Muusikoiden.net
31.10.2020
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aamuyön soitinharjoitukset
1 2
roopegarcia
04.10.2020 06:40:40 (muokattu 04.10.2020 06:42:00)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Auttakaa perheenisää hädässä. Nyt kun kitaran soittoinnostus on palannut vuosien hiljaiselon jälkeen ja intoa riittää niin miten saisin parhaiten harjoiteltua talossa kun muu perhe nukkuu? Herään melko säännöllisesti jo klo 4:n aikoihin ja siinä olisi 2h minkä voisi ottaa haltuun soittotaidon kehittämisessä. Lähinnä kyselen siis laitteistoa tähän. Kuulokkeet on Sony WH-1000XM3 ja ne saavat välttää koska käytän niitä kaikkeen muuhun myös töissä.
 
Pitkään soittomarkkinoilta pois olleena en oikein tiedä millaista tarjontaa harjoitteluun nykyään on. Efektejä en tarvitse mutta dynamiikka olisi tärkeä saada kuulokkeisiin asti. Läppärin kanssa en jaksaisi alkaa säätelemään. Jos jossain threadissa alasivulla 591 on tähän jo vastaus niin tod näk. löydän sen eikä tätä tarvitse julkaista. Kiitos.
 
TTV
04.10.2020 08:46:44 (muokattu 04.10.2020 09:09:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen ostamaan mallintavan efektilaitteen. Budjetista riippuen laitteita on tarjolla ihan mukavasti:
Atomic Amplifire tuotteet
Line6 Helix tuotteet
Boss GT-8/10/100/1000 tuotteet
Kemper
Fractal Audio FM3
 
Ite soittelen kans 99% kuulokkeiden kautta ja käytän mallintavia, en tykkää tietokoneplugareista tai ylipäätään tietokoneen valjastamisesta osaksi soittoa.
 
Edit: sulla näyttää olevan Boss GT-8 myynnissä? Eikö se käy treenikaveriksi ja jos ei, niin mihin ominaisuuksiin kaipaat muutosta?
 
Edit2: Sonyn kuulokkeisiin en kiinnittänytkään huomiota ja se voi heittää tilanteen hieman haastavaksi. Jos niitä ei voi käyttää piuhan kanssa, niin sitten tarvit joko Bluetooth linkin ennen mallintavaa tai sitten Bluetooth tuen suoraan mallintavaan. Jotta pääpaino olisi laadukkaassa kitaransoitossa, voisi luurien vaihtaminen helpottaa laitteiston kasaamisessa ja viiveiden minimoinnissa.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
kojones
04.10.2020 08:54:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

roopegarcia: Kuulokkeet on Sony WH-1000XM3.
 
Onko näitä mahdollista käyttää langallisena? Bluetoothilla ajaessa tulee aivan liikaa viivettä.
 
"Jatkuva kaikissa asioissa oikeassa olemisesi saa loppua."
askomiko
04.10.2020 09:05:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yllämainitut Fractal audio vekottimet on soundiltaan parhaita. Oma soittoinnostus lähti myös taukovuosien jälkeen valtaisaan kasvuun sen jälkeen kun hommasin Fractalin: hyvä soundi motivoi ihan eri tavalla kuin joku suriseva kurkkupurkki. Saa soitettua samalla laitteella kotona kuulokkeisiin, äänitettyä sen, reeneissä kitaravahvistimeen tai PA-kaappiin ja keikalla suoraan stadionin PA:han, sen puolesta varsinaisia nykyajan ihmeitä ja helmiä nuo on.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
basisti1971
04.10.2020 09:07:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
roopegarcia: Auttakaa perheenisää hädässä. Nyt kun kitaran soittoinnostus on palannut vuosien hiljaiselon jälkeen ja intoa riittää niin miten saisin parhaiten harjoiteltua talossa kun muu perhe nukkuu? Herään melko säännöllisesti jo klo 4:n aikoihin ja siinä olisi 2h minkä voisi ottaa haltuun soittotaidon kehittämisessä. Lähinnä kyselen siis laitteistoa tähän. Kuulokkeet on Sony WH-1000XM3 ja ne saavat välttää koska käytän niitä kaikkeen muuhun myös töissä.
 
Itse hoitelen "äänettömät" treenaamiset digiraiturin kanssa, ja on mun ykkösehdotus sullekin, etenkin jos valkkaat sellaisen jossa on (kitara) efektejäkin mukana.
Äänetön lainausmerkeissä siksi että sähkökitarasta (/bassosta) lähtee verraten voimakas ääni yön ja aamun pikkutunteina hiljaisessa rakennuksessa ;).
Tuo sun LP studio on varmasti akustisesti äänekkäämpi kuin haikailemasi Strato, mutta kyllä siitäkin ääntä senverran lähtee että ainakin herkkäunisimmat siihen havahtuvat ellei pääse soittelemaan parin huoneen päähän.
 
Matalimman kynnyksen ratkaisu tietysti olisi tuo sun "todella tehokas tonen tappaja" Boss GT-8, sikäli mikäli ei ole vielä mennyt kaupaksi.
Satavarmasti saat kiusatuksi kuulokkeisiisi adapterin kanssa ainakin välttävän treenisoundin.
Itse olen joskus käyttänyt iänpäivän vanhaa Yamaha FX-550:stä vastaavasti, ja joskus jopa Zoom 505:sta :O.
 
Seuraavaksi edullisin ja helppokäyttöisin vaihtoehto lienee Voxin Amplug ja vastaavat/kopiot.
Ainakin Voxissa olisi valmiina miniplugi kuten vissiin noissa kuulokkeissasikin, ja lisäksi AUX-tulo vaikkapa mp3 soittimelle.
 
Esimerkiksi:
 
https://www.thomann.de/fi/vox_amplug_2_blues.htm
 
Suosittu Korgin Pandora-mallisto taitaa olla pedaalimuotoista lukuunottamatta käytettynä hankittavaa osastoa tätänykyä, tuota tuoteperhettä on paljon kehuttu nimenomaan hiljaisessa treenauksessa.
Olivat suhteellisen/suhteettoman kallita aikoinaan, ja ovat sitä käytettyinäkin.
 
Erilaisia analogiseen, digitaaliseen ja mallintavaan teknologiaan perustuvia multiefektejä joissa ainakin mun tietääkseni kaikissa on myös kuulokeulostulo on toki tarjolla vaikka kuinka, tuoreesta tarjonnasta ei ole kokemusta.
 

 
roopegarcia: Jos jossain threadissa alasivulla 591 on tähän jo vastaus niin tod näk. löydän sen eikä tätä tarvitse julkaista. Kiitos.
 
:)
 
Tuollaisia on turha murehtia, liikenne on mnetissä niin rauhallista ja merkityksettömämmistäkin aiheista pukataan viestiketjuja (tai necrobumpataan) alvariinsa että kyllä tällainen aina joukkoon sopii.
 
T:Samuli
 
roopegarcia
04.10.2020 09:46:34 (muokattu 04.10.2020 09:51:12)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kojones: Onko näitä mahdollista käyttää langallisena? Bluetoothilla ajaessa tulee aivan liikaa viivettä.
 
Kyllä on mahdollisuus ja onkohan miulla peräti 10 metriä johtoa.
 
roopegarcia
04.10.2020 09:59:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onpas mukava lukea palstaa kun vastaukset on näin laadukkaita. Kiitos. Tosiaan tuo GR-8 on se jolla vähän kokeilin ja kyllähän sillä onnistuu soittaminen kuulokkeiden kanssa mutta ongelmaksi tulee juuri tuo myynti-ilmoituksessakin mainittu munattomuus. Talosta löytyy myös kaksi Stratocasteria tuon Gibsonin lisäksi ja tuo Gibson on tosiaan akustisesti(?) äänekkäämpi mutta tästä meidän ei tarvitse huolehtia kun voin mököttää ja soittaa ihan toisella puolella taloa.
 
Eli se miten soitan piskuisen mutta kokoistaan huomattavasti isomman egon omaavan Blues Juniorin kanssa eroaa täysin siitä mitä GT-8 antaa kuulokkeille. Dynamiikka on siis tässä varmaan se mitä eniten haen. Onhan näissä vastauksissa jo selattavaa hetkeksi. Hyvää sunnuntain jatkoa kaikille!
 
TTV
04.10.2020 10:02:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

roopegarcia: Onpas mukava lukea palstaa kun vastaukset on näin laadukkaita. Kiitos.
 
Näitäkin vahinkoja sattuu :-) Hyvä, jos sait apua ja ajatuksia laitteistoon.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Pinewood
04.10.2020 11:00:26 (muokattu 04.10.2020 11:02:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedän, että tämä voi jakaa mielipiteitä, mutta - laitteistostasi riippuen - yksi vaihtoehto voisi olla iRig HD 2 ja AmpliTube.
 
https://www.ikmultimedia.com/products/irighd2/
 
Guitarfreak
04.10.2020 12:07:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan oma kokemus on ollu se et putkinupin pelaaminen johonkin vaimentimeen/kajarimallinnokseen välttää luuritreeniin aika paljon kivemmin kuin nää digihimmelit :)
 
Mut mun taustalla/aivopierun määrällä noi digi-infernot kutsuu mukaansa matkalle loputtomien säätöjen suolle josta ulospääsyä ei ole. Onhan se soundi makoisampi kaikilla kivoilla kaiuilla/efekteillä/huonemallinnoksilla mut varsin pian tulee se perfektionismi et toi vähän ärsyttää... ja siihen menee sit yli puolet ajasta kun ruuvaa ja ruuvaa... asioilla on vaan kääntöpuolia :)
 
Käärinliinoissa ei ole taskuja ja kaurapuurollakin elää ihan hyvin. :D - Steelduck
charvette
04.10.2020 12:10:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka itseltä löytyy kaikenlaista asiaan liittyvää niin tätä tulee käytettyä aika usein:
https://www.nuxefx.com/mighty-plug.html
 
TTV
04.10.2020 12:17:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitarfreak: Ihan oma kokemus on ollu se et putkinupin pelaaminen johonkin vaimentimeen/kajarimallinnokseen välttää luuritreeniin aika paljon kivemmin kuin nää digihimmelit :)

Vaikka digihimmeleistä tykkäänkin, niin allekirjoitan täysin tän nuppi+kuorma+kaappi-impulssin mukavuuden. Kaikkein luonnollisinta kuulokesoittoa on nimenomaan oikean putkinupin ajaminen Torpedo LIVE:en ja siitä luureihin :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Kefiiri
04.10.2020 12:31:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitarfreak: Mut mun taustalla/aivopierun määrällä noi digi-infernot kutsuu mukaansa matkalle loputtomien säätöjen suolle josta ulospääsyä ei ole.
 
Ketjun aiheesta ole kokemusta kun en soita kuulokkeiden kanssa kuin äärimmäisessä hädässä, mutta ei niihin digiruuvailun mahdollisuksiin ole pakko hukkua. Jos konstailematon perusräminä on se mitä kaipaa harjoitellakseen, niin kyllä sen saa digivälineestäkin joutumatta eksyksiin :D
 
En ole musiikin asiantuntija.
roopegarcia
04.10.2020 12:35:40 (muokattu 04.10.2020 12:36:23)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitarfreak: ... ja siihen menee sit yli puolet ajasta kun ruuvaa ja ruuvaa... asioilla on vaan kääntöpuolia :)
 
Tärkeä pointti tämä koska tällä tavalla selaan myös Netflixiä enkä koskaan pääse mihinkään lopputulokseen :) Mitä vähemmän vaihtoehtoja ja säätöjä niin sen parempi.
 
Antti1
04.10.2020 13:18:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

roopegarcia: Tärkeä pointti tämä koska tällä tavalla selaan myös Netflixiä enkä koskaan pääse mihinkään lopputulokseen :) Mitä vähemmän vaihtoehtoja ja säätöjä niin sen parempi.
 
Siihen tarpeeseen osuu Strymon Iridium. Mulla se hoitaa kaiken tarpeellisen, mut omat sounditarpeet ovatkin melko yksinkertaiset, kun efektejä ei tule oikein koskaan käytettyä.
Guitarfreak
04.10.2020 13:59:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Ketjun aiheesta ole kokemusta kun en soita kuulokkeiden kanssa kuin äärimmäisessä hädässä, mutta ei niihin digiruuvailun mahdollisuksiin ole pakko hukkua. Jos konstailematon perusräminä on se mitä kaipaa harjoitellakseen, niin kyllä sen saa digivälineestäkin joutumatta eksyksiin :D
 
Jos on pieniä vaikeuksia keskittyä olennaiseen ihan neuropuolella nii se cut the crap -mentaliteetti on oikeastaan ainoa millä pääsee jonkinlaisiin tuloksiin :( muuten menee edellämainittuun käärme syö häntäänsä sekoiluun koko rajallinen aika. Aina on valmiina uusi impulssi jota on pakko lähteä kokeilemaan...
 
Käärinliinoissa ei ole taskuja ja kaurapuurollakin elää ihan hyvin. :D - Steelduck
Guitarfreak
04.10.2020 14:01:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TTV: Vaikka digihimmeleistä tykkäänkin, niin allekirjoitan täysin tän nuppi+kuorma+kaappi-impulssin mukavuuden. Kaikkein luonnollisinta kuulokesoittoa on nimenomaan oikean putkinupin ajaminen Torpedo LIVE:en ja siitä luureihin :-)
 
Mulla on vaa Koch Dummybox home:n tai Mesan studio preampin emuloidust linjatulosta... sain lahjaks noi AKG K-240 luurit ja ne on kyllä parantanut kovasti tota luurisoitannan kokemusta aika huimasti
 
Käärinliinoissa ei ole taskuja ja kaurapuurollakin elää ihan hyvin. :D - Steelduck
Vesa423
04.10.2020 14:13:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän digipuolellakaan mikään pakko ole niitä kymmeniä mallinnoksia, kaikkia efektejä tai rajatonta määrä netistä ladattavia impulsseja käyttää. Kyllähän noitakin voi käyttää lähes tavallisen vahvistimen tapaan, yhden-parin-muutaman perussoundin pohjalta ilman sen kummempaa perehtymistä kaikkiin loputtomiin optioihin. Tähän olen itse pyrkinyt Amplifiren kanssa ja varmaan pari vuotta ollut samat 6 presettiä laitteen nappien takana, ja näillä lähtökohtaisesti vedetty valtaosa sekä kotisoitoista että bändijutuista.
 
Jos uutta laitetta hankkimassa, kuulokevahvistimen laatu kannattaa testata tai vähintään arvioinneista tarkistaa. Ainakin mun vanhassa Amplifiressa soundi on aika ankea suoraan kuulokeliitännästä, ja kuulokkeilla soitto tulee aina tehtyä audio interfacen ja sen kuulokeliitännän kautta. Eli käytännössä läppäri myös päällä, vaikkei sitä muuten soittoon tarvitsisikaan. Muista nykymallintavista ei kokemusta.
 
o0o
04.10.2020 17:46:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse mietin samaa jokin aika sitten ja lopulta tein kaikista kalliista "paremmista" ratkaisuista poiketen budjettivalinnan ja ostin torilta satasella Yamaha THR10 vahvarin. Ajaa kuulokesoitossa asiansa aivan täysin ja kuulostaa ilman kuulokkeitakin hyvältä niillä volumeilla mitä tollaisessa tilanteessa tarvitaan. Itse soitan pääasiassa ilman kuulokkeita n. klo 22.30-23.30 kerrostalossa kun muu perhe (ja naapurit?) nukkuu. Kukaan ei häiriinny ja kuulostaa hyvältä.
 
Diu diu.
B-tone-flat
04.10.2020 19:02:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pinewood: Tiedän, että tämä voi jakaa mielipiteitä, mutta - laitteistostasi riippuen - yksi vaihtoehto voisi olla iRig HD 2 ja AmpliTube.
 
https://www.ikmultimedia.com/products/irighd2/

 
Tää on ollut mun valinta jo vuosia hiljaiseen harjoitteluun. Bonuksena kaikenlaisen harjoittelu ym muun matskun lataaminen netistä ja mukana soittelu. Nauhoittelukin onnistuu tarvittaessa. Ja saundeja riittää vaikkei ihan maailmanluokkaa olekaan niin kyllä niillä niuhompikin pärjää.
 
"If it wasn't for the bad luck, I wouldn't have no luck at all" -W.Bell
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti