Muusikoiden.net
23.10.2020
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Floyd Rose Rail Tail
1
The Jack
01.09.2018 17:35:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiaa on sivuttu muutamassa ketjussa, mutta on mielestäni oman ketjunsa arvoinen. Näitä on ollut nyt saatavilla noin reilun vuoden verran, joten kovin monelta vielä tuskin löytyy. Jos jollain on Rail Tail, niin mielipide tallasta ja vinkit kiinnostavat.
 
Rail Tailin ajatus on loistava: Stratocasterista saisi ilman koneistuksia kiinteätallamaisen soundin , kampea voisi silti käyttää ja vire pysyisi Floydimaiseen tapaan. Rail Tailissä toimii siis kampi vain yhteen suuntaan eli dive only. Talla on melko vintagemaisen näköinen, eikä hyökkää yhtä hallitsevana silmille kuin normi OFR. Hinta Euroopassa on järjetön melkein 500 e, kun Jenkeistä sen saa uutena 250 dollarilla. Mistä lie johtuu tullit, saatavuusongelmat yms.? Itse onnistuin saamaan suunnilleen tuolla jenkkihinnalla käytetyn (kerran kokeillun) Torilta.
 
Asennus paikoilleen meni kohtuullisen helposti ohjeiden mukaan, mutta ei tämä nyt ihan täydellisesti omalla osaamisellani toimi. Riemuitsin jo hetken onnistumisesta, mutta sitten huomasin ettei tallan takaosa pysy kannessa kiinni lepoasennossa. Se nousee muutaman millin, joka syö jo soundia ja aiheuttaa luultavasti kitaran epävireeseen menon. Ohjeissa sanotaan vaan, että varmista että tallan takaosa ottaa kiinni kanteen. Ei ota, joten mitä pitäisi tehdä? Voin tietysti kiristää jouset, mutta sitten en voi kammeta enää ollenkaan. Nyt talla on kiristetty 5 jousella kiinni kanteen. Soitto käy hyvin ja vire virheetön. Jos vähennän jousia tai löysään niitä, niin kielten kiristyessä tallan perä on irti kannesta. Myöskin vireen pito kammetessa oli luokatonta ja kampeaminen erittäin raskasta, mutta ihan omasta osaamattomuudesta täytyy olla kysymys. Satulassa en usko olevan vika, ja ymmärrän tietysti ettei ilman lukkosatulaa voi mielettömiä kampeamisia tehdä. Todella vähän löytyy netistä vielä Rail Tailin käyttöön ohjeita tai videoita.
 
Ensivaikutelmat kuitenkin vielä positiivisen puolella, koska soundi on todella tukeva "epästratomainen" ja soittoergonomia loistava. Akustisesti kitara soi paljon kovempaa kuin strato yleensä. Pidän tallan joka tapauksessa pelkästään jo näiden vuoksi, mutta kampeaminen olisi mukava lisä. Olen stratoissa aina blokannut tremolon toiminnan epävireen takia, mutta nyt haluaisin kuitenkin kammeta tällä kitaralla.
 
TTV
01.09.2018 18:33:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämähän olikin mielenkiintoinen juttu, siksipä laitankin aloitusviestistä kaipaamani linkit esille.
 
Floyd Rose Rail Tail:
https://floydrose.com/products/rtn?variant=29880817042
 
Asennusvideo:
https://m.youtube.com/watch?v=Vr-IPN2_x2U
 
Thomann:
https://www.thomann.de/fi/floyd_rose_rail_tail_tremolo_bk_narrow.htm
 
Nyt näyttää Thompalta irtoavan jo 399 eurolla, eli hinta kohtalaistuu :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
The Jack
01.09.2018 20:01:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TTV: Tämähän olikin mielenkiintoinen juttu, siksipä laitankin aloitusviestistä kaipaamani linkit esille.
 
Floyd Rose Rail Tail:
https://floydrose.com/products/rtn?variant=29880817042
 
Asennusvideo:
https://m.youtube.com/watch?v=Vr-IPN2_x2U
 
Thomann:
https://www.thomann.de/fi/floyd_rose_rail_tail_tremolo_bk_narrow.htm
 
Nyt näyttää Thompalta irtoavan jo 399 eurolla, eli hinta kohtalaistuu :-)

 
Vain mustana saa sillä hintaa, ja stratossa nyt on pakko olla tietysti krominvärinen joka kustantaa alennettunakin 440 e. Sillä hintaa saa jo kokonaisen kitarankin.
 
Juuri tuon toisena olevan asennusvideon vinkeillä laitoin tallan paikoilleen. Unohtui mainita, että talla toimi itselläni vielä suhteellisen hyvin eb-vireessä (oli silloinkin toki raskas kammeta), mutta kun laitoin normivireeseen niin kielten kasvanut veto nosti tallan irti bodysta. Käytän normi kymppisettiä kielissä.
 
The Jack
13.09.2018 22:48:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Purin tallan osiksi ja aloitin asennuksen alusta. Huomasin että se ns. raide (talla tulee tämän raiteen päälle), joka on kiinnitetty kannen päälle perinteisen 6-reikäisen straton tallan kiinnitysruuvien kohdalta neljällä ruuvilla oli löysä. Kahdesta bodyn vierekkäisestä reiästä oli mennyt kierteet, joten tuo varmaan selittää miksi talla nousee kannesta. Tämä raide pitäisi kiinnittää lujasti kanteen. Jotta ruuvit saisi pitämään uudelleen ja pysyvästi olisiko parasta käyttää vanhaa tulitikkutemppua, kokoa isompaa ruuvia tai onko markkinoilla jotain uutta ainetta mitä voisin ruiskuttaa näihin kahteen koloon? Kitaran runko on 25 vuotta vanha, niin varmaan nämä pari muutakin koloa on jo väljiä ja pettävät pian.
 
73nd3r
14.09.2018 09:14:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Jack: Jotta ruuvit saisi pitämään uudelleen ja pysyvästi olisiko parasta käyttää vanhaa tulitikkutemppua, kokoa isompaa ruuvia tai onko markkinoilla jotain uutta ainetta mitä voisin ruiskuttaa näihin kahteen koloon?
 
Ikuista korjausta ei voi luvata oikein millään, varsinkaan pehmeillä puulajeilla.
 
Mutta tulitikkufiksin modernimpi versio on sekoittaa todella pieni tippa pikaepoksia ja rullata sitä hammastikulla ruuvin koloon sisäreunoille. Toistetaan kunnes reikä on taas sopivan tiukka.
Uudelleen ruuvatessa sopiva kiristys, niin ruuvi ei korkkaa kierteitä rikki. (Tämä pätee tietysti kaikissa puuruuvauksissa. Kitaroissa on hyvä opetella tekemään sopiva alkureikä, ja käyttää vaikka hiukan kynttilää ruuviin liukasteeksi niin moni harmi jää kokematta.)
 
Ja: suojauksia kannattaa käyttää siellä minne sitä epoksia ei halua.
 
The Jack
15.09.2018 13:35:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

^ Kiitos vinkistä. Ohjeesi toimi hyvin. Kierteet olivat jo niin väljät, että ne kaksi muutakin korkkasi kun vielä kerran avasin ruuvit. Käsittelin kaikki kolot epoksilla, ja kahteen väljimmästä tungin hammastikun pätkät mukaan reikään. Nyt sain raiteen kunnolla paikalleen.
 
Loppupeleissä tallan nouseminen kannesta ei silti johtunutkaan löysästä raiteesta rikkinäisten kierteiden takia, vaan siitä että tallan mukana tullut säätölevy blokin etäisyyden mittaukseen oli huono työkalu säätöön. Tein asennuksen 3 kertaa ohjeiden mukaan, ja aina tuloksena tallan nousu kannesta lepotilassa sekä käsittämättömän tiukka kampeaminen. Myöskin intonaation säätö oli hankalaa, ja jouduin säätämään tallapalat aivan eteen. Siirsin nyt blokin niin kauas taakse kuin säätövaraa riitti, ja homma alkoi pelittää ihan toisella tavalla. Tallan takaosa pysyy nyt tiukasti kannessa kun kampea ei käytetä, kampeaminen on juuri sopivan kevyen tuntuista ja intonaation säädöt toimii hienosti. Vire pysyy ihan uskomattoman hyvin, ja epäilykseni lukkosatulan välttämättömyydestä oli väärä. Ihmetyttää vähän millä valmistajan suositus lukkosatulasta olisi edes toteutettavissa, koska tässä tallassa ei ole hienovirittimiä?
 
Olisin joutunut ostamaan stratoprojektiini joka tapauksessa tallan eli siinä mielessä satanen lisää siihen mitä laadukas normaalisti n. 150 euron hintainen vintagetremolo maksaa oli mielestäni hintansa väärtti ja perusteltua. Mikään talla tuskin on silti Tompan pyytämän 439 euron arvoinen, ja aivan käänteentekeväksi sateentekijäksi en tätä vehjettä väitä. Jos käytettynä tulee vastaan tai hinta laskee, niin suosittelen. Todella miellyttävä käden alla, näyttää hienolta ja rohkenen väittää että Rail Tailin 432 gramman paino verrattuna normi-Fenkun tallan 264:n grammaan kuuluu soundissakin. Paremman vireessä pysymisen takia Rail Tailin tietysti alun perin hankin, ja sen lupauksen tämä lunastaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti