Muusikoiden.net
23.02.2019
Suomen monipuolisin konservatorio | Opiskele musiikista ammatti! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Floyd Rose talloista?
1
yanera
17.09.2018 02:07:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo täällä on paljon keskusteluja kyseisestä aiheesta, mutta ovat jo aika vanhoja.
 
Elikkäs ostin juuri uuden "käytetyn" kitaran. LTD ST 203FR mallisen straton missä on HSS mikitys ja alkuperäisenä tallana Floyd Rose Special.
 
Täällä on aiemminkin käyty keskustelua, että Floyd Rose Special olisi pelkästään ESP:n teettämä sarja, se ei pidä paikkaansa kun niitä löytyy halvemmista Fendereistä ja muistakin brändeista, voi jopa erikseen tilata.
 
https://floydrose.com/products/frts?variant=34356804114
 
No se ei ole kuitenkaan aito FR. Olen omistanut joskus aidon FR tallan, eikä mitään. valittamista. Nyt pohdin kannattaako ostaa tuohon aito FR, Schaller vai jokin muu vastaava laadukkaampi talla?? Mites ne Ibanezin "Floikat?"
 
Mikäköhän koko se R tuossa LTD ST 203FR kitarassa on?
 
Vai pärjääkö tuolla tallalla kun sen tuunaa kuntoon? Mulla ei ole hirveästi Floikista kokemusta.
 
Tallamikiksi on jo tulossa DiMarzion X2N. Mietin jos siinä samassa hoitaisi tuon floikan vaihadon, vai teenkö sille mitään muuta kuin viritän kuntoon?
 
Santerilla ei ole edes pankkitiliä. Hän ei halua olla rahan kanssa tekemisissä enää lainkaan.
vapari
17.09.2018 06:59:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi vaihtaa jos talla toimii? Itselläni on kokemusta sekä special että originaaleista eikä kummankaan kanssa ole ollut mitään ongelmaa. Tietysti jos tekee paljon keikkaa niin special varmaan kuluu nopeammin mutta ei se silti mikään romu ole.
 
Decadetroll
17.09.2018 08:02:32 (muokattu 17.09.2018 08:04:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse antaisin olla, jos talla pitää vireen ja toimii muutenkin. Vaihtaa sitten, jos vire alkaa heitellä kuluneiden knife edgejen takia tai jokin ruuvi korkkaa tms.
 
Tilalle tipahtanee suorilta ilman modauksia ofr ja gotohin floikka. Joissain schallerin omissa malleissa pitää muistaakseni olla vähän isommat kolot. Ibanezin edge pro taisi myös mennä suoraan ofr tilalle ja toisinpäin. Edge ja lo-pro edge taas ottaa jyrsintöjen takaseiniin kiinni, eli jyrsintähommiksi menee, jos moiset haluaa laittaa. Tuosta schallerista en nyt ole 100% varma, mutta nettisivuilta löytynee jyrsintäohjeet, missä strategiset mitat. Siitä kun tönärillä mittailemaan ja vertailemaan lukuja.
 
Kaikki edellämainitut ovat ykkösluokan kelluvia talloja. En juuri muita floikkia suosittelisikaan. Toki täytyy floikkaa vaihtaessa ottaa huomioon itse kitara. Onko se niin hyvä, että olet valmis upottamaan tallaan pahimmillaan todella ison tukun rahaa (jos uutena ostat), vai onko aihetta vaihtaa kitaraa? Ja jos tallan vaihtoon alat, niin silmä kovana kyttäämään mnetin toria. Siellä pyörii aina välillä hyviäkin diilejä.
 
Jos ibanezin (gotohin) tallaan päädyt, niin ota huomioon se, että tukitolpatkin on syytä vaihtaa ja ne voivat taas vaatia oman puuntyöstönsä. Sen sijaan ofr tolpat muljahtanevat alkuperäisten tllalle suoraan.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. Master of Teräskäsi 2016
zedder
17.09.2018 08:32:14 (muokattu 17.09.2018 08:38:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On se jännä jos ei entisistä keskusteluista löytynyt muuta kuin disinformaatiota.
 
No, joka tapauksessa:
 
Floyd Rose Specialin akilleen kantapäät löytyvät tallapaloista, sustain blockista ja kammesta. Tallapalat ja blokki ovat pehmeää sinkkivalua ja kammen holkki/laakerointi tuppaa klonksumaan. Nuo osat voi korvata joko korealaisen FRT-"floikan" tai saksalaisen Schallerin tekemän OFR:n osilla. Schallerin komponentteja on tarjolla esim. Thomannilla. (Korealaista FRT:n kampea ei kannata vaihtaa vanhan tilalle, se ei ole FRS:n osaa parempi.)
 
Joidenkin speksien mukaan FRS:n pohjalevy olisi heikompaa teräslaatua kuin muiden Floyd Rose-tallojen, mutta en ole kuullut että siitä olisi aiheutunut ongelmia tai ennenaikaista kulumista.
 
Jos ei halua alkaa vaihtelemaan komponentteja ja haluaa vaihtaa saksassa tehdyn tallan tuon korealaisen tilalle, niin tämä on OFR-vaihtoehtoa halvempi ja mitoitukseltaan lähes 100% identtinen:
 
https://www.thomann.de/fi/schaller_original_tremolo_lockmeister_b.htm
 
Ainoaksi ongelmaksi voi muodostua se että noiden mukana tulee automaattisesti 42mm blokki ja R2 satula ellei toimittajan kanssa muuta sovita.
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
H.Corruption
24.09.2018 19:44:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun kokemukset FR Specialeista on sellaiset, että pienellä upgradella toimivat hyvin.
Itse vaihdoin tallapalat, kampisetin, keinutolpat ja blokin.
 
Osat oli ostettu muutamia vuosia aikaisemmin rockingerilta Saksasta ja hintaa taisi olla jotain 50-60€ per Floikka.
 
Mutta jos kitara pysyy vireessä rankemmankin kampeamisen kanssa, en näe mitään syytä alkaa vahtamaan osia, ellei ole pakko.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti