Muusikoiden.net
28.10.2020
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: custom sound colt 100k
1
juke4
02.02.2020 22:44:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onko kellään tietoa kyseisestä vahvarista? tälläinen kulkeutui minulle meidän vanhalta mieheltä eli ollut hänellä n25v lähinnä karaoke harrastuksessa eli muiden pyynnöstä tosi vähällä käytöllä :-D tiedän että tämä on tehty englannissa luultavasti 80luvun alkupuolella mutta muuta tietoa tästä ei sitten olekaan.. että jos joku tälläisestä vintage kamppeesta jotain tietäis :-)
 
basisti1971
03.02.2020 07:56:30 (muokattu 04.02.2020 07:02:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Mulle tuli aikoinaan erään kaupan yhteydessä EDIT: muistivihre, Cub, eikä Club 10 pikkucombo.
 
Tavallaan vähänhän noista infoa löytyy, mutta etenkin 70-80-lukujen taitteessa sumuisilla saarilla oli tiemmä useampia satoja ellei tuhansia pieniä elektroniikkapajoja jotka lisätienestien toivossa kasasivat joko "omia" tai jonkun toisen brändäämiä trankkuvahvareita koska kysyntä oli kova.
Ja joistakin löytyy kuulemma vain yksi tai kaksi säästynyttä vahvaria ja/tai muutama suttuinen keikkakuva joten siinä mielessä Custom Sound on iloinen poikkeus.
 
Paikallisilta musiikkimessuilta tms. noita sekalaisia vahvareita sitten tarttui meikäläisten(kin) musaliikkeiden edustajille pieniä eriä, "Made In UK" kun oli laadun tae ... tai ainakin myyntivaltti ;).
 
Netistä kun etsii, Custom Soundin tiimoilta ei voi olla törmäämättä "HiWatt"-kytkyyn.
Legendan mukaan kyseisen brändin vahvareita kasasi sama firma joka kasasi HiWattiakin.
Se onko legendassa perää (vai pelkkä myyntikikka), ja jos on, tapahtuiko yhtä aikaa, kuinka kauan ja missä vaiheessa, olivatko firmat vain saman nimisiä, yms. siitä ei tunnu selvyyttä löytyvän.
Sinänsä toki täysin mahdollista, kasauksen ulkoistaminen tuotannon tasauksessa ei ollut mitenkään erikoinen asia Briteissäkään.
 
Tuo oma on ollut erittäin vähällä käytöllä, ja soundista/rutinoista/kohinoista päätellen vaatisi jonkin verran hellää hoitoa että saisi täyteen iskuun.
 
Siitä on aikaa kun tuon avasin, mutta muistelisin että on aikakaudelle epätyypillisesti (jos on 80-lukuinen) toteutettu täysin erilliskomponentein, eikä operaatiovahvistinlutikoin ja hybridipääteastepiirein kuten tapana oli.
 
Skemaa en muista löytäneeni, mutta tilanne on toki voinut muuttua, ja periyksinkertaisia kytkentöjähän noissa käytettiin joten kyllä keskinkertaisillakin audioelektroniikkataidoilla ja -tiedoilla nuo saa huollettua ja korjattua skemoittakin.
 
Ihan hauskoja pikkuvahvareitahan nuo ovat, ja täydessä iskussaan varsin oivia kyseisen aikakauden edustajia.
Rahallinen arvo on usein marginaalinen tuon aikakauden "nimi"-brändien vahvareissakin, mutta tokkopa kaikkea rahassa tarvitseekaan mitata ;).
Jos tarvitsee, ainakin tuossa mun yksilössä on pomminkestävä kotelo jollaiseen on ääriyksinkertaista rakentaa vaikkapa joku pieni putkivahvari, joten eivät rikkinäisenäkään ole missään nimessä arvottomia.
 
T:Samuli
 
Kefiiri
03.02.2020 08:58:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noita Custom Soundin comboja näkee aina välillä kirppiksillä, ihan jämäkän oloisia vermeitä ja hintakin on useimmiten varsin kohtuullinen. Harmaa housukangas pinnoitteena ja jotain oranssia jossain päin... ihan mukavan näköisiäkin. Pitäisi ehkä joskus ostaa kokeiluun, jos tosiaan ovat oikein erilliskomponenteilla toteutettuja. Sellaisesta tulee aina jotenkin konkreettisempi fiilis :)
 
En ole musiikin asiantuntija.
juke4
03.02.2020 10:56:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kustom soundia on myyty hobby hallissa mutta se on eri laite...
 
aristoteles666
03.02.2020 11:50:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eli tuohan on kolmikanavainen laulu/kitara/keyboard vahvistin torvella.
eli mini PA, kolme identtista kanavaa volume bass middle treble saatimilla lisaksi kytkin josta voi kytkea kaiun paalle.
 
mosfeteilla toteutettu, niin kuin tuohon aikaan oli tapana.
 
https://www.google.com/search?q=cus … QEwA3oECAkQBQ#imgrc=7ssiGu0r2Tb5zM:
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
basisti1971
04.02.2020 07:39:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kefiiri: Noita Custom Soundin comboja näkee aina välillä kirppiksillä, ihan jämäkän oloisia vermeitä ja hintakin on useimmiten varsin kohtuullinen. Harmaa housukangas pinnoitteena ja jotain oranssia jossain päin... ihan mukavan näköisiäkin.
 
Juu, tuollaisia verhoilukankaisia vaneri-/lastulevylaatikoita ainakin kaikki joita itse olen nähnyt ovat olleet.
En tosin ole kirppareilla nähnyt, olen varmmankin käynyt väärillä kirppareilla :D.
 
Tuossa mun yksilössä kontrasti-"väri" harmaaseen ja mustaan logossa on punainen, mutta aika usein noissa väri vaihtui mallin tai vuosimallin mukaan.
Tämä minun on ~20mm lastulevyä.
 

 
Kefiiri: Pitäisi ehkä joskus ostaa kokeiluun, jos tosiaan ovat oikein erilliskomponenteilla toteutettuja. Sellaisesta tulee aina jotenkin konkreettisempi fiilis :)
 
Niinhän se muisti teki jälleen kerran tepposensa:
Etuaste on RC4558 lutikalla (vastaa kahta 741:stä, ja kannalle asennettu joten vaihto/modaus on helppoa) toteutettu, ja pääte aikakauden mukaisesti TDA2030 hybridipiirillä.
Eli vikapäänkään ostaminen ei ole millään tapaa kammoksuttava asia, ko. kikareet ovat ykköseuroja kipale, suurin osa konkista on muovikonkkia jotka luultavasti toimivat vielä kun kotelo on jo maatunut, verkkosulakkeen lisäksi kaksipuoleisen jännitteen kumpaisellakin puoliskolla oma sulake, tasasuuntaus on suoritettu irtodiodein yms.
Valmistusajankohtaa ei valitettavasti tarroista löydy, mutta Joyce on kasannut ja/tai tarkastanut :).
 
Vaikka eittämättä meikäläisenkin arvostusta sinänsä hivenen heikentääkin erilliskomponentein toteutettuun verrattuna, ehdottomasti kyllä ostaisin jos irtokympeillä kirpparilta tms. toinen Cub tai joku muu Custom Soundin vahvari löytyisi.
 
T:Samuli
 
Kefiiri
04.02.2020 08:51:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No juu punainen se tehosteväri varmaan olikin eikä oranssi. Cub 10 ja Cub 30 lienevät olleet käpistelemäni mallit. Ei niihin ihan jatkuvasti törmää, mutta parin vuoden sisään muistelisin nuo nähneeni. Varsin kompaktin oloisia vehkeitä.
 
Noinkin sympaattisilla ja helposti korvattavilla mikropiireillä toteutettu kytkentä on jo melkein erilliskomponentti-osastoa ainakin psykologisesti :)
 
En ole musiikin asiantuntija.
basisti1971
08.02.2020 07:58:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kefiiri: No juu punainen se tehosteväri varmaan olikin eikä oranssi.
 
(Netti)kuva toki valehtelee enemmän kuin 1000(0) sanaa, mutta hyvin vahvasti oranssiinkin päin on varsin useassa nettikuvassa nuo kontrastiraidat, joten en pidä lainkaan mahdottomana ettetkö muistaisi ihan oikein.
 

 
Kefiiri: Cub 10 ja Cub 30 lienevät olleet käpistelemäni mallit. Ei niihin ihan jatkuvasti törmää, mutta parin vuoden sisään muistelisin nuo nähneeni. Varsin kompaktin oloisia vehkeitä.
 
Noi varmaankin olivat Suomessa ne suosituimmat.
Hämärästi muistelen joskus 60W bassocombon nähneeni, mutta satavarma en ole oliko Custom Sound vai joku muu aikalaisistaan.
 
Tuossa omaa vahvariani tutkiskellessa huomasin tehtaan jäljiltä painetut Z, N, D ja FI hyväksynnät, eli ainakin jossain vaiheessa noilla oli mitä luultavimmin ihkaoikea maahantuojatahokin, tai ainakin tuotiin runsaammin.
 
Noista kirpparivahvareista sen verran että itsellä bongatut ovat olleet lähinnä, Harley Benton, Gorilla ja aloittelijasetistä pilkottua osastoa, ja viidenkympin "huonommalla" puolella joten ovat usein pysyneet pitkään tarjolla ;).
 

 
Kefiiri: Noinkin sympaattisilla ja helposti korvattavilla mikropiireillä toteutettu kytkentä on jo melkein erilliskomponentti-osastoa ainakin psykologisesti :)
 
Totta toki tuokin :).
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti