Muusikoiden.net
26.10.2020
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaravahvarin aux in volumen rajoittaminen
1
HenoE
26.05.2019 17:39:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen käyttänyt 30-wattista Roland Cubea macciin liitettynä ja saan sen avulla mahtavat ja kovat saundit. Ongelmana kuiteskin on, että aux in volumen tasoa ei voi säätää itse vahvarista, vaan sitä pitää säätää äänilähteestä. Mac-läppärin volumen säätö on niin herkkä, että on vaarana että cubesta tulee aivan liian kova ääni, jos vahingossa macin äänen ulotulo lipsahtaa liian kovalle. Onko ideoita, miten liian kovat äänet voisi välttää?
 
Perza
26.05.2019 18:39:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HenoE: Olen käyttänyt 30-wattista Roland Cubea macciin liitettynä ja saan sen avulla mahtavat ja kovat saundit. Ongelmana kuiteskin on, että aux in volumen tasoa ei voi säätää itse vahvarista, vaan sitä pitää säätää äänilähteestä. Mac-läppärin volumen säätö on niin herkkä, että on vaarana että cubesta tulee aivan liian kova ääni, jos vahingossa macin äänen ulotulo lipsahtaa liian kovalle. Onko ideoita, miten liian kovat äänet voisi välttää?
 
Pistät siihen jonku pikkumikserin väliin
 
basisti1971
30.05.2019 07:35:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
HenoE: Onko ideoita, miten liian kovat äänet voisi välttää?
 
Jos tuo ylläesitetty ja parhaan mahdollisen lopputuloksen tuova pikkumikseri ei jostain syystä ole mieleinen, varsin usein tuollaisessa tapauksessa on ollut tapana tehdä välipiuha johon juotetaan jompaan kumpaan päähän liittimen sisään joko sarjavastus tai oikeaoppisemmin tehtynä vastusjako vaimentamaan signaalia.
Ja toki merkataan ko. piuha niin selvästi ettei myöhemmin tule yllätyksiä ;).
 
Suomeksi ei aiheesta kovinkaan yksinkertaisia selityksiä löydy, ja niistäkin valtaosa käsittelee jakosuotimissa toteutettuja tasonpudotuksia, mutta tuollainen riittävän lähelle samankaltainen löytyi:
 
https://huhtama.kapsi.fi/ele/index.php?si=ukk&ukk=1030562
 
Olennaisinta noisa vaimenninkytkennöissä on se että vaimentimen kokonaisimpedanssitasot pysyvät oikeina, eli jakosuodinten kyseessä ollessa kaiutinimpedanssien suuruisina ja linjatasoja vaimennettaessa ~10KOhm suuruusluokassa.
 
Jos lontoo taipuu, eikä matemaattista tarkastelua koe ylenmäärin epämielyttäväksi, aineistoa jännitejaon laskemiseen löytyy kyllä:
 
https://www.google.com/search?clien … ox-b-d&q=voltage+divider+calculator
 
T:Samuli
 
Kefiiri
31.05.2019 10:34:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kohtuuttoman teoreettisen ponnistelun sijaan voinee hommata muutaman vastuksen 10 ja 100 K väliltä ja kokeilemalla selvittää millä vastuksella vaimennus asettuu sopivalle hehtaarille :)
 
Kolvausintoisimmat voivat tietty pykätä johdon väliin pienen rasian johon viritetään portaattomasti säätyvä potikka.
 
En ole musiikin asiantuntija.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti