Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lead Footin pedaalit
1
superfly
16.10.2003 12:54:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kellään kokemusta näistä ylihalvoista Lead Footin wah- ja volumepedaaleista? Lähinnä tuo volumepedaali. Kiinnostaisi. Ei ne varmaan kovin kummosia ole, mutta ei kai volumepedaalia edes voi väärin tai huonosti tehdä. Niin yksinkertaisesta laitteesta on kuitenkin kyse..
 

 
Tässä linkki volupedaaliin: http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw3_artikel-129441.html
 
Wahi: http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw3_artikel-129439.html
 
Harppu on alaston piano
benny
16.10.2003 13:04:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.
 
Usko minua, tässä kohtaa olen oikeassa.
 
shitfuck inc.
hliimatta
16.10.2003 13:21:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, on ollu molemmat. Volume ei ollut niin huono kuin tuo Wah.
Wahista meni kytkin hajalle kun toista kertaa laitetta vempelettä käyttäessäni. En suosittele...
 
JuSu
16.10.2003 13:28:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.
 
Kyllä, yleensä juuri näin.
 
Itselläni on kuitenkin toiminut oikein hyvin jo muutaman vuoden ajan Besbecon volumepedaali. Vehje on nähnyt myös keikkaelämää ja selvinnyt oikein hyvin. Tosin olenkin aika varovainen noitten kamojeni kanssa ylipäätään, ei se päälle hyppimistä kestäisi.
 
Hintaa en kyllä muista, mutta alle kaksisataa yksikköä Wanhaa Waluuttaa se oli kuitenkin, ja ihan lähikaupasta.
 
JuSu
 
superfly
16.10.2003 14:28:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totta on, että köyhän ei kannata halpaa ostaa. Nuo ovat vaan jo niin halpoja, että vois ostaa jo ihan huumorillakin. Taas sitten parisataa euroa jostain polkumisesta on mun mielestä jo hullun hommaa. Tai mikäs siinä, jos käteistä löytyy.
 
Harppu on alaston piano
Imper
16.10.2003 15:00:22 (muokattu 16.10.2003 15:02:01)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on tuo lead footin volumepedaali, mutten ole sitä juurikaan tarvinut. Juuri vitsillä sen joskus ostin, että jos joskus tarvii mutta enpä ole tarvinut :)
 
Siellä se jossain reenikämpän nurkassa taitaa lojua, tarviikin kokeilla ens kerran kun menee soittelemaan että värittääkö se soundia mitenkään. Onko volumepedaaleilla muuten tapana värittää soundia? Tai voiko ne edes muuttaa muuta kuin signaalin tasoa? Eikai siellä sisällä kuitenkaan ole kuin yksi potentiometri ja pari jakkia?:) Virtaa tuo leadfootin volumepedaali ei tarvitse. Mitä eroa noissa "paremmissa" volumepedaaleissa kuten Ernie Ballin vempeleissä on? True-bypass?
 
Everyone is a per-son
N_Bates
16.10.2003 16:12:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joskus tilasin thomannilta sekä wahin että volumepedaalin.. Wahi surisee ja hurisee perkeleesti.. Ja potikka meni tosi nopeesti epäkuntoon.
 
Volumepedaalille en oo keksinyt juurikaan käyttöä.. mutta joskus kun sitä kokeilin niin ei se sanonut kun rahirahirahi.. En suosittele tommosia kenellekkään.. Tuskin se soundia värittää mitenkään kun siellä sisällä on tasan yks potikka.. Eli saahan siitä varmaan ihan ok vekottimen kun vaihtaa uuden potikan.. mut seuraavaks siitä varmaan hajoais se muovikotelo. paska mikä paska.
 
http://www.hut.fi/~tvainio/kitaragalleria/
superfly
16.10.2003 16:18:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oolrait, tuli selväksi että ovat paskoja. Jos ne kerran ei kestä tuon enempää ne potikat kestä, niin antaa olla vaan.
 
Harppu on alaston piano
Lancelot
01.03.2005 21:36:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ei kannata ostaa edes huumorimielellä..mul on toi wah ja se toimi ehkä viikon ja sit rupes suriseen ja rahiseen. Tuntuma pedaaliin on todella huono
 
Skebaristi
01.03.2005 21:45:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wahi ainakin on ihan paska.
 
Aivan
zepeteus
01.03.2005 22:03:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuollainen Lead Foot volumepedaali on ollut omassa studiokäytössä vuosikausia expressio-pedaalina räkkikamalle ja syntikoille. Toimii edelleen mainiosti, mutta käyttö on ollut vaatimatonta, EI audiotavaraa ja aina istueltaan soittaen. Jotenkin on sellainen olo, etten edes uskalla noita seisaaltaan polkea, sen verran heppoisen tuntuinen mekaniikka on.
 
Yleensä en hanki halpistavaraa soundi, kestävyys tms. syistä, mutta tämä on rajoitetussa käytössään ollut positiivinen poikkeus.
 
placebo
02.03.2005 01:48:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko volumepedaaleilla muuten tapana värittää soundia?Tai voiko ne edes muuttaa muuta kuin signaalin tasoa?
 
Pelkkä volumepedaali ei vaikuta kuin signaalin tasoon. Se on puhtaasti resistiivinen kuorma. MUTTA - Kun pedaaliin kytketään kitarakaapeli, kaapelin kapasitanssi ja volumepedaalin resistanssi muodostavat RC-filtterin. Tämä saattaa olla kuultavissa ylimpien taajuuksien leikkautumisena - Joidenkin mielestä "volumepedaali" signaaliketjussa siis syö "tonea" (vaikka pelkkä pedaali ei sitä aiheutakkaan).
 
Volumepedaalin tyyppi pitäisi valita sen mukaan, mihin kohtaa signaaliketjua sen aikoo sijoittaa. Jos volumepedaali tulee heti kitaran jälkeen, sen pitäisi olla 'korkeaimpedanssinen'. Jos volumepedaali tulee bufferoidun pedaalin (Boss tms) jälkeen, sen olisi syytä olla matalaimpedanssinen (useimpinen bufferoitujen pedaalien lähtöimpedanssi on 100 k:n luokkaa). Näin kun valitsee, impedanssisovitukset ovat kohdillaan ja volumepedaalin "gain-käyttäytyminen" tuntuu luontevalta.
 
Mitä eroa noissa "paremmissa" volumepedaaleissa kuten Ernie Ballin vempeleissä on? True-bypass?
 
Volumepedaaleissa ei ole kytkimiä - Signaali kulkee koko ajan potentiometrin läpi.
 
"Paremmissa" volumepedaaleissa saattaa olla hieman laadukkaampi potikka - Potikan käyttöikä on pidempi. Potikka kuin potikka ei kumminkaan montaa euroa maksa. Paremmissa volumepedaaleissa on 'tukevampi' laitekotelo, sekä tarkasti optimoitu polkimen liikerata. Tuo Ernie Ballin kevlar-toteutus on kyllä todella jännä ratkaisu, kun sitä alkaa tarkemmin miettimään...
 
"The notes are the same all around the world, but the way you put the notes together must be something very personal - Your own story" - Pierre Bensusan
ReBeat
02.03.2005 02:12:49 (muokattu 02.03.2005 02:22:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paremmissa" volumepedaaleissa saattaa olla hieman laadukkaampi potikka - Potikan käyttöikä on pidempi. Potikka kuin potikka ei kumminkaan montaa euroa maksa. Paremmissa volumepedaaleissa on 'tukevampi' laitekotelo, sekä tarkasti optimoitu polkimen liikerata. Tuo Ernie Ballin kevlar-toteutus on kyllä todella jännä ratkaisu, kun sitä alkaa tarkemmin miettimään...
 
Jep, Ernie Balleissa maksaa tukeva kotelo.
 
http://www.steelguitarcanada.com/acces/volume.htm
http://www.hiltonelectronics.net/hilton2.html
http://www.steelguitar.net/volpedal5.html
http://www.steelguitar.net/volpedal9.html
 
Ihmiskunta on ylittänyt rajan. Pakokeinoja nopeutuvalta tuhoutumiselta säästymiseksi ei ole.
Nazareth
02.03.2005 03:40:25 (muokattu 02.03.2005 03:42:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on vieläki Lead Footin wah. Wahin laatu on ihan tajuttoman hyvä, mutta samaa ei voi sanoa kotelosta.
 
EDIT: kuten sanottu, harmittaa vain jakit(tarkennus). Ne ei kestäny kovin kauaa. En ole mikään wah-ekspertti, en tiedä miltä pro-superhyperwahit vaikuttaa mutta lead footin wahi sopi korviini hyvin. Harmi vain että kotelo on muovia.
 
"man who buys a drowned cat pays for wet pussy"IMIK #27
Nazareth
02.03.2005 03:43:42 (muokattu 02.03.2005 03:44:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ei mitää
 
"man who buys a drowned cat pays for wet pussy"IMIK #27
Nazareth
02.03.2005 03:46:52 (muokattu 02.03.2005 03:49:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oolrait, tuli selväksi että ovat paskoja. Jos ne kerran ei kestä tuon enempää ne potikat kestä, niin antaa olla vaan.
 
Mite muilla menee vaan jotku potikat paskaks mut ei jakit? Mulla nuo muoviset jakit anto periks rikollisen aikasi, mutta potikka mielestäni toimii ihan hyvin? Ehkä kannattaisi käsitellä hellävaroemmin vehkeitänne(en tarkota munia). Tai sitten vaan olen niin köyhä että en vielä sisäistä sitä että pitää ajaa pedaalit jonku hemmetin btr:n ja tankin ali tms. Voi niitä kohdella hellävaroenkin.
 
EDIT: nuo jakit on tosiaan oikeasti peräaukosta. En survonnu plugia sinne sisään ku meisseliä, vaan iha normaalisti, mutta ku ne "mutterit" on kans nii heikkoa muovia et heikompaa hirvittää.
 
EDIT2: anteeksi avautumiseni. Älkää minusta piitatko.
 
"man who buys a drowned cat pays for wet pussy"IMIK #27
Iskariot
02.03.2005 10:29:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lead Footin wah taisi kestää itsellä kokonaiset kaksi kuukautta. Noh, eipä ollu taloudellinen menetyskään aivan valtava.
 
That's all folks!
zedder
30.10.2011 14:07:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarvitsisin jonkinlaisen volumekontrollin taustojen äänentason "lennosta" tapahtuvaan säätämiseen. Mikserin säätöjä kun on hankala käpälöidä kesken soitannon. Äänilähteenä on joko mp3 -soitin (tai pc) ja tuon ja mikserin väliin pitäisi siis kytkeä tuo polkusin. On aika haastavaa saada kaikkia taustoja normalisoitua samalle tasolle, joten mikäli rummut tai basso ei oikein kuulu, niin kenties tuollaisella polkimella voisi hoitaa asian näppärästi..?
 
Tuommoinen LeadFoot LFV-1 näyttäisi olevan aikas halpa. Kaikki volumepedaalithan ovat kaiketi passiivisia? En haluaisi enää yhtään ainoaa irtopowerilla tai pattereilla toimivaa värkkiä tähän "piuhasotkuun".
 
Voiko stereoversiota LFV-2 joka on ilmeisesti tarkoitettu koskettimille tarpeen vaatiessa käyttää myös kitaran volumen ohjastamiseen?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti