Muusikoiden.net
21.02.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Preamp pedaali> Multiefekti
1
Geffen
14.05.2018 20:00:50 (muokattu 14.05.2018 20:21:55)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro. Mulla on Palmer Pocket Amp Mk2. Haluisin saada siihen vahvistimen säröllä reverbia, delayita ja ehkä muita effektejä. Onko kukaan kokeillu yhdistää (kuulokeliitännällistä) multiefektiä preamp pedaalin ulostuloon? Voisiko ylipäätänsä toimia ja kuulostaa ainakin ok?
 
More I learn, Less I know for sure.
hallu
14.05.2018 21:40:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Geffen: Moro. Mulla on Palmer Pocket Amp Mk2. Haluisin saada siihen vahvistimen säröllä reverbia, delayita ja ehkä muita effektejä. Onko kukaan kokeillu yhdistää (kuulokeliitännällistä) multiefektiä preamp pedaalin ulostuloon? Voisiko ylipäätänsä toimia ja kuulostaa ainakin ok?
 
Nyt en ole varma ymmärsinkö oikein. Tarkoititko, että sinulla olisi multiefektilaite jossa on kuulokeliitäntä, niin liittäisit kitaran tuohon Palmerin etuvahvistimeen ja Palmerin outputista sen multiefektin inputtiin ja kuuntelu sieltä multiefektistä?
 
Jos tarkoitit tuota, niin teoriassa se saattaa toimia riippuu vähän multiefektistä. Sudenkuoppa piilee siinä, että onko siinä multsarissa linjatuloa. Nimittäin tuo Palmer on etuvahvistin, niin sen pääasiallinen tehtävä on muuttaa kitaran heikkovirtasignaali linjatasoiseksi. Jos siinä multsarissa on vain instrumenttitulo, niin linjatasoinen signaali voi olla sille liian väkevä eikä soi nätisti. Mutta se saattaa toimia hyvinkin koska multsarissa voi olla mahdollisuun säätää sitä inputin herkkyyttä ja toisaalta Palemerissa voi olla mahdollisuus säätää outputtia.... ainakin siinä on vola.
 
Käsittääkseni vehkeitten ei pitäisi hajota tuosta kokeilusta, mutta toimivuudesta en mene takuuseen.
 
Elämä on reiässä rattoisaa......
Sammo
15.05.2018 11:34:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hatusta vetäen vaatii varmaan että efektissä (tai preampissa) on jonkin näköinen kaiutinsimuaaltio pyöristämään soundia.
 
Itellä on Ethos Amps ja vanha Magicstomp kytketty peräkkäin siten että signaali tulee etuvahvistimen jälkeen Magicstompille ja siitä joko Ethosin päätteeseen tai sitten toiseen vahvistimeen ja ainakaan noin kytkettynä tasojen kanssa ei ole ongelmaa. Magicstompissa on kuulokeliitäntä eli pitää kokeilla kuinka toimii. Noissa molemmissa palikoissa on kaiutinsimulointi joten sikäli ollaan plussan puolella.
 
I'm very highly educated. I know words, I have the best words.
Geffen
15.05.2018 14:20:28 (muokattu 15.05.2018 14:32:31)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multiefectiä en ole vielä ostanut ennen kun tiedän onko yhdistelmä kuinka järkevä tai millaisella multieffektillä yhdistelmä toimii parhaiten. Eri multieffektien manuaaleja netistä lukiessa en huomaa ainakaan säätömahdollisuutta. Vaikuttaako impedanssien yhteensopiminen asiaan? Vastaanottavassa (nyt multiefektissä) tarvii olla enemmän?
 
Palmerin ulostulo:
"Output impedance:_510 Ohm(s)"
 
Yhdessä vaihtoehdossa on:
"Guitar Input: 1/4" Unbalanced (TS)
Input Impedance: 500k "
 
Toisessa:
"INPUT Standard monaural phone jack
Rated input level: -20dBm
Input impedance (Line): 470k "
 
Joitakin multieffektejä oli 1M sisääntuloilla.
 
More I learn, Less I know for sure.
ituvirtanen
15.05.2018 19:24:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Geffen: Vastaanottavassa (nyt multiefektissä) tarvii olla enemmän?
 
Kyllä, jotta sisääntuleva signaali ei vaimentuisi. Lähdöt moderneissa operaatiovahvistinpohjaisissa käikäleissä ovat karkeasti alta kilon ja sisäänmenot satoja kiloja tai megoja, joissain tapauksissa (FET) enemmänkin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti