Muusikoiden.net
27.09.2022
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: '68 Custom Princeton Reverb kohisee?
1
kalmerk
28.08.2022 16:50:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvät nykyiset ja entiset omistajat, kertokaa, onko se totta, että 68 Custom Princeton Reverb-eissä (esim reissue) on kohina-ongelmia? Tai sitten, kun kytketään reverb päälle? Tiedän, että siellä on vähemmän takaisin-kytkentää, kenties on kyse rakentellisestä ongelmasta?
 
Olen omistanut BF-Deluxe Reverbin ja myös 62-luvun Princetonin, niin niistä en kyseistä ongelmaa havaitsenut.
 
Kiitos etukäten!
 
discominister
28.08.2022 17:15:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli Deluxe Reverb '65 reissuessa ihan jonkin verran kohinaa ja reverbin ja tremolon kanssa vielä enemmän. Asiaa kyseltyäni mielikuvaksi jäi, että se kuuluu asiaan. Yksi syy miksi möin poikkeen.
 
Rämppy
29.08.2022 09:11:51 (muokattu 29.08.2022 09:16:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä laitoin joitain vuosia sitten deluxe reverb ri:n kiertoon kun en tykännyt taustakohinasta ja ärsyttävän kovaa putputtavasta tremolosta. Kun testailin 68 custom -versiota, niin siinä tuo taustakohina oli vielä kovempaa kuin 65 reissuessa. Kohinat ja putputtavat tremolot ovat kuulemma rakenteellisia ongelmia joissakin reissueissa. Vanhassa silverfacessa en moisia ongelmia havainnut.
 
Tulin, näin, soitin.
Wäiski
30.08.2022 22:38:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Mä laitoin joitain vuosia sitten deluxe reverb ri:n kiertoon kun en tykännyt taustakohinasta ja ärsyttävän kovaa putputtavasta tremolosta. Kun testailin 68 custom -versiota, niin siinä tuo taustakohina oli vielä kovempaa kuin 65 reissuessa. Kohinat ja putputtavat tremolot ovat kuulemma rakenteellisia ongelmia joissakin reissueissa. Vanhassa silverfacessa en moisia ongelmia havainnut.
 
Minäkään en ole havainnut vanhoissa fenkuissa mitään kohinoita tai häiriöitä, sen sijaan reissueissa (piirilevymallit) niitä on riittänyt. Sain taannoin omistamassani reissue Vibroluxissa asettumaan aika paljon tekemällä (tai hommaamalla) tremololle ja kaiulle tarkoitetun vanhaan tyyliin rakennetun jalkapolkimen.
 
Kaapelin pitäisi olla tällaista:https://uraltone.com/elektroniikan- … fender-style-foot-switch-cable.html
Siinä on kaiulle tarkoitettu lanka suojavaipan sisällä, tremololle suojavaipan ulkopuolella.
Ainakin näkemissäni reissuemallien jalkakytkimissä kaapeli on vaippasuojattua ja "kuumat" johtimet menevät iloisesti vierekkäin kaapelin vaipan sisällä lähettäen toisiinsa ilmateitse signaalia.
 
Uraltonella on noita kytkimiä valmiinakin https://uraltone.com/kanavanvaihtaja-double-fender-varaosa.html paitsi että varastosaldo nolla. Thomanilla näkyy olevan: https://www.thomann.de/fi/fender_footswitch.htm
Näköjään uusissa on liittimenä stereoplugi eikä enää RCA-liittimet. Noissa stereoplugillisissa on varmaan myös se häiriöllinen kaapeli.
 
msalama
31.08.2022 05:19:32 (muokattu 31.08.2022 05:20:01)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, munkin ymmärtääkseni tuo on tyyppivika joissakin piirilevymalleissa, niissä kun kaikki signaalivedot ovat niin lähellä toisiaan että kaiken maailman tahattomia vuotoja, takaisinkytkentöjä ja ylikuulumisia tulee. Tosin noihinkin kai on jotain moddauksia kehitetty joilla mokomia saa vähemmälle, mutta aika huono homma silti. Ja ne kun eivät vielä point-to-point-malleihin verrattuna kovin kestäviäkään välttämättä ole...
 
Tuuttiin tää tehtiin. Eli yx urbaano 70-luvun ikikakara jälleen vauhdissa: https://freesound.org/people/msalama123/
kalmerk
03.09.2022 08:49:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastannuille! Tämän ansiosta hommasinkin '64 custom handwired princetonin ja onpas se hiljainen. Tietenkin silverface'in voisi hommatta tulevaisuudessa niin testimielessä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti