Muusikoiden.net
28.02.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitara ja savuvahingot
1
epeli
15.12.2020 11:54:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikäs oli tulipalo, ja soittimet sai savua. Savu tuli kuorma-auton kontin vanereista ja haisee kuolemalle. Kaikki vehkeet caseissa tai laukuissa/pusseissa. Lämpötilasta ei oo varmuutta, mutta tuskin nousi edes saunalämpöihin. Kolme bassoa sain kuormasta pois ilman hajuhaittoja, ja yhdestä kitarasta haju on lähteny nyt 1,5kk aikana itestään ku se on ollu kotona. Loput kolme kitaraa ovat vielä varastossa. Niistä yhdellä on sen verran tunnearvoa, että haluaisin koittaa sen pelastamista jotenkin.
Onko kokemusta aiheesta? Kyseessä Ibanez RGD7421. Soitin oli nahkaisessa topatussa pussukassaan. Samalla seudulla (ja vastaavassa pussukassa ollut) basso sai myös vettä päälleen ja on täysin hajuton.
 
"Luajan kiitos kukkaan ei kuallu!"
PekkaM
15.12.2020 12:11:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikset hae niitä pois sieltä varastosta ja katso miten haisevat tai jos se katoaisi itsekseen? Heitä vaikka johonkin kellariin tai vintille jos et kotona halua haistella.
 
Otsonointi on prosessi, jolla saa hajuja pois mm. juurikin savuavahinkoja kärsineistä kiinteistöistä. Jos ei meinaa lähteä niin kannattaa katsoa jos joku tekisi sitä irtotavaralle.
 
ituvirtanen
15.12.2020 12:21:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kielet pois, rätti käteen, pesuainetta ja hankaamaan. Jos haju poistuu pinnalta mutta edelleen tuoksahtaa, voi tutkia vaikka pleksien aluset ja kontrollipoteron. Otsonointi on sitten varmaan seuraava askele.
 
Sax-pappa
15.12.2020 12:24:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PekkaM: Mikset hae niitä pois sieltä varastosta ja katso miten haisevat tai jos se katoaisi itsekseen? Heitä vaikka johonkin kellariin tai vintille jos et kotona halua haistella.
 
Otsonointi on prosessi, jolla saa hajuja pois mm. juurikin savuavahinkoja kärsineistä kiinteistöistä. Jos ei meinaa lähteä niin kannattaa katsoa jos joku tekisi sitä irtotavaralle.

 
Otsonointilaitteita voi myös vuokrata. Irtotavaran otsonointiin tarvitaan sopiva suljettu tila.
 
epeli
15.12.2020 12:31:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ituvirtanen: Kielet pois, rätti käteen, pesuainetta ja hankaamaan. Jos haju poistuu pinnalta mutta edelleen tuoksahtaa, voi tutkia vaikka pleksien aluset ja kontrollipoteron. Otsonointi on sitten varmaan seuraava askele.
 
Mun työpöydän pöytälevy vaati hajun lähtemiseen sen että hioin vanhan pintakäsittelyn kokonaan pois ja vedin uudet öljyvahat pintaan. Edelleen tuoksahti vienosti savu kun laitto nenän kiinni pöytään.
 
Että mitenköhän se otsonointi toimii puun kanssa? Itellä ei minkäänlaista kokemusta asiasta.
 
"Luajan kiitos kukkaan ei kuallu!"
ituvirtanen
15.12.2020 13:49:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsoni on kolmenarvoinen happi. Happimolekyyli on kaksi happiatomia ja otsonissa se kolmas on vähän kuin roikkumassa ja irtoaa mielellään. Tämä vapaa happiatomi vastaavasti tarraa hanakasti liki kaikkeen ympärillään.
 
Kemiassa puhutaan palamisesta, joka on aineen yhtymistä happeen. Esimerkki hitaasta palamisesta on raudan ruostuminen, nopea on tulitikun sytytys.
 
Otsonoinnissa irtohappi tarttuu soittimen pinnalla olevaan tavaraan, oli se sitten nokea tai rasvaa. Karkeasti yksinkertaistaen lika palaa pinnasta pois. Toki pitkällä altistuksella sopivat muutkin aineet voivat hapettua mutta oletan tässä tapauksessa, että käsittelyaika on enintään tunteja. Siinä ajassa itse soitin ei ehdi kärsiä, "ruostua".
 
jaripat
15.12.2020 14:53:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niit on sellasia spraypullojakin, joiden ainesosat "hajoittavat hajumolekyylejä". Oon käyttänyt menestyksellä mm. vaatteisiin ja huonetiloihin. Löytyy varmaan ihan prismastakin, tai jos on varaa, niin cittaristakin. Ja luultavasti on varaa, jos on tollanen määrä soittimia ja ihan kuorma-auto niiden roudaamiseen..
 
Laulava Kylätohtori
15.12.2020 15:09:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jaripat: Niit on sellasia spraypullojakin, joiden ainesosat "hajoittavat hajumolekyylejä". Oon käyttänyt menestyksellä mm. vaatteisiin ja huonetiloihin. Löytyy varmaan ihan prismastakin, tai jos on varaa, niin cittaristakin. Ja luultavasti on varaa, jos on tollanen määrä soittimia ja ihan kuorma-auto niiden roudaamiseen..
 
Aina suoraan Cittariin, oli rahaa tai ei.
 
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Pinewood
15.12.2020 15:18:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse kokeilisin laittamalla etikkaa avoinaiseen kulhoon ja sijoittamalla savulta tuoksuvan tuotteen siihen viereen. Sitten antaisin olla vuorokauden tai pari. Voi olla, ettei tässä tapauksessa riitä, kun tulipalosta voi tulla todella karmeat käryt, mutta tupakoijalta ostamani cd-soittimen sain näin neutraloitua. Avasin myös laitteen kuoren.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti