Muusikoiden.net
25.02.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkövirtaa ikävästi mikkiin ja bokseihin?
1
Guitar6
25.01.2021 13:50:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei
Mulla on alumiinisalkkuun pultattuna lauluefektilaite sekä kitaran efektiboksi
sekä micromikseri.
Näistä menee sitten piuhat laulustyrkkariin sekä kahteen eri kitarastyrkkariin.

Ongelma on se että välillä tulee mm Shure 58 mikkiin niin paljon virtaa kuoreen että huulissa ihan säkenöi ja tuntuu. Myös em efektiboksien runkoihin ja metallinappuloihin tulee virtaa, joka tuntuu ikävästi sormissa.
Mulla on kaksi eri styrkkaria kitaralle, isompi ja pienempi. Mutta tuntuu että kumpaakin
käyttäessä virtaa tulee huuliin. Kun epäilin että vanha Peavey tuota aiheuttaisi.

Efektiboksit tosiaan ruuvattu alumiinisalkkuun rungoistaan, voisiko auttaa että eristää
niitä kumilla.
Vai millä tuon sähköiskuefektin saisi pois? Ja mistä tuo sähköntulo johtuu?

Kiitoksia tiedosta jos joku tietää.,
 
Antti1
25.01.2021 14:21:54 (muokattu 25.01.2021 14:22:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten sulla on sähköt laitteissa? Tuleeko kaikki saman pistorasian takaa, eikä siitä ole jatkettu sähköjä mihinkään muuhun laitteistoon?
 
Sähköistä oikeasti ymmärtävät varmaan osaavat paikantaa vian paremmin, mutta toi on aina ensimmäinen asia jota kokeilisin muutoin ehjillä laitteilla. Sähkön napsiminen sieltä täältä tuolta vähän joka laitteeseen on se helpoin oikotie ongelmiin.
Imper
25.01.2021 14:23:51 (muokattu 25.01.2021 14:30:51)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä kun missä tahansa metallisessa kuoressa liikkuu sähköä niin se tarkoittaa, että erilaiset maapotentiaalit yhdistyvät. Eli jos sulla on eri reittejä pitkin yhteys fyysiseen maahan niin tällöin maa ei välttämättä olekaan nollan voltin potentiaalissa suulle räpsivässä laitteessa. Sähkölaitteiden suojamaita ei saa ikinä irrottaa (laitteen virtajohdosta), vaan maayhteys täytyy katkaista signaalitieltä toiseen vahvistimeen. Jos jommassa kummassa vahvistimessa on ground lift -nappula niin sitä voi koettaa, mutta paras tapa olisi hankkia signaalitieltä maat erottava boxi, esim. Lehden P-Split, joista jakaa signaali kahdelle eri vahvistimelle. Toki sulla on tässä vielä laulukamatkin samassa ringissä mukana, joten sun laululaitteen ja lauluvahvistimen maapotentiaalit voi olla keskenään pielessä tai siellä voi olla ihan oikea vikakin esim. mikserissä. Nää maadotusongelmat on aina tapauskohtaisia ja paras olisi aloittaa yksinkertaisesta setupista ja pikkuhiljaa lisäillä laitteita ja tarkkailla, että koska sähköiskut alkavat. Myös mikrofonipiuhaa ja mikrofonia kannattaa kokeilla vaihtaa. Ja onkos sulla mikseristä phantom-jännite 48V päällä vai ei? Voi olla, että liittyy tai sit ei. Tuleeko sähköä huuliin vaikka et koskisi kitaraan ollenkaan?
 
Everyone is a per-son
Guitar6
25.01.2021 14:54:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Imper: Yleensä kun missä tahansa metallisessa kuoressa liikkuu sähköä niin se tarkoittaa, että erilaiset maapotentiaalit yhdistyvät. Eli jos sulla on eri reittejä pitkin yhteys fyysiseen maahan niin tällöin maa ei välttämättä olekaan nollan voltin potentiaalissa suulle räpsivässä laitteessa. Sähkölaitteiden suojamaita ei saa ikinä irrottaa (laitteen virtajohdosta), vaan maayhteys täytyy katkaista signaalitieltä toiseen vahvistimeen. Jos jommassa kummassa vahvistimessa on ground lift -nappula niin sitä voi koettaa, mutta paras tapa olisi hankkia signaalitieltä maat erottava boxi, esim. Lehden P-Split, joista jakaa signaali kahdelle eri vahvistimelle. Toki sulla on tässä vielä laulukamatkin samassa ringissä mukana, joten sun laululaitteen ja lauluvahvistimen maapotentiaalit voi olla keskenään pielessä tai siellä voi olla ihan oikea vikakin esim. mikserissä. Nää maadotusongelmat on aina tapauskohtaisia ja paras olisi aloittaa yksinkertaisesta setupista ja pikkuhiljaa lisäillä laitteita ja tarkkailla, että koska sähköiskut alkavat. Myös mikrofonipiuhaa ja mikrofonia kannattaa kokeilla vaihtaa. Ja onkos sulla mikseristä phantom-jännite 48V päällä vai ei? Voi olla, että liittyy tai sit ei. Tuleeko sähköä huuliin vaikka et koskisi kitaraan ollenkaan?
 
Mikseri toimii 9 voltilla vain, mikromikseri.
 
Guitar6
25.01.2021 14:56:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Miten sulla on sähköt laitteissa? Tuleeko kaikki saman pistorasian takaa, eikä siitä ole jatkettu sähköjä mihinkään muuhun laitteistoon?
 
Sähköistä oikeasti ymmärtävät varmaan osaavat paikantaa vian paremmin, mutta toi on aina ensimmäinen asia jota kokeilisin muutoin ehjillä laitteilla. Sähkön napsiminen sieltä täältä tuolta vähän joka laitteeseen on se helpoin oikotie ongelmiin.

 
Kaikkiin olen ottanut samasta pistorasiasta virran, maadoitettu uusi pistorasia.
Ei mene muuanne virtaa kun soitinkamoihin.
 
ituvirtanen
25.01.2021 15:53:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli muita kamoja on toisessa rasiassa, maalenkki on selvä. Maadoitus ja sähköt samasta roikasta. Mikä tahansa muu laite, joka settiin liittyy, pitäisi olla samassa rasiassa tai galvaanisesti erotettuna toisistaan. Erottimet maksavat pari kymppiä kpl.
 
aristoteles666
25.01.2021 16:37:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jossain vahvistimes tms, maadoitus ei ole kunnossa.
Helppo mitata.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Tympee Huttunen
25.01.2021 16:41:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse luulen ettei pistorasian maadoitus ole kunnossa. Pyytäisin tarkastuttamaan tuon ensi tilassa.
 
nightbird
25.01.2021 19:24:10 (muokattu 25.01.2021 19:24:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitähän ne kitaravahvistimet ovat? Ovatko vanhoja? Ettei niissä olisi AC puolella luvatonta ja vanhanaikaista suotoa maihin jossa kummastakin L ja N piuhasta on konkka maihin?
Jos tällaisen jättää maadoittamatta tulee runkoon sähköpotentiaali vuotamalla...Sitten kun sinulla on ne laukun kamat verkkolaitteen perässä niin maadoittamattomina
tuo vuoto pääsee myös niiden runkoihin.
Eli ensin varmistus jotta laulupääte ja kitaravahvistimet ovat rungoiltaan maadoitetut.
Se estää rungon pääsemisen jännitteelliseksi.
Oikeastaan vain vuoto runkoon laitteessa joka ei ole maadoitettu voi synnyttää moista rapinaa huulissa, siksihän porukka tekee niitä life savereita kitaroihin.
 
Guitar6
26.01.2021 10:55:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitteet eivät ole tautisen vanhoja,lukuunottamatta nyt treeniskäytössä olevaa Peavey kitaravahvistinta. Muutin nyt nuo kaikki kamat isompaan vaneri pohjaiseen salkkuun.
Nyt eilen treenissä ei tullut sähköä mikkiin eikä kuoriin?
Entisen alusalkun pohja ilmeisesti yhdisti rungot.
Eipä noille mitään oikein voi tehdä muuta kun ei missään näy mitään vikaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti