikkiä, vaan aivan tavallinen kitarapiuha riittää polyfonisten soundien tuottamiseen. Träkkäys on kuulemma yhtä nopea, kuin soittaisi tavallista kitaraa, eikä laite myöskään soittele "omiaan", jos soittajan tatsi ei ole viimeisilleen hiottu.
 
SY-300:n oma soundipaletti ei kuitenkaan palvele omia tarkoituksiani, koska haussa on enemmänkin perinteisiä instrumentteja jäljitteleviä soundeja, eikä niinkään sci-fi elokuvamaailma. Ilmeisesti midi-liitännän kautta myös ulkoisten soundimodulien käyttö on mahdollista, mutta säilyykö esim. träkkäysominaisuus edelleen yhtä hyvänä?
 
Nyt siis odottelen Rolandilta/Bossilta vastaavaa kuin SY-300, eli tavallisella kitarapiuhalla toimivaa syntikkapedaalia, jonka sisäänrakennettu soundimaailma sisältäisi myös noita "perinteisempiä" soundeja, pianoita, puhaltimia, jousia ym.
 
Se on sama millä sitä paskaa lapioi, kunhan paska lentää (Albert Järvinen, kysyttäessä käyttämiensä kitaroiden merkkiä).
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «