Muusikoiden.net
24.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitarakombon vaimennus?
1 2
basisti1971
06.02.2021 06:55:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
JariT69: Jaaha, täällähän onkin mukavasti vastauksia, kiitoksia!
 
Omasta puolestani, ole hyvä.
 

 
JariT69: Vaimennusidea tuli Bonamassan lisäksi siitäkin mieleen kun luin Esa Pulliaisen FB-päivityksen, jossa kertoo käyttävänsä kotioloissa kerrostalossa Fender 57 Twiniä. Laittaa siihen pari sohvatyynyä eteen...
 
Kotisoitossa on niin monta muuttujaa ettei erilaisten tapausten vertaileminen ole kovinkaan hedelmällistä puuhaa.
 
Mikäänhän ei toki estä kokeilemasta.
 
Tulee mieleen tapaus 90-luvun alkupuolelta kun korjasin pääkaupunkiseudulla opiskelevalle taiteilijakaverilleni sellon, jota sitten veteli antaumuksella opiskelija-asunnossaan Hesan keskustassa.
Koulussa sitten eräs toisessa päässä ko. ikivanhaa kivikerrostaloa asusteleva luokkakaveri mainitsi "oot sitten sellon ostanut".
Ilmeni että kun hetken soiton jälkeen piikki painui kokolattiamaton läpi betonilattiaan, soitto kuului varsin hyvin etenkin hiljaiseen yöaikaan rakenteita pitkin :).
Kuulosti soittotilaankin huomattavasti paremmalta :D.
 

 
JariT69: En usko että alan modaamaan Champia keinokuorman tms kytkemiseksi.
 
Ei tietty meille sinänsä kuulu, mutta koska olisi suoraviivaisin konsti päästä edes sinnepäin maaliin, miksi ihmeessä et?
 
Kuten tässä(kin) viestiketjussa on todettu, moinen modaus on palautettavissa täysin alkuperäiseksi, ja toisaalta keinokuorman voi raksaista myydessä pois jos ostaja ei sitä halua/halua siitä maksaa.
Keinokuormateknologia on vuosikymmenten varrella kehittynyt (oikeastikin, ei pelkästään mainoskorulauseissa), ja vaikka painopiste nykyään lieneekin lähinnä DI-signaalin muodostuksessa digiäänittämistä silmälläpitäen, myös kaiuttimesta uloskumpuavaan älämölöön on tullut kehittyneempien reaktiivisten kuormien ansiosta parannusta.
Laatu ja ominaisuudet toki maksavat, mutta niin maksaa muutkin hivenenkään älykkäämmät vaimennusratkaisut.
Puhumattakaan siitä ettei keinokuorma vie ylimääräistä tilaa.
 
Toisaalta, modausta puoltaa myös se että "Red-Knob" Fenkuista tuskin koskaan tulee keräilykamaa, sen verran vahvasti sai markkinointi- ja kirstunvartijakaarti tuolloin tahtoaan ja toiveitaan läpi ;).
Ja perintesemmäksi, tai jopa paremmaksi modaaminen saattaa jopa nostaa haluttavuutta, vaikkei sitä markkinahinnalle tekisikään.
 
T:Samuli
 
basisti1971
06.02.2021 07:38:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Metalkallo: Pedaali jossa volume toimii ihan hyvin kotioloissa hiljentämään vahvarin tarpeeksi, tulee halvemmaksi kuin muut tavat. Jos on overdrive pedaali, niin ei sen säröä tarvitse käyttää, pistää sen nollaan ja käyttää vaan volumea tason säätääkseen. Helppoa. En tajua miksi moni ei tajua tätä kikkaa käyttää?
 
Johtuisikohan kenties siitä että valtaosassa kitarasignaaliteitä on jo kitaran volumepotikka ennen ensimmäisen etuasteputken hilaa, toinen ei kovin suurta -jos lainkaan- lisäarvoa tai lisäsäädettävyyttä tuossa kohtaa tuo?
 
Eikä tuo perinteisemmissä efektilenkeissäkään koska efektilenkki on juuri ennen tai jälkeen etuasteen ja pääteasteen välistä "master" volumea.
 
Käyttää olemassaolevia säätöjä niin ei tarvitse ostaa mitään lisäkikareita, joten tulee tosi halvaksi ;).
 
T:Samuli
 
Kefiiri
06.02.2021 08:28:12 (muokattu 06.02.2021 08:28:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Käyttää olemassaolevia säätöjä niin ei tarvitse ostaa mitään lisäkikareita, joten tulee tosi halvaksi ;).
 
T:Samuli

 
Tuo on kyllä hyvä neuvo. Champ 12 on aliarvostettu vahvari koska särökanava tuottaa voimatonta surinaa. Kanavia ei oikein saa järkevään soinnilliseen tasapainoon niin että niitä voisi vaihtaa jalkakytkimestä kesken soiton. Pelkästä särökanavasta kyllä saa ihan mukiinmenevän särönkin kun tovin ruuvailee. Kliinit sen sijaan ovat vallan mainiot ja sointi on vähemmän kireä kuin monilla Fenkun arvostetummilla malleilla. Itse laittaisin vaan kliinin kanavan eteen jonkin mutkattoman säröboksin enkä tavoittelisi päätesäröä ollenkaan. Mutta aloittaja on kokeillut sitä jo.
 
En ole musiikin asiantuntija.
iec
06.02.2021 10:52:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Tuo on kyllä hyvä neuvo. Champ 12 on aliarvostettu vahvari koska särökanava tuottaa voimatonta surinaa. Kanavia ei oikein saa järkevään soinnilliseen tasapainoon niin että niitä voisi vaihtaa jalkakytkimestä kesken soiton. Pelkästä särökanavasta kyllä saa ihan mukiinmenevän särönkin kun tovin ruuvailee. Kliinit sen sijaan ovat vallan mainiot ja sointi on vähemmän kireä kuin monilla Fenkun arvostetummilla malleilla. Itse laittaisin vaan kliinin kanavan eteen jonkin mutkattoman säröboksin enkä tavoittelisi päätesäröä ollenkaan. Mutta aloittaja on kokeillut sitä jo.
 
En tiedä Champista, mutta ainakin Deluxe Reverb /Vibrolux ja Bassmanin Clean-kanavan kaveriksi on monia hyviä vaihtoehtoja. Riippuu ihan millaista säröä/muroa haluaa. Onkohan aloittaja edes testannut Crowther Hot Cake:a, Fulltone Plimsoul, Wampler Plexi Drive, CarlMartin Plexitone,... Tietenkin joillakin on fiksaatio tulla toimeen vain vahvarin omalla säröllä. Suosittelen siinä tapauksessa avartamaan vähän näkemyksiä, sillä ainoastaan lopputulos merkitsee. Jos säröpedaali kuulostaa hyvältä putkivahvari edessä, niin hyvä niin. Jos ei miellytä omaa korvaa, niin ei sitten. Tärkeintä on ettei anna mielikuvien ja muiden mielipiteiden vaikuttaa asiaan. Omat korvat ratkaisevat aina.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
LaXu
06.02.2021 14:55:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi.
 
Johtuisikohan kenties siitä että valtaosassa kitarasignaaliteitä on jo kitaran volumepotikka ennen ensimmäisen etuasteputken hilaa, toinen ei kovin suurta -jos lainkaan- lisäarvoa tai lisäsäädettävyyttä tuossa kohtaa tuo?
 
Eikä tuo perinteisemmissä efektilenkeissäkään koska efektilenkki on juuri ennen tai jälkeen etuasteen ja pääteasteen välistä "master" volumea.
 
Käyttää olemassaolevia säätöjä niin ei tarvitse ostaa mitään lisäkikareita, joten tulee tosi halvaksi ;).

 
Sillä voi olla merkitystä enemmän jos se pedaali tuo vaikka signaaliketjuun bufferin, jolloin kitarasoundi ei vaimene samalla tavalla, kuin kitaran volapotikkaa säätämällä.
 
Vastaavasti sarjassa olevaan efektiluuppiin laitettava volume box tai volume pedal on sama kuin globaali master volume ja voi tarjota näin parempaa kontrollia, kuin mitä vahvistimen omat volume controllit. Esim. Fender Hot Rod Deluxe on kuuluisa sen paskasta volapotikasta ja moni ei uskalla tai osaa lähteä tuota vaihtamaan parempaa taperia käyttävään malliin, vaan pistää esim. JHS Black Boxin luuppiin kiinni ja se ratkaisee vahvistimen huonon volakontrollin ongelman.
 
Höntastic
09.02.2021 06:29:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on Tone King Imperial ja on muuten kätevä laitos, koska siinä on keinokuorma valmiina. Keinokuorma on sellainen, joka ei väritä soundia. Suosittelen!
 
petteri m
20.02.2021 05:49:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kotona soitto vahvistimen läpi päätesäröllä on sinänsä jo aika ristiriitainen hanke ja melkein aina taustaongelmana on väärä vahvistin. Paras tulos syntyy kun hankkii eri käyttötarkoituksiin eri vahvistimet. Kotona toimii parhaiten hyvin pienitehoiset, masterilla varustetut vahvistimet joissa korkeintaan 8" kajari tai jopa vieläkin pienempi. Miksiköhän tällaisia vahvistimia valmistetaan ja kaupoissa myydään? Jos tavoitteena on 'saada samat soundit kuin kämpillä/keikalla jne. mutta vain hiljemmin...' niin ei siitä mitään tule. Pedaalit on hyviä keksintöjä nekin. Ihmisillä vaan on kaikenlaisia fiksaatioita että halutaan tehdä tietyllä tavalla jokin asia vaikka se tapa olisi täysin tuomittu epäonnistumaan.
 
tsim
20.02.2021 22:33:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä toimii mulla olohuoneessa: Fender Bassbreaker 007, Supro Bluesking 8", Fender Champion 600- modatulla 12DW7 etputkella ja Vox Pathfinder 10 trankku.
 
dropD
20.02.2021 22:41:02 (muokattu 21.02.2021 12:36:50)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

petteri m: Kotona soitto vahvistimen läpi päätesäröllä on sinänsä jo aika ristiriitainen hanke ja melkein aina taustaongelmana on väärä vahvistin. Paras tulos syntyy kun hankkii eri käyttötarkoituksiin eri vahvistimet. Kotona toimii parhaiten hyvin pienitehoiset, masterilla varustetut vahvistimet joissa korkeintaan 8" kajari tai jopa vieläkin pienempi. Miksiköhän tällaisia vahvistimia valmistetaan ja kaupoissa myydään? Jos tavoitteena on 'saada samat soundit kuin kämpillä/keikalla jne. mutta vain hiljemmin...' niin ei siitä mitään tule. Pedaalit on hyviä keksintöjä nekin. Ihmisillä vaan on kaikenlaisia fiksaatioita että halutaan tehdä tietyllä tavalla jokin asia vaikka se tapa olisi täysin tuomittu epäonnistumaan.
 
Omalla kokemuksella kotisoittoon masterilla varustettu vahvistin kyllä, mutta pienithehoisuuden tarpeellisuudesta olen kyllä eri mieltä koska yksikin watti on usein naapureille liikaa. Eli masteria ei kuitenkaan voi avata niin paljon että kaiutin saisi riittävää ajoa. Pieni teho näkyy myös usein soundin "löysyytenä' paremman termin puuttuessa. Sama pätee myös pedaalin käyttöön eli siinä vaiheessa kun kaiutin alkaa heräämään tuottaakseen korvaa miellyttävää soundia, herää myös naapurit koputtamaan seinää. Toki kotisoitto-olosuhteita ja naapureita on erilaisia, mutta tämä näin kerrostaloasujan näkökulmasta. Itselleni paras ratkaisu on ollut line outista mikseriin ja mikseristä luureihin tyyppinen lähestyminen. Ei tietty kuulosta samalta kuin lempikaappi hyvän akustiikan omaavassa tilassa, mutta soittodynamiikka ja vahvistimen kaikki voimavarat ovat hyödynnettävissä oli kyseessä sitten masterilla varustettu vahvistin tai päätesäröön nojaava yksilö. Plus samalla järjestelyllä soitto on tarvittaessa äänitettävissä.
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «