Muusikoiden.net
23.10.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Efektilooppi, pedaali, volume putoaa
1
JuSu
20.04.2018 22:05:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
 
Kertokaas nyt viisaammat, mistä tämä johtuu, ja miten korjaan sen.
 
Uusi vahvistin (Marshall Mini Jubilee), laitoin efektilenkkiin T-Rex Playback -delayn, ja kappas: Huomattava volumen pudotus, kun pedaali ei ole päällä. Kun sen polkaisee päälle, niin volumetaso palautuu. Loopissa ei ole muuta. Jos laitan pelkän piuhan sendistä returniin, ei volume muutu. Pedaali on true bypass. Sama juttu myös TC Electronic Flashback Minillä.
 
Käsittääkseni tämä on joku impedanssi-mismatch? Voisiko joku hieman avata aihetta, ja esittää jotain korjaustoimenpiteitä. Jostain luin, että laittamalla efektilenkkiin viimeiseksi bufferin tai bufferoidun pedaalin (esim. virittin), homma alkaisi pelittää?
 
Kiitos!
 
JuSu
 
"I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing." -Charles Bukowski
LaMotta
20.04.2018 22:13:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pikaisen googlen nojalla syy on vahvistimen sarjaan kytketty efektilenkki.
Korjataan:
1)Bufferoitu pedaali?
2)Modaus vahvistimeen.
 
http://www.harmonycentral.com/forum/forum/guitar/acapella-28/1390964-
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
jhlamm
20.04.2018 22:16:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiaan en ole niin kauheasti perehtynyt, mutta onko pedaalissa true bypass? Pohdin vain sitä, että onko efektilenkin signaali jo niin korkea, että se klippaisi pedaalissa...
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
JuSu
20.04.2018 22:21:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Pikaisen googlen nojalla syy on vahvistimen sarjaan kytketty efektilenkki.
Korjataan:
1)Bufferoitu pedaali?
2)Modaus vahvistimeen.
 
http://www.harmonycentral.com/forum/forum/guitar/acapella-28/1390964-

 
Kiitos vastauksesta. Epäilemättä se johtuu siitä lenkistä... Mutta mikä sen aiheuttaa? Ja verrattuna tuohon linkin tapauksen, mulla on juuri toisin päin - pedaalin ollessa päällä ei ole ongelmaa, mutta jos sen polkaisee pois päältä, volume putoaa.
 
Olin muutenkin virityspedaalin tarpeessa, joten hankinpa sellaisen, jossa on bufferi, tämä ilmeisesti korjaa tilanteen, mutta haluaisin ymmärtää, mistä tässä on kysymys.
 
JuSu
 
"I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing." -Charles Bukowski
JuSu
20.04.2018 22:22:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jhlamm: Asiaan en ole niin kauheasti perehtynyt, mutta onko pedaalissa true bypass? Pohdin vain sitä, että onko efektilenkin signaali jo niin korkea, että se klippaisi pedaalissa...
 
Kyllä on true bypass juu.
 
JuSu
 
"I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing." -Charles Bukowski
LaMotta
20.04.2018 22:27:42 (muokattu 20.04.2018 22:33:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Efektilooppi olis kai paree olla rinnankytkettyä mallia.
E: Onneksi omassa kombossa looppi toimii kuin unelma-anelma.....
EE: Toivottavasti tähän vastaa joku joka oikeasti tietää asiasta......
EEE: Kerran palautin yhden kombon juurikin efektilenkkiongelman vuoksi...
...
..
.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
JuSu
22.04.2018 21:00:44 (muokattu 22.04.2018 21:02:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tämä asia sitten loppujen lopuksi selittyi rikkinäisellä piuhalla.
 
Jännästi efektiloopissa ei vaikuttanut soundiin muuten, kuin vetäisi tasot alas jonkun pedaalin ollessa päällä. Sitten kun pedaalit polkaisi päältä, niin tasot taas nousi... Treeniksellä tänään sitten ei enää tasot nousseet ollenkaan, ja aloin huolestua todella.
 
Vähän tyhmä olo, olisi tietty pitänyt piuhat testata ekaksi. Mutta yleensä rikkinäinen piuha mulla on pätkinyt, pitänyt meteliä tai ei ole toiminut ollenkaan, tämmöistä ei ole ennen tullut vastaan.
 
JuSu
 
"I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing." -Charles Bukowski
Imper
23.04.2018 12:15:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: No tämä asia sitten loppujen lopuksi selittyi rikkinäisellä piuhalla.
 
Jännästi efektiloopissa ei vaikuttanut soundiin muuten, kuin vetäisi tasot alas jonkun pedaalin ollessa päällä. Sitten kun pedaalit polkaisi päältä, niin tasot taas nousi... Treeniksellä tänään sitten ei enää tasot nousseet ollenkaan, ja aloin huolestua todella.
 
Vähän tyhmä olo, olisi tietty pitänyt piuhat testata ekaksi. Mutta yleensä rikkinäinen piuha mulla on pätkinyt, pitänyt meteliä tai ei ole toiminut ollenkaan, tämmöistä ei ole ennen tullut vastaan.
 
JuSu

 
Eli oliko rikkinäinen piuha efektiloopissa? Miten piuha oli rikki?
 
Everyone is a per-son
JuSu
23.04.2018 14:22:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Imper: Eli oliko rikkinäinen piuha efektiloopissa? Miten piuha oli rikki?
 
Loopissapa hyvinkin. Kun kokeilin sitä kitaran ja vahvistimen väliin, hävisi signaalista diskantit ja taso tippui hieman.
 
Nopsalla vilkaisulla liittimien juotoksissa ei ole näkyvää vikaa, mutta oisko kylmäjuotos tai jotain... Pitää tutkia, en eilen treenien jälkeen enää jaksanut tähän paneutua. Switchcraftin plugit, joten ihan asiallista tavaraa pitäisi olla.
 
JuSu
 
"I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing." -Charles Bukowski
JuSu
24.04.2018 08:06:04 (muokattu 24.04.2018 08:06:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Pitää tutkia, en eilen treenien jälkeen enää jaksanut tähän paneutua. Switchcraftin plugit, joten ihan asiallista tavaraa pitäisi olla.
 
Tämäkin selvisi, plugin sisällä pääsivät maa ja kuuma kiinni toisiinsa. Juotoskohta oli kunnossa, mutta oisko sitten tekijällä piuhaa kuoriessa vähän lipsahtanut ja mennyt kuuman suojaan saakka... en oikein usko, että plugin sisällä olisi mekaanisesta rasituksesta kuori murtunut, melko uusi piuhakin vielä.
 
No eikun pätkä veks ja juotokset uusiksi. Kunhan nyt kerkiän.
 
JuSu
 
"I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing." -Charles Bukowski
Basifisti
24.04.2018 09:58:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli samanlainen ongelma taannoin kun tein itse kaapeleita. Ihmettelin kun kitaran volapotikka käyttäytyi omituisesti. Mittailin kaapeleita ja osoittautui että tosi monessa signaali ja maa oli yhdessä. Vastus vaihteli 20kohm...100kohmiin.
 
Ongelmaksi osoittautui vedonpoisto jakissa. Tein kaapelit uusiksi ja mittailin joka työvaiheen välissä vastusta. Jos vedonpoiston puristi ennen juottamista niin melkein aina eriste sai siipeensä maapuolta juottaessa. Kaapeli varmaan pehmeni sen verran kuumetessaan. Sitten kokeilin juottaa ensin ja puristaa vasta lopuksi. Tällöinkin sain muutaman ryssittyä vaikka lämmitin tosi varovasti. Sitten aloin epäillä kaapelia (Sommer) ja muistin että mulla oli samanlainen valmis-kaapeli jossain laatikon pohjalla. Siinä oli sitten sama ongelma ja sen takia olin heittänyt aikoinaan sivuun. Kaapeli on muuten tosi hyvää. Tosi joustavaa ja samalla kestävän oloista. No, tilasin sitten Cordialin piuhaa ja sain lopulta kaapelit onnistumaan. Liittimet olivat Switchcraftin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti