Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Plexi tyyppiset vahvistimet
1 2 3
LaMotta
12.01.2019 17:37:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

harryk: Ensimmäisten marsujen kontrollipaneelit olivat pleximuovista metallin sijaan, eli JTM45 ym.
 
Voi kuinka eksoottista.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Laulava Kylätohtori
12.01.2019 17:37:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo: Korvat, kyllä, ja 1987x osuu hyvin varmasti tuohon "vähän vintagempi marsu kuin uudet" soundiin.
 
Niin, se nyt on tietenkin miten autenttista marsu sointia halajaa, mutta jos on tyytyväinen siihen, että kuulostaa marsulta (niin kuin moni klooni kuulostaa), niin ei pitäisi ongelmaa olla.
 
Monet noista "klooneista" tehdään netistä löytyvien skemojen mukaan, että eikö niiden pitäisi silloin olla aika samanlaisia kuin alkuperäiset?

 
Muuntajilla ilmeisesti iso vaikutus soundiin, eli ilman samanlaista muuntaja ei soundi ole sama, vaikka kytkentä olisikin.
 
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
hallu
12.01.2019 18:01:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Muuntajilla ilmeisesti iso vaikutus soundiin, eli ilman samanlaista muuntaja ei soundi ole sama, vaikka kytkentä olisikin.
 
Soittajalla on vaikutus soundiin. Vehkeet voi kuulostaa vaikka mille ja oikeasti kun puhumme vaikka "marsusoundista" niin me puhumme vain omista mielikuvistamme siitä. Mistäpä ne mielikuvat sitten on peräisin? no tietenkin soittajat, jotka ovat käyttäneet "marsua" musiikissaan (Gary Moore, Jimi Page, Jimi Hendrix,..... mitä niitä onkaan) heistä melkein kaikki ovat myös käyttäneet muita vahvistimia (Orangea, Fenderiä, etc.), mutta silti käsitys soundista tulee niiltä soittajilta.
 
Varsinkin kun puhutaan noinkin dynaamisista kamppeista, jotka reagoivat vahvasti soittajansa tatsiin, niin samakin vahvistin voi kuulostaa ihan erilaiselta eri soittajan käsissä. Joku pleksi saattaa taitajan käsissä kuulostaa ihan jumalaiselta ja sitten joku muu saa sen kuulostamaan rikkinäiseltä pierukoneelta ja silti kyse on ihan samoista vehkeistä. "Osta Marsu jos haluat marsusoundia" on puhtaan harhaanjohtavaa markkinointia. Ensinnäkin on ylimielistä olettaa, että juuri minun käsitys Marshallsoundista on se oikea ja kaikki muut on väärässä. Minä lyön vetoa, että meistä kakki on kuulleet sitä Marshallsoundia todella monenlaisiasta vehkeistä ja ei me varmaan aina tiedetä koska se on oikea Marshall ja koska ei. Tiedän, että tälläkin foorumilla on tyyppejä jotka uskovat tietävänsä, mutta minä en usko, että he oikeasti tietävät.
 
"voisikohan kamarasta ja minusta tulla ystäviä ?"
harryk
12.01.2019 18:15:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Muuntajilla ilmeisesti iso vaikutus soundiin, eli ilman samanlaista muuntaja ei soundi ole sama, vaikka kytkentä olisikin.
 
Päätemuuntaja on tärkeä osa vahvarin sielunelämää. Tässäkin taas on monta koulukuntaa, joista osa vannoo alimitoitetun ja saturoituvan päätemuuntajan nimiin ja osa taas laajasti toistavan ns. hifi-tyyppisen jutun voimaan.
 
Suomalaisia käsintehtyjä putkivahvistimia kaikille soittajille www.bluetone.fi
Jucciz
12.01.2019 19:49:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enemmän kuin pari asiantuntijana pitämääni tyyppiä on puhunut nimenomaan muuntajien merkityksestä klassikko-Marshallien soundiin. Ja kun taas alkuperäisiä Drakeja tai Dagnalleja ei hirveästi liiku, yksi mauste keitokseen on aika hankala saada, mikä selittää varmasti sitä, että kloonien "soundillinen osumatarkkuus" on ollut vaihtelevaa. Yhteen kolmesta omistamastani plexistä edellinen omistaja oli vaihtanut jonkun ihan höpöhöpö-verkkomuuntajan - luultavasti alkuperäisen hajottua, en keksi muuta syytä. Siihen tilasin Marstran:ilta Drake-kloonin (http://www.marstran.com/118.htm), koska kyseisen firman muuntajia moni piti parhaana vaihtoehtona esim. Metroamp-foorumilla. Ainakin tuo jötkäle toimi todella hyvin. Kyseinen plexi jatkoi matkaansa uuteen kotiin, mutta kaksi jäi vielä tänne ('67 ja '68), molemmissa on alkuperäiset muuntajat. Oiskin jännä tietää, missä tuo vanha bassomallinen '68 plexini nykyisin luuraa.
 
Marshallit, kuten kaikki tuon aikakauden vehkeet ovat yksilöitä, ja koskapa komponenteilla on ollut vuosikymmeniä aikaa ryömiä mikä mihinkin suuntaan ja "tekeentyä", on vahvistimissa väistämättä soundillisia eroja - tosin jotta kahta konetta olisi millään tapaa reilua vertailla, pitäisi niissä vähintäänkin käyttää samoja putkia, biasoida ne samalla lailla, ajella niitä samaan kaappiin yms. Tästäkään huolimatta omalle kohdalleni ei ole vielä osunut yhtään vanhaa ('73 tai vanhempi) ehjää Marshallia, joka olisi kuulostanut huonolta. Jokainen on ollut terveillä elkoilla ja kunnollisilla putkilla aivan erinomainen rokkikone - ja jokainen on täyttänyt sen tunnusmerkistön, jonka olen "Marshall-soundille" asettanut.
 
Ja sitten ylimääräinen vinkki: jos etsitte poikkeuksellisen kiukkuista varhais-Marshallia, kannattaa kärkkyä vuoden '72 (ja pienellä varauksella myös '73) JMP:itä, ja nimenomaan semmoisia, joissa on sisällä tavanomaisten mustard-konkkien kaverina keltaisia Wima-merkkisiä chicklet-signaalikonkkia. Noita on pidetty syypäänä siihen, että kyseiset Marshallit ovat erityisen aggressiivisia rokkikoneita - ja toden totta, ainakin tuo mun yksilöni on selvästi kiukkuisempi kuin '71 tai '73, jotka mulla oli/on. Ensin arvelin homman olevan vain sattumaa, mutta kun muutama muukin kaveri eri puolelta maailmaa oli tehnyt saman havainnon, ajattelin, ettei se välttämättä ole ihan tuulesta temmattu väite.
 
Tässä kuva omasta '72 JMP:stäni (ei siis enää plexi vaan metallipaneelinen), chickletiä ja mustardia sekaisin:
https://www.dropbox.com/sh/g7gllxhm … C_3497.jpg&subfolder_nav_tracking=1
The Jack
12.01.2019 20:46:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Muuntajilla ilmeisesti iso vaikutus soundiin, eli ilman samanlaista muuntaja ei soundi ole sama, vaikka kytkentä olisikin.
 
Itselläni on ollut sellaista orastavaa innostusta, että vanha plexi-Marshall pitäisi hankkia jossain vaiheessa. Tämä muuntajahomma vaan arveluttaa suuresti. Olen käsittänyt että suurin ero uuden Marshall Plexin ja 70-luvun Marshallin soundissa ja komponenteissa tulee siitä muuntajasta. Aina näiden vanhojen Marshallien myynti-ilmoituksessa myös mainostetaan mikäli muuntaja on alkuperäinen. Hajoaako nämä muuntajat yleensä kertalaakista lopullisesti ja onko muuntajan kunnon testaamiseen myyntitilanteessa jotain kikkaa? Katoaako se ns. vintagearvo ja ylimääräinen maksettu hinta taivaantuuliin kun jo yli 40-vuotiaan kulutusosan aika väkisin tulee jossain välissä täyteen?
 
Jucciz
12.01.2019 21:23:31 (muokattu 12.01.2019 22:53:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Jack: Itselläni on ollut sellaista orastavaa innostusta, että vanha plexi-Marshall pitäisi hankkia jossain vaiheessa. Tämä muuntajahomma vaan arveluttaa suuresti. Olen käsittänyt että suurin ero uuden Marshall Plexin ja 70-luvun Marshallin soundissa ja komponenteissa tulee siitä muuntajasta.
 
Ei ihan näinkään. Siinä vaiheessa, kun viimeinen plexi lähti hihnalta ja ensimmäinen metallipaneelinen valmistettiin, ei tosiaan muuttunut mikään muu kuin paneelien valmistusmateriaali. Logo oli vaihtunut kultaisesta valkoiseksi jo hieman aiemmin samana vuonna. Sisuskalut - myös muuntajat - pysyivät samoina. Tahtoo sanoa sitä, että ensimmäiset metallipaneelit olivat teknisesti ihan samoja koneita kuin viimeiset plexit - tokihan plexipaneeliset ovat vanhempia, harvinaisempia ja siitä syystä halutumpia ja huomattavasti kalliimpia, mutta ei tämä taida olla ensimmäinen tapaus historiassa kun ikä ja valmistusmäärät vaikuttavat hinnoitteluun.
 
Esimerkiksi 50-wattisissa JMP:issä tyypillinen ulostulomuuntaja, Drake 784-139, pysyi samana vuosina 1967-1976. Tänne on tilastoitu huomattava määrä vanhoja Marshalleja ihan yksilötasolla (valmistusvuosi, sarjanumero, muuntajat, kuristin, logot, kytkimet, tasasuuntaus, suotokonkat, tone stack, bypass-konkat, chassiksen materiaali ja paljon muuta): http://www.marstran.com/Historic%20Data%20Base.htm
 
Noiden tietojen perusteella voidaan havaita, että yksittäisten komponenttien arvot elivät hieman, mutta aika pieniä erot olivat ainakin paperilla siihen asti kunnes koko "perinnemallisto" lopetettiin ja tilalle tulivat master volumella varustetut mallit, vuoden 1975 lopulla. Turret-levyistä oli siirrytty piirilevyihin pari vuotta aiemmin, syksyllä 1973. Metallipaneelit tulivat jo vuoden '69 aikana, joten sokkona ostettu '69 JMP voi olla kumpi vain. Kannattaa muistaa myös se, että yhden ainoan kondensaattorin arvon muuttaminen saattaa vaikuttaa soundin kirkkauteen tai basson määrään ihan dramaattisesti (mikä koetaan totaalisen erilaisena soundina!), joten paperilla pieni muutos voi olla käytännössä hurjan iso - toki myös päinvastoin.
 
Aina näiden vanhojen Marshallien myynti-ilmoituksessa myös mainostetaan mikäli muuntaja on alkuperäinen. Hajoaako nämä muuntajat yleensä kertalaakista lopullisesti ja onko muuntajan kunnon testaamiseen myyntitilanteessa jotain kikkaa? Katoaako se ns. vintagearvo ja ylimääräinen maksettu hinta taivaantuuliin kun jo yli 40-vuotiaan kulutusosan aika väkisin tulee jossain välissä täyteen?
 
Itse en ole onnistunut särkemään yhdenkään Marshallin tai minkään muunkaan 50- tai 60-vuotiaan vahvistimen muuntajaa, vaikka ainakin Fendereissä ja Marshalleissa ne ovat ymmärtääkseni alimitoitettuja toisin kuin vaikkapa Hiwatteissa. Olen taipuvainen uskomaan, että periaatteessa muuntajan voi korjatakin, mutta se on hidasta, tarkkaa ja siitä syystä kallista hommaa. Alkuperäisiä 60-luvun muuntajia on joskus näkynyt eBay:ssä, mutta hinnat ovat (syystäkin) aika hulppeita: jossain 500 ja 1000 euron välissä kun viimeksi sellaisen näin. Ymmärrän kyllä, että muuten alkuperäinen Marshall, josta muuntaja(t) on vaihdettu on vähän kuin muuten alkuperäinen Les Paul, josta mikit on vaihdettu - kyllähän se väistämättä vaikuttaa jälleenmyyntiarvoon.
maxillaris
12.01.2019 22:06:12 (muokattu 12.01.2019 22:06:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkästä aikaa erittäin asiallista keskustelua. Juccizille 10+.
 
Gary the pine
12.01.2019 22:33:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maxillaris: Pitkästä aikaa erittäin asiallista keskustelua. Juccizille 10+.
 
Komppia tälle ja pari plussaa myös.
 
Itelle ilmiintyi tilaisuus testailla Blockheadin satawattista tuotosta, semmoinen kun jäi tänään muutamaksi päiväksi kyläilemään.
 
Vielä en ehtinyt tulille laittaa, mutta katotaas jos tässä lähipäivinä olis hiukan viisaampi.
 
Tulin, näin, paskoin housuun.
aristoteles666
12.01.2019 23:34:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maxillaris: Pitkästä aikaa erittäin asiallista keskustelua. Juccizille 10+.
 
Tosin Harry ja basisti ehti puhua samat asiat jo edellisella sivulla :D
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Barska
13.01.2019 00:54:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo:
Monet noista "klooneista" tehdään netistä löytyvien skemojen mukaan, että eikö niiden pitäisi silloin olla aika samanlaisia kuin alkuperäiset?

 
Juu varmaan kyllä. Mut käytännössä ei.
 
Eli kuten Harryk:kin totesi, noi vanhat soundaa kaikki erilaisilta. Mä omistanut muutamankin ja samaan aikaankin joskus ollut useampi. Nykyhinnoilla ei ole kuin yksi vanhus. Lisäksi olen soittanut usealla, eli ehkä mennään jossain 30kpl kokemuksella, niistä joilla soittanut useammin, kuin kerran. Ja ne kaikki soundaa, sekä reagoi soittoon erilailla. Mun mielestä.
 
Syy tähän on, että komponenttien toleranssit on aikanaan ollut mitä oli ja osia on ostettu mistä milloinkin, eli saman vuoden laitteessa voi olla isojakin eroja sen mukaan mitä osia siihen on sattunut. Tästä vanhemman polven soittajatkin on kertoneet, että jotkut oli hyviä ja jotkut huonompia yksilöitä, siis ihan uutenakin
 
Toinen varmaan isompi syy on, komponettien ikääntyminen yhdistettynä huoltoon, joka takavuosina on saattanut olla joku tv-asentaja jolle ei soundilla ole muuta merkitystä, että ääntä kuuluu. Itsellekin aikanaan eräs sankari korjasi vuosikerta AC-30:n poistamalla tasasuuntausputken ja korvaamalla sen diodeilla. Poistamalla kaksi pääteputkea, kun hyllyssä ei ollut kuin 2kpl uusia EL-84 jne. Itseasiassa vahvari soundasi tuolla tavalla raiskattuna mun mielestä loistavalta. Mutta ei varmasti siltä miltä uutena ja mitä AC-30:lta odotetaan.
 
Eli se klooni varmaan kuulostaa Marshallilta, mutta miltä niistä? :)
 
Noissa klooneissa ihmetyttää sekin, että jos haluaa vaan Marshall soundin, niin kai silloin järkevää ostaa Marshall? Ei kloonia. Viime viikolla sattui silmään täällä ihan julkisessa myynnissä vm.1974 modaamaton JMP, ok kuorissa pientä roudausihottumaa, mutta juuri huolettu ja putkitettu. Hintapyyntö 1350e. Mikään ennennäkemättömän halpa tuokaan ei ollut. No toki tuo meni jo, mutta silti. Ihan ei taida kunnollista klooniakaan saada tuolla rahnalla. Vähän etsimällä niitä oikeitakin löytää järki hinnalla pienellä vaivalla.
 
Marshalleja on tehty suhteellisen paljon ja niitä liikkuukin vielä. Ennemmin ymmärtäisin jonkun Mesan 2C+:n kloonin, niitä kun tehty vähän, verrattuna vaikka JMP-Marsuihin tai 1959:iin. Marsuista sa re-issueta, Mark V ei nyt kuitenkaan ole sitä, menemättä nyt siihen soundaako se 2c+-moodi samalta kuin oikea vai ei. No joo, ei niitä oikeita Plexejäkään nyt puissa kasva. Mutta silti..
 
No, tää mun mielipide, ei välttämättä ainoa oikea totuus asiassa :)
 
All I wanna do is drink as much as I can. That's why I'm a member of a Heavy Metal band.
Jucciz
13.01.2019 01:37:22 (muokattu 13.01.2019 01:38:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barska: vaikka JMP-Marsuihin tai 1959:iin
 
Pari täsmennystä:
 
JMP = kokonainen mallisarja Marshallin eri vahvistinmalleja vuosilta 1967-1984, eli JTM:ien ja JCM:ien välissä
1959 = Marshallin 100-wattinen kitaravahvistinmalli
 
Eli siis, 1959-malli löytyy JMP-mallisarjasta sekä myös JCM800-sarjasta, joskin jälkimmäinen on tosi harvinainen.
 
https://reverb.com/item/2894040-198 … original-jmp-jcm-transitional-model
velipekka
13.01.2019 09:00:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Todella mielenkiintoista keskustelua.
 
Tästä sain kimmokkeen ja katsastelin vähän ulkomaisia ostokanavia,
kun täällä noita vanhempia ei kovasti ole tarjolla.
 
Esim. tälläinen tuli vastaa.
 
Marshall Head JMP mkII 50 Watt vintage 1978 Black
Hintapyyntö 1199 eur (EU alueella)
 
Miinusta
-Ei pysty testaamaan
-viitsiikö tälläistä vanhusta modata (master volume mod) vai onko se vahvistimen pilaamista?
 
The Jack
13.01.2019 09:37:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipekka:
Esim. tälläinen tuli vastaa.
 
Marshall Head JMP mkII 50 Watt vintage 1978 Black
Hintapyyntö 1199 eur (EU alueella)
 
Miinusta
-Ei pysty testaamaan
-viitsiikö tälläistä vanhusta modata (master volume mod) vai onko se vahvistimen pilaamista?

 
http://www.kitarakuu.fi/vahvistimet/marshall-master-lead-mk-2-50-w/
 
Tuota voisit käydä testaamassa, ja siinä on valmiiksi master volume. Kyseinen kauppias on ainakin luotettava. Mulle valitettavasti kotelon vaihto on liian iso turn-off vanhassa Marshallissa. Ei haittaisi vaikka osa kirjaimista olisi tippunut pois ja tolexit ruvella, mutta en taitaisi voida elää tuon vaihdetun kotelon kanssa. Naurettavaa, mutta ei mahda mitään.
 
Jukka Häikiö
13.01.2019 10:17:34 (muokattu 13.01.2019 10:19:02)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipekka: Todella mielenkiintoista keskustelua.
 
Tästä sain kimmokkeen ja katsastelin vähän ulkomaisia ostokanavia,
kun täällä noita vanhempia ei kovasti ole tarjolla.
 
Esim. tälläinen tuli vastaa.
 
Marshall Head JMP mkII 50 Watt vintage 1978 Black
Hintapyyntö 1199 eur (EU alueella)
 
Miinusta
-Ei pysty testaamaan
-viitsiikö tälläistä vanhusta modata (master volume mod) vai onko se vahvistimen pilaamista?

 
Jos sillees luotettavaa käyttöpeliä on vailla, niin old-school tyyliin rakennetut vempaimet on ainakin itsellä olleet se valinta, toki jos sen "täytyy" olla orkkis, niin silloin täytyy, ei kait siinä mitään väärää. Noita orkkis 60-luvun lopun ja 70-luvun alun vehkeitä ei vaan ruuhkaksi asti jaloissa pyöri...
On juu vähän harhaanjohtava tämä "plexi-soundi" mulle se tarkoittaa etupäässä 1959 Super Lead 100w.
Sen minkä itse pannut Marshalleissa merkille, saman mallin sisällä on aikamoisia soundieroja, eli testaamatta en ostaisi yhtään (oppirahat maksettu).
 
Mitään ihan autenttista plexi-soundia ei liene olemassakaan?
 
Monenmoista putiikkipeliä ja ehtaa marshallia on matkan varrella ollut, lopputulemana se ettei sen soundin tarvii aina maksaa, jos vaan korviaan uskoo, eikä välttis tarvii olla ihan just vanha Marshall.
Nyt on tuollainen jonkun MNettiläisen kolvaama TAD-plexi 100w kit, joka vähän modailtu, oli Torilla hintaan:600€, eipä se tästä kummene, vaihtamalla vähän erilaistuu vaan.
 
Juu, ei faktana julistettu, mut omana kokemuksena.
 
Edit
 
Tommone:https://muusikoiden.net/dyn/users/158418.jpg
 
Pelimanni pizzerian nurkasta päivää...
harryk
13.01.2019 10:20:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barska: Juu varmaan kyllä. Mut käytännössä ei.
 
Eli kuten Harryk:kin totesi, noi vanhat soundaa kaikki erilaisilta. Mä omistanut muutamankin ja samaan aikaankin joskus ollut useampi. Nykyhinnoilla ei ole kuin yksi vanhus. Lisäksi olen soittanut usealla, eli ehkä mennään jossain 30kpl kokemuksella, niistä joilla soittanut useammin, kuin kerran. Ja ne kaikki soundaa, sekä reagoi soittoon erilailla. Mun mielestä.
 
Syy tähän on, että komponenttien toleranssit on aikanaan ollut mitä oli ja osia on ostettu mistä milloinkin, eli saman vuoden laitteessa voi olla isojakin eroja sen mukaan mitä osia siihen on sattunut. Tästä vanhemman polven soittajatkin on kertoneet, että jotkut oli hyviä ja jotkut huonompia yksilöitä, siis ihan uutenakin
 
Toinen varmaan isompi syy on, komponettien ikääntyminen yhdistettynä huoltoon, joka takavuosina on saattanut olla joku tv-asentaja jolle ei soundilla ole muuta merkitystä, että ääntä kuuluu. Itsellekin aikanaan eräs sankari korjasi vuosikerta AC-30:n poistamalla tasasuuntausputken ja korvaamalla sen diodeilla. Poistamalla kaksi pääteputkea, kun hyllyssä ei ollut kuin 2kpl uusia EL-84 jne. Itseasiassa vahvari soundasi tuolla tavalla raiskattuna mun mielestä loistavalta. Mutta ei varmasti siltä miltä uutena ja mitä AC-30:lta odotetaan.
 
Eli se klooni varmaan kuulostaa Marshallilta, mutta miltä niistä? :)
 
Noissa klooneissa ihmetyttää sekin, että jos haluaa vaan Marshall soundin, niin kai silloin järkevää ostaa Marshall? Ei kloonia. Viime viikolla sattui silmään täällä ihan julkisessa myynnissä vm.1974 modaamaton JMP, ok kuorissa pientä roudausihottumaa, mutta juuri huolettu ja putkitettu. Hintapyyntö 1350e. Mikään ennennäkemättömän halpa tuokaan ei ollut. No toki tuo meni jo, mutta silti. Ihan ei taida kunnollista klooniakaan saada tuolla rahnalla. Vähän etsimällä niitä oikeitakin löytää järki hinnalla pienellä vaivalla.
 
Marshalleja on tehty suhteellisen paljon ja niitä liikkuukin vielä. Ennemmin ymmärtäisin jonkun Mesan 2C+:n kloonin, niitä kun tehty vähän, verrattuna vaikka JMP-Marsuihin tai 1959:iin. Marsuista sa re-issueta, Mark V ei nyt kuitenkaan ole sitä, menemättä nyt siihen soundaako se 2c+-moodi samalta kuin oikea vai ei. No joo, ei niitä oikeita Plexejäkään nyt puissa kasva. Mutta silti..
 
No, tää mun mielipide, ei välttämättä ainoa oikea totuus asiassa :)

 
Meillä oli n. vuosi sitten useampikin 50-60-luvun Fender ja Marshall tutkittavana. Siinä projektissa mitattiin mm. kaikkien vastusten nykyarvot ja verrattiin niitä alkuperäisiin. Niiden resistanssiarvot olivat pääosin toleranssien rajoissa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Myöskään isompia kondensaattoreiden dc-vuotoja ei tullut vastaan. Iso potentiaalinen ongelma tuon ikäisissä (50-60 vuotta) laitteissa alkaa olla osien haperoituminen, eli johtimien eristys ei enää ole kunnossa, paperieristeisten muuntajien eristeen pettäminen, sekä vanhojen putkenkantojen läpilyöntiongelmat ym.
 
Suomalaisia käsintehtyjä putkivahvistimia kaikille soittajille www.bluetone.fi
Dinorocker
13.01.2019 13:16:22 (muokattu 13.01.2019 13:18:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä kyseisessä videossa on jonkin sortin testiä ja vertailua vanhemmistakin Marshalleista. Melko modernilla otteella tosin.
 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=5-MSo6-_OAQ
 
LaXu
13.01.2019 14:34:50 (muokattu 13.01.2019 14:35:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barska:
Noissa klooneissa ihmetyttää sekin, että jos haluaa vaan Marshall soundin, niin kai silloin järkevää ostaa Marshall? Ei kloonia. Viime viikolla sattui silmään täällä ihan julkisessa myynnissä vm.1974 modaamaton JMP, ok kuorissa pientä roudausihottumaa, mutta juuri huolettu ja putkitettu. Hintapyyntö 1350e. Mikään ennennäkemättömän halpa tuokaan ei ollut. No toki tuo meni jo, mutta silti. Ihan ei taida kunnollista klooniakaan saada tuolla rahnalla. Vähän etsimällä niitä oikeitakin löytää järki hinnalla pienellä vaivalla.

 
Klooneja on alettu valmistaa, kun on oltu sitä mieltä, että Marshallin reissuet eivät ole täysin autenttisia soundiltaan. Vastaavasti jos on mielessä jonkin tietyn aikakauden Marshall ei välttämättä löydy vastaavaa reissue-mallia. Niin ja eihän se nyt sovi, että Superlead reissue on syntiselle piirilevylle rakennettu!
 
Kannattaa muistaa myös, että iso osa klooneista syntyy rapakon takana, jossa Marshallit ovat kalliimpia kuin täällä päin eikä wanhoja hyväkuntoisiakaan välttämättä löydy.
 
harryk
13.01.2019 15:08:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Klooneja on alettu valmistaa, kun on oltu sitä mieltä, että Marshallin reissuet eivät ole täysin autenttisia soundiltaan. Vastaavasti jos on mielessä jonkin tietyn aikakauden Marshall ei välttämättä löydy vastaavaa reissue-mallia. Niin ja eihän se nyt sovi, että Superlead reissue on syntiselle piirilevylle rakennettu!
 
Kannattaa muistaa myös, että iso osa klooneista syntyy rapakon takana, jossa Marshallit ovat kalliimpia kuin täällä päin eikä wanhoja hyväkuntoisiakaan välttämättä löydy.

 
Vastaavasti maailma on täynnä 60- luvun Fender kitaraklooneja, koska niitä orkkiksia ei vaan riitä kaikille ja hinta on liian kallis.
 
Suomalaisia käsintehtyjä putkivahvistimia kaikille soittajille www.bluetone.fi
Icy-Sun
13.01.2019 15:59:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Klooneja on alettu valmistaa, kun on oltu sitä mieltä, että Marshallin reissuet eivät ole täysin autenttisia soundiltaan.
 
Saahan sitä olla mitä mieltä vain. :) Minusta nämä on varsin asiallisesti toteutettuja vertailuja:
 
reissue vs. vintage
https://www.youtube.com/watch?v=q__xhjj_9KE
 
reissue vs. tad
https://www.youtube.com/watch?v=PnXW-Tygc7I
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «