Muusikoiden.net
21.02.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran myynti ulkomaisilla sivustoilla
1
Hawkwood
30.06.2018 15:49:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muusikoiden.net näyttää edelleen olevan Suomen suosituin käytettyjen kitaroiden kauppapaikka, mutta silti kitaroiden myyminen tuntuu juuri nyt olevan kovin tuskaisaa puuhaa. Ongelman huomaa etenkin yhtään harvinaisempien ja merkiltään vähemmän tunnettujen kitaroiden kohdalla. Tämä on saanut itseni myyjän roolissa harkitsemaan ulkomaisia myyntisivustoja, joilla markkinoiden ja sitä kautta tietämyksen voisi ainakin olettaa olevan suurempaa.
 
Kaikessa ytimekkyydessään kysymys siis kuuluu, mitä ulkomaisia myyntisivustoja löytyy? Missä kauppa käy, vai ovatko ostajat vähentyneet tasaisesti kaikkialta? Reverb.com vaikuttaa hakutuloksien perusteella olevan juuri soittimien kauppaan keskittynyt selkeä ykkönen ja ilmoittaminenkin on yksinkertaista. Entäpä Ebay ynnä muut kauppapaikat?
 
Onko ulkomaille myynti yhtä turvallista kuin Suomeen? Pitääkö muistaa ottaa jotain erityistä huomioon, mistä täällä ei tarvitse välittää? Onko huijatuksi tulemisen riski suurempaa ulkomaisilla sivustoilla?
 
Soittimien lähettämisestä ulkomaille on keskusteltu aiemmin viisi vuotta sitten: https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=193347&o=0
 
Keskustelunavauksen tarkoituksena ei siis ole suinkaan vähentää Muusikoiden.netin merkitystä käytettyjen soittimien kauppapaikkana. Itse näen Muusikoiden.netin sekä sen käyttäjien etuna, jos tavara saadaan edes hiemankin enemmän liikkeelle kuukausien seisottamisen sijaan. Tällöinhän rahaa vapautuu esimerkiksi uusien hankintojen tekemiseen. :)
 
"Ei se ole harrastus eikä mikään, jos ei se vie kaikkea aikaa ja kaikkia rahoja".
Mescalero
30.06.2018 16:39:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa on tullut itsekin pohdittua. Tuntuu, että jollain merkeillä löytyisi huomattavasti enemmän markkina-arvoa ulkomailla kuin Suomessa. Tosin tietty täällähän ei välttämättä niin hirveän suurta kysyntää soitinkaupoilla muutenkaan ole. Ostajan markkinat jne.. :)
 
fox
30.06.2018 18:27:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mescalero: Samaa on tullut itsekin pohdittua. Tuntuu, että jollain merkeillä löytyisi huomattavasti enemmän markkina-arvoa ulkomailla kuin Suomessa. Tosin tietty täällähän ei välttämättä niin hirveän suurta kysyntää soitinkaupoilla muutenkaan ole. Ostajan markkinat jne.. :)
 
Sepä on juurikin näin. Noita sivustoja en ryhdy suuremmin luettelemaan, mutta onhan noita ympäri Eurooppaakin. Veenendaalia ym. Ehkä kuitenkin kaikkein helpoin markkinapaikka on tuo eBay, siitä sitten valitsemaan, onko Saksan, Englannin, Ranskan tms. Potentiaalinen ostaja löytää sen kitaran kyllä, sanotaan vaikka ebay.de :sta.
Huijausten (tai madollisten huijausten) torjunnassa eBay ehkä sentään "melko turvallinen", maksut voi hoidella vaikka PayPalilla tai ihan pankkisiirrolla, ja tähdennän, että pitää huolta siitä että "tavara ei liiku ennen kuin rahat on oikeasti tilillä".
Mitä tulee tuohon "hintatasoon", on ehdottomasti niin, että missä sitä ostajakuntaa on enemmän, pääsee paljon parempaan hintatasoonkin. Itsestään selvä juttu tämä.
Totta kai on muistettava, että sen myytävän kaman pitää myös olla "kaupaksi menevää", ihan turhaa tuonne on kaikenmoista halpasoitinta edes yrittää tarjota. Ebay sitten ottaa provikat päältä kuten myös PayPal, joka saattaa monesti unohtua.
Ja kyllähän tuollakin saa varautua kaikenmaailman renkaanpotkijoihin, vaan hei, kyllä sitä uskaltaa suomipoika tuolla Euroopan markkinoillakin myydä, vallankin jos haluaa "käypästä hintaa" laatusoittimestaan saada.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Tinnittus
30.06.2018 19:49:48 (muokattu 30.06.2018 19:52:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Noita sivustoja en ryhdy suuremmin luettelemaan, mutta onhan noita ympäri Eurooppaakin.
 
Miksi et? Onko se kiellettyä?
 
Eikös Reverb vastaavaa kauppapaikkaa oltu joskus pykäämässä EU markkinoillekin?
Meniköhän mönkään kun ei ole kuulunut.
 
"Let's all clap together and ruin a fine performance."
buttfinger
30.06.2018 21:08:25 (muokattu 30.06.2018 21:10:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Reverbistä itse tullut tilattua jokusen kerran ja ostamisen suhteen ei valittamista. Myymistäkin mietin ja olisin varmasti saanut muutamasta tavarasta +20-30 pinnaa enempi Reverbin kautta mitä muusikoiden netistä.
 
Ainoa este oli itselle tuolloin kun oli vähän sekavaa itselle miten niitä tavaroita lähetellään ja paljon lähetyskulut. Ei oikein netistä selvinnyt asiat., niin en jaksanut puljata Kyseessä oli siis vahvistin ja pari kitaraa.
 
Aika halvalla sieltä välillä irtoaa tavaraa kun viitsii kyttäillä.
 
Jossain vaiheessa varmaan laitan sinne pedaaleita myyntiin, kun pystyy laittamaan hinnan halvemmaksi kuin kyseisten pedaalien halvin hinta Reverbissä on ja silti saa paremman hinnan kuin Suomessa.
 
fox
01.07.2018 01:47:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tinnittus: Miksi et? Onko se kiellettyä?
 
No ei, vaan olin lähdössä keikalle (soitto) niin ei ollut suuremmin sitä niin kutsuttua aikaa. Ja hei, jos koittaa jotain myyskennellä niin kyllä siihen etsimiseen itseltäkin varmasti (kaikella ystävyydellä sanottuna..) sitä aikaa löytyy.
 
Eikös Reverb vastaavaa kauppapaikkaa oltu joskus pykäämässä EU markkinoillekin?
Meniköhän mönkään kun ei ole kuulunut.

 
En ole itsekään kuullut.. Mutta onhan noita kauppasivustoja melko monia. Mutta. kuten sanoin, eBayssa tavoittaa aika ison potentiaalisen?? ostajaporukan.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Hawkwood
08.07.2018 19:29:52 (muokattu 08.07.2018 19:31:33)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kitaransa laittaa myyntiin ulkomaiselle sivustolle, kannattaa tosiaan olla tarkkana palveluntarjoajan vaatiman provision kanssa. Infamous Musicianin artikkelin mukaan Reverbin provisio on vielä kohtuullinen 3,5 %, kun taas Ebayssa vastaava lukema on jo 10. Lisäksi on huomioitava, että Paypal veloittaa jokaisesta sen kautta tehdystä maksusta 2,9 % + 0,30 dollarin siirtomaksun.
 
(lähde: https://www.infamousmusician.com/th … laces-to-sell-your-music-equipment/)
 
Ulkomaisilla sivustoilla myydessä ensimmäinen kriteeri ainakin minulle on ehdottomasti luotettavuus. Siispä kannattaa suosia itselleen tutunoloisia sivustoja, joita muutenkin ponnahtelee esiin hakutuloksien kautta kitarahärpäkkeitä googletellessa. Niinpä itselleni potentiaalisimmat ulkomaiset myyntisivustot ovat Reverb sekä Sweetwater.com, joista jälkimmäisessä ilmoittaminen on alusta loppuun täysin ilmaista. Niillä luulisi jo pääsevän hyvin alkuun.
 
"Ei se ole harrastus eikä mikään, jos ei se vie kaikkea aikaa ja kaikkia rahoja".
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti