Aihe: Mallintava etuasteena?
1 2 3 4
JuSu
05.01.2020 12:52:15
Moro!
 
Vähän pyöritellyt ajatusta testata jotain mallintavaa vempelettä ajettuna (putki)päätteeseen ja kitarakaappiin. Olisi yhdessä lankussa perussoundit ja tarvittavat efektit. Päätteen kyrvähtäessä hätätilassa voisi ajaa suoraan tiskiin.
 
Tarpeeni ovat aika yksinkertaiset, muutama perussoundi, joita sitten maustetaan harvakseltaan choruksella ja delaylla, ja tietty volumeboost leadeihin. Ominaisuuksien puolesta esim. POD HD500 olisi varsin riittävä. En juurikaan käyttäisi esim. kaappimallinnuksia, vehje toimisi etuasteena/multiefektinä. Joku Helix olisi ominaisuuksien puolesta aivan ylilyönti.
 
Mainittu POD toki on jo kymmenen vuotta vanhaa tekniikkaa, ja kehitys kehittyy. Miten tuollaisen vanhemman vehkeen mallinnukset vertautuvat tuoreempaan tekniikkaan, jos niitä käytetään kuvaamallani tavalla päätteeseen ja kitarakaappiin?
 
Onko markkinoilla uusia, riisutumpia malleja, joissa ominaisuuksia ja hintalappua karsittu? Käsittääkseni Helix LT on tällainen, mutta siinäkin on kyllä hirveästi kaikenlaista..
 
JuSu
"Ennen oli kunnollista. Nytten ei oo kunnollista." -Repomies
TTV
05.01.2020 12:53:42 (muokattu 05.01.2020 12:53:58)
Atomic Amplifire(box) tai sitten joku Mooerin pikkuetunen?
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
JuSu
05.01.2020 13:14:33 (muokattu 05.01.2020 13:18:41)
TTV: Atomic Amplifire(box) tai sitten joku Mooerin pikkuetunen?
 
Jep, noista varmaan saisi kasattua... Mutta jos otan edelleen verrokkina HD500:n, niin siinä on riittävä määrä polkimia ja jopa wah yhdessä näppärässä kokonaisuudessa. Eli sinänsä simppeli, piuha kitarasta lautaan ja laudasta pääteeseen.
 
Amplifire 12 ois mielenkiintoinen kyllä, eikä ihan pahan hintainenkaan. Saatavuus Suomeen vähän kysymysmerkki?
 
https://www.andertons.co.uk/guitar- … ire-12-amp-tone-multi-effects-pedal
 
JuSu
"Ennen oli kunnollista. Nytten ei oo kunnollista." -Repomies
Guitarfreak
05.01.2020 15:24:10
No juu.. voi mennä vähän överiksi mut headrush gigboard?
Käärinliinoissa ei ole taskuja ja kaurapuurollakin elää ihan hyvin. :D - Steelduck
LaXu
05.01.2020 15:58:11
Mä suosittelisin tutustumaan eri laitteiden käyttöliittymiin. YouTubesta löytää esimerkkejä miten niiden editointi pelittää. Soundit ovat toki PODeista kehittyneet vuosien varrella, mutta ennen kaikkea käytettävyys on uudemmissa vehkeissä vaan yksinkertaisesti parempi.
 
Mielestäni Helix on ylitse muiden tällä osastolla ja vaikka siinä on kaikenlaista, ei kokonaisuuden hallinta ole hankalaa ja käyttötapoja on monia: voi pelata presettien, snapshottien (presetin sisällä efektien asetuksia ja tiloja vaihtavat "ali-presetit") tai sitten käyttää laitetta kuin perinteistä pedaalilautaa. Itse käytän näitä kaikkia yhtä aikaa, mutta enimmäkseen mulla on vähän preseteja, muutama snapshot ja tarvittaessa naksuttelen joitain efektejä pedaalimoodissa päälle/pois.
 
Jos haluaa laittaa rajoituksia, Line6 HX Stomp on kompakti eikä anna rakentaa kovin monimutkaisia efektiketjuja.
 
Helix antaa myös käyttää pelkästään vahvistinmallien etuasteita, jolloin ne toimivat fiksummin kitarapäätteeseen ajettuna. Jos haluaa käyttää koko vahvistinmallia, joku soundiltaan neutraalimpi laite on parempi. Esim. Fryette Power Station 2 toimi vallan mainiosti tähän tarkoituksiin.
 
Headrush laitteet voi olla kokeilemisen arvoisia myös, en niistä osaa sanoa itse mitään, mutta ovat harvoja kosketusnäytöltä käytettäviä tämän tyyppisiä laitteita.
Guitarfreak
05.01.2020 23:19:00
LaXu: ...
 
Headrush laitteet voi olla kokeilemisen arvoisia myös, en niistä osaa sanoa itse mitään, mutta ovat harvoja kosketusnäytöltä käytettäviä tämän tyyppisiä laitteita.

 
Tästä syystä itsekin miettinyt. Oma kuula ei kestä loputonta nysväystä :)
Käärinliinoissa ei ole taskuja ja kaurapuurollakin elää ihan hyvin. :D - Steelduck
Tami
06.01.2020 14:41:07 (muokattu 06.01.2020 14:43:09)
 
 
Mielipiteitä ja laitteita on moniakin ja hyvä niin.
HD500 sarja ihan hyvä efektien puolesta ja saapa niistä mallinnuksistakin kaivettua toimivat soundit.... ja jatkokäyttöä varten tuo toimii tosi monipuolisena midiohjaimenakin :-). Olisiko ne kehityksessä suurimmat hyppäykset tapahtuneet siellä mallinnus ja kaappi-puolella kaikenmaailman IR-mahdollisuuksineen.
 
Mä olen Kemperin, axe:n, erillispolkimien, isompien helixien ja vanhempien podien kautta päätynyt Hx stomppiin, koska se täyttää oikeastaan aika monta juttua esim:
 
1) Suoraan linjaan soitettuna on mallinnuksia ja IR-mahdollisuuksia ja vähintään riittävästi ruuvattavaa. Toimii ihan itekseenkin vaiks mihin.
 
2) Tuo yksinään on korvannut melko monta erillistä ( ihan laadukastakin) poljinta käytettäessä ihan pelkkänä efektinä ( viritin, periaatteessa kaikki mahdolliset efektit, volaboostit ja polkimet ja miksei särötkin). Itse olen päätynyt käyttämään erillistä wahia ( kun semmonen oli), ja ulkoisia säröjä ( kun ne on ihania) ja muut muljutukset tulee sitten Stompista. Linjaan soitto ja vahvarin kanssa pelaa kätsästi. Kaveriksi halutessaan 10ohm potikalla oleva exp-poljin niin avot... itse puuhastelin vielä semmosen 2-nappisen "on/off"- kytkimen, jolloin käytössä on jo melko monipuolinen vehjes....
 
3) Varalaiteena sikäli putket hajoaa vahvarista.
 
4) Sama laite (lauta) akkarihommiin ja bassojuttuihin jnejne.
 
Saman asian toki ajaa LT tai headrush, mutta omalla kohdalla mä haluan kuitenkin käyttää omia säröjä ja wahia ==> lauta kasvaa turhan isoksi mun makuun. Hinta on tietysti aluksi kova, mutta kun myin H9:n ja modulaatio-, delay- ja kaikupolkimen pois jäi rahaa taskuun ja lautaan tilaa..
En ole gynekologi, mutta voinhan minä katsoa...
Vainottu
08.01.2020 13:12:59
Lisä-ääniä HX Stompille. Normaali oloissa voi käyttää pelkkiä efektejä ja tarvittaessa pöytään ajellessa voi ottaa mallinukset ja kaappi-impulssit käyttöön. Jos kolme poljinta ei riitä, voi tuohon lisätä polkimia perus kanavanvaihtopedaalilla tai midin kautta.
 
Mulla on lisänä Bossin kahden napin kytkin jolla voi vaihtaa saundeja ylös ja alas ja sitten pedaalin omilla napeilla on käytössä viritin ja kaksi eri lisäsaundia (yleensä delay, tremolo tai särö).
Hymyile, nosta kädet ilmaan, sano lyhyt selkeä lause.
velipekka
07.03.2023 19:07:40
Jatketaas tästä vanhasta, Jusun aloittamasta ketjusta...
 
Pohdiskelen vähän samaa, kohtuu yksinkertaista pedaalimallista vahvistinmallintajaa
mutta omia pedaaleja voisi käyttää siinä samalla. Silmäillyt seuraavia:
-Atomic amplifirebox
-Strymon Iridium
-Walrus Audio acs1
-Nux Amp Academy
 
Joitain noista saa käytettynä aika edullisesti.
Nux taitaa olla ainoa, jossa on efektlooppi, johon saa viiveet, modulaatiot yms.
Muissa ei ole. Miten noihin saa järkevästi nuo kytkettyä vai saako ollenkaan ?
samiko
07.03.2023 20:41:17 (muokattu 07.03.2023 20:53:55)
velipekka: Jatketaas tästä vanhasta, Jusun aloittamasta ketjusta...
 
Pohdiskelen vähän samaa, kohtuu yksinkertaista pedaalimallista vahvistinmallintajaa
mutta omia pedaaleja voisi käyttää siinä samalla. Silmäillyt seuraavia:
-Atomic amplifirebox
-Strymon Iridium
-Walrus Audio acs1
-Nux Amp Academy
 
Joitain noista saa käytettynä aika edullisesti.
Nux taitaa olla ainoa, jossa on efektlooppi, johon saa viiveet, modulaatiot yms.
Muissa ei ole. Miten noihin saa järkevästi nuo kytkettyä vai saako ollenkaan ?

 
Miksi se efektilenkki pitäisi olla? Optimi omasta mielestä oikeassakin vahvarissa olisi efektilenkin sijaan laittaa viiveet vahvistimien jälkeen.
 
Tähän voisi muutkin "missä on efektilenkit mallinnuspedaaleissa" -tyypit vastata kun yleinen rutina tuntuu olevan.
 
EDIT: Miten te multiefektihelixtyypit teette pätsejänne? Laitatteko etuasteblokin ja sitten viiveet ja sen jälkeen päätteen?
elon arska
07.03.2023 20:54:32
samiko: Miksi se efektilenkki pitäisi olla? Optimi omasta mielestä oikeassakin vahvarissa olisi efektilenkin sijaan laittaa viiveet vahvistimien jälkeen.
 
Tähän voisi muutkin "missä on efektilenkit mallinnuspedaaleissa" -tyypit vastata kun yleinen rutina tuntuu olevan.

 
Jos haluaa mallintimesta ottaa mallinnetun vaffarin säröt ja laittaa omat lemppariefektit sen mallintimen vahvistimen ja kaiutin-blokin väliin (eli fx-looppiin)? Siitä sitten suoraan tiskiin. Ja sit jos käyttää oikeaa vahvistinta ja kaappia lavalla niin mallintimen toisesta inputista sitten kaiutinmallintamaton soundi sinne oikeaan vahvariin (jos siis mallinninmuljuttimesta sellaiset lähdöt ja niiden asetukset löytyy).
 
Jotain tällaista vissiin haettiin.
My friend asked me if I wanted a frozen banana. I said 'No, but I want a regular banana later, so... yes!' -Mitch Hedberg
samiko
07.03.2023 21:45:59 (muokattu 07.03.2023 21:46:55)
elon arska: Jos haluaa mallintimesta ottaa mallinnetun vaffarin säröt ja laittaa omat lemppariefektit sen mallintimen vahvistimen ja kaiutin-blokin väliin (eli fx-looppiin)? Siitä sitten suoraan tiskiin. Ja sit jos käyttää oikeaa vahvistinta ja kaappia lavalla niin mallintimen toisesta inputista sitten kaiutinmallintamaton soundi sinne oikeaan vahvariin (jos siis mallinninmuljuttimesta sellaiset lähdöt ja niiden asetukset löytyy).
 
Jotain tällaista vissiin haettiin.

 
Miksei ne efektit voi olla studiotyyliin kajarin jälkeen? Kun puhutaan muutenkin virtuaalisista asioista ja ollaan lähdetty vanhoista tavoista tuottaa kitaran ääntä mutta ollaan kuitenkin niin vanhanliiton väkeä että pitää olla efektit lenkissä? Ja eihän se vahvistimenkaan efektilenkki ole päätteen ja kajarin välissä.
 
Ja tohon oikean vahvarin kanssa soitteluun löytyy myös kelpo toteutuksia ilman efektilenkkiä mallinnospurnukassa.
velipekka
07.03.2023 22:44:41
Ehkä vähän huonosti avasin asiaa, mutta käsittääkseni tulevassa väliaikaisessa treenitilassa on tarkoitus soittaa mikserin kautta kuulokkeisiin.
Jos haluaa omia pedaaleita käyttää ja saada tuosta siedettävät kitarasoundit,
niin pohdin toimisiko esim. tuo Nux siinä välissä ? Pari säröä Nuxin eteen ja reverb ja delay
Nuxin looppiin.
 
Ei tällaisesta setupista ole kokemuksia.
elon arska
07.03.2023 22:46:32
samiko: Miksei ne efektit voi olla studiotyyliin kajarin jälkeen? Kun puhutaan muutenkin virtuaalisista asioista ja ollaan lähdetty vanhoista tavoista tuottaa kitaran ääntä mutta ollaan kuitenkin niin vanhanliiton väkeä että pitää olla efektit lenkissä? Ja eihän se vahvistimenkaan efektilenkki ole päätteen ja kajarin välissä.
 
Mistäänhän en mitään tiedä ja annoin vain yhden meripihkan pakkaaman näkemyksen aiheesta.
 
Ja tohon oikean vahvarin kanssa soitteluun löytyy myös kelpo toteutuksia ilman efektilenkkiä mallinnospurnukassa.
 
Aivan epäilemättä.
My friend asked me if I wanted a frozen banana. I said 'No, but I want a regular banana later, so... yes!' -Mitch Hedberg
samiko
07.03.2023 22:53:49 (muokattu 07.03.2023 22:54:55)
velipekka: Ehkä vähän huonosti avasin asiaa, mutta käsittääkseni tulevassa väliaikaisessa treenitilassa on tarkoitus soittaa mikserin kautta kuulokkeisiin.
Jos haluaa omia pedaaleita käyttää ja saada tuosta siedettävät kitarasoundit,
niin pohdin toimisiko esim. tuo Nux siinä välissä ? Pari säröä Nuxin eteen ja reverb ja delay
Nuxin looppiin.
 
Ei tällaisesta setupista ole kokemuksia.

 
Sitä en tiedä onko sinun mielestä siedettävät soundit, sen tietää varmaan yksinään sinä. Mutta en sinuna pitäisi tuossakaan tilanteessa mallintavan purnukan efektilenkin puuttumista minään miinuksena jos muuten soundi miellyttää. Säröt-> mallintajapurkki-> reverb ja delay-> mikseri.
samiko
07.03.2023 22:59:42
elon arska: Mistäänhän en mitään tiedä ja annoin vain yhden meripihkan pakkaaman näkemyksen aiheesta.
 
Toihan se epäilemättä monen efektilenkin puuttumista surkuttelevan näkemys on, mutta huoli pois ja mieltä avoimemmaksi. Jos se efektilenkki tollasessa purnukassa olisi pakollinen, se niissä satavarmasti jokaisessa olisi.
elon arska
07.03.2023 23:07:34
samiko: Toihan se epäilemättä monen efektilenkin puuttumista surkuttelevan näkemys on, mutta huoli pois ja mieltä avoimemmaksi. Jos se efektilenkki tollasessa purnukassa olisi pakollinen, se niissä satavarmasti jokaisessa olisi.
 
Varmasti se efektilenkki tuo jotain kosketuspintaa wanhoille cyrville joilla kuitenkin sitä mallinnus-curiousia on.
 
Nykyäänhän tuntuu tosiaan olevan kitarakamppeissa vaikka ja mikä mahdollista, joten jokainen valitkoon tapansa jos vaan lopputulos on mieleinen.
My friend asked me if I wanted a frozen banana. I said 'No, but I want a regular banana later, so... yes!' -Mitch Hedberg
velipekka
07.03.2023 23:21:46
samiko: Sitä en tiedä onko sinun mielestä siedettävät soundit, sen tietää varmaan yksinään sinä. Mutta en sinuna pitäisi tuossakaan tilanteessa mallintavan purnukan efektilenkin puuttumista minään miinuksena jos muuten soundi miellyttää. Säröt-> mallintajapurkki-> reverb ja delay-> mikseri.
 
Jos se noin toimii niin mikäs siinä. Just tuota vähän hain, mihin väliin ne laittaa.
Mallintajan eteen ei viitsi reverbiä ja delayta laittaa, koska jos käyttää mallintavan säröä,
niin menevät aika mössöksi.
samiko
08.03.2023 09:28:20 (muokattu 08.03.2023 09:37:11)
velipekka: Jos se noin toimii niin mikäs siinä. Just tuota vähän hain, mihin väliin ne laittaa.
Mallintajan eteen ei viitsi reverbiä ja delayta laittaa, koska jos käyttää mallintavan säröä,
niin menevät aika mössöksi.

 
Anteeksi vaan että jankkaan ja jatkan mutta tuo "jos se noin toimii" haisee vielä pienelle epäilylle. Miksi ihmeessä se ei noin toimisi?
 
Jos delayta ja reverbiä ei voi laittaa säröjen eteen, eikä säröjen väliin ole mahdollista (koska ei ole efektiloopia) niin mitä vaihtoehtoja jää jäljelle? Ei kai noi efektiloopittomien mallinnospurkkien rakentajat ole kuvitellut että porukka ilman viiveitä soittelee?
 
Tää menee sen takia hieman ihon alle koska paraikaa käyn tutun kanssa keskustelua tästä samasta aiheesta. Joku aikalaishulluus pakottaa olla ymmärtämättä mikä sen efektilenkin idea edes on.
 
Niin, mikäs se efektilenkin tarkoitus nyt niissä oikeissa vahvareissa olikaan. Kuten kommentoitu, säröjen edessä olevat kaiut ja delayt harvoin kuulostaa kivalle. Päätevahvistimen ja kaiuttimen väliin niitä purkkeja ei voi laittaa, ja kaiuttimen jälkeen ei voi laittaa koska ei ole mitään kaiuttimen jälkeen (paitsi studio ja PA). Keksittiin laittaa etu- ja pääteasteen väliin. Tämähän tietenkin on hyvä jos sitä päätesäröä ei oteta.
 
No, mallinnospurkki mikä esittää vahvaria, mutta ei sitä kuitenkaan ole. Edelleenkään delayta ja kaikua ei mielellään säröisen mallinnospurkin eteen laiteta, särö kuin särö. Efektilenkin ollessa etu- ja pääteastemallinnoksen välissä tarkoittaisi sitä että pääte pitäisi olla kliini (koska taas se viive ennen säröä nou nou). No mites se lenkki päätteen ja kaiuttimen väliin? Nythän se onnistuu koska ei ole oikeasti mitään päätettä. Mutta miksi laittaisin vaikka kalliin Strymonin säröjen jälkeen (hyvä), mutta rankasti muokkaavan EQ:n (sitähän se "kajari tässä on) eteen jos voin sen laittaa koko purkin jälkeen? Purkin jälkeen tässä tapauksessa on väkisinkin jotain, toisin kuin oikean vahvarin ja kaiuttimen jälkeen. Tämähän on loistavaa että kaikuja voi käyttää nykyään näin. Mutta silti jengi haaveilee jonkun hikisen efektilenkin perään koska että miksi? Toki monasti sitä kaikua voi sitten kontrolloida efektilenkissä mallinnospurkilla vaikka päälle/pois mutta se on taas eri juttu se.
 
Ugh, olen puhunut.
velipekka
08.03.2023 10:03:12
samiko: Anteeksi vaan että jankkaan ja jatkan mutta tuo "jos se noin toimii" haisee vielä pienelle epäilylle. Miksi ihmeessä se ei noin toimisi?
 
Jos delayta ja reverbiä ei voi laittaa säröjen eteen, eikä säröjen väliin ole mahdollista (koska ei ole efektiloopia) niin mitä vaihtoehtoja jää jäljelle? Ei kai noi efektiloopittomien mallinnospurkkien rakentajat ole kuvitellut että porukka ilman viiveitä soittelee?
 
Tää menee sen takia hieman ihon alle koska paraikaa käyn tutun kanssa keskustelua tästä samasta aiheesta. Joku aikalaishulluus pakottaa olla ymmärtämättä mikä sen efektilenkin idea edes on.
 
Niin, mikäs se efektilenkin tarkoitus nyt niissä oikeissa vahvareissa olikaan. Kuten kommentoitu, säröjen edessä olevat kaiut ja delayt harvoin kuulostaa kivalle. Päätevahvistimen ja kaiuttimen väliin niitä purkkeja ei voi laittaa, ja kaiuttimen jälkeen ei voi laittaa koska ei ole mitään kaiuttimen jälkeen (paitsi studio ja PA). Keksittiin laittaa etu- ja pääteasteen väliin. Tämähän tietenkin on hyvä jos sitä päätesäröä ei oteta.
 
No, mallinnospurkki mikä esittää vahvaria, mutta ei sitä kuitenkaan ole. Edelleenkään delayta ja kaikua ei mielellään säröisen mallinnospurkin eteen laiteta, särö kuin särö. Efektilenkin ollessa etu- ja pääteastemallinnoksen välissä tarkoittaisi sitä että pääte pitäisi olla kliini (koska taas se viive ennen säröä nou nou). No mites se lenkki päätteen ja kaiuttimen väliin? Nythän se onnistuu koska ei ole oikeasti mitään päätettä. Mutta miksi laittaisin vaikka kalliin Strymonin säröjen jälkeen (hyvä), mutta rankasti muokkaavan EQ:n (sitähän se "kajari tässä on) eteen jos voin sen laittaa koko purkin jälkeen? Purkin jälkeen tässä tapauksessa on väkisinkin jotain, toisin kuin oikean vahvarin ja kaiuttimen jälkeen. Tämähän on loistavaa että kaikuja voi käyttää nykyään näin. Mutta silti jengi haaveilee jonkun hikisen efektilenkin perään koska että miksi? Toki monasti sitä kaikua voi sitten kontrolloida efektilenkissä mallinnospurkilla vaikka päälle/pois mutta se on taas eri juttu se.
 
Ugh, olen puhunut.

 
Nyt voikin sitten laskea vähän kierroksia...
 
Kotona on vahvistimet, joissa on efektilenkki, joihin nuo edellä mainitut purkit ovat luontevasti asettuneet ja muuta tapaa ei ole ollut käytössä. Tämä tuleva "treenitila" ja sen varustus pisti vaan miettimään miten toimia.
 
Ei ollut mitään tarkoitus kyseenalaistaa noita vaihtoehtoja vaan kysyä mitenkä voisi toimia. Ja se "Jos se noin toimii" oli tarkoitettu positiivisena kommenttina koska tuo ei tullut itselleni mieleen ja mielellään tuota kokeilenkin. Eli todella hyvä ajatus +
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3 4
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)