Muusikoiden.net
23.10.2020
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Strandberg-kitarat
1
Sabaton
29.05.2019 15:23:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En löytänyt tämän ruotsalaisvalmistajan kitaroista mitään keskustelualuetta. Melko uraauurtavaa työtä on tehnyt näiden lavattomien mallien kehityksessä. Onko kokemuksia ko skeboista?
 
jabbathefuk
29.05.2019 16:02:36 (muokattu 29.05.2019 16:03:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse omistin Boden Metal 7:n vuoden verran, 2018 mallistoa.
 
Ensimmäinen asia minkä huomaa kun kitaran ottaa käteen on, että se on todella kevyt.
Soundimaailma oli todella hyvä Fishman Fluence aktiivimikkien kanssa. Kelapuolituksen kanssa kitaran saa tuottamaan sulosointuja ihan sieltä raskaimmasta metallista funkkiin. Rungon muoto on todella mukava.
 
Syy miksi luovun kitarasta oli lähinnä tarve kasikieliselle. Kaulasta en myöskään pitänyt. Näissähän ei ole ns. tavanomaista C- tai D-kaulaa vaan se on enemmänkin trapetsoidi. Tämän endur-neckin sanotaan parantavan soittotatsia, mutta ei ainakaan ollut näin omalla kohdalla. Soittelin Drop-A:ssa pääasiallisesti, mutta kokeilin pudottaa myös Drop-G:hen ja tämä onnistui ilman sen kummempia ongelmia. Käytin Strandbergin omia kieliä, mutta en näe syytä miksei muutkin kielet käy, vaikka itse koittivat painottaa että osta meidän kieliä.
 
Laadunvalvonta oli todella hyvä. Ei virheen virhettä kitarassa, tuli vireessä paketista intonaatio ja action kohdillaan.
 
Strandbergin sivuilla on melko ekstensiivisesti ohjeet kitaran huoltoon ja kieltenvaihtoon jne.
 
Jos mietit Strandbergin hankkimista, niin suosittelen etsiämään jostain yhden käsiisi testimielessä. Kaula nimittäin jakaa mielipiteitä.
 
Sä soitat niinku vihanen vuohipaimen Itävallan vuoristossa. -Alexander Kuoppala
iec
29.05.2019 16:14:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jabbathefuk: ...Jos mietit Strandbergin hankkimista, niin suosittelen etsiämään jostain yhden käsiisi testimielessä. Kaula nimittäin jakaa mielipiteitä.
 
Thomannin sivujen kuvista huomasin, että kaulaprofiili on todellakin sangen erikoinen. En kyllä uskaltaisi ilman testaamista ostaa.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
Kiksaus
30.05.2019 10:28:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näitä ei vaan pääse missään testaamaan, ainakaan pk-seudulla en löytänyt mistään eikä kenelläkään tunnu olevan.
 
Melodista metallia/rokkia osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=0u4ebGIewTc
aristoteles666
30.05.2019 13:34:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iec: Thomannin sivujen kuvista huomasin, että kaulaprofiili on todellakin sangen erikoinen. En kyllä uskaltaisi ilman testaamista ostaa.
 
kävin Guitar guitarissa, ja siellä on strandbergejakin vaikka kuinka, ja kyllä niillä on myös ihan tavallisen muotoisia kauloja, niiden sen oman erikoisen lisäksi.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
jabbathefuk
30.05.2019 15:51:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: kävin Guitar guitarissa, ja siellä on strandbergejakin vaikka kuinka, ja kyllä niillä on myös ihan tavallisen muotoisia kauloja, niiden sen oman erikoisen lisäksi.
 
Tietääkseni takavuosien malleissa oli vielä normikaulaa. Ainakin tämän vuoden mallistossa kaikissa on jo EndurNeck.
 
Sä soitat niinku vihanen vuohipaimen Itävallan vuoristossa. -Alexander Kuoppala
aristoteles666
30.05.2019 19:08:27 (muokattu 30.05.2019 19:08:57)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jabbathefuk: Tietääkseni takavuosien malleissa oli vielä normikaulaa. Ainakin tämän vuoden mallistossa kaikissa on jo EndurNeck.
 
saattaa olla 7-8 kielisissä, mutta toisissa kuusikielisissä on edelleen "normaali" kaula, siellä oli ihan uusia malleja normikaulalla.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
mize7
01.06.2019 18:35:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä hetkellä itseltä löytyy:
Strandberg Sälen (Butterscotch)
Strandberg Metal 7
Strandberg Boden OS 8
 
Kauan tuli netistä näitä keppejä ihmeteltyä ja kun ensimmäisen Strandbergin hommasin, niin paluuta ei enää perinteisiin kitaroihin ollut. Nimenomaan keveys ja ergonomia nostivat soittomukavuuden uudelle tasolle.
 
Sälen mallissa on Suhr Tele mikit, Metal mallissa Fishman Fluence Modern mikit ja Boden OS8:ta löytyy Fishman Fluence Tosin Abasi setti. Kaikki kolme kitaraa saundaavat mahtavalta.
 
En voi kuin suositella. Erittäin laadukkaita kitaroita hyvillä spekseillä.
 
https://soundcloud.com/mediumplayer
LaXu
02.06.2019 14:55:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli Boden OS 8 limited edition hetken, mutta lähetin takaisin, koska sen laatu oli surkea. Nauhatyö oli niin huonoa, että kitaran kieliä ei saanut matalalle. Limited editionin quilted maple kansi oli huonoin koskaan näkemäni eikä näyttänyt juuri kuvilta. Otelaudan päästä puuttui pieni pala ja tallan musta pinnoite alkoi tippua heti kun yritti kieliä säätää.
 
Olisivat vaihtaneet kitaran, mutta en digannut sen skaalasta (26.5-28") eikä soundi ollut ihan mulle nappiin. Nyt mulla on Skervesen Shoggie 8 ja se on niiiin paljon parempi kitara, toki kalliimpikin. Pieni ero 26-28" skaalassa jo tekee siitä helpommsn soitettavan.
 
Mun mielestä Strandbergin tallan kielien korkeussäätö on surkea. Se vaatii tosi paljon säätöä ja arvuuttelua: avaa lukitus, löysää kieli, nosta korkeutta, laita kieli takaisin, viritä ja lukitse. Jos ei mennyt kohdalleen niin sama uusiksi. Lisäksi se säätövara ei ole yhtä tarkka kuin perinteisemmissä ratkaisuissa.
 
Japanissa valmistetut Strandbergit on hienoja ja hyvin tehtyjä, mutta niitä ei kannata lähteä hintansa takia roudaamaan tänne. Mielestäni hinta on muiden mallien isoin ongelma. Ottaisin esim mielelläni Strandbergin basson, mutta kuka maksaa eurooppalaisia custom shop hintoja Indonesiassa valmistetusta bassosta?
 
Myydään Fryette Power Station 2 keinokuorma/päätevahvari: https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1444748
mize7
02.06.2019 23:05:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota kielten korkeuden säätöä mä kyllä kans komppaan. Ei aivan nokkelin ratkaisu. Mutta jos jotain positiivista, niin sitä hommaa ei ainakaan itse tarvitse usein tehdä, kun on vire ja sitä myöden kielten paksuus vakiintunut. Käytännössä siis kerran tehnyt tuon homman.
 
https://soundcloud.com/mediumplayer
Kontiak
04.06.2019 14:50:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

COFFEE WITH OLA - Ola Strandberg
 
https://youtu.be/F3AWXdDrZbg
 
"Improvisation is a genesis of composition" - YJM
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti