Muusikoiden.net
27.02.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: lGibson Les Paul Standard
1
Kivitopo
20.12.2020 00:44:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tilattua Verkkokaupan kautta Gibson Les Paul Standard it (kännissä ja vielä kahdesti, toisen tilauksen peruin.)
37v. sitten olin Lemmetin Jykän kitaratunneilla. Jykällä oli todella kauniin näköinen Les Pauli. Ihailin Gibsonin loimu kuvioita ja ajattelin, että tollasen määkin haluan.
Joo ei ollut varaa semmoseen ja kitaran soittokin jäi. Työt ja perhe-elämä vei.
Joskus tuli pimputettua kuitenkin kitaraa siiloin. Kävin musakaupoissa kattelemassa ja mistään ei ko. kitaraa nyt löytynyt. On kuulema tilaus kamaa.
Olisin halunnut ostaa liikkeestä (ja tukea suomalaista yrittäjää) ja nähdä, että vaahterakannen kuviot miellyttää silmää. Olen nähnyt monta Lespaa, jotka näyttävät maalatulta vanerilta, enkä haluaisi semmosta, kun kerrankin on varaa ostaa kipsoni.
Verkkokaupan mainoksessa oli hinta 100-300 halvempi kuin muualla ja kuvittelin, että kitaran sais muutaman päivän odottelun jälkeen. No, noi on maailmasta näköjään loppuneet ja niitä saa odotella pitkälle ensi vuoteen.
Mieltäni askarruttaa, että onko ton standardin (2090,- euroa) vaahterakansi AA aina se "vaneri". Missä lespoissa on AAA tai AAAA kansi. Pitääkö maksaa lisää vai onko tuuripeliä?
 
basisti1971
20.12.2020 06:49:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Tervetuloa mnettiin.
 

 
Kivitopo: Mieltäni askarruttaa, että onko ton standardin (2090,- euroa) vaahterakansi AA aina se "vaneri".
 
"Vanerilla" tarkoittanet kuvioinniltaan pliisua puuta?
 
Mitä noihin "laatuluokituksiin" tulee, tätänykyä ollaan täysin markinointiosaston armoilla tuossakin.
Joten tapauksesta riippuen vaikkapa tuo AA voi tarkoittaa mitä tahansa just ja just erottuvan, ja "perinteisen" 50-luvun lopun loimun välillä.
Osansa on silläkin että visuaalisen valinnan ja luokittelun tekee ihminen/ihmiset, yhden AA voi olla jonkun toisen A tai AAA.
 

 
Kivitopo: Missä lespoissa on AAA tai AAAA kansi.
 
Riippuu siitä mihin vertaat, mutta Gibsonin luokituksella niissä joissa moinen mainitaan.
Se, vastaako Gibsonin luokitus omaa mielikuvaa tai netistä kaivettuja verrokkeja, se on toinen juttu se.
 

 
Kivitopo: Pitääkö maksaa lisää vai onko tuuripeliä?
 
Tldr: Jos uutta olet ostamassa, veikkaan että pitää maksaa lisää.
 

 
Jo irralliset kansipuut valkataan ja kategorioidaan kuvion näyttävyyden perusteella koska näyttävämmästä saa paremman hinnan, vaikka muut osa-alueet instrumentissa olisivatkin samanlaisia tai vain marginaalisesti "parempia".
 
Raaka-kansipuiden valitsemisen ja pintakäsittelyn välissä tapahtuu toki paljon työvaiheita joiden aikana luokitus voi laskea syystä tai toisesta, muttei kaiketi koskaan nousta.
Jäsen Fox tiennee tuosta tarkemmin.
 
Karkeasti määritellen, kun instrumentti on pintakäsittelyä vaille, välitarkistuksen jälkeen parhailla kansilla varustetut yksilöt saavat päälleen kevyen 'burstin, keskinkertaiset leveämmän/sävytetyn ja heikoimmat umpivärin.
Ennenvanhaan jollaintapaa epäkurantit (oksapyörteitä, terveitä oksia, tmv.) saivat lapaan SEC tai 2ND stanssin, ja paksun värin päälle.
 
Jotkin harvat nettitoimijat ottavat pyydettäessä kuvan lähetettävästä yksilöstä, mutta jos oikeasti haluat tietynlaisen kuvioinnin, ei paikan päälle vääntäytymiselle juurikaan ole vaihtoehtoa.
 
Kotimaisen kivijalan suosiminen on kunnioitettava periaate, mutta valitettavasti tämäntyyppisissä tilanteissa vaihtoehdot ovat usein vähissä tai niitä ei ole lainkaan.
Vaihtoehdoiksi valkkautuukin joko arpapeli nettikaupan kanssa tai reissu Tukholmaan (kunhan sinne taas pääsee).
Tai merkin vaihto ;).
 
T:Samuli
 
The Jack
20.12.2020 10:00:18 (muokattu 20.12.2020 10:02:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivitopo: Missä lespoissa on AAA tai AAAA kansi. Pitääkö maksaa lisää vai onko tuuripeliä?
 
Tuossa ainakin näkyisi olevan 1800 euron hintaan ja saa itse päättää miellyttääkö kansi silmää tai ei jo ennen ostoa.
 
https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1585092
 
Jos sokkona tilaa uuden kitaran Verkkokaupasta pidän hyvin epätodennäköisenä, että poikkeuksellisen kaunis yksilö osuu kohdalle. Gibsonilla oli käytössä jonkinlainen systeemi missä heille tärkeimmät amerikkalaiset ja japanilaiset kauppiaat saavat valita parhaat päältä. Jos sattumalta nätti kansi eksyisi Standard-tason kitaraan, niin se tuskin päätyy Verkkokaupan myytäväksi. Kaksitonnia on niin iso raha pistää kitaraan, etten ostaisi näkemättä edes kuvia ostamastani yksilöstä.
 
basisti1971
20.12.2020 15:22:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
The Jack: Tuossa ainakin näkyisi olevan 1800 euron hintaan ja saa itse päättää miellyttääkö kansi silmää tai ei jo ennen ostoa.
 
https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1585092

 
Vaikka mun silmään varsin nätti ja mieluinen tupakkibursti onkin, ainakin sillä luokituksella johon itse olen tottunut on kansi korkeintaan yhden A:n väärti.
 
Jos tuo on markkinoitu uutena AAAA kantena, millaisia mahtoivatkaan olla tuolloin yhden A:n kannet :o.
 
Mielipiteitä siihen miksi tuon pitäisi mun mielestä olla millä tahansa kategoriointitavalla alkupäässä:
 
Loimu ei ole tasainen kumpaankaan suuntaan, loimut eivät ole täyspitkiä ja osa jopa katkeaa keskenkaiken, kansi ei ole bookmatched, loimujen leveys vaihtelee rankasti ja syyt ovat turhan selvät ja melkoisen vänkyrät.
 
Millään tapaahan tuo kannen loimu-(tai mikään muukaan)kuvio ei soundiin vaikuta vaikka olisi kuinka hieno (tai pliisu) tahansa, ja tuon linkin tyylisissä kansissa voi mahdollisessa varkaustapauksessa vaikka tuon myyntikuvan perusteella tunnistaa omansa, kunhan ei ole vedetty kilikalikannulla yli.
Satavarmaa on ettei toista samanlaista vastaan tule.
 
T:Samuli
 
BigPapa
20.12.2020 15:48:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En oo kranttu, tää kelpaa mainiosti :)
 
https://maihinnousu.net/dyn/gallery/f/4824.jpg
 
https://muusikoiden.net/dyn/users/167173.jpg
 
fox
20.12.2020 19:18:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivitopo: .
Mieltäni askarruttaa, että onko ton standardin (2090,- euroa) vaahterakansi AA aina se "vaneri". Missä lespoissa on AAA tai AAAA kansi. Pitääkö maksaa lisää vai onko tuuripeliä?

 
Jos tuolla "vanerilla" tarkoitat kuviovaahteraviilua kansipuun päällä, niin Gibsonilla ei noita ole. Itäisten maitten soittimista löytyy, koskapa se kuviollinen vaahtera on heille "tuontipuuta", ja logistisesti on edullisempaa sitä kuviovaahteraa hankkia viiluna ja sitä sitten liimailla kansipuun päälle. Jotkut ilmoittavat kansipuun olevan joko "maple on maple" tai "maple on mahogany", jotkut sitten ei.
Kansipuitten luokittelu on vähän niinkuin "oma taiteenlajinsa", tuota esimerkkikantta itse en kyllä tuota kantta oikein mitenkään "yhden A:n kanneksi" luokittelisi.
Mallimerkinnästä sen verran, että ilmeisesti sitten on uudelleen tullut mallistoon LP Standard Plus, lähteisiini viitaten ne Standard Plussat oli 1995-1999.. Studio Plussaa oli vielä 2000-luvulla kyllä. Kansipuitten luokitus kyllä yleensä ilmoitetaan, vallankin jos/kun siinä usseempi A on. Ja kyllä, hintaa tulee lisää luokituksien noustessa, ihan kovin huokeella ei joku neljän A:n kannella tehty malli lähde, luulen.. ;)
Noista "vakiomalleista" ei tänä(kään) päivänä ihan "huippukannella" olevia taida löytyä, kyllä ne edelleen taitaa siellä mallisarjojen yläpäässä oleilla, 4-5 A:n kansipuiset, tyyliin LP Class 5 tai LP Elegant.
Kokonaan oma lukunsa sitten on "näyttelykitarat" eli "showstopperit" jotka on ahkerin kätösin custom shopissa tehty johonkin NAMM messuille tai Frankfurtin Musik Messeille. Eräs saksalainen tuttu kauppasi mulle joskus LP Studio -mallia joka oli tuollainen "showstopperi", mutta eihän sellaseen hintaan pystyny venymään.. ;)
 
Vielä noista kansipuun kuvioitten luokittelusta, niitähän on vaikka huru mykke (eli vaikka miten paljon), tuolla isojen poikien vintagemarkkinoilla vilisee sellasia termejä, kuin flametop, ribbon curl, fiddleback, pinsripe, quilt-top, double quilt yms. Jos kuviot menee kovin "vinoon", se on chevron, tai "väärinpäin" on tietysti reverse chevron.
 
Noille kuvioiduille vaahterakansille ei juuri ennen 70-lukua oikein annettu "arvoa", tänä päivänähän ne ovat sitten jotain ihan muuta, plaintoppi ei oo kovinkaan arvossaan, vaikka soittimenahan se ei merkitse mitään, visuaalisesti kyllä. Jos sattui johonkin vintage-Standardiin aikoinaan tullu komeat loimupuut kanteen, se nyt vaan sattui niin käyneen..
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
fox
20.12.2020 19:23:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BigPapa: En oo kranttu, tää kelpaa mainiosti :)
 
Parit toisenmoiset kuviokannet..
 
https://lehmo.com/fox/lataamo/Heritage80Std.jpg
 
https://lehmo.com/fox/lataamo/Artist%20AR500.jpg
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Jucciz
20.12.2020 19:42:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiiä, pääseekö näillä AA- tai AAA-kerhoon, mutta ittelle riittää loimujen puolesta aivan hyvin:
http://jucciz.com/jucciz.com/gfx/guitars/lpr9.jpg
http://jucciz.com/jucciz.com/gfx/guitars/lpbantam.jpg
 
mike tapping
20.12.2020 19:47:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikon perusteella luulin, että Omppufirma on korjannut nämäkin ongelmat.
 
BigPapa
20.12.2020 19:57:48 (muokattu 20.12.2020 20:04:17)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Parit toisenmoiset kuviokannet..
 
https://lehmo.com/fox/lataamo/Heritage80Std.jpg
 
https://lehmo.com/fox/lataamo/Artist%20AR500.jpg

 
Komeet on, Quilt eteskin ja knobsitkin oikeanlaiset, kaulamikin kuori viittaa jonnee 1971-72:
 
https://maihinnousu.net/dyn/gallery/f/4870.jpg
 
BigPapa
20.12.2020 19:59:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: En tiiä, pääseekö näillä AA- tai AAA-kerhoon, mutta ittelle riittää loimujen puolesta aivan hyvin:
http://jucciz.com/jucciz.com/gfx/guitars/lpr9.jpg
http://jucciz.com/jucciz.com/gfx/guitars/lpbantam.jpg

 
Kyl kelppa :)
 
fox
20.12.2020 20:00:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BigPapa: Komeet on ja knobsitkin oikeanlaiset:

 
Jesh, onhan ne alkuperäset.. Mikeistä ei voi sanoa samaa. Tosin samasta "virmasta" molemmat kylläkin. ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
BigPapa
20.12.2020 20:04:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Jesh, onhan ne alkuperäset.. Mikeistä ei voi sanoa samaa. Tosin samasta "virmasta" molemmat kylläkin. ;)
 
Kaulamikin kuori viittaa jonnee 1971-72
 
fox
20.12.2020 20:15:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BigPapa: Kaulamikin kuori viittaa jonnee 1971-72
 
Kyllä vaan, joskus mulla oli noita joitakin. Laitoin tuohon. Orkkismikkejähän tuossa ei ollu, kun se mulle joskus tuli. Ja jäi. 8)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
korvaoo
21.12.2020 11:24:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Parit toisenmoiset kuviokannet..
 
https://lehmo.com/fox/lataamo/Heritage80Std.jpg
 
https://lehmo.com/fox/lataamo/Artist%20AR500.jpg

 
Toi on niin ruma toi ipaneezi, niin laita tulemaan mulle :D
 
kaikki paitsi on turhaa.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti