Muusikoiden.net
18.03.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitä vikaa kitara vahvistimessa?
1
nessutahtinen
12.03.2018 11:05:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli minulla on Blackstar HT 5 nuppi missä on nyt jotain häikkää. Treenatessa kaveri käveli johdon päälle ja piuha tuli ulos nupista. Sen jälkeen en ole saanut sitä toimimaan. Puhtaalla kanavalla en saa mitään ääntä ulos mutta overdrive kanavan kautta saa vähän ääntä ulos kun laittaa överisti volumea. Olen kokeillut kahta eri kitaraa ja kahta eri piuhaa. Toisella piuhalla ei toimi ollenkaan ja se on se joka oli käytössä. Mietin että olisiko piuha vaan kärsinyt ja toinen piuha valmiiksi vähän viallinen. Vai olisiko nupin sisääntuloon tullut joku juttu? Voiko tuollainen äkillinen piuhan pois repäisy vahingoittaa nuppia? Ulkoisesti ei näy mitään.
 
Taidan alkuun ostaa uuden piuhan ja kokeilla sitä. Ja ellei täältä tule jotain hyviä oivalluksia vien ammattilaiselle huoltoon.
 
Sax-pappa
12.03.2018 11:24:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nessutahtinen: Eli minulla on Blackstar HT 5 nuppi missä on nyt jotain häikkää. Treenatessa kaveri käveli johdon päälle ja piuha tuli ulos nupista. Sen jälkeen en ole saanut sitä toimimaan. Puhtaalla kanavalla en saa mitään ääntä ulos mutta overdrive kanavan kautta saa vähän ääntä ulos kun laittaa överisti volumea. Olen kokeillut kahta eri kitaraa ja kahta eri piuhaa. Toisella piuhalla ei toimi ollenkaan ja se on se joka oli käytössä. Mietin että olisiko piuha vaan kärsinyt ja toinen piuha valmiiksi vähän viallinen. Vai olisiko nupin sisääntuloon tullut joku juttu? Voiko tuollainen äkillinen piuhan pois repäisy vahingoittaa nuppia? Ulkoisesti ei näy mitään.
 
Taidan alkuun ostaa uuden piuhan ja kokeilla sitä. Ja ellei täältä tule jotain hyviä oivalluksia vien ammattilaiselle huoltoon.

 
Varmaan joku juotos irronnut nykäisyssä. En tunne tuota laitetta. Jos siinä on jakit suoraan piirilevyssä kiinni, niin hyvinkin todennäköistä.
 
Tami
12.03.2018 17:00:24 (muokattu 12.03.2018 17:00:53)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin ja noiden lisäksi kokeile vielä efektilenkin paluusta sisään menoa => saapi tutkittua onko hiljaisuus etu- vai pääteasteessa. Ja olikos tuossa vielä se erilline mp3-soitin sisäänmenokin...
 
Olettaen tietyst että sun käyttämät piuhat ovat kunnoss
 
En ole gynekologi, mutta voinhan minä katsoa...
Arkka
12.03.2018 17:25:48 (muokattu 12.03.2018 17:27:20)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sax-pappa: Varmaan joku juotos irronnut nykäisyssä. En tunne tuota laitetta. Jos siinä on jakit suoraan piirilevyssä kiinni, niin hyvinkin todennäköistä.
 
Pika-googlauksella näyttäis olevan.
 
Reagoiko se mitenkään jos soittaessa vääntelet vähän piuhaa jakissa? Siis hellästi, ei niin, että hajoaa. Rätiseekö?
 
Onko jakki kovin löysä? Voi olla myös, että jakin ja piuhan kontakti on huono. Riippunee jakista voiko sen helposti korjata vai kannattaako suorilta vaihtaa, mutta tähän voi toimia sellanen paniikkikorjaus, että puristaa piuhan plugia inan lyttyyn, mutta siinä sit uhraa piuhan kun sitä ei välttämättä kannata käyttää muissa jakeissa.
 
Mut juu, kannattaa kokeilla toimivaksi todetulla piuhalla ekana.
 
Metalkallo
13.03.2018 13:12:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei uudellakaan piuhalla toimi, niin silloin aika varmasti se vahvistimen piuhapaikka vääntynyt ja täten ei saa kunnon kosketusta eli virtaa, silloin vaan korjaajalle.
 
Vähemmän on nykyään enemmän
Laulava Kylätohtori
13.03.2018 13:18:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jakissahan on se pitkä klipsi, joka ottaa kiinni plugin kärkeen. Se on voinut vääntyä sen verran, ettei se enää ota kontaktia plugiin.
 
Tällaisessa tapauksessa, jos muuta ei ole hajonnut, niin homma alkaa toimimaan, jos saa sen klipsin väännettyä oikeaan paikkaan. Tuota klipsiä "säätämällä" saa säädettyä myös jakin kireyttä/löysyyttä.
 
Olkoon menneeksi
kojones
13.03.2018 15:43:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Jakissahan on se pitkä klipsi, joka ottaa kiinni plugin kärkeen. Se on voinut vääntyä sen verran, ettei se enää ota kontaktia plugiin.
 
Tällaisessa tapauksessa, jos muuta ei ole hajonnut, niin homma alkaa toimimaan, jos saa sen klipsin väännettyä oikeaan paikkaan. Tuota klipsiä "säätämällä" saa säädettyä myös jakin kireyttä/löysyyttä.

 
Vahvistimissa, varsinkaan moderneissa kaupallisissa, harvemmin tuon mahdollistavia jakkeja on.
 
JuSu
13.03.2018 16:14:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kojones: Vahvistimissa, varsinkaan moderneissa kaupallisissa, harvemmin tuon mahdollistavia jakkeja on.
 
Totta, kun ovat piirilevyllä ja umpinaisia...
 
Tästäkin on poikkeuksia. Kerrankin katkesi paskan plugin pää ja jäi siis jakkiin sisään. Vitutti, kun arvelin umpinaiseksi. Avasin kuitenkin vehkeen, ja hypin yläpystyä, kun jakki olikin päältä osin avoin, vaikkakin muovikuorinen ja piirilevyllä. Pienellä meisselillä pääsi tuikkaamaan katkenneen plugin pään ulos.
 
JuSu
 
"I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing." -Charles Bukowski
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti